borhan77 posted on 5-1-2011 12:21 PM

mengenai netbook 1 malaysia

assalamualaikum dan salam 1 malaysia.
seperti tajuk di atas :


saya sebagai pemilik netbook  natsys 1 malaysia yang di beri oleh pihak telekom malaysia
atau sebagai pakej jalur lebar 1 malaysia.

soalan saya :

kenapa netbook ni,bila kita nak ym,x boleh nak mic.. speaker suma ok,berbunyi..masalahnya mic.

harap rakan-rakan dpt bg info sket2 tentang masalah saya ni


thankz

cmf_death posted on 5-1-2011 03:16 PM

Post Last Edit by cmf_death at 5-1-2011 15:38

pakai windows ape? try remove n install blik driver.. kompom emachine em350 kn? heh

xpun bukak ym tu.. klik kt messenger-preferences-video & voice-test device-open video n voice setup

lagi satu rite klik kt icon speaker bawah blah kanan tu..pilih recording device-dabel klik kt microphone-level.. perhati mic boost tuh.. cuba nek kn level dia

adie82 posted on 6-1-2011 01:16 AM

ntah2 mic rosak kot..
beteri tak tahan la netbook ni... 2-3jam ja..:L

borhan77 posted on 6-1-2011 02:04 PM

cmf_death > tq for the info...sat g nak try buat yg u ckp tu..


mic baru beli... mmg betuk net book x tahan lama btry dia.paling kuat 2 jam.. sadisss

gbam posted on 8-1-2011 08:29 PM

setahu aku netbook itu windows 7 tapi bukan version home atau ultimate, tapi windows 7 mini, microsoft office 2007 trial 30 days dan antivirus trial 30 days. ramai dah orang buang office dan antivirus tu, nak format dan istall pun payah tak ada DVD

adie82 posted on 8-1-2011 09:59 PM

Reply 5# gbam

mana ada win 7 mini gbam oi!... netbook semua guna win 7 Starter!

nak format boleh guna pendrive.. lagi cepat dari DVD!

Nika posted on 8-1-2011 10:29 PM

Reply 6# adie82

Aku format guna DVD pun baru 20 minit gitu,,okla kan
berbanding Windows XP 40 minit.

adie82 posted on 9-1-2011 09:05 AM

guna pendrive dalam 15-20minit jugak ler! ultimate punya!

gbam posted on 9-1-2011 03:18 PM

ye la tu windows 7 starter, aku pernah buat dulu, tapi tak ingat la, sekali lalu je aku tengok, yang pasti bukan ultimate atau home version, tapi aku tak tau nak tulis apa, so hentam mini aje.

borhan77 posted on 9-1-2011 07:27 PM

yes...netbook semua guna win 7 Starter.

skrng ni netbook ni mic dia very2 slow.. apa sebab dia ek..?

setting dh sudah.. pening aku.nak je aku hempas2

cmf_death posted on 9-1-2011 08:19 PM

uik... dah ikut blom cara aku gtau tuh?

rite klik kt speaker-recording device-rite klik kt mic-properties-level-microphone boost
try up kn level dia

http://img35.imageshack.us/img35/4207/captureet.jpg

borhan77 posted on 10-1-2011 10:35 AM

bro.. aku dh naik kan level dia dh... ke jenis neetbook 1 malaysia ni jenis x kuat mic..??
tension aku netbook mcm ni..

cmf_death posted on 10-1-2011 01:28 PM

nk tau kuat ke x sng je... gi kt sound recorder tuh.. try record sore sndirik...

MimaMIma posted on 30-3-2011 04:23 PM

Page: [1]
View full: mengenai netbook 1 malaysia