teky posted on 27-10-2010 08:27 PM

SENARAI RESTORAN TERKENAL YG DISAHKAN HALAL & tak~~!!!

Just nak share....


xtahu la tempat or bod nyer kene or takk...

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs413.ash2/69184_1544899116734_1662714463_1284107_2852336_a.jpg

Tolong sebarluaskan kepada rakan-rakan Muslim yang lain sebab ini  urusan agama kita. Berikut adalah beberapa maklum balas http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs137.snc4/37172_1544899636747_1662714463_1284109_1530553_a.jpg

dari JAKIM  tentang status halal-haram restoran dan makanan :-http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs795.snc4/67577_1544899796751_1662714463_1284110_7988156_a.jpg

1. Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM :[*]1) McDonald[*]2) A&W[*]3) Secret Recipe
Restoran berikut telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal :[*]1) Victoria Station[*]2) Kam Lun Ta[*]3) Lotus Family Restoran

Restoran berikut tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM :[*]1) San Francisco Steakhouse[*]2) Chicken Rice Shop[*]3) Kiwi Express
Bagi minuman ringan keluaran syarikat F&N seperti Coke dan 100 plus telah mendapat pengesahan halal JAKIM .
Bagi kuih bulan dan kuih bakul yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM adalah halal sebagai contoh yang dikeluarkan oleh syarikat KG Pastry atau NorainiĄŻs Cookies  dan lain-lain yang ada menggunakan logo halal JAKIMkecuali kuih bulan dari Kam Lun Tai  kerana telah ditarik balik pengesahan halalnya disebabkan berlaku perlanggaran syarat dan peraturan halal yang ditetapkan.

2. Ayam segar  yang dibungkuskan atas nama Farmbest adalah dikeluarkan oleh Syarikat  Sin Mah Sdn Bhd, syarikat ini telah mendapat pengesahan halal JAKIM  .

3.  Tentang mewarnakan rambut dari segi hukum syarak terbagi kepada : i.  Harus mewarnakan rambut dengan warna selain hitam. Warna hitam hanya  harus bagi yang berpenyakit sahaja. ii. Makruh mewarnakan rambut  bagi orang muda. iii. Haram mewarnakan rambut bagi orang yang terlalu  tua. iv. Haram mewarnakan rambut tanpa tujuan. v. Harus mewarnakan  rambut dengan izin suami.   Dari segi bahan pewarna rambut yang  ada di pasaran terbahagi kepada 2 jenis, yang mana kedua-duanya adalah  halal dari segi bahan kandungan. Yang menjadi persolan adakah pewarna  tersebut telap air atau tidak ? Pewarna rambut yang di pasaran biasanya  akan tertulis pada kotak PERMANENT DYE atau SEMI PERMANENT DYE .  Mengikut kajian jenis yang Semi-Permanent Dye adalah jenis yang tidak  telap air dan ianya tidak boleh dipakai oleh orang Islam. Begitu juga  sebaliknya. JAKIM sendiri tidak pernah mengeluarkan sijil halal  untuk produk pewarna rambut kerana ia dikilangkan di luar negara. Untuk  pengetahuan, JAKIM hanya akan keluarkan sijil halal untuk produk yang  diproses di Malaysia sahaja .

4. Sehingga kini pengeluar makanan supplement dan produk makanan kesihatan yang telah berdaftar dengan JAKIM adalah syarikat Upha. Kebanyakan  makanan supplement dari syarikat Upha telah mendapat pengesahan halal  JAKIM dan telah dipastikan soft gel untuk kapsul yang digunakan adalah  halal, bagi produk jenama Blackmores, Solaray, Seven Seas, 21 Century  tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM, kerana itu tidak dapat  dipastikan kapsul yang digunakan itu walau pun didakwa bersumberkan  lembu tetapi tidak diketahui sama ada lembu itu disembelih atau tidak.  Produk yang tidak mendapat pengesahan halal ini adalah kerana itu adalah  produk import, maka pengedar dan pengeluar bertanggungjawab mendapatkan  pengesahan halal dari badan Islam di negara asal produk tersebut  diimport.

5. Restoran Dome dan seluruh rangkaiannya tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM,  maka kerana itu tidak dapat dipastikan status kehalalan makanan dan minuman yang disediakan di restoran ini.

