rose_ville posted on 2-6-2010 09:48 AM

cream muka "natasya gold"

ada sape-2 boleh share, pengalaman pakai cream natasya...
seblum ni dh try mcm-2 produk tapi smuanya x berkesan ...muka nmpk kusam..
Adelah member sorang ni, sugest natasya...tgk muka dia mmg putih gebu la...cerah dari sebelum ni...
bila tanya, dia kata pkai natasya gold...
tulah nk tanya kt forumer kt sini klau ada yg pernah pakai produk ni, share la rahsianye...

intanazlynna posted on 2-6-2010 09:55 AM

X menghakis ker?

saya tgk org2 yg pakai product2 cemgini semua muka bertukar jadi lain... mcam tak normal warna nyer... seolah2 product2 ni menghakis jer.....

alai85 posted on 2-6-2010 07:25 PM

pernah tengok org pakai.. macam menghakis je.... takut nya... pernah tengok juga org yang use bedak sejuk(dari beras, yg emak dia buat sendiri) every night... putih gebu....

and pernah tengok org use SKI-II and Clinic.... cantik muka durang and also glowing pulak... but $$$$

cho_ posted on 3-6-2010 12:25 PM

rsenye depend pd org... sy dlu pkai natasya tp bkn yg gold la... mule2 mmg ok tp lme2 nmpk kusam n kering..huhu....

alladeen posted on 4-6-2010 11:36 AM

erkkk ok ke cream ni...my friend ada guna cream yg seumpama ni tp bukan natasya gold..muka dia nampak berkilat cam banyak minyak...

sajer posted on 4-6-2010 01:57 PM

aku ada terbaca kat benang kecantikan & wanita psl topik produk2 yg bermasalah
mcm terbaca natasya gold slh 1 drpnya.
TT check balik & tanya kat situ la
porumer situ lbh tau kot

skuter_buruk146 posted on 7-6-2010 02:20 PM

topik ni dah ade kat board petua kecantikkan

my suggestion..tolong le jgn cube pakai produk ni..lagi2 krim malam..
dah ramai orang pakai,tapi bile stop,banyak jerawat yang naik..mmg le lain orang,lain jenis kulit,tapi buatnye kulit kte tergolong dalam jenis camtu,tak ke naye..

macam sye ni,mule2 pakai okey je..tapi bile tringin nak tukar produk lain,tibe2 je jerawat naik.yg bernanah plak tu..eiii..skarang ni dah dekat 4 tahun cube nak stop pakai krim ni.tapi tak berhasil jugak..tapi skarang ni just pakai sbb nk cukup syarat je..2-3 kali sminggu je pakai..tak tau le sampai bile power natasha ni abes..siyes,menyesal giler guna dulu.

Wan_Islam posted on 12-6-2010 08:55 PM

Reply 7# skuter_buruk146

salam..ai pun ex natasyot user..7bulan guna pastu dapat tau ia ade hidroquinone trus stop..esoknye amik kau..ruam,jerawat smua  naik satu muka:lol:..skg alhamdulillah..so ai nak advice for those yg stop pakai natasyot ni:
1. jgn makan seafoods (kcuali ikan)
2. jgn makan ayam
3.stiap malam, amik air panas n wapkan ke muka
4.banyakkan minum air
pada yg xpenah try natasyot ni,jangan le pakai..sayangilah kulit anda,ingatlah orang yg tersayang..sekian...:lol:wasalam

skuter_buruk146 posted on 14-6-2010 12:14 PM

Reply 8# Wan_Islam

thanks for the tips..
bab control makan ni mmg tengah berusaha skang ni..so far,dah oleh sikit jerawat yg tumbuh...
yg step 3 tu nanti sye cube..hopefully berkesan le..dah muak sangan dah tengok krim natasha ni atas meja..hihi

ammila8848 posted on 14-6-2010 12:18 PM

so, produk kecantikkan apa yg paling baik lagi halal?
share experience please..
bila umur dah 30 thn, br rs nak baiki kulit muka, sblm ni buat x tau jer..

