OrangKita posted on 19-1-2010 12:48 PM

Tahi Telinga

jika tahi telinga kanan cair tp tahi telinga kiri keras pd setiap masa...
apa punca @ kesan pd kesihatan???:sweat3:

RuL469 posted on 19-1-2010 02:54 PM

split personality..hehe:lol:

ZiraHashim posted on 19-1-2010 03:27 PM

takde masalah kot...yang penting pendengaran takde masalah..tapi kalu yang keras tu..banyak sangat dan menyakitkan..better g jumpe doktor ENT..:)

Apakes posted on 19-1-2010 03:47 PM

mcm ank pompuan aku de masalah taik telinga keras ur spi effect pendengaran...jpa doktor kasi ubat baik kejap je pastu jadik lg..de pe2 petua tak tuk elakkan benda ni berulang

ZiraHashim posted on 21-1-2010 12:34 AM

mcm ank pompuan aku de masalah taik telinga keras ur spi effect pendengaran...jpa doktor kasi ubat baik kejap je pastu jadik lg..de pe2 petua tak tuk elakkan benda ni berulang
Apakes Post at 19-1-2010 15:47 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Doctor ade kasik ubat titis telinga tak??rajin2 titiskan bagi taik tinge tu lembut..nanti nak kuar pun senang..kalu keras..rasenye tak perlu nak korek2 sangat ngan cotton bud kan..takut lagi ke dalam taik tu...tule agaknye terkumpul dan mybbkan gangguan pendengaran...pendapat saya la...:$

Apakes posted on 21-1-2010 11:15 AM

dh titis lh tu..baik kejap je pastu jadik lg...

alongatie posted on 21-1-2010 12:32 PM

anak saya ari tu pun kes taik tinga byk.  seblh keras & seblf lembik smpi memjejaskan pendengaran.  pas tu wat check-up kat SDMC doktor vakum taik tinga.  yg kanan keluar abis tp yg kiri taik tinga kuar tp sebalik gegendang tinga ada cecair.  doktor suruh turn buat test pendengaran (sori x ingat nama tu) tp siap pakai head-phone (anak aku kata nak nyanyi karaoke :lol:). pas tu doktor kata pendengaran dah kurang few % disebabkan cecair so doktor bg ubat makan dgn ubat sembur kat idung.  pas 2 minggu dtg balik dan doktor kata dah okey.  tp skang anak aku selsema dan tinga sakit blk. tp doktor ada ckp seorg bdk tu akan selalu tinga bermasaalah sbb tekak dgn telinga berdekatan sampi dia org dah besar.

ohno posted on 21-1-2010 01:17 PM

saya slalu kalo mandi kat laut, sungai or swimming kat pool ke....
rendam kepala lama2 dalam air, esoknya taik telinga keluar sindri
byk lak tu...
korang camni gak ke?

Apakes posted on 22-1-2010 09:38 AM

anak saya ari tu pun kes taik tinga byk.  seblh keras & seblf lembik smpi memjejaskan pendengaran.  pas tu wat check-up kat SDMC doktor vakum taik tinga.  yg kanan keluar abis tp yg kiri taik tinga ku ...
alongatie Post at 21-1-2010 12:32 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Ye ke? risau lak aku..de x de aku slalu pesan kt anak aku suh dia dok dpn2 time belajar. siap pesan ngn cikgu kelas dia lagik..
Page: [1]
View full: Tahi Telinga