zizadin posted on 5-10-2010 07:41 PM

(Part 2) RITA RUDAINI VS AIDIL ZAFUAN (belum bercerai update post 1816)

Post Last Edit by chewan at 18-10-2010 00:17

MOD, Aci x bukak thread ni? thread yg lg satu psal retis ni gan keluarga in law..ni plak kes gan bakal biras!!klu salah, ampun!!!


RITA RUDAINI- AYU RAUDHAH ORANG KETIGA SEBAR FITNAH NAK HANCURKAN RUMAHTANGGANYA

Wow. Nampaknya Rita Rudaini sudah bengang sama itu Ayu Raudhah. Taksangka selama ini rupa-rupanya Ayu Raudhahlah orang ketiga yangmenyebarkan fitnah tentang rumah tangga Rita Rudaini dan Aidil.Mungkinkah Ayu Raudhah kecewa sebab hanya dapat Zakuan dan tak dapatAidil? Itu kami tak tahu.

Petik sikit kata-kata dari Rita:-Saya tidak pernahmengenalinya secara rapat. Saya hanya bertemunya hanya sekali, ketikaAyu menjadi pelakon tambahan dalam drama Rafflesia.  Itupun bekaskekasihnya, Pekin yang memperkenalkannya. Saya tidak tahu apa yangmenyebabkannya cemburu, sakit hati dan sanggup menyebarkan fitnah.Kalau pasal saya ada hubungan dengan bakal suaminya, Mohd Zaquan Adha,itu cerita lama.




Tak sangka yang Ayu Raudhah berselindung di sebalik muka comelnyauntuk menyebarkan fitnah menjatuhkan mahligai Aidil dan Rita Rudaini.Bak kata Rita, dia sendiri pun tak tahu kenapa Ayu Raudhah nak jelesdengan dia. Kalau Rita tak tahu, kami lagilah tak tahu. Sungguh misterinusantara.

Tapi ada satu statement lagi menggegar dunia dari Rita Rudaini:-Suami dan rakan-rakanbaik tahu apa yang berlaku. Tidak perlulah ungkit cerita lama. Sayatidak mahu mengaibkan sesiapa. Saya nak jelaskan ĘC kalau kaki disko,pemabuk dan kaki perempuan seperti itu, memang tidak sesuai dengan saya




Adakah kenyataan kaki disko, pemabuk dan kaki perempuan ini merujukkepada Zakuan? Kalau benar patutlah bola sepak negara kita takmaju-maju. Rupanya pemain bola kita asyik pergi berjoget kat disko je.Aduh ~~

Tapi Rita sempat sindir baik punya kepada Ayu:-Bagi saya, kalau nakbuat fitnah cermin diri dulu. Dia baik sangat ke? Sebelum menjaga tepikain orang, tengok kain sendiri yang sudah koyak rabak. Bukan orangindustri tak tahu perangainya selama ini. Janganlah bersikap lebih sududaripada kuah.




Memang nampaknya Rita tersangatlah bengang dengan Ayu sebabmenyebarkan cerita yang bukan-bukan kepada wartawan. Nampak gayanyaakan berlakulah pergaduhan antara mereka berdua. Kita tunggu apa kataAyu Raudhah selepas ini. Confirm dia akan buat statement.

Dan nasihat kami kepada Ayu, janganlah canang satu Malaysia pasalpertunangan anda dengan Zakuan. Keluarga Zakuan tak datang merisik punlagi. Kang tak jadi malu satu dunia. Ke risau si handsome Zakuan tuekena kebas?

{:1_152:}cREDit tO bEAUtIFuL nARA

NOTA KAKIKU: klu ayu raudhah orang ketiga yang sebar fitnah tentang rumahtangga rita rudaini, maka siapakah orang pertama dan kedua itu??915D9EF2-982A-FF1A-5905-F78227BC23C2
1.02.28

tudung_bawal posted on 5-10-2010 07:48 PM

x sabar nka tunggu feedback dari si ayu raudhah..

tarik_mengkarun posted on 5-10-2010 07:51 PM

Ayat2 bold yg dikatakan ayat Rita ni, sumbernya dr mana? Fb dia ke?

zizadin posted on 5-10-2010 07:57 PM

SUMBER : BERITA HARIAN ( 5 OCT 2010)

