watyibrahim posted on 11-8-2010 05:15 PM

kurma yusuf taiyoob ada masalah..sapa pernah kena?

salam...nak tanya sapa yang menjadi pengedar kurma yusub taiyoob kat sini?Hari tu kita baru 1st time order kurma yusuf taiyoob direct from kilang dia dekat penang...berbelas ribu jugak kita order....sekali tu..1 week after delivery banyak kurma tu yang dah rosak..mcm ada putih2...n benda u macam bergerak2....jer....ada sesetengah kotak tu...kurma kat dalam tinggal half jer...tak penuh...sapa pernah ada masalah mcm nie please share yer

shazaz posted on 11-8-2010 05:47 PM

hello brader..nak sabotaj ka..jangan la berdengki sanggup khianat orang Islam yang lain.Kami kat penang dah lebih sepuluh tahun makan kurma Yusof tayoob tapi tak dak masalah pun.Ini nampak sangat2 busuk perut

rm611 posted on 11-8-2010 06:09 PM

so far tak pernahlah.

zackry14 posted on 11-8-2010 06:14 PM

gua beli okey jer...:C

miss_melrose posted on 11-8-2010 06:36 PM

ntah.. ak beli ok je..

watyibrahim posted on 11-8-2010 06:46 PM

bukan nak sabotaj...just nak tanya....kalau sapa2 ada problem mcm nie...tolong baca betul2 sikit....this forum adalah untuk sharing of knowledge,...bukan untuk sesi kutuk mengutuk....supaya kita tahu kenapa dan bagaimana nak handle masalah mcm ini....kalau tak paham bahasa baik tak payah posting bulan puasa nie...buat dosa jer...bukan masalah dengki....ini masalah sharing of masalah...n troubleshooting the problem...please dont jump to conclusion ...saya bukan islam kalau saya nak berdengki di bulan mulia nie ..kalau saya nak buat cerita saya tak akan tanya dekat forumer kat sini...sila muhasabah diri

watyibrahim posted on 11-8-2010 06:49 PM

ada possibility storage tak betul ker atau masa dalam kargo punya problem....yang lain tu...simpan mcm mana yer...dekat room temperature ke atau dalam peti ais....tq guys

cik.panda posted on 11-8-2010 07:06 PM

yu borong banyak2 buat apa? yu pengedar kat mana?

watyibrahim posted on 11-8-2010 07:09 PM

dekat sarawak....sebab tu lah...masalah nya...so just nak tanyak sapa2 yang pernah ada pengalaman mcm ni

watyibrahim posted on 11-8-2010 07:10 PM

cik panda ada buat borong baju muslimah takkkk..nampak add tuuuuuu

fafalurvely posted on 12-8-2010 09:02 AM

Reply 2# shazaz


    ish..ish..hang ni org tu dok tanya elok2..hang buat mulut pedih kat sini..hang ni ada aper2 ka dgn si yusof taiyob tu..tak baik tau bulan2 pose ni hang nak ckp org lagu tu..

funz_universe posted on 12-8-2010 10:31 AM

kalau masalah begini, saya rasa better awak terus settle dengan pengilang. sebab mereka yang supply barangan pada awak. ambil gambar sebagai bukti dan e-mail pada mereka. pihak kilang mesti akan ambil tindakan sewajarnya. Sama ada ganti yang baru atau refund wang awak.

ratusolo posted on 12-8-2010 10:43 AM

hari tu wa beli sekotak dah yg murah punya...OK jer..

izzuddin posted on 12-8-2010 12:43 PM

ko call ajer dato yusof tu...dia seorang yang baik hati dan cool....aku pernah beli dari dia 5 tahun dulu sikit ajer....tak sampai belas ribu pun....aku order online dia sendiri yang balas dan call aku...dan siap hantar benda yang tak seberapa tu ke negeri sembilan naik lori free of charge,...tak banyak pun aku order

dainese posted on 12-8-2010 12:48 PM

aku suka kurma yuta...terbaekkk

noraidil_06 posted on 12-8-2010 01:42 PM

harap kes TT adalah isolated case.sy bila sesekali ke utara, nampak kilang dgn nama yusof tayoob, bangga sgt, becos i think the big factory represent org Islam yg berjaya.insyaAllah.

back to TT nye problem, i guess mgkn masalah storage kut...

johan3036 posted on 12-8-2010 03:43 PM

baru blei 2 kotak harga sudh naik la..bli kat Tesco Penang...RM9.99, pasai masalah TT alhamdullilah tk plak kena tiap2 kali puasa beli... bagus jugak kalu complain dlm di sertakan dgn gambar..{:1_132:}

yaminz posted on 12-8-2010 05:28 PM

Masalah storage n transport nei...

pengimbas posted on 12-8-2010 05:36 PM

rasa nya sini bukan tempat nak tanya benda gini...
siap bagi tau semua pulak tu... kalau nak tanya sapa penah ada masalah... tanya je la... tak payah nak cerita dulu apa masalah ko...

satu lagi... kalau pun nak cerita... tunjuk la bukti sekali... takat cakap... takde guna...

AnitaSabrina posted on 12-8-2010 07:24 PM

Sedap ke kurma Yusuf Taiyoob ni?  Tak pernah pulak jumpa dekat-dekat my area ni.  But me jenis malas nak cari branded kurma.  Apa-apa je pun bolehlah.  Kalau kat Cold Storage bukan main lagi packaging dia orang.  Dengan chocolate, walnuts, etc....

Harus kena cari lepas ni.  

Sorry TT tak tahu lah kenapa your consignment macam tu.  Like any another situation kot.  In business you face problems and find a solution.  I would think take pictures and contact the company back with your problem.  Send a formal complaint.

danedzya posted on 12-8-2010 10:52 PM

packaging problem nie...biasanya kurma di order dari iran,arab atau dari mana pun dalam guni jer...sampai sini baru laa nak packaging ikut nama apa pun...so masalahnya mungkin QC sini overlooked this issues...

mysweetisha posted on 12-8-2010 11:19 PM

kalau masalah begini, saya rasa better awak terus settle dengan pengilang. sebab mereka yang supply  ...
funz_universe Post at 12-8-2010 10:31 AM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


setuju sgt...{:1_152:}

mautau posted on 13-8-2010 01:24 AM

ya la..cakap camni macam ada unsur unsur menjatuhkan walaupun tak berniat..baik setel terus dengan pengilang tu..dan kalau nak bincang..elakkan letak nama sebenar lebih baik kut..imho..

kalin posted on 13-8-2010 02:49 AM

kurma yusof taiyoob terbaik la..selama kain dok mkn nih tak pernah jmpa yg pelik..
by the way psl bilangan kurma yg tak cukup tu rsnya pekerja2 kt port tu dh sental dl kot sbb sedap sgt ;P tp mmg best!!!!kurma kualiti terbaik dan harga berbaloi..lani dok tgk ramai lak company bkn islam juai kurma packaging mcm yusoff taiyoob..apapn kalin ttp minat kurma yusof taiyoob {:1_132:}

wan_dcni posted on 13-8-2010 07:43 AM

rasa nya sini bukan tempat nak tanya benda gini...
siap bagi tau semua pulak tu... kalau nak tanya  ...
pengimbas Post at 12-8-2010 17:36 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

Allo pengimbas.. Biorlah dia nak bercerita.. Dh bg explanation pun stil ada yg salah interpret.. Pelik la hang ni.. nothing wrong with that... :@
Page: [1] 2 3
View full: kurma yusuf taiyoob ada masalah..sapa pernah kena?