rosa81 posted on 8-12-2011 11:02 AM

Biskut Mark & Spencer

Firstly minta maaf ye sebab saya x tau nak post kat mane yang sesuai.

Kawan2, saya nak tanya, bos saya balik dari uk. Jadi dia ada bagi buah tangan dari sana. Dia bagi biskut jenama Marks & Spencer. Ok ke biskut ni? Kawan saya dok tanya, halal ke? Belek2 mana ada tanda halal, yelah brg oversea kan. Nak tau tu je..... Terima kasih.....{:1_141:}

khayzl posted on 8-12-2011 12:50 PM

kalo dr overseas uk mmg takde tanda halal... tapi u tgk if ada state suitable for vegetarian...

rosa81 posted on 8-12-2011 01:36 PM

Memang ada tulis suitable for vegetarian. So ok lah ye.

H4dRi posted on 8-12-2011 02:01 PM

mmng le xde cmpur bhan daging, tp kalo biskut tu ada lumur arak semasa proses pembuatan pula, sedekah je biskut tu pada non-muslim

awinpj posted on 8-12-2011 02:30 PM

erkk biskut marks n spencer yg beli kat mesia pun x de tanda halal kan?

pinklollipop posted on 8-12-2011 02:57 PM

check je ingredients.
pasti takde lemak haiwan seperti lard, etc...( lemak vavi oink2, atau apa2 lemak dari haiwan).

so kalau dia tulih vegetarian and takde sumber dari haiwan/alcohol...
makan je la.

damiqula posted on 8-12-2011 03:33 PM

m&s cookies byk yg vegetarian jugak.aku makan je.insyaAllah ok.

rosa81 posted on 8-12-2011 03:49 PM

Saya dah cuba tanya en google. Rata2 tgk kebanyakan org kita makan je. Kesian saya kan. Walaupun M&S ni dah ada kat malaysia. Ni baru first time nak makan, tu pun org bagi.

Sampai manager saya gelakkan saya. Dia cakap baru bln lepas dia gi beli biskut kat M&S ni. Dia ckp ramai je org melayu beli biskut kat situ.

gumiho7 posted on 8-12-2011 04:35 PM

HALAL !!!!!!! ada jual kat sini saya penah beli sedap !  {:thumbo

ciklala posted on 9-12-2011 09:59 AM

taktau. aku makan biskut meri jahs.:$

annorr_maira posted on 9-12-2011 10:11 AM

Post Last Edit by annorr_maira at 9-12-2011 10:18

kalo rasa was2, tk payah la mkn...bg kt non muslim...

kt tempat akak ni, penuh ngn staff cina la, india la, lum lg ngn student2 international..kdg2 kalo dorang bg makanan ke, coklat2ke,  mesti tya dulu, halal ke tk..dorg kata, blh jek mkn..ramai jek org melayu yg mkn..akak amik, tp kalo akak rs waswas, akak bg kt kwn2 cina..senang..tk amik kang, kecik hati lak..tp selalunye, kalo yg tkde tanda halal, akak memang tkde rasa nk mkn..

lg satu, kita kena faham gak...tk semua org bkn islam, thu konsep & makna halal haram tu...pnh bos adik akak, chinesse ajak dia pi mkn kat restoran cina..tp adik akak tk mo..then bos dia kata, kedai cina ni tkde jual vavi maa...so bos tu ingat, tkde vavi, so kedai tu halal la..tp dia tk tahu perencah2 yg digunakan, ayam tu sembelih ke tk..so kena fikir elok2 la ye..


lg satu, akak nk tya blh tk..kuih bulan tu halal ke? selalu staff sini beli, then bg2 kt akak..tp akak tknk walaupun dia ckp halal...huhu

KimoraHakim posted on 9-12-2011 10:32 AM

digestive biskut ke? ok je..i suka biskut tu..kalau gi M&S memey i akan cari biskut tu...

anizarina posted on 9-12-2011 03:37 PM

kalo rasa was2, tk payah la mkn...bg kt non muslim...

