pembaca_filem posted on 1-5-2011 03:59 AM

Jenama beras apa yang korang selalu beli

Jenama dan jenis beras apa yang korang selalu beli?
Aku biasa beli beras Super Special Tempatan (STT) 5% jenama Merbok....

puccafan posted on 1-5-2011 06:54 AM

nak wat kajian ke;P ak plak beli beras cap myrasa punya

pembaca_filem posted on 1-5-2011 07:24 AM

actually baru berjinak2 beli beras...sebab sebelum ni makan luar jer...dah kahwin, baru la masak skit2...tapi pening tgk jenama beras punyalah byk kalo gi supermarket besar...

pinktriangle posted on 2-5-2011 03:21 PM

beras faiza taj mahal :C

Projek_Luar posted on 2-5-2011 04:18 PM

beras mahal... beli yg murah jer.....

pembaca_filem posted on 2-5-2011 08:35 PM

beras cap rambutan sedap x? Teringin nak rasa tp...mahal

mama_mukhriz posted on 2-5-2011 10:46 PM

saye beli birds of paradise..
sedap..

pembaca_filem posted on 3-5-2011 07:02 AM

Reply 7# mama_mukhriz

tak pernah dengar pulak..takpe nanti try cari

siputsedut posted on 3-5-2011 07:31 AM

beras siam cap serindit tuh...:funk: masuk list tak?

mama_mukhriz posted on 3-5-2011 02:29 PM

Reply 8# pembaca_filem


x pnah dgr???
saye slalu beli kt econsave,giant atau tesco...
kalo xde offer,rm40++...
kalo ade offer boleh dpt rm31 cm tuh la...

pembaca_filem posted on 3-5-2011 03:45 PM

Reply 10# mama_mukhriz

tu harga 10 KG ke? Maklum la baru berjinak2 dengan dunia beli beras ni. Sebelum ni tahu brand beras yg selalu iklan TV jer..cam beras Jasmine, cap rambutan, Faiza, Jati...

mama_mukhriz posted on 3-5-2011 03:48 PM

Reply 11# pembaca_filem


ye...
harga 10KG...
dlu pkai cap rambutan...
tp bau nasi cm tengik sikit...
xtaw la kot saye yg salah masak...:lol:

eniliana posted on 3-5-2011 05:19 PM

kalau tak silap, mak beli bird of paradise..
saye beli yg mana ade diskaun..hik hik hik.. skrg ni tgh pakai jasmine super fine.tapi since kami berdua je. beras tu setahun beli 3 ke 4 kali je kot.. simpan dalam peti ais utk tahan lama.. :P

bb_75 posted on 3-5-2011 08:56 PM

sy guna beras gajah putih jer...
xde duit nak beli yang mahal2..:'(

exora posted on 3-5-2011 09:48 PM

saya pon beli beras faiza ajerrr..

alladeen posted on 4-5-2011 12:36 PM

abah aku selalu beli beras cap rambutan :$

masterudeng82 posted on 4-5-2011 04:44 PM

aku beli beras putra je.. kena dgn tekak...

pembaca_filem posted on 5-5-2011 01:26 AM

hmm byk gak jenama beras yg aku tak tahu...

pembaca_filem posted on 5-5-2011 01:27 AM

hmm byk gak jenama beras yg aku tak tahu...

winda_klose posted on 5-5-2011 03:13 PM

beras cap rambutan.....

Orange_7491 posted on 5-5-2011 03:58 PM

Reply  pembaca_filem


ye...
harga 10KG...
dlu pkai cap rambutan...
tp bau nasi cm tengik sik ...
mama_mukhriz Post at 3-5-2011 15:48 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

Yerr....beras cap rambutan bau tak besh..
x wangi langsung...
aku try skali pastu tu reject..
jasmin gambo jalaludin tu pun dah x berapa ok skrang..dulu2 ok jugak
guna air byk pun still keras...

skrang aku beli beras timbang jerrr...;P
beras siam wangi sekilo RM4.50 mahal jugak la tu kot..;P
tp time masak mmg harum satu rumah....
laki aku pun makan bertambah

jejai posted on 5-5-2011 04:40 PM

Aku pulak suka beli beras yang ada gambar Jalaluddin Hassan tu..
entah ape name beras tu..

zuraida8177 posted on 5-5-2011 10:05 PM

Saya beli mcm2 brand beras.Mana yg ada promosi kat Tesco(sbb setiap bln belanja kat Tesco) beras tu lah yg saya beli.Kiranya jenama yg selalu saya beli..Jasmine super 5,Beras Aman,Cap Rambutan.Last month beli beras Faizah tapi nasinya jadi tak elok pulak.

lum_lum posted on 6-5-2011 12:35 AM

selalu beli beras jenama siam best...tapi xder best aner pon.... ;P

hh_hs posted on 6-5-2011 10:02 AM

selalu guna beras cap rambutan, jasmine dan saga. klu masak nasi ayam @ nasi lemak kadang2 guna beras basmathi
Page: [1] 2 3 4
View full: Jenama beras apa yang korang selalu beli