6.  Soalan: Saya ingin tahu samada semua stall di food court Suria KLCC  halal kerana tiadapapan tanda yang membezakan gerai yang halal dengan  yang tidak halal. Saya juga ingin tahu samada semua restoran di Suria  KLCC menghidangkan makanan yang halal (walaupun ada yang menjual arak  ): Madam KwanĄŻs, Spring Garden, Rain Nudle House, Bukhara,  Chillis, California PIzza, Kelantan Delights, ChakriĄŻs Palace, Rotiboy  Bakeshoppe, Auntie AnneĄŻs Pretzels, Cinnabon, Al-Marjan , Bong Sen  (Vietnamese) , Chinoz On the Park, Dome Caf¨Ś, Genki Sushi, Gloria JeanĄŻs  Coffees, House of Sudanese Food, San Francisco Steak House/Santini.


Jawapan: Gerai-gerai  makan di Medan Selera di KLCC tidak ada yang mendapat pengesahan halal  JAKIM termasuklah juga semua restoran yang disenaraikan itu.

7. BakerĄŻs Cottage telah mendapat pengesahan halal dari JAIS  ( JabatanAgama Islam Selangor ), La Boheme tidak dapat dipastikan status halal kerana tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM. KingĄŻs Confectionery telah mendapat pengesahan halal JAKIM , Status makanan yang disediakan di Giant dan Tesco ada sebahagiannya yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM , manakala Jusco hendaklah merujuk kepada logo halal yang digunakan pada pembungkusan produk kerana Jusco tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM secara khusus.

8. Kedai Bread Talk & Bread Story tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM .

9. Sehingga kini JAKIM tidak pernah memberi pengesahan halal ke atas Restoran Burger King , maka dengan itu tidak dapat dipastikan status kehalalan produk yang dijual.

10.  Pernyataan mencampurkan minyak **** untuk pembuatan sausage ayam, fish  ball dan lain-lain adalah tidak benar bagi produk terbabit yang telah  mendapat pengesahan halal JAKIM. Bagi produk  Ramli Burger dan Ayamas , memang telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan kedua-dua syarikat ini sentiasa mematuhi peraturan halal JAKIM.

11. Coffee Bean telah mendapat pengesahan halal JAKIM  dan telah dipastikan semua bahan yang digunakan adalah halal tetapi Starbuck memang tidak pernah memohon pengesahan halal JAKIM , maka tidak dapat dipastikan kehalalan bahan atau produk di tempat tersebut.

credit:Source: Idrus Hashim

atira posted on 27-10-2010 08:36 PM

hey ko ni...
kang nanti ada yg kata... mak cik jual karipap tepi jalan tu pon tak de logo halal

AuReusium posted on 27-10-2010 08:44 PM

alamak  :doh3::mad:,   ai kena check and pi burger king.. sbb meme ai suka pi sana :'(

AHMADVW posted on 27-10-2010 08:49 PM

bnyak kedai mamak pun beli ayam dr tokei cina

cmf_wombat posted on 27-10-2010 08:54 PM

bnyak kedai mamak pun beli ayam dr tokei cina
AHMADVW Post at 27-10-2010 20:49 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

habis melayu2 nih nak makan apa? hehehehe

AHMADVW posted on 27-10-2010 08:56 PM

Reply 5# cmf_wombat
jd vegeterian lah

payit posted on 27-10-2010 09:03 PM

orang dah bagi panduan tuh
guna jer ler
jgn dok komplen
berterima kasih jer ler

kentutmanis posted on 27-10-2010 09:36 PM

bab makan minum takut lak halal haram ye...tp kalu bab artis melayu berjoget terloncat2 mcm bab1 atas pentas tu xde sape peduli, yg berposing ketet terkeluar bagai kat TV3 tiap2 hr tu,diam pulak jabatan2 agame ni,ulamak pun membisu,la ni duit zakat pulak nak kene songlap dgn org dalam..sape nak hormat melayu islam ni,xde sape...

Vokuro posted on 27-10-2010 09:39 PM

Air kosong yg saya minum di Starbucks haram la nampak nya sebab jakim tak cakap halal.
Begitu juga nas lemaki kakak rokiah yg saya beli pagi2 itu

Vokuro posted on 27-10-2010 09:41 PM

Orang2 yang tak cukup Akal sahaja yg perlukan jakim utk sah kan halal minum diorang. Dimana akal kita yang Allah kurniakan?

alfida posted on 27-10-2010 09:56 PM

kesimpulannya semua gerai dalam klcc takde sijil halal.....lepas ni fida berjanji tak akan makan dalam klcc lagi kecuali mekdi

alfida posted on 27-10-2010 09:57 PM

orang dah bagi panduan tuh
guna jer ler
jgn dok komplen
berterima kasih jer ler
payit Post at 27-10-2010 21:03 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif
{:1_132:}{:1_132:}{:1_132:}

