putrisakura posted on 8-11-2010 02:48 AM

Masalah paru-paru rosak.

Salam..

nak tanye psl masalah paru-paru rosak. bukan paru2 berair.. tp rosak atau cedera atau jadi lemah kesan merokok..kesan dari penyakit ni berat badan turun, hilang selera makan, selalu sesak nafas, athma yg agak teruk, badan jd lemah, dll..

ade tak cara rawatan dari perubatan moden atau ubatan herba?

manganini posted on 8-11-2010 03:37 AM

first thing first..berenti merokok..

putrisakura posted on 8-11-2010 08:07 AM

of course da berhenti... :) cume masalah tu masih ade...

saimah posted on 8-11-2010 01:12 PM

dh try sne kapsul?

putrisakura posted on 8-11-2010 03:45 PM

lum....apekah itew? terbukti ke? da penat dah try ubat MLM ni...lum ade yg serasi..

pok_jat posted on 8-11-2010 04:04 PM

Reply 1# putrisakura


    awk area mne?...sy syorkan awk amalkan nutrisi lengkap...xpun dptkan info kt kelab nutrisi.

anuar posted on 8-11-2010 06:44 PM

Reply 1# putrisakura

sakit tu bukan saje punca dari rokok tapi berpunca dari imune system menyerang organ sendiri..athma tu mengesahkan pemilik paru paru tu pengidap autoimune..mmg patut berhenti makan produk MLm kecuali agen tu mampu memberikan fakta,info yg selari konsep sains perubatan..

putrisakura posted on 9-11-2010 10:07 AM

mcmmane tu..yg sakit ni ayah saya..ade cadangan?

Senduduk_Putih posted on 9-11-2010 11:44 AM

Post Last Edit by Senduduk_Putih at 9-11-2010 11:47

salam. bawalah ayah putri berjumpa dengan Vaidya (DR) Luqman. dia akan check nadi ayah putri terlebih dahulu. kemudian dia bgtahu detail berkaitan penyakit ayah putri dan akan mengesyorkan rawatan yg sesuai. produk MLM better avoid sbb jurujual dia org takde pengetahuan berkaitan sesuatu penyakit .

putrisakura posted on 9-11-2010 12:22 PM

salam... senduduk putih : kat mane nak dptkan maklumat pasal Vaidya (DR) Luqman tu? ade blog atau laman web x....

Senduduk_Putih posted on 9-11-2010 04:06 PM

Vaidya (DR) Luqman merupakan pengamal perubatan ayurveda & homepathy di SUMMIT, Subang Jaya.

putrisakura posted on 12-11-2010 12:22 PM

tq2... nak kene g survay... hopefully taklah perlu mahal sgt..tak berkemampuan rasenye..

Senduduk_Putih posted on 15-11-2010 09:23 AM

xlah mahal sgt. cuma takutnya ada masalah kesihatan lain yang berkaitan yang menjadikan penyakit sebenarnya serius.

zila3z posted on 26-11-2010 01:32 PM

Saya 4 kali mgalamai paru2 bocor :( skrg tgh MC baru lepas operate..buang sket paru2..

putrisakura posted on 27-11-2010 10:46 PM

wah..camane bleh bocor tu???

anuar posted on 28-11-2010 03:27 AM

Reply 9# Senduduk_Putih

yang awak tu segala ada penyakit dok promote kat doktor tu...tentu boleh baik ke penyakit bila jumpa doktor tu...?wahhhh...nasib baik tak ramai Dr Lukman tu kan kalo tak banyak hospital,farmasi,klinik tutup...Doktor pun ramai yg kena Vss kot...
nak kutuk MLm konon...kalo produk MLM lain mmg tak percaya...tapi 4life research(transfer factor) mmg super hebat!!!!
ada bukti klinikal,guna kat hospital,British Medical journal,Australia Medical Journal pernah keluar artikel laa..!!!!
Ada rawatan ayurveda guna kat hospital..????
I ada tgk U rekomen ayurveda ni kpd pasakit autoimune!!!!  mmg ngarut laa kalo boleh sembuh..seluruh dunia prubatan konvensional mengakui tak boleh sembuh kecuali boleh dikawal sahaja..tapi ngan 4life transfer factor terbukti penyakit autoimune boleh sembuh...I ada bukti!!! bukan cakap kosong!
Bisnes la elok elok...jgn kutuk sembarangan...

