modal100 posted on 18-1-2010 01:50 PM

ubat resdung paling berkesan setakat ini..

ubat resdung yang paling mujarab saya jumpa diinternet....alhamdulillah selepas penggunaan botol ke-2 rasa gatal dihidung dan muka berkurang dan bersin waktu pagi hampir tiada...tak rugimencuba dan membeli...

pembelian hanya melalui online dan menariknya admin menghantar dlm masa24 jam dari tempoh pesanan. sangat cepat dan pantas. penghantaranadalah percuma melalui pos laju.

anda boleh cuba dan dapatkan info selanjutnya tentang minyak kelapa dara ini di sini.... tekan sini

newrule posted on 18-1-2010 02:40 PM

karang ade yg kene di beggar kan karang huhu

suatumasa posted on 19-1-2010 11:01 AM

dah dapat kelulusan dari kkm ke ubat ni?

koken_7 posted on 20-1-2010 09:10 PM

aku tgh try botol ke dua kington ( sebotol sehari) utk resdung aku + lelah....lepas titis dlm hidung and minum...trus rasa clear hidung + gatal berkurang (in about 10 minutes time)...try la..

SANKURIANG posted on 21-1-2010 10:35 AM

RS Sinus drp pesonamisteri
www.pesonamisteri.com

unik-woman-warr posted on 21-1-2010 03:34 PM

Risau betul nak beli ubat skrg ni jika tak dapat kelulusan kementerian kesihatan atau takde lesen. Banyak jugak la ubat2 underground ni yang berkesan, tapi at last kena tarik dari pasaran sbb ada bahan2 bahaya... UWW tak kata ubat resdung yang sedang dipromote ni, cuma harap2 ok la...

Apa pun UWW is taking produk SiNose Leesa's Formula... ok ke?

SANKURIANG posted on 21-1-2010 03:58 PM

6# unik-woman-warr

produk pesonamisteri ni tak pyh KKM..sebab dia nya seiras homopathy

norbaya posted on 21-1-2010 05:40 PM

resdung nih ada banyak jenis

ada resdung tu efek kat hidung jea, ada tu tumbuh jerawat melampau, ada tu plak sampai rambut gugur dan kelumumur terlampau

simpton resdung tidak terhad pada bersin-bersin saja..ada yg mengalami gatal-gatal di telinga, kesakitan pada otot kening dan macam-macamlah

pengalaman akak yg dikategorikan penghidap resdung tegar memang byk.
mcm mcm dah akak cuba
dengar jea ada ubat resdung trus akak beli dan cuba selama lebih 25 tahun akak mengidap resdung akhirnya penyakit itu dapat dikawal (bukan pulih sepenuhnyer)

jadi based on pengalaman akak berurusan dengan resdung nih, akak kagum dengan kesan yg diperolehi dari pengambilan Royal Jelly dan Enzyme Complex

alhamdulillah, akak syukur sebab dah boleh makan durian :pompom:
makan udang dan pegang ketam ..mkn ketam belum boleh lagi masih dlm peringkat pemulihan

bersin masih ada tapi hanya bila perlu taklah sampai nak pengsan bersin tak berhenti
sakit pada otot muka diantara 2 kening dah pulih
dahboleh bernafas menggunakan kedua-dua lobang hidung kalau tak dulu asyik sumbat jea ;P

otai_g posted on 21-1-2010 09:16 PM

kesimpulannya apa ubat resdung yg terbaik setakat ni?
aku tgk thread ni jer dah ada 2,3 jenis ubat resdung.

n then sejak bila plk minyak kelapa dara ni blh rawat resdung?
br ari ni aku dgr.....

SANKURIANG posted on 22-1-2010 08:06 AM

9# otai_g

sapa yg guna VCO utk resdung? alahai...

orkit posted on 22-1-2010 01:22 PM

resdung nih ada banyak jenis

ada resdung tu efek kat hidung jea, ada tu tumbuh jerawat melampau, ada tu plak sampai rambut gugur dan kelumumur terlampau

simpton resdung tidak terhad pada bersin-bersin saja..ada yg mengalami gatal-gatal di telinga, kesakitan pada otot kening dan macam-macamlah

pengalaman akak yg dikategorikan penghidap resdung tegar memang byk.
mcm mcm dah akak cuba
dengar jea ada ubat resdung trus akak beli dan cuba selama lebih 25 tahun akak mengidap resdung akhirnya penyakit itu dapat dikawal (bukan pulih sepenuhnyer)

jadi based on pengalaman akak berurusan dengan resdung nih, akak kagum dengan kesan yg diperolehi dari pengambilan Royal Jelly dan Enzyme Complex

alhamdulillah, akak syukur sebab dah boleh makan durian :pompom:
makan udang dan pegang ketam ..mkn ketam belum boleh lagi masih dlm peringkat pemulihan

bersin masih ada tapi hanya bila perlu taklah sampai nak pengsan bersin tak berhenti
sakit pada otot muka diantara 2 kening dah pulih
dahboleh bernafas menggunakan kedua-dua lobang hidung kalau tak dulu asyik sumbat jea ;P- ...

norbaya Post at 21-1-2010 17:40 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


Enzyme Complex tu mana nak beli yekk..???:o :o :o

norbaya posted on 22-1-2010 03:10 PM

Enzyme complex tu byk dijual di pasaran macam-macam jenis cuma kena betul-betul cari yg bagus dan value for money.