Vokuro posted on 27-10-2010 10:09 PM

kesimpulannya semua gerai dalam klcc takde sijil halal.....lepas ni fida berjanji tak akan makan dal ...
alfida Post at 27-10-2010 21:56 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Masakan emak kamu juga haram sbb tiada cop jakim :)

dragger posted on 27-10-2010 10:18 PM

yg mana tak halal tu g la bubuh logo "HARAM"... baru la org nampak terang2... :lol:

teky posted on 27-10-2010 10:20 PM

Reply 2# atira


    jawab la balik...yg ko bodo piang g beli tuh naper :$

teky posted on 27-10-2010 10:23 PM

Reply 14# dragger


    kan..... da tentumerundum sales nyer..


tpi rasanya ader spesifkasi la pada rstoren yg nak apply for halal sijil neh...

teky posted on 27-10-2010 10:27 PM

Orang2 yang tak cukup Akal sahaja yg perlukan jakim utk sah kan halal minum diorang. Dimana akal kita yang Allah kurniakan? http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

Akal kita gunakanlah time pilih restoren nak makan tuh... kalo yakin kedai jual arak n babi tuh halal..maka halal laah...sebab kalo akal da ckp halal maka halal laa....


tpi kalo ader tanda halal tepikir gak lah kan akan halal or tak dri cara penyedian makanan tuh...

TanSriJess posted on 27-10-2010 10:28 PM

Sri Ayutthaya kat wangsa maju xdak sijil halal gak ker? :lol:

dragger posted on 27-10-2010 10:28 PM

Reply 16# teky


    tapi nape la dorang tak apply sijil halal? tak pun tak dpt approval dari Jakim walaupun dah minta byk kali..

leon_mclaren78 posted on 27-10-2010 10:29 PM

Post Last Edit by leon_mclaren78 at 27-10-2010 22:39

ek eleeeeee... ni list zmn tok kaduk bile nih??? Aku penah dpt e-mel berantai pasal ni dulu...

TT...sblm sebar2 pkara ni, sila la rajin buat homework duluk... ada ko pegi check JAKIM punya website sblm buat posting maklumat ni x??? Ni main copy-paste je kat pesbuk. Len kali sila copy-paste drp web JAKIM. Ni aku dh tolong copy-pastekan.... kalo masih ada yg x yakin, sila buat makanan anda sendiri.

