Denco posted on 27-4-2010 03:22 AM

~~~The best collagen supplement~~~

saya ni bercadang2 nak mula makan collagen ...tp sebab ada byk produk di pasaran
jd dah mula pening kepala nak try yang mana satu....walau mahal skit takper asalkan berbaloi...
jadi nak mintak tolong forumer2 kat sini yang dah cuba sendiri makan collagen ni....nak tau gakla yang mana satu paling best

azahan posted on 27-4-2010 06:45 AM

sy penah makan collagen total images..ada jual kat guardian.
makan sebotol..kejap je..mmg x de perubahan pe2 la..mgkin sbb mkn x sampai 3,4 botol kot. sy stop kejap lepas terjumpa satu artikel ni..sumber kolagen ada yg diambil dari mayat yg baru mati dan ada yg diamabil dari babi
(tolong google search untuk kepastian)..
disebabkan kolagen total image ni made in US kalau x silap..
so sy stop..takut ada unsur haram.

lepas tu sy try DN hans..habis 4 kotak..DN hans berasaskan sumber marin..pengasas
D navechee pun melayu..halal la tu. kulit muka mmg x de pe2 perubahan pun..jerawat keluar je..nak kata kulit anjal, hilang kedut, parut pun x jgk..biasa2 je. keadaan kulit sama mcm sebelum n selepas ambik DN hans.
tp apa yg ketara, berat badan mmg turun..

sekarang mmg x ambik lagi kolagen tu..dah la mahal, kesan nya hampeh
kesan kolagen ni berbeza untuk setiap individu..so kalau TT nak try apa salahnya.
mungkin kesannya kat TT sgt2 baik..good luck:)

220796 posted on 27-4-2010 07:21 AM

tu la byk pilihan di pasaran.....byk brand collagen ada topiknye sndiri kat bf t ni....sy sndiri dh try mcm2 dpt kesan so-so je...xde le gempak sgt......tp mgkin sbb penerimaan bdn msg2 tak sama.......

mrs_yong posted on 27-4-2010 08:03 AM

yong baru 2 minggu berjinak2 dgn collagen ni. namanye ORIgen plus. dextrose marine collagen. kandungan collagen dlm pun tinggi dlm 5000mg. yong minum mlm b4 nak tido. rasa oren.  still new but  texture kulit rasa ada improvement sikit. kulit tak rasa kering even kalau kita try garu kat lengan dah tak ada garis putih tu. tang kedut tu tak berapa nak perasan sangat lagi. but kulit kat tumit kaki pun dah tak kasar n kering mcm dulu2.

yong akan terus consume collagen ni kot sbb effectnye setakat ni agak memberangsangkan... n katanye blh lightening the skin tone jgk ye.....tggu habis sekotak ni tgk btl ke tak?..:)

my-alja posted on 27-4-2010 10:42 AM

sy penah makan collagen total images..ada jual kat guardian.
makan sebotol..kejap je..mmg x de peru ...
azahan Post at 27-4-2010 06:45 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

TI ada pengesahan dr KKM dan sijil halal jakim...

kebanyakkan collagen buatan tempatan, takde sijil pun
kalo check dgn halal hub pun...nombor printed tak wujud
w/pun kandungan collagen tu dr tumbuhan...kapsul tu kebanyakkan dtg dr china
yg sah2 tak halal....benda nie dah jadi isu bebaru nie...
kapsul halia or sumthing....

sorry to say, i lagi percaya org2 barat buat penyelidikkan drp org kita
esp cam total image dgn ada pengesahan pihak2 tertentu
kekadang kita kat m'sia suka take for granted...asal barangan tempatan pasti HALAL
padahal tidak....esp the capsul used
cam ada sorang kenalan beli ubat kononnya dr herba..consumed hampir setengah thn
tetiba dia sakit....ubat tu dibawak ke makmal, ada racun tikus dlm ubat tu
w/pun buatan tempatan, tanpa sijil dr jakim dan KMM...

so hati2 kay

220796 posted on 27-4-2010 10:54 AM

Reply 5# my-alja


tu la..even collagen tu marine based tp org selalu lupe ttg kapsul tu......sejak timbul isi kapsul ni mmg sy avoid supplement yg berkapsul.....

mawarmatahari posted on 27-4-2010 11:15 AM

mawar pun penah consume kolagen total image..pil besar2..nak telan pun pyah..

mawarmatahari posted on 27-4-2010 11:16 AM

paling bagus dulu mawar mkn estime.tp dah beberapa tahun produk tu da takde...da tak produce kot lg..tp memang bagus this produk

aymiens posted on 27-4-2010 11:21 AM

cuba lah pink lady collagen..bagus tau

Denco posted on 27-4-2010 11:55 AM

pink lady collagen? aymiens cier la skit...dari marine ker?

eisyawanna posted on 27-4-2010 12:08 PM

bleh try collagen 6000mg...
ni yg pertama di malaysia..kandungan collagen plg banyak...:loveliness:

anohini posted on 27-4-2010 12:54 PM

Kalau berminat, try lah NH Colla Plus beli dari Guardian
RM83.90 untuk 1 kotak. I kotak ada 6 botol
Hari 1 - 6 : Ambil setiap hari
Hari 7 dan seterusnya : Ambil selang sehari
Bahan : marine collagen 5000mg, vitamin C dan red grape juice

Inilah kolagen yang paling sy suka sangat2. Hasilnya, Alhamdulilah.. begitu berkesan pada saya. Wpun baru pertama kali mencuba, terus jumpa yang serasi. Tak nak tukar2 lagi. Nak cerita banyak pun x guna tapi mmg best. Kulit jadi lembut, warna kulit dah sama rata, lembap je.. Bukan kat muka je tau tapi kat seluruh tubuh. Itu maksud sy yang best tu. Kalau belek2, mmg banyak produk kolagen yang ada. Bacalah bahannya dulu dan teliti kalau2 ada di antaranya terkandung bahan yang boleh beri alahan kat kita. Kita je yang tahu apa yang boleh dgn x boleh kat kita. Jangan beli sbb produk tu popular tapi pilihlah yang sesuai dgn kita.