putrisakura posted on 28-11-2010 11:41 PM

en anuar..: ape buktinye...tepek kat sini..ramai leh baca n nilai...bagi testimoni skali...bkn ape..ramai org MLM yg ckp lebih dari Doktor pakar..(bkn en anuar, org lain)

neomorpheus posted on 29-11-2010 08:27 AM

Reply 17# putrisakura


If org MLM recommend u some of the products, request for information like brochures etc and take a few days to do your own research. See third party punye acknowledgement also such as clinical studies etc. Most MLM products are good but sometimes being overly exaggerated by the agents sbb ramai drpnya org2 biasa. Semua penyakit pasti ada ubatnya. Ini tertulis dlm Quran. Our body can heal ourselves. Badan kita terbentuk drp sekumpulan organ yg terbentuk drp sekumpulan sistem yg terbentuk drp sekumpulan organ yg terbentuk drp sekumpulan sel. Sel kita mampu to replicate and renewing themselves. What we need to do is to give the essential things yg sel2 kita perlukan esp nutrients, oxygen and detox.

zila3z posted on 29-11-2010 11:32 PM

wah..camane bleh bocor tu???
putrisakura Post at 27-11-2010 22:46 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

Nama penyakit ni Tension Pneumothorax..sarung paru2 bocor..kalau bocor,diberi masa 24-48 jam utk ke emegency tebuk n keluarkan angin yg masuk sblm paru2 stop mengepam :( sedihkan..4 kali kena..last sekali operate buang paru2 yg rosak..
Doctor kata selalunya pykit ni kena pd lelaki yg kurus/tinggi/aktif/merokok..tapi saya?perempuan/rendah/berisi.hehe..

assakinah posted on 30-11-2010 03:09 AM

putrisakura...
ayah x gi check ngan doc ke?
sekurang2nyer tau masalah..
dulu my prof pernah tanya..apa punca lung cancer?
1.merokok
2.merokok
3.merokok
4.dan lain2
better bawak ayah gi hosp

putrisakura posted on 30-11-2010 09:20 AM

Reply 20# assakinah dah g cek dah...nk tau result pun dekat 6 bln baru detect paru2 rosak..mule2 ingat athma je, tp lame benor tak renti2..pastu igt dijangkiti tibi, sbb batuk tak stop n berat badan menurun..tp bile da cek sume bagai, last2 sah takde tibi, athma pun biase aje, tp paru2 rosak dan ade kecalaran sket kaedahnye...

assakinah posted on 1-12-2010 02:01 AM

Reply 21# putrisakura

ye ke:(
so skang ayah  cam ne?
doc ada preskribe pape ubat ke?

ohno posted on 1-12-2010 09:44 AM

Bagi aku MLM ke doktor ke sume sama je.....
ada MLM produk tak bagus tp dicanang ckp bagus, yang t'baik......mcm lagi la....
yang promote ni, tgk org lak....ada yang kena tipu ngan org atasan dia....apa yang orang atasan ckp, sume ikut....tak tgk dulu, tak kaji dulu...apa yang diorg nampak, nak untung cepat.
ada MLM produk bagus, tp promoter lak tak bagus.....yela, blaja engineering tggi2, alih2 keje jual produk kesihatan. bile customer mintak penjelasan yang masuk akal or clinical research, promoter ni tercengang la...yang ni slalunye kes2 promoter yang baru nak start, so diorg kena banyak blaja lagi...
jadi, cara yang t'baik, kalo nak beli or try mana2 produk MLM, selidik dulu company MLM tu, pastu produk....last baru tgk promoter tu
doktor pun sama gak....
ada yang doktor yang ok, ada doktor yang tak ok....
bile doktor bagi wat test2, pastu bagi ubat...korang ckp doktor tu bagus. padahal test2 sume tu kadang2 tak perlu pun, ubat pun patutnya bukan diorg blh bagi sembarangan. Nak kaut untung je.....
tp bile doktor tak bagi wat test2 yang korang mintak, pastu ubat pun tak bagi, korang ckp doktor tu pemalas lak......
jalan terbaik, cuba dapatkan 2,3 pendapat dari doktor lain.....
Kesimpulannya jgn nak salahkan promoter2 MLM atau doktor2.....
salahkan diri sindri sebab tak siasat betul2....mmg bukan bidang kita pasal perubatan ni, tp kalo blh kena la ada ilmu sket, xde la org2 yang tak bertanggungjawab ni perkotak katik kan kita..... Internet banyak info2 berguna, cuma kena pandai cari n sumber2 tu mesti y blh dipercayai.....
panjang plak aku tulis kali ni.....cam wat karangan jek :p

