vionna007 posted on 15-11-2010 10:10 AM

Jln menuju ke kelantan dari kulim...ikut grik n jeli....seramnyerrr.....

salam..mod..klu dah ada topik pasal jln ni...merge kan aje yer...hehehe...

ada sesapa yang pernah lalui pengalaman misteri tak bila lalu jln ni....jln ni kan sunyi jer....hutan tebal lak tu..kadang2 klu nasib baik leh nampak gajah lalu...meh la share same2 ye......

lastweek...my hubby n fil g kelantan coz nak jemput sil aku lek dr uitm machang....depa p balik hari jer....so hubby aku gerak dr kulim p kelantan around 10am la...then sampai machang dlm kul 3....ting..tong..ting tong...dlm kul 5 gerak lek ke kulim....then..bila sampai je area jeli...dah nak dkat kul 8...keadaan pun dah gelap...bila masuk2 je jalan yang simpang siur tu...my hubby ckp dia dah rasa tak best jer...dok piki..jalan dah gelap..1 keter pun takde....jalan simpang siur ni...dlm 3 jam baru nak sampai area baling...then, dlm stgh jam perjalanan dlm kawasan hutan tebal tu...tetiba ada satu cahaya..seakan2 spotlight la..kt tepi jalan...duk suluh pokok tinggi sgt....tp kt area tu langsung takde org...my hubby tny adik dia...'nampak tak ape yg aku nampak'..then my sil jawab la..'nampak'...my fil duk blakang tanya la 'ape yg hgpa nampak?'..my hubby ckp takda apa2...pastu..tak semena2 my fil terasa ada benda kat tepi tingkap.....kus semangat...dia nampak ada org pakai lebai n berjanggut...dan2 time tu baca sumer ayat2 Quran...then benda tu ilang.....eii...takutnyer...klu aku time tu..mesti dah pengsan....{:3_83:}

BabeYSHa posted on 15-11-2010 10:32 AM

Dengar citer jalan ke sana tue mmg keras sket.... tk penah lagik la haku lalu ikut situ coz lom smpai kelantan agie... .. :)

Owh.. maksudnyer ko ngan hubby gi balik hari la? tk bermalam? :o  

vionna007 posted on 15-11-2010 10:36 AM

aku tak g....hubby aku jer yg g dgn fil....depa tak bermalam pon..sebab niat tu nak jemput sil lek semester break.....hubby aku tobat dah nak lalu situ mlm2....cian dia lek2 terus demam....hehehe..

halimi78 posted on 15-11-2010 10:40 AM

penah jek lalu jln kulim blk klntn.. dr klntn lalu kulim lik penang..
x penah lak jumpa pape...
munkin sbb dlm kete tu sume spesis x mkn saman kot..
sbb tu tade pape..:lol:

muteq posted on 15-11-2010 10:49 AM

my sister penah lalu jln ni tgh mlm..frm penang to kb..bkn terserempak nn antu..tp ngn ank gajah tgh lintas jln..scary jgk tu..

vionna007 posted on 15-11-2010 12:50 PM

haah kat jln tu gajah pun duk melintas.....ada skali sil aku nak g klantan gak la...ikut jln tu...ada gajah n da geng lalu...kebetulan plak ada 1 keter wira ni duk bawa laju....ada yang gajah tkejut..mengamuk....nasib bek keter sil aku tu jauh sket..tp nampak la suasana time tu...kecut perut sumer dlm keter....:funk:

halimi78 posted on 15-11-2010 01:09 PM

Reply 5# muteq


mak bapak gajah lagi skeri yuuuuuuu....:sweat3:

tp diorang slalu dok tepi... x kacau org..

vionna007 posted on 15-11-2010 01:39 PM

betol wooo...gajah lagi skari....aku dgr citer...klu la anak gajah kena langgar dgn keter ke..lori ker..ape2 jela....mak bapak gajah ni akan cam keter mana yang langgar anak dia....n dia akan tunggu tepi jln tu sampi jumpa keter yg sama langgar anak dia dulu.....takut siot....:funk:

syahoney posted on 15-11-2010 02:20 PM

kalo terlanggar anak gajah jadian lak cenggane?
dah tu hubby TT ok3 je la ek tak de demam2?

vionna007 posted on 15-11-2010 02:36 PM

demam gak.....kesian kat dia...nak tgelak pun ada...dlm brani2 tu ada juga takutnyer...hehehe.....