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Sudahmelampau/Article

aku cedok dr beautiful nara sbb aku malas nak edit..kat berita harian tu panjang bebenor..hehe

chekacheku posted on 5-10-2010 08:10 PM

Rita ni xtau bersabar lnsg..cube diam buat xtau..kalo dia tu baik(kalo la..)mesti org sekeliling dia tau..xpayah dia war2kn nk salahkn org lain..supaya nmpak dia cam teraniaya..ni pendapat aku je laa...fanatik rita jgn serang aku plak...:L

zizadin posted on 5-10-2010 08:19 PM

Reply 5# chekacheku


    kau kat kolam mandi ke ni? klu tak, xdenya rita nak serang kau (teringat time rita gaduh gan lisdawati kat kolam renang sbb rebut jantan kabaret):mad:

amieab posted on 5-10-2010 08:36 PM

kalau rita kata si tunang ayu redah tu kaki disko, pemabuk, kaki pompuan..laki dia si aidil tu kaki apa pulak? mana la tau, nama pun kembar...slunya perangai dan peel dia org tu, lebih kurang, kurang lebih..sepusat sepusing, seghopa tu la jugak.....:lol:

adaakukesah posted on 5-10-2010 08:41 PM

axbeh2 lg kes psl rita n sefamili nya itu...

wirazam posted on 5-10-2010 08:54 PM

tak sabar nak tgk lakonan rita dan ayu ..kalau berlakon berdua mesti meletup drama tu

nazsh posted on 5-10-2010 08:55 PM

sapa betul siapa salah ni

saaya posted on 5-10-2010 08:59 PM

GO RITA!!!GO RITA!!!{:1_152:}

yunayuni posted on 5-10-2010 09:06 PM

satu lg sinetron yg berjela-jela akan menjadi tatapan umum..sepatutnya rita dah boleh menjangka hal2 yg kurang enak ini pasti berlaku dlm rumahtangganya..tanpa restu,suami muda,ensem dan popular..ibarat membina istana pasir..

cik.panda posted on 5-10-2010 09:09 PM

Post Last Edit by cik.panda at 5-10-2010 21:12


Rita ni xtau bersabar lnsg..cube diam buat xtau..kalo dia tu baik(kalo la..)mesti org sekeliling dia tau..xpayah dia war2kn nk salahkn org lain..supaya nmpak dia cam teraniaya..ni pendapat aku je laa...fanatik rita jgn serang aku plak...:L
chekacheku Post at 5-10-2010 20:10 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   dah keliling orang mengata, sejak mula2 kawin, pastuh skang rumah ada ada prob, dia senyap je kan? :D sape boleh tahan kalau orang yang takde kena mengena dengan dia bawak mulut pasal rumahtangga dia :D raudhah tuh pun bukan pangkat biras lagik, yang menyibuk buat apa . padanlah kena

zizadin posted on 5-10-2010 09:11 PM

Reply 13# cik.panda


    biras daa...bkn adik ipar...

cik.panda posted on 5-10-2010 09:12 PM

Reply  cik.panda


    biras daa...bkn adik ipar...
zizadin Post at 5-10-2010 21:11 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   silap. mahap :D

nazsh posted on 5-10-2010 09:12 PM

ayu raudhah bodek bakal mertua..

stania83 posted on 5-10-2010 09:13 PM

ai rase rita ni jahat voley ke tak voleh?

shania88 posted on 5-10-2010 09:15 PM

ai rase rita ni jahat voley ke tak voleh?
stania83 Post at 5-10-2010 21:13 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    hi stania..sedap name u..:$

zizadin posted on 5-10-2010 09:18 PM

Reply 18# shania88


    shania88, stania83..ingatkan adik beradik,..hehe:D

blackred99 posted on 5-10-2010 09:20 PM

tah hape2 rita, sume org die nak sembur..

zizadin posted on 5-10-2010 09:21 PM

2-2 ppuan ni muka canteeek, tp perangai x leh blah...cian mak bapak kembar tu dpt menantu camni..

chekacheku posted on 5-10-2010 09:31 PM

msing2 nk tonjolkn diri..last2 masing2 tersadai..mitak jauhla....

Zeatyisaac posted on 5-10-2010 09:34 PM

Satu je yang kita kena ingat, rita dah kawin, so janganlah kita termasuk dalam cubaan untuk meruntuhkan masjid, manakala ayu raudhah belum ada apa-apa pun lagi, so just back off...hehehe.

p/s: semoga rumahtangga rita bahagia selamanya, insya'allah...amin.

namakulainlain posted on 5-10-2010 09:47 PM

sebuah lagi 'drama' bakal tercipta :$:$

Mleeen82 posted on 5-10-2010 09:49 PM

Reply 16# nazsh



   tau xper................... apa nk jd lak............
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: (Part 2) RITA RUDAINI VS AIDIL ZAFUAN (belum bercerai update post 1816)