anticuado posted on 18-1-2010 08:34 PM

Bathroom and Kitchen Accessories

Hi..... saya nak tye sapa2 kat sini yg tau kedai yg jual aksesori dapur ngan bilik air murah2... macam kepala paip, shower, tempat sangkut towel.... etc..

thanks...........

maizana posted on 18-1-2010 10:07 PM

Hi..... saya nak tye sapa2 kat sini yg tau kedai yg jual aksesori dapur ngan bilik air murah2... macam kepala paip, shower, tempat sangkut towel.... etc..

thanks...........
anticuado Post at 18-1-2010 20:34 http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

Nak murah ke?.. jom ikut I ke show room Doe... boleh dapat architect's price...

tictactoe posted on 18-1-2010 11:37 PM



Nak murah ke?.. jom ikut I ke show room Doe... boleh dapat architect's price...
maizana Post at 18-1-2010 22:07 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

doe tu katne?
nak ikut boleh tak?
nak cari dish rack yg nak sangkut kat kitchen kabinet tu
dan nak carik gak bbrp brgn lain..
tak sangka betul mahal giler2 kan barangan kitchenware dan bathroom ni... hehe

anticuado posted on 19-1-2010 09:50 AM

2# maizana

Doe tu kat mana....?

Hana posted on 19-1-2010 10:08 AM



Nak murah ke?.. jom ikut I ke show room Doe... boleh dapat architect's price...
maizana Post at 18-1-2010 22:07 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

kat mana tu kak mai?
hana pun tgh cari gak.

kak mai leh rekomen ke nama contractor yg boleh buat renovation yg murah2?

maizana posted on 19-1-2010 03:50 PM

Doe punya show room kat Damansara Utama...

No. 8, Jalan SS 21/39,
Damansara Utama
Petaling Jaya..

U all pergi dulu tengok produk dia.. then cuba  tanya price...

maizana posted on 19-1-2010 03:59 PM



kat mana tu kak mai?
hana pun tgh cari gak.

kak mai leh rekomen ke nama contractor yg boleh buat renovation yg murah2?
Hana Post at 19-1-2010 10:08 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

Hana.. kalau nak murah... beli barang dan panggil jer tukang untuk upah... tapi tu lah.. u kena tau sikit2 pasal construction.. if not kelam kabut juga...

Dulu Kak Zana pernah tanya orang untuk buat extention kat belakang.. gunakan polycarb... without structure .. kontraktor tu nak RM 2900.. tapi Kak Zana beli barang hanya RM 600... dan bayar upah cuma 300 jer...

polycarb... kontraktor charge RM 12 sekaki persegi... paling murah pun RM 8... tapi kalau beli sendiri cuma RM 3,, atau RM 5.20 yang mahal punya...

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:08 PM

http://ecx.images-amazon.com/images/I/414EU9V1wgL._SL500_AA280_.jpg

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:09 PM

http://www.comparestoreprices.co.uk/images/unbranded/3/unbranded-3-tier-chrome-bathroom-organiser.jpg

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:09 PM

http://www.nlmotel.com/jokes/LadiesKitchenAccesory.jpg

very cute

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:11 PM

[http://www.made-in-china.com/image/2f0j00vUPTpousFQfRM/Stainless-Steel-Kitchen-Cabinet-Accessory-Magic-Corner-.jpg/img]

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:11 PM

http://www.made-in-china.com/image/2f0j00FRLtgAzPvaYsM/Stainless-Steel-Kitchen-Cabinet-Accessory-KC2-.jpg

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:13 PM

http://www.newhouseofart.com/wp-content/uploads/2009/11/white-black-red-kitchen-cabinet.jpg

dapat jimat ruang

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:14 PM

[http://www.lasertrondirect.com/_images/img_acc_02.jpg/img]

tong sampah

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:15 PM

http://www.doma.bg/files/pictures/articles/42/5.jpg

tempat letak bottle

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:16 PM

http://www.made-in-china.com/image/2f0j00fvYTSKUaJlbjM/Bathroom-Accessory-KD-86-Series-.jpg

bspotgurl posted on 19-1-2010 04:16 PM

http://livinghouse.co.uk/acatalog/bathroom-accessories-mirror-column.jpg

Hana posted on 19-1-2010 04:44 PM



Hana.. kalau nak murah... beli barang dan panggil jer tukang untuk upah... tapi tu lah.. u kena tau sikit2 pasal construction.. if not kelam kabut juga...

