RaTu77 posted on 8-11-2010 11:36 AM

Penawar Penyakit Kencing Manis

Salam,

Saya mempunyai masalah bapa yang berpenyakit kencing manis yang teruk jugak le...kaki bapa saya mempunyai luka dan bernanah ... doktor telah membuat pemeriksaan dan ada jangkit sikit kat bahagian tulang... doktor menasihat supaya kaki bapa saya dipotong .... tapi kami adik beradik sepakat kalau boleh tak nak  potong...sesiapa yang mempunyai pengalaman seperti ini tolong le berikan cadangan dan pandangan kepada saya...... terima kasih....

saimah posted on 8-11-2010 01:10 PM

sy bukan nk promote produk yg sy jual tp just nk tlg klu nk cuba sbb dh byk testimoni utk kencing manis bg produk nie yg mn lukanya dh sembuh....nama produk sne kapsul...dbuat dr buah seabuckhtorn...cubala mane tau leh selamtkn kaki ayah....dgn izin Allah...harga mahal skt...rm220/kotak...klu nk sy leh poskan, penghtrn percuma..email sy...azima_06@yahoo.com

juita posted on 8-11-2010 04:47 PM

me bkn doc tapi family mmg ada history...as for me sbb dah smpi tulang, kalu doc kate potong.....potonglar....kecuali u buat rawatan hyperbaric oksigen...camtu kot bunyiknya..try la google......bab ubat alternatif ni mmg byk tapi ikut keserasian orang jugak....sian....sakittt oooo bila dah smpi tulang tu

raze86 posted on 8-11-2010 09:22 PM

Reply 3# juita

ubat alternatif ni ikut kesesuian diri masing2.....

tokey.tin posted on 9-11-2010 12:47 PM

amalkan minun air ketum:curse:

saimah posted on 9-11-2010 02:37 PM

cubala dulu sne kapsul tu...mane tau serasi....website : www.snemarketing.com atau leh tgk ttg khasiat buah seabuckhtorn online...

menjad posted on 9-11-2010 02:53 PM

Saya ngah cuber benda nie...baru dapatkan ari nie...kata nyer bagus tuk kencing manis dan penyakit tiga serangkai tue.
Namer nyer Bio Vplus...energy sweetener...produk nie baru lagi...ia macam gula halus...sgt sesuai ngan org kencing manis...harga dalam RM49...cuber lah mana tau berkesan. Saya pun baru nak mula...nak citer lebih pun tak guna sebab tak nampak kesan aper lagik kan. Jgn putus asa Insyaallah akan jumpa ubat yg sesuai. Bersabar lah ya...

azirabb posted on 9-11-2010 03:40 PM

pernah tgo kat tv3..luka kencing manis disembuhkan mengunakan telur lalat yg telah dipilih ...
tapi lupa lah majalah 3 ke aper ...

sleepyhead0103 posted on 9-11-2010 05:32 PM

kesiannya....cubalah air bunga roselle sbb I dah bagi my mom & family minum air ni & nampak berkesan...cuba google kebaikan bunga roselle ni sbb I pon dah cuba...badan rasa ringan....my mom pon ada kecing manis tapi dia kata mmg berkesanlah kat dia....bunga tu rebus aje & buat pati simpan dalam peti ais..minum pagi & mlm tak kira sebelom atau selepas makan....insyaallah boleh pulih...tak salah berusaha.

honda_jazz posted on 9-11-2010 06:58 PM

pernah tgo kat tv3..luka kencing manis disembuhkan mengunakan telur lalat yg telah dipilih ...
tapi ...
azirabb Post at 9-11-2010 15:40 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

rawatan tu tuk penyakit kencing manis klu kuman kat luka or nanah ssh nak sembuh..tp kes TT ni..kuman tu dah makan kat tulang..hanya rawatan potong saja dapatkan elakkan kuman tu mkn ke daging n tulang lain..

TT mak saya p'hidap kencing manis yg kronik..now baru sminggu kuar hospital buat pembedahan buang daging yg busuk(kuman)..
biasa kuman ni cepat merebak tu sbb doc sarankan potong kaki supaya kuman tu mkn kat bahagiam lain..org kencing manis ni mmg ssh nak jaga..walaupun ambik hari-hari insulin or kawal mkn...so elok TT jumpa doc pakar yg rawat bapa TT mybe ada penyelesaian lain..

smaidin posted on 9-11-2010 08:22 PM

ada juga dengar pasal air ketum tu..cubalah dulu mana tau kot serasi, jadi tak perlu dipotong

jojoba_beads posted on 9-11-2010 10:30 PM

my late mother pun ada kencing manis. ada luka kat ibu jari kaki. mula2 ok lagi. tp sebab lewat buat tindakan trus kena potong ibu jari. TT cuba la ikhtiar dulu. tp kalu tak berkesan terpaksa la potong ikut ckp dr. sblm ia lagi parah. sbb kencing manis ni cpt dia merebak. bukan nk takut2 kan. tp nk share ttg kesah arwah mak ako.

kalu salah sesapa boleh tolong betolkan. my 1 cent.