SENARAI SYARIKAT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL TERBARU

1. A1 BEST ONE FOOD INDUSTRY SDN.BHD
Tarikh Sah Sijil

2. ACCENPRO ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

3. AFILA FOOD INDUSTRIES
Tarikh Sah Sijil

4. AIR LIQUIDE MALAYSIA SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

5. AMISAN PRODUCTS (M) SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil

6. BEN FORTUNE PASTRY MANUFACTURING (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

7. BESTCAN FOOD TECHNOLOGICAL INDUSTRY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

8. CA FLAVOR SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

9. CAB FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

10. CLASSICO BEVERAGE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

11. COCA-COLA SINGAPORE BEVERAGES PTE. LTD.
Tarikh Sah Sijil

12. CULINARY DELIGHTS
Tarikh Sah Sijil

13. D'NONCE BIOFOODS SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

14. DESATERA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

15. DIVERSEY (MALAYSIA) SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

16. F & N FOODS PTE LTD
Tarikh Sah Sijil

17. FINESTBAKE FOODS SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil

18. FOODVEST INDUSTRIES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

19. FROSTY DELIGHTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

20. HACKS MALAYSIA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

21. HAI YONG FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

22. HOCKEY FOOD INDUSTRIES
Tarikh Sah Sijil

23. JIN TEIK ORGANIC HEALTH FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

24. KASTURI SUCI ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

25. KEPALA BATAS BIHUN SDN. BHD. (FORMERLY KNOWN AS JUNHUB ENTERPRISE SDN. BHD.)
Tarikh Sah Sijil

26. KHEE SAN FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

27. KIN HERBS PHARMA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

28. LE PETIT FOUR SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

29. LEVERAGE BUSINESS SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

30. LIFE BRAND SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil

31. MAGNIFICIENT DIAGRAPH SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

32. NATURAL RECIPE SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

33. NEW WORLD MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

34. NORRIZAN BAKERS
Tarikh Sah Sijil

35. NOVA LABORATORIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

36. NUTREEHERB TRADING SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

37. O-WEALTH SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

38. PAPPAROTI (M) SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

39. PERFECT CHAMP SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

40. PERTANIAN PERTIWI SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

41. PHYTO HERBAL INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

42. PREMIUM FOOD CORPORATION SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

43. Q-PACK (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

44. QR MASTER SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

45. RND CHOCOLATE LABS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

46. SEGI FOOD SERVICES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

47. SELANGOR MEDICAL CENTRES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

48. SERIBU SAYANG ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

49. SHERATON LANGKAWI BEACH RESORT
Tarikh Sah Sijil

50. SIME DARBY FOODS MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

51. SINIBEST FOOD INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

52. SUPER NICHE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

53. T & L CHOCOLATE ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

54. TIARA LABUAN HOTEL
Tarikh Sah Sijil

55. TONG GARDEN FOOD PRODUCTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

56. TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

57. UNITED DETERGENT INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

58. WINMIL INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

59. YEW CHIAN HAW (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

source: http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=maklumat_persijilan

masuco posted on 27-10-2010 10:30 PM

ayam yg terjual kt pasar raya
pon x tentu halal haramnya...................

leon_mclaren78 posted on 27-10-2010 10:31 PM

Post Last Edit by leon_mclaren78 at 27-10-2010 22:40

continue...

60. ACE CANNING CORPORATION SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

61. AL-MESWAK MU'MIN SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

62. CACAO PARAMOUNT SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

63. CAROTECH BERHAD
Tarikh Sah Sijil

64. CHUAN HIAP HIN FOOD INDUSTRY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

65. DUTCH LADY MILK INDUSTRIES BERHAD
Tarikh Sah Sijil

66. DXN MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

67. F.A. HERBS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

68. FFM BERHAD
Tarikh Sah Sijil

69. FNA MANUFACTURING SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

70. FOOD IMPACT SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

71. G.K. INGREDIENTS (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

72. GEMIE PASTRY MANUFACTURING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

73. GM FOOD INDUSTRIES SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

74. GOLDEN ARCHES RESTAURANTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

75. HACO ASIA PACIFIC SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

76. INTERCONTINENTAL SPECIALTY FATS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

77. JEENHUAT FOODSTUFFS IND. SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

78. JINTAN HERBS POWER ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

79. KECK SENG (M) BERHAD
Tarikh Sah Sijil

80. KFC (PENINSULAR MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

81. KILANG MAKANAN MAMEE SDN BHD (SUBANG)
Tarikh Sah Sijil

82. KONSORTIUM ABASS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

83. KRAFT FOODS MANUFACTURING MALAYSIA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

84. LEN FA MEDICAL SUPPLIES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

85. MALAYAN FLOUR MILLS BERHAD
Tarikh Sah Sijil

86. MAYOR HOTELS BERHAD
Tarikh Sah Sijil

87. MEIKA FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

88. MOHAMAD ARMIYA FOOD INDUSTRY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

89. MONIN ASIA KL SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

90. MUHAMMADIYAH FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

91. NGO CHEW HONG OILS & FATS (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

92. PGEO EDIBLE OIL SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

93. QL MARINE PRODUCTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

94. RAMLY FOOD PROCESSING SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil

95. REGION FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

96. SARI TANI DESA SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

97. SERBA WANGI SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

98. SIME DARBY BIOGANIC SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

99. SIN PAK BEE SEAFOOD MANUFACTURING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

100. TEGUH HERBA
Tarikh Sah Sijil

101. THOYYIB PHARMA INDUSTRIES (M) SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

102. TRADITIONAL FROZEN FOOD
Tarikh Sah Sijil

103. UITM HOSPITALITY MANAGEMENT SERVICES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil


source: http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=maklumat_persijilan

leon_mclaren78 posted on 27-10-2010 10:34 PM

Post Last Edit by leon_mclaren78 at 27-10-2010 22:38

continue...

