Duta lover posted on 10-5-2010 10:21 PM

[TEMPAT] korang pergi klinik haiwan tak???

Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 17:04

hello....korang yg ada pet ni
slalu pergi klinik haiwan tak
so far
klinik haiwan fave aku VALLY ler kt area smabok ujong pasir sane

tapi aku tau
ada satu lagi klinik lagi dkt dgn area skolah aku dulu..kt st david

hehe...

MrsJohn posted on 10-5-2010 10:34 PM

tak gi, sbb tak bela haiwan...:loveliness:

dee_dee posted on 10-5-2010 11:07 PM

oo kat st david tu ok kot..penah teman kawan ak bwk kucen dia
aku slalo g kat ngn umah kat skola munshi kat bt brendam... tp ari tu ada org ckp situ actually tak layak pon cek menatang ni.. kire bukan veterinar.. tah tak tau la..

Duta lover posted on 10-5-2010 11:43 PM

aku pernah cek
ada 3 je klinik vet swasta
satu lagi kat bukit sebukor
tapi siyes tak pnah pergi

yg kat klinik kerajaan a.keroh tu
takda doktor
aku tak brani sgt nak hantar kat sana
in case ada pendarahan dalaman...
masa surgery

masa aku mandulkan kucing jantan kat sana
asissistan tu jahit anu kucen aku
sedangkan bila jahit ...akan lambat lagi proses penyembuhan..

lissa posted on 11-5-2010 09:07 AM

Adik aku pernah bawa kucing dia gi klinik haiwan kerajaan kat seri pengkalan alor gajah utk suntikan..

murah...

pastu pernah bawa kat area munsyi tu...doc india x silap..

orangxkenal posted on 11-5-2010 06:31 PM

haiwan belaan terakhir ialah 'oren' - seekor kucing.............lepas dia meninggal dah tak bela lagi:cry:

Duta lover posted on 11-5-2010 07:45 PM

vaksin kat klinik kerajaan bapa hengget ye
kt klinik swasta rm32
sakit gak...nak bayo kalau ada byk kucing

vaksin is very important...

lissa posted on 11-5-2010 09:20 PM

x ingat la baper... dah 2,3 tahun dulu... tapi x mahal la

masuco posted on 11-5-2010 09:35 PM

x pernah mengasuh hewan:lol:

lipsofanangel posted on 11-5-2010 09:51 PM

Reply 7# Duta lover

baru tadi balik dari vaksin kan budak kecik ni, 2nd vaksin so lepas ni boleh spay dia.. next vaksin May, 2011 tapi bukan kat Melaka. Rm45 skali dewormed

x tahu pun kat mana vet kat melaka ni.. ada sape2 tahu ada vet tak kat area Jasin?

lipsofanangel posted on 11-5-2010 09:53 PM

Reply 1# Duta lover


    vet kat st. david tu belah kanan kalau dari arah simpang bukit baru tu ke? masuk lorong ek? :o

Duta lover posted on 11-5-2010 10:06 PM

mahalnye??
kt vally clinic ni
skali vaksin rm 35 kalau tak silap..free deworm
dulu aku stay kat jasin
slalu bawak mandul dak2 betina kat klinik kerajaan jasin
alah...kat belakang masjid jamek
dkat ngan skola tamil
area2 air baruk tu
tapi lama gile aku tak pergi sana sejak pindahh dari jasin masa umo 14thn


aku suggest korang pergi vally clinic ni
sbb ada Dr. Chan tu
dia ada belajar veterinary acupuncture
satu alternatif yang baik misalkata ada pet yang lumpuh

n owner clinic tu, Dr Segar ...graduate vet dari india
so sometimes dia ada guna ayuverdic medicine untuk haiwan..
interesting...

