marisa_anuar posted on 7-12-2007 09:34 AM

MERGED - Kitchen Cabinet Part 2

Post Last Edit by gorgonz at 21-2-2010 17:35

Hi Sumer...saya bukak KC part 2....

Happy watching....:loveliness: :loveliness:

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/02122007431.jpg

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/02122007434.jpg

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/02122007438.jpg

[ Last edited by  ctredzuan at 11-5-2009 00:07 ]

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:15 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/278-Signature3.jpg

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:15 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/278-Signature.jpg

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:16 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/278-Signature2.jpg

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:16 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/005.gif

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:16 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/003.gif

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:17 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/004.gif

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:17 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/002.gif

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:18 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/006.gif

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:18 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/007.gif

marisa_anuar posted on 7-12-2007 10:18 AM

http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/008.gif

tiwol_ayu posted on 7-12-2007 04:06 PM

gambo yg first tu cam dalam mjlh baru - dapur.

marisa_anuar posted on 7-12-2007 04:07 PM

Reply #12 tiwol_ayu's post

harga KC tu RM15+++ :L :L

Ailin posted on 7-12-2007 04:54 PM

wah mahalnya..tapi cantik2 gambar yg u paste...bolegh buat cuci mata:)  tq..

marisa_anuar posted on 7-12-2007 05:08 PM

Reply #14 Ailin's post

tengkiuuu...:$ :$

Ailin posted on 7-12-2007 05:14 PM

kitchcab rumah marisa tak letak ke? atau dah letak kat thread yang part 1 tu?

ajergiler posted on 9-12-2007 05:03 PM

thanks kpd semua yg puji kc kita tu...

x sempat nak quote semua...mmg puas hati buat dgn contractor tu...
even lmbt tp kerjanya mmg tip top....kita buat dgn contractor melayu..
forumner kat sini gak yg bg no contact....
kita suka kaler tu sbb senang nak jaga..work top tu lak kita x tau apa namanya
tp according to contractor mmg tahan panas dan kalis air....
mmg puas hati sgt2 laa...

mimi_19 posted on 10-12-2007 09:31 AM

mi plan nak wat tambahan skit lagi kitchen cabinet, utk dry kitchen aka dining plak..yg ni ingat nak wat cabinet bawah je, lebih kurang 10 ft ukurannye..agak2 brape budget diperlukan ye??

eenaz posted on 11-12-2007 10:04 AM

antara contoh konsep English style di dapur

http://img89.imageshack.us/img89/9533/1070768ib3.jpg


http://img206.imageshack.us/img206/5108/1070769ss3.jpg

PurpleRay posted on 11-12-2007 11:52 PM

salam semua..saya nak tanya sikit.. kalau nak mintak quotation untuk buat kc pelu apa2 bayaran ker.. saya nak quoatation untuk budget dan bandingkan dengan harge kedai lain..

dianaris posted on 12-12-2007 02:42 AM

i SERIOUSLY nak cari org buang kitcab lama kat dapur kasi clean habis dulu.. nak tukar tile tu sumer dulu dan ganti sinki aluminium dgn meja letak dapur gas tu je... ada ke org buat camni..? coz laki aku ni mintak hold dulu.. almaklum tak cukup budget..
i stated SERIOUSLY sbb mmg i plan nak tanggalkan kitcab lama kat dapur sbb kitorang pakai kitcab owner lama seblm kitorang pindah.. soooo not pleasing coz.. ermm.. malu sgt2 nak explain tapi terpaksa.. lagipun kita masak memasak kat dapur kenalah bersih kan..?
sejak tengok program kat home&health psl kitchen apa ntah yg psl kitchen kat rumah matsalleh ni kotor apa sumer and diorang dtg utk bersih dan renovate balik kitchen tu jadi bersih dan cantik..
recommendation sgt2lah dialu2kan.. just buang kitcab lama tu.. kasi tukar tile, letak sinki baru, wiring utk brg2 letrik, dgn piping (yg ni tak sure lagi)..
rasanya tak sampai rm1k kot..:o  dapat budget kurang rm1k lagilah bagus..:)

pentium9530 posted on 12-12-2007 09:18 AM

biasanya quotation tak perlu bayar...saya pernah minta Aldo buat quotation utk KC saya..dia tanya brapa budget and dia akan draw KC yg sesuai dgn budget kita..free je service tu...then,kalau kita setuju dgn design tu,barulah dia minta kita bagi deposit sblm nak pasang KC tu..kalau tak setuju,atau nak ke kedai lain,no hal...no charge  for cancellation..

PurpleRay posted on 12-12-2007 01:32 PM

pentium
tq for your info

PurpleRay posted on 12-12-2007 01:39 PM

hari tu ada tanya kat kedai pasal material solid surface rm160 pfr... tetapi i baca yang forumer sebelum ni solid surface dia kira rm160 psf.. yang mana satu ni..
one more thing kalau guna melmine abs berapa pfr untuk top and base basic tanpa accesories ..
tapi tengok membrane press lebih menarik sebab ada variety colour dan lebih glossy bekilat. berapa lak kos pfr untuk membrabe prees nie..i planning nak buat dual colour. tolong sape2 yang tahu prize tu..

Ailin posted on 13-12-2007 09:31 AM

PurRay,
hari tu Lin pergi Kian Classic kat SACC Mall Shah Alam. diorang tengah buat promotion untuk solid surface 140 psf..even kalau 4 , 5 bulan lagi nak pindah pun boleh deal dengan diorang but with amount depositla...dan harga diorang still ikut harga masa promotion gak...:)
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: MERGED - Kitchen Cabinet Part 2