bluezink posted on 6-3-2010 12:20 PM

2 askar Disula guna batang mop oleh senior



KUALA LUMPUR: Dua anggota tentera bukan saja dibelasah beramai-ramai lebih sejam, malah diseksa ¡®hidup-hidup¡¯ sebelum disula menggunakan batang mop oleh sekumpulan lima askar senior ketika menjalani hukuman tatatertib di sebuah kem tentera di sini. 

Malah, kumpulan senior terbabit yang juga tahanan di tempat sama layak digelar ¡®geng samseng¡¯ kerana membuli mangsa tanpa perikemanusiaan dengan memukul dan menendang mereka sesuka hati. Difahamkan, perbuatan itu dilakukan senior terbabit sejak 23 Februari lalu apabila mangsa dan rakannya dimasukkan ke bilik tahanan berkenaan kerana melakukan kesalahan disiplin.

Tindakan itu dilakukan kumpulan senior terbabit selepas mangsa, Hasrul Nizam Husin, 29, dan rakannya yang dikenali sebagai Firdaus, 20-an, enggan memenuhi permintaan mereka supaya membeli makanan dan rokok.


Namun, kekejaman itu terbongkar apabila mangsa terpaksa dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) kira-kira jam 6 petang, Rabu lalu untuk rawatan kecemasan selepas pengsan dipercayai akibat dibelasah.


Difahamkan, isteri dan keluarga Hasrul tidak mengetahui mangsa didera sehingga doktor di hospital berkenaan memberitahu mereka ketika cuba mendapat persetujuan untuk melakukan pembedahan terhadap anggota tentera itu. Hasrul yang berpangkat lans koperal dan tujuh tahun berkhidmat dalam angkatan tentera berkata, dia dibelasah sekiranya tidak patuh arahan kumpulan senior terbabit yang mengarahkan mereka mendapatkan makanan dan rokok.


¡°Jika sekali dua bolehlah, ini tidak, mereka suruh saya membekalkan makanan dan rokok kepada mereka setiap hari.


¡°Siapa sanggup dipergunakan sebegitu. Jika saya tidak patuh arahan, mereka akan membelasah saya dan rakan tanpa perikemanusiaan,¡± katanya ketika ditemui di sini, semalam.


Hasrul berkata, kumpulan terbabit mengetahui dia mudah untuk mendapatkan bekalan makanan dan rokok kerana isterinya tinggal di kem sama.


¡°Sebab itu saya dan rakan teruk dibelasah kumpulan terbabit. Saya berharap pihak berwajib akan mengambil tindakan sewajarnya,¡± katanya.


Difahamkan, mangsa bukan saja lebam di seluruh badan akibat perbuatan senior terbabit, malah ususnya dikatakan turut pecah.


Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Cheras, Superintendan Abdul Rahim Hamzah Othman ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian berkenaan.


¡°Polis menjalankan siasatan terperinci untuk mengetahui punca dan suspek kejadian terbabit.


¡°Kami (polis) menahan tujuh anggota tentera untuk membantu siasatan jam 1.30 petang tadi (semalam) dan kes akan disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan,¡± katanya.








   :tembak: ;P nmpak gaya yer abgn2x,.. laskar 2  tu gagal dlm misi mnyimpan rahsia;P....mission abort!!!:lol:

ajinomotonosuga posted on 6-3-2010 12:23 PM

mat terap memang jadi pelanggan utama pondan..pasal tu depa banyak penyakit kelamin

Muntz posted on 6-3-2010 12:24 PM

Menyula jantan? Gay ker aper? :o :o

flora posted on 6-3-2010 12:25 PM

Dunia semakin ganas dan kejam .

atai posted on 6-3-2010 12:32 PM

ada senior gay ler ni..nak mengaku tercemar kemachoan lak..:o

indahkasturi posted on 6-3-2010 12:33 PM

sadistic abis
ada masalah mental gamaknya ni
kalau pun nak jalankan hukuman tatatertib
SULA is way way out of the norm

bluezink posted on 6-3-2010 12:33 PM

Menyula jantan? Gay ker aper? :o :o
Muntz Post at 6-3-2010 12:24 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


x laaa,...raging dlm latihan katanye....bgi kebal dibelasah smpai lembekk bagai,supaya rahsia maklumat x pecah kpd pihak musuh klo kene tgkap;P

lipsofanangel posted on 6-3-2010 12:33 PM

euwww.... sula dgn btg mop????? :funk::funk:

AHMADVW posted on 6-3-2010 12:34 PM

abg razhar sila bg komen, askar pondan ker ni:lol:

cmf_gelugugu posted on 6-3-2010 12:34 PM

dah ko tak hormat senior,kena laaa

tongkatwaran75 posted on 6-3-2010 12:37 PM

Gara-gara media dan pihak tertentu terlalu sensasi dan
momok-momokkan perbuatan seks songsang...
Masyarakat dan rakyat pun turut terkesan !
Ni lah bahana dan bencana yang Allah swt turunkan....

