loriszo posted on 14-1-2010 05:48 PM

Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

blh tak kwn2 tolong bg step mcm mana nak jahit jubah...TQ^_^

azima_ posted on 16-1-2010 10:43 AM

Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

blh tak kwn2 tolong bg step mcm mana nak jahit jubah...TQ^_^
loriszo Post at 14-1-2010 17:48 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

kalau nak cuba jahit berpandukan nota.. blh cuba nota2 jahitan sy, google ajer nota jahitan.. sure jumpa blog sy ;)

dompot posted on 20-1-2010 12:47 PM

1# loriszo


rasanya sama je mcm jahit baju kurung moden..tp dia labuh jerla..klu nk longgar buat lurus jerla..klu dh ada basic utk baju fesyen mmg akan paham dan senang jer..selamat mencuba..:D

Pn_wan posted on 21-1-2010 01:11 PM

1# loriszo


rasanya sama je mcm jahit baju kurung moden..tp dia labuh jerla..klu nk longgar buat lurus jerla..klu dh ada basic utk baju fesyen mmg akan paham dan senang jer..selamat mencuba..:D
dompot Post at 20-1-2010 12:47 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

betul tu...ni klau buat jubah simple la...klau ada tambah skit paten2 lain,dah lain skit caranya....but basic nya sama jer....

ed_lin posted on 22-1-2010 05:11 PM

mcm senang je jahit jubah ni ye...

loriszo posted on 10-2-2010 12:35 PM

thnx semua kwn2 yg bagi pendapat dan cadangan ...
tapi sy xde basic buat baju fesyen..
ada basic buat baju kurung je...:(

sape2 ada x ukuran utuk buat baju fesyen???
kalau yg basic pun jadila....

tapi lagi satu bahagian tangan tu..(ber kaf..) mcm mn???

zai_rafim posted on 16-2-2010 07:40 AM

kalau ada basic jahit baju kurung pun boleh jahit jubah ni. yg penting kita belek contoh yg ada pastu boleh buat pola berdasarkan contoh tu. jahit cuff pun kak zai buat camtu gak. trial n error..nanti jadi.

norrakasturi posted on 9-3-2010 11:39 AM

thnx semua kwn2 yg bagi pendapat dan cadangan ...
tapi sy xde basic buat baju fesyen..
ada basic buat baju kurung je...:(

sape2 ada x ukuran utuk buat baju fesyen???
kalau yg basic pun jadila... ...
loriszo Post at 10-2-2010 12:35 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

last day akak ada pergi satu kedai, tengok banyak jubah, last sekali akak tengok jubah tapi stail baju kurung, cantik sangat, nak beli rasanya dah jadi kedekut, terus beli kain then jahit basic baju kurung terus jadi jubah, selesa pakai. Cuba loriszo buat mcm akak buat, tentu jadi cos basic baju kurung dah ada kan..

niateh posted on 5-4-2010 06:54 PM

6# loriszo

cuba lah google azima punya blog.  ada nota percuma untuk blouse bella . mudah pun nak faham....:)

loriszo posted on 6-4-2010 02:24 PM

9# niateh
azima nye blog ape???
kak kasturi...ok ke buat jubah ada pesak??cm pelik jeee...

norrakasturi posted on 27-4-2010 09:17 AM

Loriszo, memulanya mmg akak rasa pelik jugak bila npk patern tu kat satu butik, belek punya belek akak tak jadi beli pasal akak rasa akak bolah jahit baju kurung, why not akak cuba jahit sdri jubah lagu tu n dah ada beberapa helai pun, selesa sgt2. Cubalah dulu satu.
Page: [1]
View full: Cara-cara nak jahit jubah..plezzz