ada satu produk enzyme tu harganya RM 250 utk 15 sachet
ada plak satu produk lain tu harganya RM 72 utk 15 sachet
ini tak bermakna murah itu tidak bagus :D

ada bentuk cecair dan ada bentuk serbuk
ada yg dari taiwan ada yg dari usa
malaysia tak boleh proses enzyme sebab cuaca panas ;P

enzyme yg bagus mesti tahan pada haba sehingga suhu 100 darjah celcius
sesetengah enzyme yg dijual dipasaran tahap ketahanan suhu hanya pada 40 darjah celcius sahaja.

otai_g posted on 23-1-2010 02:05 PM

aku ingt nak beli ubat resdung secara ol.
tp aku email 2-2 kompeni yg jual ubat resdung kat atas tu de reply pun.

ada sapa2 tau website yg jual ubat resdung secara ol?
bg yg betul punya la jgn bg kompeni kaki belit sudah.

btw aku org yg terlalu sibuk dan x de ms nak keluar pegi kedai mereka sbb tu aku prefer ol.

SANKURIANG posted on 24-1-2010 05:36 AM

13# otai_g
dah cuba www.pesonamisteri.com
ubat resdungnya murah aja RM5 aja
saya guna berkesan

SANKURIANG posted on 24-1-2010 08:43 AM

13# otai_g

kau boleh call no ni: 012-6299402
yg aku pasti email web dia org tgh OUT

otai_g posted on 24-1-2010 10:09 PM

15# SANKURIANG

leceh la nak call2.
aku nak memudahkan cara bkn nak merumitkan.
aku dah send email kat company tu 2 ari lps lg tp x de reply smpi ke ari ni.
dorang ni nak meniaga ke x nak?

1 lg apsal ubat resdung tu murah sgt?
ni yg buat aku ragu2 ni.
ni ubat ke apa bnd nih?

raze86 posted on 24-1-2010 10:13 PM

14# SANKURIANG


nk tanya ubat resdung ni kanak2 umur 11 thn bolh makan ke?

norbaya posted on 25-1-2010 02:30 PM

kalau nak order online bleh tapi rasanyer kena extra RM 10 charge penghantaran ler

SANKURIANG posted on 25-1-2010 05:40 PM

18# norbaya

budak blh guna ubat resdung ni.
aku rasa charge kat web tu dia org saja ltk kot? aku rasa dia org timbang dan pos ikut berat la....kalau ubat resdung ni aku rasa dgn postage, rm7 kot...aku rasa la...cubala call, sebab aku dgr dia org nak naik harga bln depan.

wanusaha posted on 26-1-2010 01:21 AM

dah mcm2 ubat aku layan..
kena habuk or x cukup tido jer...mesti kena balik

norbaya posted on 26-1-2010 01:13 PM

dah mcm2 ubat aku layan..
kena habuk or x cukup tido jer...mesti kena balik
wanusaha Post at 26-1-2010 01:21 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

cubalah amik Royal Jelly ngan Enzyme Complex tu ..insyallah:D

jgn putus asa..kalau nak akak boleh uruskan :pompom:

setiap penyakit ada penawarnya kecuali maut ...

Vedder9 posted on 26-1-2010 01:38 PM

Boleh try ubat ni..
Mana tau berkesan untuk tuan/puan :)

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=48061

cikguranggi posted on 26-1-2010 08:22 PM

kalau simptom hidung tak bernafas dgn lancar dan selalu tersumbat kira ada resdung gak ke..?? aku check doktor pakar dia kata minor resdung tapi dia tak pakai cara endoskopik tu....kalau pakai 357 nasal spray ok tak...?? selalu dgr iklan kat radio tu.....

neomorpheus posted on 26-1-2010 10:33 PM

23# cikguranggi

Bleh kira resdung la jugak mcm tu..banyak jenis gak resdung nih..
But basically, our body cells mcm dah tak normal. So benda2 yg masuk yg patut tak merbahaya, badan kita anggap bahaya so as mechanism of defense jadi lah alergi reactions tuh. Dulu saya pun teruk resdung dr kecik. Lepas mandi pagi je confirm bersin non stop. Everyday like that. pastu all the seafood pun tak bleh makan. Mcm2 try from homeopathy, ubat, asap etc but nothing permanent. Kalau hilang pun kejap jer pastu dtg lagi. Nasal spray tu lebih utk melegakan jer..

U can try to take spirulina. I started taking spirulina 6 years ago. Dlm masa sebulan je all my bersin hilang just like magic. Pastu slowly i can eat all the seafood yg dulu tak bleh makan dari udang, sotong, kerang, ketam. Sampai lah skrg alhamdulillah. Spirulina will help to renew our body cells by replacing the abnormal cells with new healthy cells. Tapi mesti make sure u take the organic ones. Skrg ni banyak sangat dlm pasaran. Jgn amik yg murah2 biasa tuh..low quality and tak tahu asal usul. :)

cikguranggi posted on 27-1-2010 09:24 AM

24# neomorpheus

ambil spirulina ok ek.....mmg nak amik pun yg Elken punya sbb ada promosi rm70.....;P
dulu2 ada gak amalkan tapi sbb mahal sket dah lama tinggal......

kalau minum alpha lipid ok tak...??? cadang nak minum tu lepas nih......
Page: [1] 2 3
View full: ubat resdung paling berkesan setakat ini..