104. ACHIBAN FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

105. ACIDCHEM INTERNATIONAL SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

106. AJINOMOTO (MALAYSIA) BERHAD
Tarikh Sah Sijil

107. BELAROME (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

108. BRIDGE TRADING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

109. CAVICO (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

110. CENTRAL VISTA (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

111. COLLABO RESOURCES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

112. DANFORD VISTA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

113. ENG KAH ENTERPRISE SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil

114. ENGLISH HOTBREADS (SEL) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

115. EQUATORIAL PALACE RESTAURANT SDN BHD (THE MANHANTAN FISH MARKET)
Tarikh Sah Sijil

116. FOREVER FOOD INDUSTRIES SDN.BHD
Tarikh Sah Sijil

117. GCH RETAIL (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

118. GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

119. GOOD TASTE QUALITY INDUSTRY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

120. GRAND CENTRAL ENTERPRISES (TERENGGANU) SDN. BHD. (HOTEL GRAND CONTINENTAL KUALA TERENGGANU)
Tarikh Sah Sijil

121. GREEN MASTER GLOBAL FINE FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

122. HEALWELL PHARMACEUTICALS SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

123. HUASIN FOOD INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

124. HWA TAI INDUSTRIES BERHAD
Tarikh Sah Sijil

125. JANT MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

126. KELAB PENJARA WANITA (KEKWA)
Tarikh Sah Sijil

127. LAI HIN TRADING
Tarikh Sah Sijil

128. LAM SOON EDIBLE OILS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

129. MACFOOD SERVICES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

130. MAESTRO SWISS FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

131. MUHIBAH PALM PRODUCTS SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

132. NATURE ENVIRONMENT PRODUCTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

133. NOORMA BEVERAGE INDUSTRY
Tarikh Sah Sijil

134. ONE-EAST MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

135. ONEPURE FZE
Tarikh Sah Sijil

136. ORANGE CRUSH (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

137. PAWADA FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

138. PERFECT AGRO (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

139. PERUSAHAAN AZHARAZAD
Tarikh Sah Sijil

140. PIAU KEE LIVE & FROZEN SEAFOODS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

141. PISTACHIOS BAKERY SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

142. PREMIER CEREAL SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

143. RAJAS FLOUR MILL SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil

144. REMPAH HAJAH KHAIRIYAH ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

145. RESORT VILLA GOLF COURSE DEVELOPMENT SDN BHD (PALM GARDEN HOTEL)
Tarikh Sah Sijil

146. SAGA MISSION FROZEN FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

147. SHANGRI-LA HOTEL KUALA LUMPUR
Tarikh Sah Sijil

148. SINARAN BERSATU SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

149. SMART NACO SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

150. STARKISS FOOD CORPORATION SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

151. SYARIKAT TOONG FONG
Tarikh Sah Sijil

152. UNILEVER FOODS (MALAYSIA) SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

153. VANIITHAS CURRY SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

154. YHL TRADING (JOHOR) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

155. ZAITUN KOSMETIK INDUSTRI SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

source: http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=maklumat_persijilan

teky posted on 27-10-2010 10:35 PM

Reply 8# kentutmanis


    so ko nak marah kat saper nehh?? ibarat kate ko neh..cam neh laa..ko anta anak g sekolah tuk belajar agama..then ko serah bulat2 kat ckgu untuk kasi input berkenaan ilmu agama kat anak ko....

satu hari anak ko tnye.... mak/ ayah naper makan kat kedai yang ader tanda halal? aper ko nak jawab?? mesti akn ckap cikgu kat sekolah xajar ker?? xpon tnye cikgu agama kat sekolah..... diri sendiri pon xtahu nak jawab cam ner...so jalan ringkas nyer put the blame on org len...

mengharapkan orag len selesai sesuatu yg kiter xtahu... aku pon slalu jer cam nehh...kehkeh


ironi nya..aku nak tunjuk before nak tunjuk tanggungjawab saper yg terlibat dlm kes halal haram neh..semuanya datang dri diri sendiri... aper contribution diri kita dalam hal mcm neh....

leon_mclaren78 posted on 27-10-2010 10:37 PM

continue...