Nak dptkan kulit sihat, tak boleh bergantung pd satu benda je. Tambahlah lagi dgn makanan semulajadi yang sihat dan beberapa suplemen. Itu untuk dalaman. Utk luaran pulak, rajin2lah buat scrub dan jaga kulit muka dgn sempurna. Mmg remeh sket tapi hasilnya... tengoklah sendiri.

(macam mak nenek pulak he he)

mawarmatahari posted on 27-4-2010 01:00 PM

Kalau berminat, try lah NH Colla Plus beli dari Guardian
RM83.90 untuk 1 kotak. I kotak ada 6 botol ...
anohini Post at 27-4-2010 12:54 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


    boleh try ni...pas ni nak cari kat guardian..da lama tak mkn supplement after esteme da tak kuar..penah gak jab vit c tp tak rajin nak gi klinik nak mengejab..so nak cari vit yg leh mkn je tp hasilnya power

eisyawanna posted on 27-4-2010 01:17 PM

Kalau berminat, try lah NH Colla Plus beli dari Guardian
RM83.90 untuk 1 kotak. I kotak ada 6 botol ...
anohini Post at 27-4-2010 12:54 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
waah..bleh tahan harga....utk 6 hari je....:sweat3:

220796 posted on 27-4-2010 01:25 PM

Reply 14# eisyawanna


sebotol hrga hmpir rm14......

azahan posted on 27-4-2010 01:37 PM

Reply 5# my-alja

DN hans x guna kapsul..kolagen dia dalam bentuk serbuk, koyakkan pembungkus dia n terus telan dgn air.
kalau sumber dia dari marin..insyallah halal

sue_0586 posted on 27-4-2010 01:41 PM

sy amik CCPP...
kesan dia kat sy agak cepat....
minum 1 sachet dah kn masuk toilet sbb ada unsur detox dlm ccpp ni... utk detail leh masuk thread cocoa collagen power plus
byk review kt situ.

anohini posted on 27-4-2010 03:25 PM

Reply 14# eisyawanna

memang agak mahal tapi hasilnya bagus kat sy. Tapi x berani nak jamin gak. Bagus kat kita belum tentu bagus kat org lain kan.. Tapi x rugi mencuba dan InsyaAllah, ia takde side effect. Sy dh baca keterangan produk tu berkali-kali. Memang ia selamat diambil. Kalau nak tahu lebih lanjut, bolehlah lawat website NH Colla Plus di http://nhcollaplus.com/. Selain kat Guardian, ada lagi beberapa farmasi yang jual.

anohini posted on 27-4-2010 03:32 PM

ops, gatal nak tambah lagi 1 fakta.. kulit sy mmg ada kesan kilatan macam manik2 kilat tu.. tapi sgt kecil la..  memang kolagen yang saya ambil ni turut bagi tone kulit berkilat. Best he he.. Kene cuba sendiri baru tahu rasanya.

mawarmatahari posted on 27-4-2010 03:55 PM

ops...mawar da terpengaruh niiii

missylees posted on 27-4-2010 05:20 PM

Reply 14# eisyawanna

td nampak kat guardian.
NH Colla Plus ni yg dlm kotak besar.
die tulis for 1 month supply.
harga rm167 ada 12 botol + free 5 botol.

bebaloi lah sbb 5 botol tu dlm rm70 gak kan.

220796 posted on 27-4-2010 05:41 PM

http--nhcollaplus.com-flyers-Colla-plus_BM.jpg

teruja gak baca.....huhuhu!

mawarmatahari posted on 28-4-2010 10:12 AM

wahhhh..nice offer

awan posted on 28-4-2010 10:24 AM

Reply 21# missylees


kalau barang2 offer ni
kena tengok betul2 tarikh luputnya...
kdg2 tarikh luputnya dah hampir...

eisyawanna posted on 28-4-2010 12:44 PM

Reply  eisyawanna

memang agak mahal tapi hasilnya bagus kat sy. Tapi x berani nak jamin gak. Bag ...
anohini Post at 27-4-2010 15:25 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
semalam g la guardian nk beli vitamin..pastu ternmpk la nh colla plus nih...
byk gak pilihan collagen yg ade..ade collagen max..kinohimitsu japan beauty drink,ape lg da..byk la jugak...
yg mahal collagen max..ambek setiap 3 hari....
ermm...dulu2 penah cube produk ni,mybe dlm tahun 2006...DRII..yg ni jenis kemam kat lidah..harga mmg mahal gile r..tp yg ni la paling da bestt antara byk2 produk...x smpai 1 kotak wanna ambek perubahan kt kulit tu mmg mbuatkan kite terkejut giler la...kulit jadi gebu nk2 area kulit kat payudara..mmg gebu giler la...tetapi,now die da tukar kpd bancuh plak...da x ade y kemam2 ni...da x try lame da...coz x tahan ngen harga die..now yg dlm sachet harga da turun sket dlm rm2++,wanna rase yg dulu lg bagus resultnye,berbanding yg skarang..so da x ambek la drII ni....
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: ~~~The best collagen supplement~~~