faidz1809 posted on 3-6-2010 03:27 PM

harga pasaran kenderaan di malaysia (terpakai)

Post Last Edit by faidz1809 at 3-6-2010 16:10

salam semua. sekadar nak berkongsi informasi yang ada pada saya. merujuk pada senarai kereta yang ada pada Carlist.my berikut adalah harga semasa pasaran bagi kereta Proton Waja tahun 2004.

harga terendah: RM 27,800
harga tertinggi: RM40,800
dan daripada 36 kereta yang ada pada listing kami, purata nya adalah RM33,800.

tp kebanyakan Model ni Harga nya dalam RM31ribu ke RM33ribu...
jadi, untuk sesiapa yang ingin menjual atau membeli kereta mungkin infoni dapat membantu sedikit sebanyak dalam memberi idea untuk meletak kanharga kenderaan anda.

untuk mereka yang ingin mengetahui harga kenderaan atau model lain, boleh tanya kan kepada sy disini. sy akan cuba untuk bantu dengan kadar segera:D

danedzya posted on 3-6-2010 06:35 PM

Exora 2nd ada tak??:loveliness:

lurve82 posted on 3-6-2010 09:42 PM

salam semua. sekadar nak berkongsi informasi yang ada pada saya. merujuk pada senarai kereta yang ad ...
faidz1809 Post at 3-6-2010 15:27 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

honda city baru brape eh??:lol:

actza posted on 3-6-2010 11:18 PM

kan dia kata kereta 2nd hand... hehhehhehe

mycos79 posted on 4-6-2010 05:36 AM

Datsun 120Y berapa sekarang?

lurve82 posted on 4-6-2010 10:41 AM

kan dia kata kereta 2nd hand... hehhehhehe
actza Post at 3-6-2010 23:18 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

saje je tny...ok sowie..:lol:

mje posted on 4-6-2010 12:53 PM

wa tgah usya wish... recornd la...brapa sakarang agaknye..

faidz1809 posted on 4-6-2010 01:35 PM

Post Last Edit by faidz1809 at 4-6-2010 15:32

Exora 2nd ada tak??
danedzya Post at 3-6-2010 18:35 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

buat masa ni dalam listing kami xada yang 2nd hand. tp yang sambung bayar ada. untuk lebih maklumat, sila lihat profile sy, dan klik ke website yang sy sertakan disitu.. then taip exora di kotak pencarian tersebut. maaf kerana sy sdg tanya moderator samada boleh atau tidak untuk sy sertakan link disini.

faidz1809 posted on 4-6-2010 03:37 PM

honda city baru brape eh??
lurve82 Post at 3-6-2010 21:42 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

dari apa yang ada pd listing kami,

untuk Honda City Grade E harga RM 90480.

Honda City Grade S harga 85480.

untuk maklumat lebih lanjut, sila lihat profile sy, dan klik ke website yang sy sertakan disitu.

then di kotak pencarian tu, taip je honda city new.

kat bwh2 skit ada tunjuk iklan mengenai kereta honda city baru...

tq~:D

faidz1809 posted on 4-6-2010 03:40 PM

kan dia kata kereta 2nd hand... hehhehhehe
actza Post at 3-6-2010 23:18 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

eh..xpeje...ape2 soalan mengenai kereta terpakai, tanye kan aje... dgn info yg sy ada, mungkin dapat membantu...
xkesah samada soalan pasal harga market value, proses pembelian, jualan kenderaan 2nd hand. selagi berkaitan kereta terpakai, sy akan cube sedaya upaya untuk bantu..

