tictactoe posted on 7-4-2010 12:05 AM

kedai jual kotak?

kawan2..
boleh share tak kedai yg ada jual kotak?
nak packing barang2utk pindah rumah

ada jumpa 1 website (the box company),
tapi tgk harga mcm mahal plak

ada idea/cadangan lain tak kawan2?

thanks...

mrserra posted on 7-4-2010 12:24 AM

senang jer..
ogi mna mana kedai runcit... mintak beli kotak kosong.. dulu saya buat mcm ni masa nak pindah umah...

aku_blur posted on 7-4-2010 08:39 AM

aku dalam proses nak pindah umah...aku tak pakai kotak...tapi aku beli banyak2 storage box dgn bakul plastik...bakul nanti leh guna isi baju kalau tak sempat lipat...ehehhehhe...pemalas betol aku nie...

yg storage box tu mmg senang simpan dalam stor...siap label...kalo kotak ni leceh, kena air habis rosak barang2 dalam tu...

tictactoe posted on 7-4-2010 09:06 AM

tapi storage box ni mahal gak kan...
tuari tgk kat carrefour/jusco/giant, maunya berpuluh2 ringgit sebijik.. hehe

ummiaqeel posted on 7-4-2010 09:38 AM

www.box.com.my.

huji posted on 7-4-2010 09:42 AM

ye lah.. aku pun dah nak pindah umah ...nak cari kotak.. hehe.. kalau boleh saya nak yang free jerk.. ;P

ummiaqeel posted on 7-4-2010 12:30 PM

5# ummiaqeel

Aku ada banyak jugak kotak2 yang beli dari www.box.com.my. Masih berkeadaan baik, kalau sape2 nak beli, aku nak jual le.. PM aku kalu berminat..

aku_blur posted on 7-4-2010 01:59 PM

tapi storage box ni mahal gak kan...
tuari tgk kat carrefour/jusco/giant, maunya berpuluh2 ringgit sebijik.. hehe
tictactoe Post at 7-4-2010 09:06 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

yup....tak dinafikan memang mahal...macam aku aritu beli sekotak saje rm 24 kalau tak silap...beli 10 biji, dah rm240...tapi senang sebab bile letak dalam stor...cantek je...seragam...aku labelkan kat depan box tu...die kire serampang 2 mata la...dalam pada nak pindah, nanti boleh guna utk stor...takyah pk tikus lipas masuk dlm kotak2 tu...ehehehe...

Hana posted on 7-4-2010 03:32 PM

Post Last Edit by Hana at 7-4-2010 15:33

aku ada kotak kipas panasonic. besar jugak (sbb beli 4 bilah & 5 bilah)
nak beli tak kalau jual RM5? :laugh3:
free, takleh arr...ini rakyat marhaien. :$

kotak2 lain pun ada jugak. tapi, semua unpacked lagi. ada brg2 lagi.
brg2 laki aku pun dlm kotak. sykt kontena bagi sbb pindah dari east msia ke selangor.
brg2 aku pun dlm kotak - beli dari company box.

eh. aritu, skyt aku ada relocation. pun ada kotak2.
nanti aku cari kotak2 terpakai. itu jual rm5 jugak. :laugh3:

aku_blur posted on 10-4-2010 03:25 PM

9# Hana
hahahha hana...betul tue...boleh jual semula...sebab kat supermarket kalau kite nak beli kotak diorg yg tak berapa nak elok pun sekeping RM2...itu sah2 letak ikut suke aje...kire tak bersih mana...ni kalau org perseorangan insyaAllah bersih la kan...eheheheh

hatafya posted on 12-4-2010 11:13 AM

kawan2..
boleh share tak kedai yg ada jual kotak?
nak packing barang2utk pindah rumah

ada jumpa 1 website (the box company),
tapi tgk harga mcm mahal plak

ada idea/cadangan lain tak kawan2?
...
tictactoe Post at 7-4-2010 00:05 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
saya nak share pengalaman pindah rumah 2 minggu lepas...
saya guna kotak tklah banyak... dlm 15 kut.. sedang2 je...kalau besar sgt tak larat nk angkat..just nak letak buku2 n benda2 kecik..
seminggu sblm nak pindah saya dok angkut baju2 masuk ke rumah baru  dgn kete...saya beli plastik sampah yg tebal punya..mmg kuat n besar... rege dlm rm8 utk 10 keping...
lagi pun dekat2 nak pindah kita mesti excited nak g rumah selalu...jadi sambil2 gi sana bawalah brg2 tu sama...
kemudian pinggan mangkuk saya yg jenis kaca pun saya angkut ngan kete je... sbb takut pecah bila kena angkut ngan pekerja lori tu...
periuk belanga pun masuk dlm beg plastik sampah yg tebal tu je...
mula2 tu mmg ingat nak cari kotak bnyk2... tapi tak lh guna sangat.. pastu bila habis pindah...kotak2 ni menyemak je...nak tunggu cina s/khabar lama pun tak tahu bila nak dtg...
yg beg plastik tu boleh guna lagi (recycle) buat letak sampah2 yg bnyk masa pindah....
just my 2cent....

aku_blur posted on 12-4-2010 05:24 PM

11# hatafya

ok jugak kan idea guna plastik sampah nie...ada kawan aku_blur suggest aritu suh pakai bakul...tu yg memborong storage box tu...ingat malam ni nak gi kedai barang plastik, beli bakul nak isi baju....mule2 letak dalam plastik hitam mcm hatafya cakap tu, pastu sumbat dalam bakul...

sebab aku ni pesen rajin sket...kang tah bila zaman baru nak ngemas nye...eheheheh....jadi dah letak dalam bakul, pandai2 la baju tu dok dendiam...ehehhehe...

tom5190 posted on 16-4-2010 04:31 PM

Kalau di KL kawasan Hulu Kelang bolehlah pergi kat kawasan GIANT Taman Permata Dari main road masuk ke GIANT (sebelah kiri) terus je sampai habis jalan Sebelah kiri ada restoran dan sebelah kanan ada kedai jual pampers pakai buang Kat situ ada juak bnyk kotak kosong Masa aku beli dulu harga RM 1 - 2 yg besar

Hana posted on 16-4-2010 05:04 PM

ishh korang nie..skrg kan kita tgh go for green environment..apesal korang guna byk sgt plastic sampah nie? tak bagus tau..:$

aku_blur posted on 17-4-2010 12:02 AM

Reply 14# Hana


haah la hana....insaf la pulak...

mummy_aifan posted on 23-4-2010 10:51 AM

saya nak share pengalaman pindah rumah 2 minggu lepas...
saya guna kotak tklah banyak... dlm 15  ...
hatafya Post at 12-4-2010 11:13 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

Mummy pun sama wat camni. Utk letak kain baju. Pastu cepat je dikemaskan dalam lemari.Sangat berbaloi...Percaya la!!! Tapi jgn tersalah buat andaian. Disangkanya sampah terus dihumban ke tong sampah. Haru.
Page: [1]
View full: kedai jual kotak?