Dr. Tan pulak garang sikit...dia mmg hot sket bile owner tak jaga pet btul2
tapi kalau tgk dia binatang
bukan main sayang..dgn dak2 ni...
tak kisah kena cakar ke hapa..


ekceli tu la...kalau swasta ada 3 klinik
satu depan st. david tu
satu kat smabok ( vally clinic)
n satu lagi kt bkt sebukor (tatau kat ne..juz find dis info kat internet)

Duta lover posted on 11-5-2010 10:10 PM

Reply  Duta lover


    vet kat st. david tu belah kanan kalau dari arah simpang bukit baru tu k ...
lipsofanangel Post at 11-5-2010 21:53 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif


    tahu fella design tak???
kalau ko masuk simpang tu..
n terus je...ko akan nampak clinic tu....
dia buat kat rumah

aku pnah pergi sana sekali jek
tak selesa sgt sbb dia buat kt rumah dia..

aku suka cara doktor kat vally spay kucing betina
belah dari tepi ( bukan kat perut)
so mmg lagi cepat baik n kurang luka
1st time aku tgk
huhu

tapi aku rasa
untuk vaksin ke....deworm ke...gov clinic will do
can save cost a bit

lipsofanangel posted on 11-5-2010 10:18 PM

Reply 12# Duta lover

semabok dalam ke luar?
nama jer org melaka tapi lepas skolah x dok melaka so mmg fail la jalan2 kat melaka ni..
mana tau kot kucing2 mak kat kampung tu sakit ke, bleh la bawak.

Duta lover posted on 11-5-2010 10:23 PM

tapi kt KL mmg harga mahal skit kan
kalau tak silap
gomen clinic kat area wilayah pun dlm rm 35 camtu
ataupun mebi vaksin ko yang 5 in 1
yang murah tu mebi 4 in 1 je
aku pun tak sure


hmmm
tatau le nak ckp lua ke dalam
stamford college tau?
after stamford college....ada perodua showroom
klinik vally sebelah perodua tu je

orangxkenal posted on 12-5-2010 07:20 AM

Perihatin sungguh memasing menjaga vet...................sok ada anak musti dijaga dengan baik kan kan:drool3:

pikacun posted on 13-5-2010 10:11 AM

kucing aku pi kat vet di smk munshi.... baru-baru ni dia sakit yang agak teruk... 3 kali bawak pi klinik kat situ dalam masa sebulan.... at last kucing aku mati....  dia kena penyakit
FIV, sedih betul!

lipsofanangel posted on 15-5-2010 01:11 PM

Reply 15# Duta lover


    xpo, nanti aku tanya kakak aku, dia tau kot..

cmf_Ax posted on 16-5-2010 11:12 AM

aku bwk kat vally je sng ... kekekek .. bli ape2 pon smue kt ctu ..

Duta lover posted on 17-5-2010 11:46 AM

jgn2 kita pernah bertemu Ax haha

shielax posted on 29-5-2010 05:46 PM

kat maner nak hantar?

aku nak tanyer ckit...aku tau aku patut masuk thread pencinta kucing tp nmpaknyer xd saper yg tau...aku nak tanyer kat melaka ni kat maner nak hantar kucing yg kiter jumpa a.k.a kucing terbiar...aku dh g SPCA kat semabok tu tp dorg ckp klu aku x kisah boleh letak untuk dorg jaga tp kucing lame yg saty kat sana dorg akan injekkan bg mati supaya ada tempat untuk kucing aku masuk...x sampai hati aku terus bawak balik balik...hmmm so ader sesaper yg tau kat maner boleh aku hantarkan bgtau aku plizzz....

dee_dee posted on 29-5-2010 11:15 PM

ooOOooo mcm tu eh procedure diaorg.. sian nye... spca situ pon sgt miskin keadaan dia... sian kat bnatang kat situ.... amik la gamba kucen tu kut2 ada org nk ke kan ;)

masuco posted on 30-5-2010 02:57 AM

cik/puan/en selak,
pe kata yu ajer buka
nursery penjagaan kucen2:lol:

kucingTomey posted on 30-5-2010 02:59 AM

kucen tu comel tak:drool3:

masuco posted on 30-5-2010 03:03 AM

bg mkn klogen sure chomel nok!{:1_152:}
Page: [1] 2 3
View full: [TEMPAT] korang pergi klinik haiwan tak???