faidz1809 posted on 4-6-2010 03:47 PM

Datsun 120Y berapa sekarang?
mycos79 Post at 4-6-2010 05:36 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

dari apa yang sy jumpa, ada 5 dlm listing kami.
2 kereta letak RM1.6K (kereta 80'&82) penang n selangor
3 lagi letak RM3K-3.5K (kereta 80'&82) lokasi penang n johor

sori ye klau info xmembantu sgt

faidz1809 posted on 4-6-2010 03:53 PM

wa tgah usya wish... recornd la...brapa sakarang agaknye..
mje Post at 4-6-2010 12:53 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

ermm...sy ade jumpe satu ni RM126K tahun 2005.. lokasi kat kedah...
tp untuklebih maklumat, sila lihat profile sy, dan klik ke website yang sy sertakan disitu.
then kat kotak pencarian tu taip toyota wish, atau pun wish recond.

akan terpampanglah semua wish yang ada dlm listing kami.

tq:)

sump81 posted on 4-6-2010 04:05 PM

aku nk tny nie..kalo kancil 1998 brp hargeskrg ekk..?

sump81 posted on 4-6-2010 04:07 PM

kancil auto 660...

mje posted on 4-6-2010 05:33 PM

ermm...sy ade jumpe satu ni RM126K tahun 2005.. lokasi kat kedah...
tp untuklebih maklumat, sil ...
faidz1809 Post at 4-6-2010 15:53 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

jauhnyer 2.... sy kt jb la.. anyway thanks.

assaffah posted on 4-6-2010 05:49 PM

buat masa ni dalam listing kami xada yang 2nd hand. tp yang sambung bayar ada. untuk lebih maklu ...
faidz1809 Post at 4-6-2010 13:35 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif


    Peraturan CARI menetapkan tidak boleh buat iklan jual beli dan cari pelanggan melainkan kat ruangan jual beli kat sini http://mforum5.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=291 .

assaffah posted on 4-6-2010 05:51 PM

buat masa ni dalam listing kami xada yang 2nd hand. tp yang sambung bayar ada. untuk lebih maklu ...
faidz1809 Post at 4-6-2010 13:35 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif


    Bagaimanapun thread ini masih boleh digunakan utk berbincang tentang harga pasaran semasa kereta dan cara2 utk membeli kereta pada harga yg baik/murah:D

faidz1809 posted on 8-6-2010 04:03 PM

baiklah.. maaf ya moderator.. anyway, terima kasih sbb teruskan thread ini...
jd segala soalan mengenai harga pasaran kenderaan akan sy reply disini manakala yang untuk jual beli, akan sy jwb di sini
Harap para forumers lain akan terus menyokong thread ini..
terima kasih:)

lisa_oren posted on 9-6-2010 09:39 AM

kalo proton savvy 2005 bape ye market price?

faidz1809 posted on 9-6-2010 12:13 PM

kalo proton savvy 2005 bape ye market price?
lisa_oren Post at 9-6-2010 09:39 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

paling rendah dalam listing kami: RM16.5K
paling tinggi: RM25K (specs R3), RM22.8K (standard)
purata dari 34 kereta, RM19.8K

tq:)

faidz1809 posted on 9-6-2010 12:31 PM

kancil auto 660...kancil 1998 ?
sump81 Post at 4-6-2010 16:07 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

sori lmbat pulak reply
paling rendah RM6500
paling tinggi RM10.9K

average dari 12kereta RM8.5K

sump81 posted on 9-6-2010 12:53 PM

oh itu mcm ker...thanks..adakah harga ni samer d semua tempt n same d semua bank...huhuhu..nk wat downpayment...

JohnDeSouza posted on 9-6-2010 01:18 PM

subaru impreza ver 7 dan 8 baper rega?

actza posted on 9-6-2010 02:20 PM

saje je tny...ok sowie..
lurve82 Post at 4-6-2010 10:41 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


hehehheh gurau2 aje. TT kata ok. dia ada jugak listing kereta baru.....

kalau wira  Auto 1997 berapa yek 2nd value?

bobo_beck posted on 9-6-2010 02:28 PM

waja manual 1.6 enjin mmc..tahun 2005
Page: [1] 2 3
View full: harga pasaran kenderaan di malaysia (terpakai)