syahoney posted on 15-11-2010 02:45 PM

demam gak.....kesian kat dia...nak tgelak pun ada...dlm brani2 tu ada juga takutnyer...hehehe.....
vionna007 Post at 15-11-2010 14:36 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   dah tegur ngikut la kot tu...dari hantoo anak gajah....huuu lagi baik cenggitu kotttt

myra_akira posted on 15-11-2010 02:45 PM

ai pun dok kulim..ramai gak member org kelantan..salu dorang kalau nak lek kelantan mesti jln mlm2..sejuk sket kate dorang..nanti ai nak korek cerita dari dorang..kot2 penah kene usik ker...

khaery posted on 15-11-2010 03:28 PM

mmg pun keras..tp alhamduliillah la aq ngan fmly x pena kene...tiap2 thun lalu situ

martiena posted on 15-11-2010 03:34 PM

Reply 8# vionna007


    btol ker camtu uols.....

vionna007 posted on 15-11-2010 03:39 PM

Reply 12# myra_akira


    ha...bagus2...klu ada ape2 citer misteri pasal jln ni...citer la eikk...nak tau gak kisah2 member2 yg len.....

dn_vision posted on 15-11-2010 03:46 PM

aku kalo jln kulim ke kelantan ni xde lak citer seram... tp kalo jln dari bentong ke kelantan (lalu bukit tujuh) adela citer hantu...

myra_akira posted on 15-11-2010 03:59 PM

Reply 16# dn_vision


    citer antu??? citer la..nak dngar nie..:$

missApril posted on 15-11-2010 04:01 PM

aku kalo jln kulim ke kelantan ni xde lak citer seram... tp kalo jln dari bentong ke kelantan (lalu  ...
dn_vision Post at 15-11-2010 15:46 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif


    mmg suka pakai avatar seram ea??huhu,,,ari tu pakai gmba coco jelly,,,seram bangat woo,,,,:funk:

f@rE-h@n posted on 15-11-2010 04:18 PM

jln ni mmg jd laluan biasa sb luy study kat penang n kg kat trg....
tp naik bas la...lgpon bas penang-trg mlm jer ada...
ada sekali jer pengalaman suspen kat jln ni...
bas tb2 brek mengejut...n driver suh seme dlm bas diam...
dia matikan enjin n seme lampu...
time tuy dah rs nak nangis dlm bas...sb xtau nape....
dlm 5minit ke 10 minit bas pon gerak balik...
2nd driver gitau bas terlanggar gajah melintas jalan...
xdpt nak bayangkan gajah tuy besar mana sb cermin depan bas yg tinggi tuy leh retak...
kejadian2 mistik xpnh lak alami spnjg 4 taun lalu jln ni n kalau boleh x nak pon alami bnd2 pelik n mistik ni...
sy ni penakut...:$

vionna007 posted on 15-11-2010 04:23 PM

Reply 14# martiena


    tak tau la betol ke tak...tp penah dgr org citer la....

vionna007 posted on 15-11-2010 04:29 PM

Reply 16# dn_vision


    meh la citer...mesti angker gak tmpat tu kan.....:funk:

vionna007 posted on 15-11-2010 04:31 PM

Reply 19# f@rE-h@n


    nasib baik la kawan2 gajah tu tak ngamuk....klu tak..penyet bas tu agaknyer kan.....:funk:

martiena posted on 15-11-2010 04:41 PM

Reply 20# vionna007


    naseb baik nk blk kg i dh maju n moden.......x seangker ni......

Gemukkkkkkk posted on 15-11-2010 04:54 PM

aku ni asal grik.
sepanjang jalan tu, takde penah dengar lagi pasal gangguan paranormal atau mistik.
lagipun dedulu, setiap beberapa km, korang akan jumpa roadblock atau kem askar.
diorang ni jaga melawan komunis.
yang jadi hantu kat situ biasanya para pemandu yang memandu dengan lalai.
hantu sungguh perangai diorang bahayakan orang lain!
harapnya diorang tak mati eksiden lepas tu jadi hantu kat situ pulak!

vionna007 posted on 15-11-2010 04:56 PM

Reply 24# Gemukkkkkkk


    la ni ada komunis lagi ker.......
Page: [1] 2 3 4 5
View full: Jln menuju ke kelantan dari kulim...ikut grik n jeli....seramnyerrr.....