Dulu Kak Zana pernah tanya orang untuk ...
maizana Post at 19-1-2010 15:59 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

ish . tak tahu la.

polycarb tu, aritu panggil contractor, dia charge rm13 psf. mmm..mmmm..

Hana posted on 19-1-2010 04:45 PM

Hi..... saya nak tye sapa2 kat sini yg tau kedai yg jual aksesori dapur ngan bilik air murah2... macam kepala paip, shower, tempat sangkut towel.... etc..

thanks...........
anticuado Post at 18-1-2010 20:34 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

aritu, hana pergi 1 kedai ini, kat subang jaya. belakang kfc SS15. ok gak. masa tu utk sales 2009. grab la a few accessories.
(ini ada org porumer yg kasi tau dlm thread hood & hob)

kicaptamin575 posted on 8-2-2010 12:32 AM

hari tu kicap pi kat houz depot, not bad jugak harga dia. anyways, kicap beli semua bathroom accesories kat jalan ipoh, kedai berderet tu sabtu lepas...  kena pandai tawar baru boleh dapat best price. antara yang kicap berjaya beli:-

a) shower head and adjustable rod (kludi)
b) shower mixer + diverter concealed (kludi)
c) rain shower
d) bidet + valve
e) boiler joven 35 lire + 50 litre
f) wall tap untuk amik wuduk
g) kitchen sink + tap
h) sink/ bowl cuci tangan kat dry kitchen

semua ni ada la habis dalam 7 k... tu pun puas tawar, kalau ikut price betol mmg lagi tinggi. sape nak tau tempat yang kicap pi, boleh la pm :)

bspotgurl posted on 8-2-2010 10:49 AM

betul tu, below 10K jugakler kalau nak carik semua accesory ni

yukitada posted on 1-5-2010 06:16 AM

kalau area kajang /cheras/bangi kat mane lak nk cari aksesori bilik mandi nie ? tak banyak tempat lah.. puas cari merata tp mahal2 belaka

nie tgh survey mangkuk tandas .. kt balakong tu.. mahalnyer yg warna putih sebijik je rm600 . yg kt prima saujana pon lbh kurang gak..

yg murah dlm rm199 warna putih yg pemegang stail lama punyer tp yg jenis tekan tengah mahal gak.. pening cari merata

kontraktor dh mula tanya dah..

arenis posted on 3-5-2010 09:11 AM

kalau area kajang /cheras/bangi kat mane lak nk cari aksesori bilik mandi nie ? tak banyak tempat la ...
yukitada Post at 1-5-2010 06:16 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


turun kl la..tgk kat jln ipoh atau kepong...ada banyak..mcm2 color ada..

lala218 posted on 19-6-2010 02:05 AM

Indah,
Mana lagi bagus granite top atau homogenous tile untuk countertop?. Mana lagi mahal?.

yukitada posted on 19-6-2010 05:21 AM

dah beli aksesori bilik mandi kat kedai ape tah area bangi seksyen 4 tambahan.. pasni dah taknak pegi dah...:@:@

mencikk aku ngan cina pompuan sombong tu... pagi2 kite dtg kedai die layanan pun mmg mcm aku mintak derma plak... ckp pun kasar , endah tak endah bile kita tanya memacam..

ade sorang pakcik tu dtg beli tanya cara nak pasang skru pun , ckp tinggi2 suara..

yang pompuan melayu tu pun sombong betul.. padahal pekerja aje..

nie first time aku jumpa cina kedai sombong...:mad::mad:
Page: [1] 2
View full: Bathroom and Kitchen Accessories