RockerZin posted on 26-7-2011 01:09 PM

pertanyaan : Tempat insurans kereta yang murah

saya ada satu kereta lebih 10 tahun... kat mana saya boleh dapat insurans yang murah area KL atau JB..

skrg dah takda ke insuans third party atau insurans terbang

bukan apa.... cuma nak lepaskan hidup roadtax aje:mad:


terima kaseh

tokki1 posted on 27-7-2011 09:23 AM

Boleh cuba kat Pos Malaysia. Baru buat semalam insurans 3rd party.

bro_kr posted on 27-7-2011 12:44 PM

Reply 1# RockerZin



Brand kereta? CC kereta?
Sekarang NCD berapa %?
Berapa budget nak buat insurans + road tax?

sebringfgk posted on 28-7-2011 01:09 PM

Reply  RockerZin



Brand kereta? CC kereta?
Sekarang NCD berapa %?
Berapa budget nak buat in ...
bro_kr Post at 27-7-2011 12:44 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


tu sume mempengaruhi nk insured kete...

bro_kr posted on 28-7-2011 01:18 PM

tu sume mempengaruhi nk insured kete...

sebringfgk Post at 28-7-2011 13:09 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Yang paling banyak mempengaruhi:

1. NCD
2. Sum insured berapa? Untuk kereta yang lebih 10 tahun, minimum sum insured is rm8,000-


Yang sikit mempengaruhi
1. CC kereta

Let I calculate TT punya insurans premium, dengan assumption, NCD 55%, CC kereta 1400 ke bwah, sum insured rm8k (comprehensive). Let assume, kereta tu tak lah kereta tahun 80an yang kena bayar loading.

TT kena sediakan rm193.24 sahaja untuk premium Insurans.

langitbiru86 posted on 23-8-2011 02:38 PM

Reply 5# bro_kr


erm...
kalau kancil, then renew 6 bulan...biasanye dlm bape yer...

roadtax ngan insurance leh amik sekali kat pjbt pos kan.....

siap aritu jgk ke kalau kita bwk geran kita?

:loveliness:

puterimaya posted on 25-8-2011 03:22 PM

Rugi2..klu x thn depan merasa bayo insurans separuh harga..

kisahnya hubby bru tolak keta lama (nama aku) n beli keta baru (nama beliau)..then SA tuh igt keta baru ni still nama aku la so dia pun xtna pape pasal insurans..yg kami pun sonok la thn depan bayo insurans murah..skali bila nk amik keta, bru tau cite sebenor..rupanya nak smbung ncd kt keta baru syaratnya kena owner yg sama da..aisehh terkilan di ctu..klu x thn depan ncd 55% jek..wuuuuu :'(

RaulRaz posted on 29-8-2011 11:21 PM

Rugi2..klu x thn depan merasa bayo insurans separuh harga..

kisahnya hubby bru tolak keta lama (n ...
puterimaya Post at 25-8-2011 15:22 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   peh!banyak tu rugi.....mang ai.. beli kete pe?import?
Page: [1]
View full: pertanyaan : Tempat insurans kereta yang murah