156. A&K FOOD INDUSTRIES SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

157. AB MAURI MALAYSIA SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

158. ALBATROSS EXIM (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

159. ALGAETECH SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

160. AMWAY MALAYSIA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

161. ARRAZI MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

162. BAE INTERNATIONAL INC. SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

163. BERJAYA ROASTERS (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

164. BIG APPLE INTERASIA SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

165. BIOALPHA INTERNATIONAL SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

166. BODIBASIXS MANUFACTURING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

167. CENTRAL COLDSTORAGE KUCHING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

168. CHUAN BEE BAKERY & CONFECTONERY SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil

169. COCOALAND INDUSTRY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

170. COLLABO RESOURCES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

171. COOLBLOG ENTERPRISE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

172. COSMO RESTAURANTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

173. DAILY BAKERY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

174. DELI HONEY CONFECTIONERY
Tarikh Sah Sijil

175. DELIFRANCE (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

176. DFOS BRIYANI HOUSE SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

177. DUNIAHERBS SALES AND MARKATING
Tarikh Sah Sijil

178. ELKEN SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

179. EMRAN TRADING (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

180. ENHANCE FAMOUS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

181. EONLIPIDS NUTRITION SPECIALTIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

182. EONLIPIDS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

183. ESKAYVIE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

184. FLAVO BLITZ SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

185. FONTERRA BRANDS (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

186. FOREMOST POWER SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

187. GLOBAL PRO TRADING
Tarikh Sah Sijil

188. GOLDCOURSE HOTEL (GOLDCOURSE MANAGEMENT SDN BHD)
Tarikh Sah Sijil

189. GOLDEN CHEMICAL SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

190. HAEWAYTIAN CAKE HOUSE SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

191. HAI FOONG FOOD SUPPLIER
Tarikh Sah Sijil

192. HANSON INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

193. HONG YANG HOO PHARMA SDN.BHD
Tarikh Sah Sijil

194. HPA INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

195. IFFCO (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

196. IFOLIA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

197. INTERNATIONAL BEVERAGE GROUP PTE LTD
Tarikh Sah Sijil

198. JETAINE CORPORATION SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

199. JIM & BEL ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

200. KAWAN FOOD MANUFACTURING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

201. KBSP ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

202. KEROPOK LEKOR KITE
Tarikh Sah Sijil

203. KFC (SARAWAK) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

204. KHIAN GUAN BISCUIT MANUFACTURING CO. SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

205. KOPERASI SERBAGUNA KAKITANGAN PENJARA PENGKALAN CHEPA
Tarikh Sah Sijil

206. KYROS FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

207. LAY HONG FOOD CORPORATION SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

208. LEE BISCUITS (PTE) LTD
Tarikh Sah Sijil

209. MAESTRO SWISS CHOCOLATE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

210. MAJOR INTEREST SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

211. MAX ONE FOOD & BEVERAGES (M) SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil

212. MDD BEVERAGE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

213. MEGAH JAYA INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

214. MNS MARKETING AND MANAGEMENT
Tarikh Sah Sijil

215. MUNCHY FOOD IND. SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

216. MYFRESH MANUFACTURING SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

217. NETWORK FOODS INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

218. NORES MARKETING SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

219. NORZ BEAUTY HOUSE
Tarikh Sah Sijil

220. PERNIAGAAN DAN PEMBEKAL SHERWAN
Tarikh Sah Sijil

221. PERUSAHAAN SAUDEE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

222. PIZZA HUT RESTAURANTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

223. PRODUCTS MANUFACTURING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

224. QD HERBS SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

225. REISHILAB SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

226. SAGANA FLOUR MILL (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

227. SALLEH FOOD SUPPPLIER @ MARKETING AGENCY
Tarikh Sah Sijil

228. SEASONINGS SPECIALITIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

229. SENG KEE
Tarikh Sah Sijil

230. SERANTAU DESA FOOD INDUSTRY
Tarikh Sah Sijil

231. SPICES & SEASONINGS SPECIALITIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

232. SPRING FRESH MANUFACTURING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

233. STREET'S FOOD PRODUCTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

234. SYARIKAT THONG GUAN TRADING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

235. TASTE N TASTY FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

236. TCRS RESTAURANTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

237. TESCO STORES (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

238. TROPICA COCOA SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

239. UNILEVER (MALAYSIA) HOLDINGS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

240. UNITED MALAYAN FLOUR (1996) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

241. UNIVERSAL FOODS SPECIALITIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

242. UNZA (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

243. UPTREND NETWORK SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

244. VEGETA FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

245. WEN JIANG FOOD INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

246. WETRA FOOD INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

247. WETRA MARKETING (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

248. WONDER FOOD ENTERPRISE
Tarikh Sah Sijil

249. Y.E.H MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

250. YAFAH ENTERPRISE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

251. YANLING NATURAL HYGIENE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

252. YEN PAO LAI (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

253. YEO HIAP SENG (MALAYSIA) BHD (SHAH ALAM)
Tarikh Sah Sijil

254. YOKE FOOD INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil

255. ZAIMIN INDUSTRIES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

256. ZANTAT SDN BHD
Tarikh Sah Sijil

source: http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=maklumat_persijilan
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: SENARAI RESTORAN TERKENAL YG DISAHKAN HALAL & tak~~!!!