wallflower posted on 3-11-2010 05:26 PM

Toyol BOTS sedut duit dari akaun maxis

Post Last Edit by wallflower at 8-11-2010 22:02

Meksis sedut kredit pengguna melalui aplikasi lahanat BOTS (Battle of the sexes) walaupun tak dilanggan.Setiap SMS yg dihantar akan dicharge dua ringgit.Sebenarnya dah 4 kali dia hantar,cuma aku baru sedar.Maknanya dah RM8 aku derma kat Ananda.

RM2.Yr BOTS is renew.U hv free 200 goldpoint,free games,chat,movies,meet frens.http://www.botsmax.com/maxis To stop  bots to 27117

Lepas dah reply SMS untuk stop,meksis hanta mesej ni:-

RM0.Click on the link below to unsubscribe.You may still have free games to download.http://www.botsmax.com/maxis/stop.php


Aku check dekat website,tapi macam nan hado jah aku tengok.Sakit hati aku.Kat bawah ni linknya:-
http://www.botsmax.com/maxis/index-wap.php?m=register&c=shw_unsubscribe




medangmru posted on 3-11-2010 05:58 PM

kalau aku pun menyirapppp gak...:mad:

cik.panda posted on 3-11-2010 11:35 PM

ko pernah guna ke app ni? :o

wallflower posted on 3-11-2010 11:52 PM

Reply 3# cik.panda


    Tak penah.Aku tak pasti la samada ni betul2 under maxis or 3rd party punya application.Tgk website tu pon cam x berfungsi.

wallflower posted on 3-11-2010 11:57 PM

Reply 2# medangmru


    Apa yang pasti, pengguna yg tanggung kerugian.Even buat laporan pun,mesti pihak telco lepas tgn jah.Duit mmg dah kena telan.Kalau sampai lagi sms application ni,aku tak teragak-agak utk hebahkan di media cetak pulak.Tu pun kalau surat aku tersiar.
:mad:

cik.panda posted on 4-11-2010 12:14 AM

Reply  cik.panda


    Tak penah.Aku tak pasti la samada ni betul2 under maxis or 3rd party puny ...
wallflower Post at 3-11-2010 23:52 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   bukan meksis kot, maybe ini scam. try kontek orang meksis

fariepari posted on 8-11-2010 09:31 AM

hubby aku pernah kena camnih
dia kata dia x subscribe pun
dh la dia guna nokia cikai aje..mana de mms segala jadah tu
nk connect tenet pun takde
sudahnye aku terminate guna pc
stop bots apa ke jadah semua
dh la nk stop pun susahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nak mampos!!

wallflower posted on 8-11-2010 10:00 PM

Reply 7# fariepari


    Aku cuba terminate guna pc,tapi website dia memang hamjadah.Sah memang scam.Sebelum ni ada tak suami fariepari dpt mesej pelik mcm menang cabutan bertuah bla bla..Aku penah dapat dahlah macam slang Indonesia..Taktau samada benda ni berkait atau tidak..

wallflower posted on 8-11-2010 10:15 PM

Aku sumpah sape-sape yang involve scam dan aniaya orang ni,menderita jiwa,hidup huru-hara,duit selalu tak cukup.

fariepari posted on 10-11-2010 08:08 AM

Reply  fariepari


    Aku cuba terminate guna pc,tapi website dia memang hamjadah.Sah memang sc ...
wallflower Post at 8-11-2010 10:00 PM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    kalau cabutan bertuah tuu, mmg selalu sgt dpt
mmg bertuah bebeno la nombor dia tu ;P  ;P  ;P
tp kiteorg ignore aje...tgk ayat tunggang langgang pun dh tau benda tu scam
tp, pelik betul...ada jugak lagi org yg dok percaya benda2 scam nih kan?

wallflower posted on 10-11-2010 09:46 AM

Reply 10# fariepari


    Tulah,tgk ayat pun mmg tahu kelentong.Ingatkan kalau ignore xde effect.Benci:curse: :curse:

nasebBadan posted on 28-12-2010 07:26 PM

mcm maner lah nk stop benda nie...??
RM2.Yr BOTS is renew.U hv free 200 goldpoint,free games,chat,movies,meet frens.http://www.botsmax.com/maxisTo stop  bots to 27117

Orence posted on 29-12-2010 03:17 PM

hbis 2 cmna nk stop bnda ni?? adeii

midar posted on 29-12-2010 03:30 PM

call kt 123..
soh diaorg block sms ni semua..