Wan_Islam posted on 15-6-2010 01:06 AM

Reply 9# skuter_buruk146

yg 3rd step tu slalunye ai pecahkan dulu ruam or jrawat yg bnanah then baru wapkan muka dgn air..mmg perit masa wap tu,tpi cuba la insyaAllah...then u try amalkan masker putih telur campur susu twice a week ke...kalau ruam n jrawat byk sgt,bleh try jugak calamine losyen,rm4 je kat farmasi.tapi kena sapu nipis2 sbb nanti kering kulit muka..ai lepas bce news pasal natasyot,trus ambik krim dia n buang,kalau simpan bahaya takut kita nak pakai lg sampai habis:lol:
insyaAllah cuba dulu ye:D

mnaa posted on 15-6-2010 02:34 AM

Reply 3# alai85

masa umo 20an duu, mukaku teruk.. clinique okla (sbb masa tu either ambik clinique atau bioterm, SKII mahal la sgt lak), clinique better sabun muka, toner but not moisturizer coz berminyak, so kena tukar ngan moisture-surge gel.. better, coz dia kata muka saya kering kat luar but greasy.. (oops, teroff topic lak):P

batman_2007 posted on 22-6-2010 02:31 PM

pakai de'wajah la.. nv ke..

fire_place posted on 5-1-2011 02:25 PM

bg aku jangan pakai produk kecantikan malaysia..bukan xnak sokong barangan tempatan..dia org ckp je dr alam semulajadi,tp kalo bahan alami xkan boleh teruk muka terbakar..tgk lah loreal atau produk kcantikan lain..kalo xsesuai xda sampai terbakar.kebanyakkan claim dia org hasilkan produk tu sendiri mcm ST..tp bila tahu produk dia ada bahan terlarang baru ckp tu amik dr kilang..kwn aku dulu praktikal kat kilang bekal bahan kosmetik ni..dia kata sebenarnya dia org ni beli dan jenamakan je..contohnya krim malam ada 7 jenis..so kalo kita nak jenamakan kita leh pilih jenis mana satu nak,begitu juga toner,cleanser..kalo xpcaya belilah produk kecantikan ni 3,4 jenis..tgk..sebenarnya ada yg krim malam sama,ada yg krim siang sama..kwn aku dr muka cantik licin,terus berjerawat..untung aku punya muka dulu tbakar je,tp dah pulih..selama pakai produk luar loreal ke,kanebo ke..xpernah jd bgini..sdangkan bukan dr bahan smula jadi..ni produk tmpatan claim je guna kunyit lah,kayu manis lah..tp bla tgk kesan dia menakutkan.

lady_yuna posted on 5-1-2011 03:05 PM

olay pun okay...early 30's amik yg regenerist..dulu pun pakai skII tapi x de kesan..duit je habis..tp yuna noticed bila pakai olay..skin lagi halus..pori pun dah kecik..pakai siang malam..
x promot cuma share apa yg yuna pakai dan rasai :D

Isja posted on 29-4-2011 09:56 AM

kan dah masuk paper.. 6 product beracun salah satunya natasya gold. Berita ni kat dalam The Star. Kalau kat suratkabar melayu cuma cakap larangan je.. kat The Star siap letak senarai 6 product tu lagi.

Siapa nak tahu product apa sesuai untuk kulit muka, jom p kursus kecantikan. Kalau sape duk Melaka Yuran RM20 shj, kalau kat KL/Selangor Rm50 utk 2 sesi kelas. Dalam kelas ni akan diajar cara penjagaan wajah yang betul dan product yg selamat untuk wajah.

yanaghazali posted on 2-5-2011 10:50 AM

aku pakai dah 4 tahun...so far ok jer....mungkin bergantung ngan kulit kowt..

itamrazali posted on 6-5-2011 11:14 AM

aku pakai cream nie, terus dada aku membukit mcm Bukit Larut....syukur sgt...mampoo..?

etysujak posted on 10-5-2011 07:18 PM

aku pakai cream nie, terus dada aku membukit mcm Bukit Larut....syukur sgt...mampoo..?

Krim apa tu.... Share la...

etysujak posted on 10-5-2011 07:21 PM

aku pakai cream nie, terus dada aku membukit mcm Bukit Larut....syukur sgt...mampoo..?
itamrazali Post at 6-5-2011 11:14 http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Krim apa tu? Share la sama....

shamiju posted on 18-5-2011 12:51 PM

hmm..my MILpun  pakai krim natasya neh...tp dah kuar paper kan yg krim natasya ni mengandungi racun berjadual hmmm......:o

hyldia posted on 21-7-2011 04:33 PM

adik haku pakai produk muka natasya,cantik jek kulit dia:@...bila stop pakai...muka naik jerawat..byk giler..

antiQue posted on 22-7-2011 01:42 PM

Hmm.. tak semua orang sesuai Natasya ni.. saya actually pernah try pakai, sebab sokong business kawan punya pasal.. berparut juga akhirnya... so saya get back to normal, baru hilang parut.

Benda-benda gini kekadang sesuai dengan sorang, tak sesuai dengan yg lain. Seeloknya pakai yg krim-krim yg ada effect yg soft saja.
Page: [1]
View full: cream muka "natasya gold"