Muntz posted on 6-3-2010 12:38 PM




x laaa,...raging dlm latihan katanye....bgi kebal dibelasah smpai lembekk bagai,supaya rahsia maklumat x pecah kpd pihak musuh klo kene tgkap;P
bluezink Post at 6-3-2010 12:33 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

Masalahnya, perlu ker sampai menyula dgn batang mop? Korang penah dengar BDSM tak? Di kalangan gay pun ramai yg mempraktiskan BDSM nie. Ko boleh google sendiri kat xtube bagai. Ada yg masukkan botol, bola malah ada yg masukkan tangan pun ada. Aku rasa askar2 nie pun gitu gak kot? :o :o

Muntz posted on 6-3-2010 12:39 PM

dah ko tak hormat senior,kena laaa
cmf_gelugugu Post at 6-3-2010 12:34 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

Oh.. maksudnya kalau tak hormat senior, mmg patut kena sula lah gitu? :o :o

ajinomotonosuga posted on 6-3-2010 12:42 PM



Masalahnya, perlu ker sampai menyula dgn batang mop? Korang penah dengar BDSM tak? Di kalangan gay pun ramai yg mempraktiskan BDSM nie. Ko boleh google sendiri kat xtube bagai. Ada yg masukkan bot ...
Muntz Post at 6-3-2010 12:38 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif



imaginasi ko berlampauan ler munster

setakat ragging tu biasa laa...jangan ler melampau

kalo askar komando lai teruk ragging

patutnya bagian sulit tokleh usik..ragging ler tanpa libat bagian sulit..apa masalah nya? btui dak?

pacik aku dulu jadi kastam..kene masuk kepala lam jamban pas tu senior pam jamban tu..haaa

tongkatwaran75 posted on 6-3-2010 12:46 PM

Pedih tau nak 2 berak...
Kalau sebelum ni ada kes tu 2 hari tak berak (itupun katanya KY jeli) ;P

Ni kayu mop mesti seminggu menahan berak !
kena selumbar kayu tu lagi perit mak oiiii......:sweat3:

orion_pax posted on 6-3-2010 12:51 PM

adik beradik iblis la nii..otai la tu p sula orang..

temansejati17 posted on 6-3-2010 12:52 PM

sya mahu tanya pada siapa-siapa yang askar/bekas-askar, mereka ni apa tugasnya? sya rasa mereka makan gaji buta saja.bosan-bosan buli junior pulak

bluezink posted on 6-3-2010 12:54 PM

Pedih tau nak 2 berak...
Kalau sebelum ni ada kes tu 2 hari tak berak (itupun katanya KY jeli) ;P

Ni kayu mop mesti seminggu menahan berak !
kena selumbar kayu tu lagi perit mak oiiii......:sweat ...
tongkatwaran75 Post at 6-3-2010 12:46 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


bini dia pn x tau...kuat tol jaga rahsia memula,...:doh3: :o kalo x masuk hospital. x tau lagi ceter ni,..rasanya..;Perkkk??:kant:selumbarrr???...sakit tuuu..:sweat3: :doh3:

Selma_Jeskova posted on 6-3-2010 12:54 PM





   :tembak: ;P nmpak gaya yer abgn2x,.. laskar 2  tu gagal dlm misi mnyimpan rahsia;P....mission abort!!!:lol:
bluezink Post at 6-3-2010 12:20 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
dah tua bangka pun ada konsep ragging lagi ker noks??
so felda dan flat kannn???
hello!! neh dah tahun 2010..konsep ragging neh hanya sesuai 50 tahun yg lepas masa nenek moyang korang masih tinggal atas pokok :re:

Muntz posted on 6-3-2010 01:05 PM





imaginasi ko berlampauan ler munster

setakat ragging tu biasa laa...jangan ler melampau

kalo askar komando lai teruk ragging

patutnya bagian sulit tokleh usik..ragging ler tanpa liba ...
ajinomotonosuga Post at 6-3-2010 12:42 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

Kalu takat ragging biasa2... ok jah. Tapi kalau sampai sula-menyula.. itu dah lain dah tu. Mcm ada something wrong dgn kepala otak org yg ragging tu. Tak pun dia gay yg suka BDSM. :funk: :funk:

APa pun, bagi aku... sepatutnya kita hormat org kerana dia senior, dan kerana pangkat dia. Kadang2 ada yg muda2 dah pangkat tinggi, kena gak yg tua2 tu hormat kan.

totokreturn posted on 6-3-2010 01:09 PM

jahat betul awangboops nih dera junior.....:@:@

ChildrenOfBodom posted on 6-3-2010 01:16 PM

sya mahu tanya pada siapa-siapa yang askar/bekas-askar, mereka ni apa tugasnya? sya rasa mereka makan gaji buta saja.bosan-bosan buli junior pulak
temansejati17 Post at 6-3-2010 12:52 http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

tersentap melantun2 askar2 pondan bila baca posting nie, hehehe

Nape?Tak caye? posted on 6-3-2010 01:16 PM

10# cmf_gelugugu nenek dia nak hormat ... aku rasa askar gila ni memang pernah kena sula ...

donut_1752 posted on 6-3-2010 01:24 PM

bungux tol la
terseksa kne sula:sweat3:

bluezink posted on 6-3-2010 01:24 PM

cth ragging....
http://img225.imageshack.us/img225/7810/tinoraggingou1.jpg


Memang betul,ragging menjadi budaya atau kemestian bagi satop organisasi x kira tentera ke hape ke...,kalau xde ragging,nama army x wujud.

ktak bole amik ctohnya,army Russia.army Russia memang terkenal dengan budaya ragging tahap maut...cth atas kira tecik  pd mrk
walaupun ragging ni seronok pd owang yg melakukn nye dan ada kelebihannya,tetapi keburukannya pun banyak. ragging ni ¡®ok¡¯ when things don¡¯t get personal. Bilanya ragging ini terjadi xtreme, ia jugakk boleh efek morale sesaorng.
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: 2 askar Disula guna batang mop oleh senior