andria posted on 30-12-2010 07:39 PM

Meksis sedut kredit pengguna melalui aplikasi lahanat BOTS (Battle of the sexes) walaupun tak ...
wallflower Post at 3-11-2010 17:26 http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


    Ini biasanya kerja 3rd party. Boleh hubungi Call Center Maxis dan minta mereka stopkan application tu. Minta report number dan cakap kat mereka, TT nak mereka betul2 stopkan application tu. Juga minta refund duit yg dipotong sebelum ni. Kena tegaslah. Sebab kalau tak tegas, perkara ni akan berulang sekali lagi walaupun mereka kata dah stopkan.

wallflower posted on 12-1-2012 06:44 PM

Aku nak update tentang aplikasi BOTS maxis ni.

Masa kena hari tu,aku masih pakai hp yang susah nak connect ke gprs,jadi payah sikit nak UNSUBSCRIBE terus melalui hp sebab takleh masuk websitenya.

Maka aku jadi mangsa dari semasa ke semasa walaupun kononnya aku dah STOP aplikasi itu melalui SMS (tapi sebenarnya tak jalan juga).

Dan aku tak berapa suka dgn perkhidmatan pelanggan maxis sebab sangat susah nak bercakap terus dgn operatornya tidak seperti celcom.

Kalau tak silap aku no 123 tu utk waktu pejabat saja,jika malam kena guna nombor lain.Kalau tak silap aku juga setiap kali kita hubungi operator maxis,dia charge perbualan tu kepada pengguna.

Hari tu aku rasa masalah aku SELESAI.Berikut ringkasannya :-

BOTS hantar promosi ke hp aku

RM2.BOTS: You have received 200 goldpoints!Get FREE games,chat and meet friends at http://m.botsmax.com.To stop,send stop bots to 27117

Aku klik ke link website yg disertakan,dan aku unsubscribe dari page itu.Lepas tu aku dapat mesej di bawah.

RM0. Your subscription has been terminated.Thank you for your patronage. http://m.botsmax.com

cikanggun posted on 12-7-2014 01:58 PM

wallflower posted on 12-1-2012 06:44 PM
Aku nak update tentang aplikasi BOTS maxis ni.

Masa kena hari tu,aku masih pakai hp yang susah na ...

xde pon button unsubscribe? cilaka btol dok sedut kredit aku selama neh weih....


ajar laaa step by step..

wallflower posted on 12-7-2014 02:21 PM

cikanggun posted on 12-7-2014 01:58 PM
xde pon button unsubscribe? cilaka btol dok sedut kredit aku selama neh weih....




Ada lagi aplikasi toyol ni eh.Dah bertahun aku unsubscribe,masa tu mmg aku gi dkt page tu je.

Aku rasa mgkn uols boleh gi maxis forum.Nanti maxis deactivate benda ni.

Iols tak reti tepek link guna HP ni.Tapi kat forum maxis tu dah ada org bukak topik ni.


Last edited by wallflower on 12-7-2014 02:24 PM

cikanggun posted on 12-7-2014 02:26 PM

wallflower posted on 12-7-2014 02:21 PM
Ada lagi aplikasi toyol ni eh.Dah bertahun aku unsubscribe,masa tu mmg aku gi dkt page tu je.

...

ader non. sejak2 tukar smartphone. zaman pakai hp bodoh tu xde pon kene sedut ngan bots nokhorom neh.

tetiap mggu kot kene deduct kedit. stressssssss mak

wallflower posted on 12-7-2014 02:32 PM

cikanggun posted on 12-7-2014 02:26 PM
ader non. sejak2 tukar smartphone. zaman pakai hp bodoh tu xde pon kene sedut ngan bots nokhorom n ...

Motip dulu iols dianiaya di zaman iols pakai 3310.Huarghh.

So better uols cepat2 ngadu kt maxis forum tu sblum kena sedut lagiii.

Bertabahlah.



cikanggun posted on 12-7-2014 02:37 PM

wallflower posted on 12-7-2014 02:32 PM
Motip dulu iols dianiaya di zaman iols pakai 3310.Huarghh.

So better uols cepat2 ngadu kt maxis ...

baeklahhhhhhh..... igtkan xde pape psl bots neh. rupe2 nye mentekedarah duit kite yer? dh brape byk laaaa kene sedut slame neh... huwaaaaaaaaa
Page: [1]
View full: Toyol BOTS sedut duit dari akaun maxis