mye11even posted on 3-1-2012 12:50 PM

Pil Subur, Clomid

Siapa pernah beli pil subur, clomiphene?tapi biasa orang sebut pil clomid
saya nak beli kat farmasi hari tu, dia tak jual
sebab ubat terkawal
perlukan surat doktor
siapa yang pernah beli, boleh share apa-apa info pasal pil  ini

thanks

http://www.hyperfanpage.com/hop.php?ref=mye11even

-@zw@- posted on 3-1-2012 01:10 PM

cer g jumpa doktor..sbb ubat ni aturan makan kena tgk sesuai ke x..sbb ada yg kena mkn 2 biji sehari,3 biji  sehari dan lebih lagi..

mye11even posted on 3-1-2012 04:03 PM

ada ke pil subur yang bole je dibeli di farmasi tanpa perlu surat doktor?

leylapple posted on 3-1-2012 04:31 PM

clomid nie, ko kene g klinik pakar sakit puan br diorang akan prescript utk u..

climid nie bila ko makan utk 1 cycle..then ko kene stop for a yr...sebab takut kene kanser ovari...

sofybie posted on 4-1-2012 03:07 PM

sy pernah beli....1st time doct recomen n ambik kt klinik tu...2nd & 3rd beli kt farmasi  jer.....

zaralove posted on 5-1-2012 02:40 PM

pernah makan la, tpi xpernah beli kat farmasi.

biasanya bila kite check masalah kat klinik sakit puan, dia akan beri kite ubat yang sepatutnya. so, kalo boleh amik la bil ke lapran doktor ke..

nt leh la time nak beli kat farmasi tunjuk surat doktor tu. sebab clomid ni xleh mkn sesuka.

MrsInsp posted on 5-1-2012 08:51 PM

sya mmg makan clomid ni utk buat iui aritu..kesan dia kdg2 pening2, darah naik..badan jgn ckp la..mcm dipam2..hehe..telur jdi 3 biji matang..tp takdak rezeki dah buat iui 3 kali pun tk berjaya...

PitPot posted on 5-1-2012 10:03 PM

makan folic asid pun boleh..itu boleh je beli

manganini posted on 6-1-2012 01:55 AM

mcm saya plak, before makan clomid, doktor akan scan dulu takut ada cyst.. kalau ade cyst, tak bleh amik clomid.. tu gynae aku cakap.. jangan amik ubat sesuka hati.. check puncanya dulu, pastu baru amik rawatan yg sesuai..

paripari750 posted on 6-1-2012 10:31 AM

alhamdulillah sy tgh preggy 4 mths, beli clomid di farmasi biasa je xperlu surat dr cuma ikut aturan yg ditetapkan... rasanya tak semua farmasi ada menjual clomid...

hafizah66 posted on 6-1-2012 04:43 PM

Better try amik Folic Acid dulu.... mana tau bleh lekat..... saya dulu amik sebulan trus lekat....
kadang2 badan kita ni x cukup zat untuk mengandung..... klu x lekat jugak kena jumpa doktor sakit puan la...
Page: [1]
View full: Pil Subur, Clomid