tokalka posted on 10-11-2010 05:38 AM

Reply 1# RaTu77


Kalau jangkitan/gangrene tu sudah menjadi teruk dan bakteria telah meresap masuk ke dalam tulang. Ayah anda terpaksa teruskan pembedahan untuk mengelakkan jangkitan itu daripada menjadi semakin teruk.

alam_maya_2010 posted on 10-11-2010 12:42 PM

try minum air misai kucing..bagus utk kurangkan kandungan gula...klu dpt daun fresh..ambik 3 helai + rendam air panas segelas + biar seketika then minum...klu guna serbuk teh daun misai kucing guna 1 sudu teh utk 1 teko...minum ulang2...ok jugak tue

daun mengkudu pun ader org yg sesuai dpt kurangkan kandungan gula jugak.bleh buat ulam / masak lemak..sedap

petai pun bleh jugak ( tp klu ader penyakit gaut x bpe ..angin sama petai nie.. )..kena ikut kesesuaian bdn n penyakit2 sampingan lain sama ler..takut contra plak...

mkn nasik beras perang pas nie...mg x sedap tp bkesan gak...coz dpt ganti beras putih yg bkanji + sedap tue..beras perang nie x sedap+mahai skit...tp makan skit pun dah cpt kenyang..

selebihnyer kerap2 ler g jumpa doc ikut appointment yg tlh dtetapkan..sekian....

Katenzon posted on 10-11-2010 01:01 PM

Reply 1# RaTu77


    Salam,penyakit kencing manis disebabkan pemakanan yang tak sihat,dan ini menjadikan sel sel badan menjadi rosak.jika andalah serius untuk menolong bapa awak boleh dijemput datang ke kelab nutrisi saya, kita boleh membantu bapa awak.kelab nutrisi adalah menyokong dan membantu masyarakat menjadi lebih sihat dan ceria.Ada ramai yang dapat mencari kesihatan mereka dengan dijemput ke kelab nutrisi ini.

Dijemput masuk untuk mengetahui lebih banyak tentang penyakit kencing manis.

Amazing House 80,Jln 21/39,Damansara Utama,47400, Petaling Jaya (Ground Floor)

Contact saya for appointment (012-3629957)

tokalka posted on 10-11-2010 04:02 PM

Reply 1# RaTu77

Aku baru jumpa satu laman web yg memberi penerangan yg lain drpd cerita doktor tetapi cara dia terang pasal kencing manis tu make sense juga... Manatau boleh bantu bapa RaTu77..

RawatanKencingManis.com

durability posted on 11-11-2010 02:59 PM

Reply 1# RaTu77

   
    cuba makan peria katak mentah yang telah di'blend'. tujuan di 'blend' ialah agar cepat hadam...
    Insya Allah penyakit kecing manis dpt dikurangkan...

melati00 posted on 16-11-2010 01:56 PM

Nak cuba la petua katak blend ni... selalu tu makan mentah jer....

AHMADVW posted on 16-11-2010 03:40 PM

mkn pedal/ hmpedu ayam secara mentah, insyAllah can solve this problem

enot2009 posted on 17-11-2010 11:36 PM

kesiannya....cubalah air bunga roselle sbb I dah bagi my mom & family minum air ni & nampak berkesan ...
sleepyhead0103 Post at 9-11-2010 17:32 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

I agree, I pun minum air roselle ni tapi adakala susah nak dapat stock bunga nya

enot2009 posted on 17-11-2010 11:39 PM

amalkan minun air ketum
tokey.tin Post at 9-11-2010 12:47 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

air ketum pun ok juga ... lagi satu daun jambu batu + jambu batu yg muda... buah tu
tumbuk sikit and then rebus dgn daun nya insya allah

sleepyhead0103 posted on 18-11-2010 09:31 AM

banyak alternatif selain potong2 nih....cuba g homeopathhy plak...bole scan semua penyakit..

zanadz posted on 4-12-2010 01:23 AM

http://1health2beauty.blogspot.com/

Aziel posted on 4-12-2010 02:28 PM

walau makan ubat mana sekali pun yang paling utama kena pastikan ubat tersebut sampai ke tempat yang sepatutnya. Kebiasaannya ubat yang doktor berikan  memang ubat untuk rawatan tersebut, doktor memang berpelajaran dan tahu apa yang diberikannya, cuma kadang ubat yang doktor berikan tak sampai ke tempat penyakit tersebut. Puncanya saluran darah yang telah banyak tersumbat dan ubat yang diberikan bukan lagi tidak sampai malah terpaksa di tapis oleh buah pinggang dan akhirnya kepada yang kena kencing manis buah pinggang akan turut rosak disebabkan buah pinggang yang kerja lebih berat menapis ubatan tersebut. Oleh itu saya syorkan bersihkan dahulu saluran darah yang tersumbat sambil menggunakan ubatan doktor. insyallah pasti ada result baik..... kencing manis pasti sembuh. Maklumat lanjut layari http://www.taslysabah.com

saimah posted on 4-12-2010 02:35 PM

Reply 22# sleepyhead0103


    homeopathy mane yg leh scan semu penyakit
Page: [1] 2 3 4
View full: Penawar Penyakit Kencing Manis