mata_bulat posted on 2-12-2010 11:06 PM

Teman sebenarnya tak berapa suka juga MLM ni nak join pun tak minat......mcm produk di laman web teman jual biasanya teman dah amalkan 3-4 tahun baru teman jual kat wab darisitu teman tahu selok belok produk tu.....tapi lebih kepada produk rambutlah tapi alhamdulilah nampak juga perubahan pada sesetengah pelanggan tu dari pada pakai yun nam beribukan........yg satu lagi ni club nutirisi ni pun kebetulan teman join di buka di tempat teman kebetulan teman ni asthma masa tu.......bila amalkan nutiris ni teman nampaklah perubahannya daripada cepat penat dah berubah lebih cergas sakit kaki mcm kena gout pun hilang juga.

so tujuan teman join pun kerana cara yg sama tertarik tengok keberkesanannya skg ni kami ada buka club nutrisi di kuantan biasa org jual produk kan tapi kalau di club tu kita boleh minum dulu dengan bayaran rm13  rasa dulu perubahan pada diri kita tak ada lah terus beli mahal2 kan.
ramai jugalah yg telah kami bantu di club tu.....mcm2 masalah kesihatan sakit gout, kencing manis, darah tinggi dan mcm2 masalah kesihatan.

saya join MLM bukan sebab keuntungan tapi bila tengok produk tu boleh membantu org jadi sihat tu yg penting........seronok jer kalau dapat tolog org harapan semoga berkesan jer kan.

tak salah mencuba mana tahu boleh membantu kan.......kalau datang club boleh tanya sendiri org yg telah minum biasa jawapan diaorg jauh berbeza berbanding dulu:$

mata_bulat posted on 2-12-2010 11:20 PM

Club nutirisi kami ni pun kekadang org cari bila dengar dari mulut ke mulut........bila org sihat depa cerita dan cerita.........yg panggil air penawar pun ada, air 3 gelas pun ada.........tapi best cara club ni sebab kekadang perkembangan depa yg ada masalah kesihatan tu kita boleh tahu.......kalau dulu ada yg bermasalah nak naik tangga pun tak larat badan berat tapi bila datang club 10  hari cerita dah lebih cergas tak mcm dulu arah org jer ambil sebab tak larat nak bangun........tu yg kekadang kami sembang2 pasal kesihatan hari2........kekadang org lain pulak kongsi cerita pasal gout, kaki la, sakit kepala dah ok ler, bukan karangan dari kami tapi pelanggan yg dah minum kat club kami sendiri.......kekadang depa teruja sebab dah sihatkan..

bayangkan yg ada masalah gout pertama kali minum tangan sebelah tak boleh angkat minum pun letak atas meja lepas tu masa minum meleleh pulak cepat2 pakcik tu lap........tapi sekarang tangan dah boleh pegang gelas tu, jalan pun dah laju, minum tak leleh dah hehehe dulu malu diam jer kat tepi skg pakcik tu banyak bercerita suka teman tengok.

geng hospital sebelah pun ada juga dtg kekadang pi hantar kawan yg sakit belakang ke club kami ;P........sebab bagi masalah sakit belakang lenguh2 kaki cepat juga kesannya pada  seseorang.

seronokkan bila tengok org depan mata tiba2 jadi sihat teruja gitu......tapi semua tu Allah yg punya kuasa kita hanya beriktiar tapi tuhan menentukan.

segala persoalan pun boleh pm saya.
Page: [1] 2
View full: Masalah paru-paru rosak.