miSz_arE-Da posted on 23-12-2009 02:11 AM

Produk Skin Care yg sesuai untuk kulit sensitif,berminyak dan berjerawat

ley tlg syorkn sy produk yg sesuai x untuk mslh wajah sy??
sy da cbe mcm2 produk kosmetik..
yg latest,sy guna ST utk acne and oily skin..
tp muka sy mkn byk jerawat dan berminyak..
sy pakai produk ni selama 2minggu lebih..

voizze posted on 23-12-2009 07:50 AM

mostly untuk tau produk tu sesuai tak nagn kite at least kena try for 2 months, ade yg sesetngh produk mmg lead to serious break-out untuk kelusrkan sisa-sisa yang masih ade... bg masa sikit ye.... yg penting disiplin..cleanse, tone, moisturize

sygabg1 posted on 23-12-2009 08:23 AM

saya suggest awak pakai produk belina..saya dulu pakai local product sampai satu tahap kulit saya jadi imun, jadi kusam tak bermaya..kulit day to day makin kering and gelap..then saya turn to produk belina yang asasnya susu kambing asli and its really works..kulit badan saya yg kering yang amat ni dan masalah gatal2 dan jerawat pun dh cure guna produk belina jugak..tapi awak mesti beri masa sekurangnya 2 ~ 3 minggu untuk lihat kesan positif nya k sebab produk belina bukan based on chemical yang boleh bagi instant effect..tapi yang bagusnya produk ni treat dari dlm and kesannya bukan sementara je..tryla..

you can go to http://produkbelina.blogspot.com k..

betty_soy posted on 23-12-2009 11:18 AM

cleansing, awak try cetaphill for oily...
harga dia mahal skit... aroung 47hengget...
kalau u jumpa yang harga belas2 tu, shower gel cetaphill..
botol dia same jer...
cubala yer...

neomorpheus posted on 23-12-2009 11:38 PM

why dont u go and see beautician and do facial. They can give u advise. But dont go to the ones yg selling products nanti duk sibuk nak suh amik itu ini jer..

miSz_arE-Da posted on 24-12-2009 02:50 AM

mcm mne nk dpt cetaphill tu??
sblm ni sy x prnh pn dgr..

miSz_arE-Da posted on 24-12-2009 02:52 AM

ada satu produk tu,sy dh cuba slma sebulan
tp kesannya makin teruk ler..
tu yg sy jd tkt nk pakai produk tu lame-lame..

neomorpheus posted on 24-12-2009 10:11 AM

U kena pegi buat extraction dgn beautician. No matter how good the product is tapi kalo dah banyak dead cells on ur skin, all the skincares tak bleh meresap masuk dlm kulit and tinggal kat permukaan. So kulit makin berminyak and liang tersumbat so lagi banyak acne. I pun dulu sama bertahun2. lepas pegi buat facial buat extraction baru nampak obvious result.

suaffiqa posted on 24-12-2009 11:11 AM

mcm mne nk dpt cetaphill tu??
sblm ni sy x prnh pn dgr..
miSz_arE-Da Post at 24-12-2009 02:50 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Cari kat guardian...botolnye kecik je compare to cleanser utk kulit biasa...

molley444 posted on 24-12-2009 11:36 AM

cuba carik poduk yg murah lak...macam safi ker... shurah ker....

miSz_arE-Da posted on 25-12-2009 11:05 PM

k,thanks..
sy xprnah pun buat facial..
mybe betul juga..
coz walaupun sy dah cuci muka tapi muka sy still berminyak lagi..

miSz_arE-Da posted on 25-12-2009 11:08 PM

9# suaffiqa okey,nanti sy cube carikan..
coz ary tu sy dh g guardian,tp xkelihatan pulak..
skang ni,sy da cbe pkai cleanser simple...

miSz_arE-Da posted on 25-12-2009 11:10 PM

sy da cbe pncuci safi..
tp xbley,muka sy still naik jerawat..

skinny24 posted on 26-12-2009 02:23 AM

just nak share dengan semua di sini, saya juga mengalami jerawat yg pada saya agak teruk. sebelum ni, jerawat tidak lah seteruk mana, tapi kulit sangat berminyak and jerawat ada sikit.

Sebulan setengah yg lepas, saya try buat facial dan guna produk ni, (tak payah lah sebut ya) saya try guna and semua jerawat keluar. katanya untuk memebersihkan pori2 and seluruh wajah. kalau sebelum ini ada 2-3 jerawat je, now banyak. produk tu sangat tajam dan pedih bila menggunakan nya. especially toner dia..sakit! dan ini juga kali pertama saya buat facial..and dia buat extraction ..n then lagi byk keluar pimples! tension sgt, but then ...saya jumpe org produk tu, dia kata org lain pakai ok je, dan suruh saya continue..tgk mcm mana. and after a while, jadi mcm terbakar pula and banyak jerawat lagi! n then dia buat peeling treatment..and ok hilang hitam2 tu..but pimples still keluar and masuk. :(

so beberapa hari lepas saya dah stop guna. risau sgt sekarang. sebelum ni saya guna neutrogena, clean and clear, safi, acne bar, nivea, olay, garnier, clearasil, ..and etc rasanya semua pun dah try! mcm tak ada je yg sesuai.kalau ada pun, kejap je okay, then nanti naik balik. dulu guna dalacin-T sopical solution from farmasi, ok kejap je..then lama2 kulit mcm dah immune. penat lahhhhhhhhhhhhhh cari penawar untuk merawat kulit saya ni. Pakar kulit pun dulu ada pergi, dia bagi antibiotic, tapi rasanya tak bagus untuk jangka panjang..ada kawan saya doctor beritahu.

saya sangat risau...dan rasa nak marah dkt semua brand saya telah guna tapi tiada kesan. :( apa yang patut saya lakukan sekarang?

skinny24 posted on 26-12-2009 02:26 AM

oh ya betul, safi gamat dah try, mmg lagi byk jerawat kan? saya rasa coz dia ada letak fragrance/pewangi..

sekarang rasa mcm nak try cetaphill..dulu ada try sebamed, mcm tak ada kesan. cetaphill ada tak yg pakai mcm tak ok?

RISAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!:(

ruhadatulaisyh posted on 26-12-2009 11:04 AM

Skinny, you dah kawin? kalau belum, i suggest you cepat2 kawin. mana tau hormon jadi ok, jerawat pun kurang..;P he..he..gurau je..but it works for certain people.

Aisyh dulu pun banyak sangat jerawat, sampai malu nak kuar rumah. tapi sekarang ni dah ok, but i'm not sure which products that really works on my skin and cure my problems. But the most important thing i believe is detoxs. Do some body cleansing and natural cleansing is the best. try makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk 3 hari berturut-turut. Buat jus pun o.k. kalo tak tahan, makan la biskut or roti skit. Kalo malas nak blend buah/sayur, ambik yg ready made nyer produk macam Juvanex, Milelea etc.

:Pjust my 2 cents

skinny24 posted on 26-12-2009 12:32 PM

no, i beum kahwin. im too bz with my career, so just wait for the right person..haha

today pergi skin specialist, but ramai org sangat2... so end up, pergi pharmacy instead. pharmacist suggested that i should try eryderm. mcm antibiotik. i try and tengok mcm mana..dulu. harap2 it works..insyAllah.

yea maybe kena detoxify my body kot, baru okay. now pun tgh on vege + fruits. last 3 years also, i had the same problem, but tak tau mcm mana boleh baik. hahah..tak ingat masa that time mcm mana  boleh hilang. now dtg balik coz suka try2 product.

saya rasa mcm nak sue product yg saya pakai skrang coz rosakkan kulit ni.. ! my advice...dont try lah benda2 yg produk2 melayu ni, coz not that good. but when we talk about the international product it can be trusted, coz mcm dah jual internationally and recognized by everyone. I ada dengar byk cerita pasal produk2 phillipine, malaysia, thai...mmg kesan dia sgt harsh.

adamamir posted on 28-12-2009 09:32 AM

yg i plak..sbl ni tkde la mslh jerawat sgt kira klau g nk bli skincare kt mne2 diorg akn recommend i pkai normal set jek..tp lately at the age of 30 muka naik jerawat banyak plak tu smpe org keliling pon heran ..sbl ni pkai skincare cam biasa jek n da pkai pon set utk kulit jerawat tp msh lom stop lg jerawat naik..lps satu..satu..klau da hilang tu mngglkn parut lak tu..aduii...

skinny24 posted on 29-12-2009 11:36 PM

adamir - try exfoliac. prescribe by pharmacist..it works for me..so far baru 4 days guna..
very soft on skin.no new acne.. and try makan vitamin..to detoxify badan u with fruits/sayur etc.

also can try minum gamat..juga.

eumora_malaysia posted on 1-1-2010 11:32 AM

korang pernah try Eumora tak .. aku dah try pakai .. ok jerr..
kalau nak tau info nengok laa www.eumora-malaysia.yolasite.com
harap berkesan kat korang yang bermasalah kulit muke n dapat menghindari

ayu98033 posted on 9-3-2011 04:07 PM

sy pun hadapi masalah sama.. mmg kulit muka berbeza2 dan x semua produk boleh kite guna.. sy cuba produk Solutions dr Avon.. alhamdulillah.. kulit muka sy serasi... minyak dh semakin kurang... dh makin cerah..
sy beli online jer..xder msa nk g butik Avon.. jauh..
try la.. mana tau ok...http://avonbrand2u.blogspot.com

asziemiworld posted on 15-3-2011 01:56 PM

saya cadangkan minum sarang burung yang kaya dengan kolagen

http://asziemiworld.blogspot.com

beautylisa posted on 7-8-2014 12:35 PM

hye....saya dulu da mslh mcm awk juga... nak tau rahsia saya menghilangkan jerawat? boleh ambil vitamin Shaklee...mmg bkesan.....saya dah perg jumpa pakar kulit byr bkn main mahl.....but still tidak bkesan....kulit sensitif tidak blh guna produk sbrgn....so i sugest u take Shaklee produk 100% Organic!! saya pengedar sah... nak tgk testimoni pm saya... 011-19183204

beautylisa posted on 7-8-2014 01:21 PM

Hye...y not take vitamin? I sugest u ambil Vitamin SHAKLEE...mmg berkesan dan sangat membantu...sy ada testimoni sendiri....kulit dl bjerawat truk lps bsalin....jmp pakar kulit but stil xbkesan....nak perlu mkn ubat br ok tp ubat abis 2 mggu pergi lg ambil...mhl sgt2....tp lps jmp Shaklee my acne problem is solve...skrg sy pula y mbantu mrk y ada problem sama.... pm sy 011-19183204

beautylisa posted on 7-8-2014 01:29 PM

sapa da mslh mcm sy ni? kulit gatal? kemerahan?jerawat 1 muka..pernh p jmp pakar kulit..1 ubat pn x bkesan..  tp hanya mgunakan produk Shaklee my skin problem is solve...hanya makan Multivitamin saja...no ubat-ubatan y pahit2....skrg sy sedia mberi konsultan.  percuma kpd mrk y ada mslh kulit...pm sy untuk dptkan multivitamin Shaklee dr USA ni... 011-19183204..
Pengedar sah : 1020841
**ada tak gambar kuar? tu testimoni sy sdr...
Page: [1]
View full: Produk Skin Care yg sesuai untuk kulit sensitif,berminyak dan berjerawat