kt tempat akak ni, penuh ngn staff cina la, ...
annorr_maira Post at 9-12-2011 10:11 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    hurm..yg brand tai thong ada chop halal mesia..rina bukak yg jakim punya web..dia ada list kan yg mana yg halal.......masa 1st time bos kasi, serious was-was...siap balik umah bukak web jakim ..tp sbb takut nk mkan, kasi kt jiran cina ..mmg ada kt web jakim

ardy posted on 9-12-2011 04:03 PM

TT : hati nak tapi ragu2 kan? nk beli sendiri mcm tak mampu, nak bg org rasa sayang lak. hehehe... tanyalah hati. :)

missypink_85 posted on 9-12-2011 05:24 PM

kalo rasa was2, tk payah la mkn...bg kt non muslim...

kt tempat akak ni, penuh ngn staff cina la, ...
annorr_maira Post at 9-12-2011 10:11 AM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


    staff tmpt sy pun same...asal xde pork je dorg ingat blh makan..nak cakap pasal sembelih/bahan2 perencah yg xhalal tu pun dorg susah nak paham...haih   {:mlhunhun:}

bulanpurple posted on 9-12-2011 06:17 PM

biskut apa tu?

anyway bisku M&S sedap :)
kalau chocolate spread dia lagiii lah {:thumbo


pada TT , kalau was2 tak payah makan ye :)

bulanpurple posted on 9-12-2011 06:18 PM

hurm..yg brand tai thong ada chop halal mesia..rina bukak yg jakim punya web..dia ada list ...
anizarina Post at 9-12-2011 15:37 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   hehe. tai thong punye mooncake pun sedap :)

hudzai posted on 9-12-2011 11:22 PM

Mark & Spencer target market di UK adalah untuk bangsa yahudi, Even M&S setup by yahudi. Dalam biskut mark & spenser tak ada unsur babi. jaga2, diorng suka letak wain dalam makanan diorang. biskut mark & spenser ok je, macam jaffaa cake dan lain2.

whiteroses77 posted on 10-12-2011 12:16 AM

i love m&s cookies..i baca ingredients dulu & tgk ada tak tulis for vegetarian..food diorang memang berkualiti

alesandra posted on 10-12-2011 12:39 AM

aku main bedal je.sedap.dulu mase dok kl selalu beli biskut halia kat M&S neh

sun5670 posted on 10-12-2011 09:38 AM

Tt,klu dah was2 bek xyah mkn.takat xdpt mkn bskut m&s tu,xrugi pun .byk lg mknn halal yg leh kita mkn kat luar sana tu.yg ada cop halal pun x tjmn kehalalanya,ni kan plk xde cop apa2

Amaryscloset posted on 10-12-2011 11:09 PM

kalo rasa was2, tk payah la mkn...bg kt non muslim...

kt tempat akak ni, penuh ngn staff cina la, ...
annorr_maira Post at 9-12-2011 10:11 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

Kak maira, kuih bulan yg dibeli di kedai kek seperti bakers cottage atau gerai yg di peragakan dicarrefour atau giant semasa musim kuih bulan, ada chop Halal pada kotak dia. Jangan beli / makan kuih bulan yg dibeli direstoran cina yg menjualnya... Kerana spt Kak maira cakap , pembuatannya mungkin agak was was Ada vavi :) :) :)  tetapi kalau beli dekat kedai kek tu, check utk Halal chop.

Kadang kala, kuih bulan diorang suka kasi asing asing Dan bukan didalam kotak asalnya, pembungkusan kuih bulan spt ini (asing asing) pun Ada tulis bahan ramuannya Dan Ada tertera chop Halal.... :) :) :)

zaliyana posted on 11-12-2011 01:48 AM

sedap biskut m&s tuh...klo was2 xyah mkn..
penah dt kuih bulan yg halal..mmg sedap..dlm dia ada mcm2 inti..

Hana posted on 11-12-2011 08:39 PM

kalau tanak, bagi aku. aku suka biskut biskut ni.

Hana posted on 11-12-2011 08:46 PM

aku tak penah teringin nak makan kuih bulan wp ada tanda halal.
Page: [1] 2
View full: Biskut Mark & Spencer