tiramissu posted on 24-1-2011 12:42 PM

Kota Puteri, Ijok

Nak tanya la sesiapa ada beli rumah kt Kota Puteri..ok tak area situ. kalau keje kt KL kul bape kena kuar pagi ye. setakat ni rumah kt ctu yg harga ok..

eima80 posted on 24-1-2011 12:47 PM

kota puteri....
jauhnyeee.... yg dkt ijok tu ker???

tiramissu posted on 24-1-2011 01:25 PM

a'ah kt ijok tp sebelum pekan ijok la..lepas jln bengkang bengkok tu. ruamh kt ctu lawa2 la juga dgn harga mampu beli lg hehe

eima80 posted on 24-1-2011 02:02 PM

mmmm.... bila balik kg mmg lalu kat situ...
tp tak terlalu jauh ker kalau keje area kl?

aku_ker posted on 24-1-2011 06:49 PM

Post Last Edit by aku_ker at 24-1-2011 18:55

kota puteri tu rumah cun jugak, harga pun ok lagi, kalo nak gi KL bole ikut jalan tasik puteri, Rawang, pastu masuk higway PLUS, budget dalam sejam jugak la sampai KL. Kalo ikut jalan bengkang bengkok tu lepas simpang ke puncak alam bole naik highway guthrie, tapi ni rasa lagi jauh. Tapi x lama lagi highway KL ke kuala selangor nak bukak, ade simpang dekat Ijok, lagi cepat la nak gi KL, dlm 45 minutes je

http://www.kls.com.my/

harga rumah2 kat situ pun naik agak cepat jugak, dulu my friend beli rumah situ dlm 150k (tahun 2006/2007), skg dah value 200k

kaogi posted on 28-4-2011 06:40 AM

Xde info lg ka psl kota puteri ni?
Dekat dgn jirat cina ke?

Donatello86 posted on 28-4-2011 01:20 PM

rumah situ lawa2...nadia, aqilla...tp dsbbkan jauh dgn tmpt keje jd beli area dengkil aje...

haitt posted on 28-4-2011 02:29 PM

dari beli kat ijok, baik beli kat rawang ...

jari10 posted on 28-4-2011 08:43 PM

Kota Puteri??? yg terletak bersebelahan dua area ini ya =>
1. seluas alam jirat cina
2. tempat pembakaran mayat/kubur india

pidod1221 posted on 29-4-2011 02:17 AM

Kota Puteri??? yg terletak bersebelahan dua area ini ya =>
1. seluas alam jirat cina
2. tempat pem ...
jari10 Post at 28/4/2011 20:43 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   kikikiki :lol::lol::lol:

dealova04 posted on 29-4-2011 08:37 AM

nanti h/way kuala selangor tu siap ok kot...dekat kot keje k.l

abusuffian posted on 2-5-2011 09:03 AM

Pernah pegi situ dulu... Tp rasa macam tak best... last2 sekarang dah beli area alam jaya. sebelah puncak alam...

aku_ker posted on 2-5-2011 10:51 AM

yup alam jaya dgn puncak alam lagi ok sbb dekat dgn uitm, tapi alam jaya rasanye dah xde projek baru. kene beli subsale. Puncak alam pun rumah dah mahal 250k ke atas kalo new launch. Desa coalfied dekat simpang nak ke kota puteri tu pun dah 300k++. So kota puteri ni kira ok, lagipun rumah ni PKNS ni bina dan jual, so x perlu risau x siap.Bila higway LKS tu dah siap, lagi senang nak gi kl,

abusuffian posted on 2-5-2011 01:50 PM

Reply 13# aku_ker


    Alam jaya ade projek baru. Betul2 tepi jalan utama dari puncak alam ke simpang kuala selangor yg ade projek seri coalfield tu. Hujung tahun ni dijangka serah kunci.

aku_ker posted on 3-5-2011 05:09 PM

Reply 14# abusuffian


    Ade projek baru ke? sbb member saya ade duk alam jaya, xde plak cite projek baru, rumah terbengkalai ade la, jalan nak masuk alam jaya tu.

abusuffian posted on 3-5-2011 09:03 PM

Reply 15# aku_ker


    Bukan projek baru. projek baru nak siap :) Ade kosong lagi... Saper cepat dia dapat... Rumah 80% siap... saya dah masuk umah yg saya booking tu.... rasanya finishing lagi baik dari tate dan oxford puncak alam kot.... kehkehkeh...

aku_ker posted on 4-5-2011 02:48 PM

Reply  aku_ker


    Bukan projek baru. projek baru nak siap  Ade kosong lagi... Saper cepat d ...
abusuffian Post at 3-5-2011 21:03 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Ye ke apa nama projek? developer phone number and website ade x? Sbb ade member nak cari rumah area situ, bandar coalfield tu dah melampau sgt harga .

abusuffian posted on 4-5-2011 11:07 PM

Ye ke apa nama projek? developer phone number and website ade x? Sbb ade member nak cari r ...
aku_ker Post at 4-5-2011 14:48 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Projek Aquila @Alam Sutera.... Aritu macam dah nak abis.... Developernya kecik je.. Langsung tak pernah dengar.. Tp projek dah nak siap itu yang brani sambar satu... Perfect Eagle Development Sdn Bhd. Cuba google nama tu.... jumpa dia punya website...

blackpaper posted on 6-5-2011 10:33 AM

dengar2 highway kuala selangor tu siap pertengahan tahun ni (kalu tak silap)... & cuma ambik masa 18 minit saja dr k.selangor ke KL....sapa2 yg cadang2 nak beli rumah area puncak alam & aqilla tu elok beli sekarang sementara harga masih berpatutan...esok2 highway tu dah siap sepenuhnya...sakit hati je tgok harga rumah naik2x ganda.....

abusuffian posted on 6-5-2011 02:22 PM

dengar2 highway kuala selangor tu siap pertengahan tahun ni (kalu tak silap)... & cuma ambik masa 18 ...
blackpaper Post at 6-5-2011 10:33 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   ni salah satu sebab yang menguatkan saya decide nak bei aquila.... harga mesti boleh naik banyak... so lagi secure klu nak jual. (betul ke sifir saya ni).
Hiway tu kalau tak salah namanya Hiway Latar...

stryder_cats posted on 10-5-2011 08:25 PM

jauhnye kota puteri nk ke kl...

idx posted on 14-5-2011 12:11 AM

dari beli kat ijok, baik beli kat rawang ...
haitt Post at 28-4-2011 14:29 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Dari beli kat Rawang , baik beli kat Sepang

tiramissu posted on 8-7-2011 10:22 AM

saya dah beli dah pun rumah kt kota puteri..dah dapat kunci pun. ni sedang berkira2 bajet nak buat grill. tambah wiring, beli perabot dan segala bagai nk cantikkan rumah.

cendawan_liar posted on 13-9-2011 11:10 PM

ada sapa nak jual semi d kat kota puteri tak?

Mar posted on 11-10-2011 08:11 AM

dari beli kat ijok, baik beli kat rawang ...
haitt Post at 28-4-2011 14:29 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


nape lebih elok beli kat rawang ye? sbb aritu sy servey2 kat bandar tasik puteri...xde yg umah yg baru la pastu sy pun ada g tgk gak kat kota puteri mmg lawa2 umah dia...kalau boleh bgtahu la area rawang yg mana umah best :D
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Kota Puteri, Ijok