deqjue posted on 30-7-2010 04:05 PM

apa yang menarik untuk shopping di langkawi??

saya nak minta pendapat dan gambaran semua apa yg berbaloi-baloi untuk kita shopping di Pulau Langkawi ?? sebagai panduan saya nak p langkawi..

Elisya posted on 30-7-2010 05:00 PM

mcm2 ada...jgn lupa buah tgn to sya.hahahah

affayu posted on 1-8-2010 02:54 AM

yg paling syok p langkawi ialah org pompuan la.;P. shopping la apa lagi.. mcm2x ada...:lol:

la ni kan, org pompuan dok gila pinggan mangkuk n hiasan ala inggeris, ala2x bunga vantage gitu.. kalau beli set vantage ori kt langkawi murah tp kena byr cukai la..

yg syoknya p shopping kat Ismail Group's, Idaman Suri dan Kedai Ram's.

ayu kalau p sana mmg target nk beli yg mcm tu la. kalau ada duit lebih sikit beli la satu set pinggan mangkuk Corelle, Vision, Corning WAre n mcm2x adala...
nk dekat raya nih, sesuai la beli balang kuih raya noh...
pastuh baru la beli coklat forrero rocher nagn daim...

caensem posted on 1-8-2010 10:56 AM

Biasa2 kLu org p lanGkawi, depa mesti boronG :

- cekelaT kat Ismail Group
- Beg baJu haT pesen tarik2 ada roda tu pn leh tahaN muraH gak kat siTu. (kLu p Lgkawi tak yah bawa beG byk2, nnt baLik beLi beG tarik tu sebiJi, isi brG yg diboronG lam tu :P )
- ToweL .. tak tau la koT toweL sana murah2 kot.. pantanG aku p saNa, mesTi ada orG nk kirim beLi toweL.. yG jeNih besaG dan labuH tu la.. mmG muraH aku rasa :P
- Kain batiK .. leh boronG jugaK.. tapi kLu takmo kena cukai kLu beLi banyaK2, basuH la duLu kain batiK tu.. klu dak pn bahaGi2 dGn famiLi or membe soranG bawa la dalam 2 3 lai dalam beG masinG2 :loveliness:
- PinggaN manGkuk kaT Idaman Suri dGn Kedai Ram's .. muraH2 jugaK la compaRe dGn kat sini.. taPi kena panDai2 piLih jugaK tau.. :P
- Ikan biLis... taK tau la muRah koT.. biasa orG boronG jugaK la beLi ikan biLis kat lanGkawi nih..  
- Gajus .. haa.. nih pn orG ramai gak duK boronG kat sana :D
- T ShirT... yG nih kLu orG yg jaranG mai lGkawi, rajiN gak la boRonG.. biasa muraH deKat area Idaman suRi dGn Kedai Ram's tu la.. :D

yG lain2 tanya orG lain koT depa tau.. yG aku tau, tuh ja la.. :P

FraidyCat posted on 5-8-2010 05:03 PM

jangan beli jam. mahaii

himawari86 posted on 7-8-2010 11:39 AM

kalu aku nmpak coklat ja kat sana..nyum nyum:P:P

king\'s posted on 11-8-2010 12:11 AM

salam, selamat berpuasa pada umat islam

stroberikiut posted on 12-8-2010 12:33 PM

liquer murah2 kat sana, member kata mcm nak angkut blk darat bukak kedai.. (for non muslim k)

sayapghaib posted on 24-8-2010 03:25 PM

Kalau Camera ,murah tak kat sana?

FraidyCat posted on 25-8-2010 12:18 PM

Post Last Edit by FraidyCat at 25-8-2010 12:20

Kalau Camera ,murah tak kat sana?
sayapghaib Post at 24-8-2010 15:25 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

kamera lebih baik beli diluar, langkawi mahal sikit. kalau perfume murah sikit di langkawi. contoh aqua di gio yang defect punya RM160 kat online, kat Langkawi yang ori RM153 aja lepas diskaun.

deqjue posted on 25-8-2010 02:24 PM

Reply 2# Elisya

thn p lagi...hari tu survey2 je...hehehee

deqjue posted on 25-8-2010 02:25 PM

Reply 3# affayu


   tu lar...kedai ram tu xsempat p..beli coklat je...thn depan p lg kena kumpul duit ler....

deqjue posted on 25-8-2010 02:26 PM

Reply 10# FraidyCat


   ooo....tq, tq

ama17 posted on 27-8-2010 07:52 AM

aku beli coklat ja kalo p langkawi...
yang gamat ka kain batik ka pinggan mangkuk semua tu tak berapa minat la...:lol:
rasanya rokok, liquor memang murah...tapi kalo borong banyak2 pun satg kastam kacau gak..

masuco posted on 27-8-2010 09:20 AM

pinggan mangkuk
cokelat:lol:

estrellas posted on 28-8-2010 11:19 PM

cekelat ! (beli yang bukan made in malaysia punye!)
pinggan mangkuk correlle!..

tAugEh_pUtiH posted on 6-9-2010 01:38 AM

xpyh membeli belah...
datang langkawi buat amal jariah

schumacher posted on 9-9-2010 01:09 PM

beli rokok murah..... bawak balik darat jenuh isap berasap...     
kalau kapiaq jenuh beli todi... balik minum mabuk sebulan tak abis...

adalia posted on 14-9-2010 08:33 PM

meh org langkawi nk bgtau nk beli apa ek...
coklat,rokok,kain batik,pinggan mangkuk,minyak gamat,

tp yg dok sini pon jrg beli semua benda tu...hehe

teha86 posted on 22-9-2010 03:39 PM

ermm...kat sane...murah...
coklat...kat duty free zone...
pinggan mangkuk kat Hj Ismail group..kat pekan kuah n jetty point...bole lah harga dia...
perfume..aku suke beli kat langkawi..
n makanan..best...murah n sedappp...

fuel_i posted on 24-9-2010 03:11 PM

shopping keta la..cnfirm murah!:lol:

ms_dd posted on 30-9-2010 10:01 PM

nak tanya,kalau beli pinggan mangkuk corelle 1 set tue,,kena tax ke klau bwak blk..?? berat sgt tak..?? nak budget luggage nie..maklumla air asia kena beli luggage kan..
yg semua dok kata murah2 tue correle brapa RM harga 1 set tue..?? ada tgk dlm online..dlm rm350 kot lebih kurang mcm tu laa 1 set...langkawi leh dpt lg murah ke..?

tokey.tin posted on 4-10-2010 01:16 AM

langkawi tanah air ku... mcm2 ada..

mangkuk_ayun22 posted on 2-12-2010 01:01 PM

sapa2.. nak p langkawi bleh PM aku adik aku keje sana... bleh adjust hotel/ transport..

Komrade posted on 1-1-2011 02:03 AM

kalau nak elak cukai kena dok langkawi 3 hari 2 mlm betui ka?
Page: [1] 2
View full: apa yang menarik untuk shopping di langkawi??