Rhyno posted on 30-1-2012 02:01 AM

Muzik-Muzik 27 (MM27)

http://muzzafarsalleh.com/wp-content/uploads/2009/11/muzik2xq2.jpg

Jom bincang lagu2 yang akan masuk pencalonan.

Rhyno posted on 30-1-2012 02:08 AM

a-mqkjDnljo
:loveliness:

MaYG2AaSmoo

swKKsqWWXkg

z-YQYOfxNG8

M2PAOpcEklI

JBU56r9jjpc

NQSDCiMH4X0

KjE6mPKA_3M

UadD_rc6Dk8

n90Y5J_jx1g

AoO-_w90imU

RQv-PbfMGwA

meritokrasi posted on 30-1-2012 03:20 AM

go Stacy go! go baby go!

cikmouse posted on 31-1-2012 08:35 PM

faizal tahir.....:'(:'(

September14 posted on 1-2-2012 12:24 AM

hafiz2.. nanti ada lg lagu baru dia kut

Along_XX posted on 1-2-2012 10:38 PM

hafiz2.. nanti ada lg lagu baru dia kut
September14 Post at 1-2-2012 00:24 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

JgasLcVNHfg

Hafiz last single dr album Masih Jelas....:L

September14 posted on 1-2-2012 10:41 PM

Reply 6# Along_XX


    lagu ni agak slow n susah nak masuk, x taulah klu yg x minat hafiz leh suka lagu nih.. iols suka lagu nih...

Rhyno posted on 2-2-2012 02:01 AM

Post Last Edit by Rhyno at 2-2-2012 02:03

MM27 episod pertama pada 4 Februari 2012. :loveliness:

adekhairz posted on 3-2-2012 11:34 AM

pasni komposer yg kejar anugarah bolehlah wat lagu utk CT, then calon kt AJL hntr video je mcm sedetik lebih. pastu masa semi final/final leh srh org ganti CT nyanyi..

jgn lupa Pawana dr ziana zain..
hahha..

blackberry90 posted on 4-2-2012 01:52 PM

Adzriefaiz & Chad Hot FM Jadi Pengacara Baru Muzik-Muzik

Anugerah Juara Lagu ke-26 sudah pun berlangsung. Tahniah buat Awan Nano yang menjulang trofi anugerah pertandingan lagu terbesar di Malaysia. Budiey dengar, sempena meraikan kemenangan Awan Nano, pihak Astro akan mengadakan kenduri dan jamuan makan untuk media dan semua yang terlibat pada minggu depan.

Wah! Pastinya juga, nama pelanton suara untuk Awan Nano yang turut mendapat gelaran Persembahan Vokal Terbaik di AJL26 akan terus harum subur mewangi dalam industri muzik tempatan. Vokal mantap lagi cemerlang dari Hafiz terbukti masih jelas terunggul kerana tiada siapa yang dapat menandingi beliau untuk masa ini dalam AJL.

Oh ya, selepas AJL26 tamat, maka pihak TV3 terus mencari lagu-lagu terbaik untuk musim ke-27 pula. Sudah tentu, pemilihan dan pencalonan akan dipilih berdasarkan lagu-lagu yang mendapat carta di Muzik-Muzik. Agak-agak lagu mana pula yang akan jadi juara lagu untuk Anugerah Juara Lagu ke-27 eh? Adakah milik lagu Yuna, TERUKIR DI BINTANG? Huhu, masih terlalu awal lagi untuk meneka ya. Cakap pasal Yuna, figura indie ini dah bertolak ke New York untuk jadi retis kat sana. Good luck beb. Take care, Yuna. We always love you.

Cakap pasal Muzik-Muzik ni, Budiey dapat tahu untuk musim ini, rombakan dan perubahan berlaku secara besar-besaran di mana dua orang pengacara baru diperkenalkan untuk menggantikan Faizal Ismail dan Cheryl Samad yang sudah 5 tahun mengendalikan program Muzik-Muzik bersama-sama. Sementara itu, Cheryl mengacara secara solo sebelum itu untuk 3 tahun berturut-turut menjadikan antara pengacara paling lama di MM iaitu 8 tahun bersama Muzik-Muzik. Tahniah!

Dua pengacara baru Muzik-Muzik itu ialah Adzriefaiz & Chad Hot FM. Wah, Budiey rasa ini satu rezeki yang besar untuk kedua-dua selebriti ini untuk tahun 2012. Untuk Adzriefaiz, pastinya rezeki untuk beliau yang baru sahaja menamatkan zaman bujang dan untuk Chad pula ini masanya untuk memperkenalkan dirinya kepada penonton TV pula setelah beberapa tahun menjadi penyampai di Hot FM.

Budiey nak ucapkan tahniah buat Adzriefaiz & Chad Hot FM dan seharusnya mereka akan membuktikan mereka juga dapat mengendalikan program Muzik-Muzik dengan jayanya. Siaran pertama untuk musim baru ini akan disiarkan pada jam 5 petang bermula hari ini (Sabtu ¨C 4 Februari 2012). Dengarnya, Muzik-Muzik dah dipendekkan setengah jam berbanding sebelum ini.

Good luck untuk Adzriefaiz & Chad Hot FM. Buat yang sehabis molek dan terbaik, okay?

Berita tentang Muzik-Muzik ini juga disebarkan oleh pengacara lama MM iaitu Faizal Ismail di twitter miliknya.

@faizal_hotfm: Setelah 5 tahun, Muzik2 berwajah baru. Tahniah buat hos baru Faiz & Chad. All da best! Musim baru bermula ptg ini di TV3! Terus sokong!

http://farm4.staticflickr.com/3040/2731094784_4c05bc7d4e_z.jpg?zz=1
Adzriefaiz


http://farm8.staticflickr.com/7035/6786792119_6c911f161d_b.jpg
Chad Hot FM


~~~ budiey.com ~~~

blackberry90 posted on 6-2-2012 10:01 AM

Pencalonan MM27 - Episode 1

cUkm7ul5n1o


tA57OYjFTIk


7FzjffalTg0

meritokrasi posted on 9-2-2012 11:29 PM

Pencalonan MM27 - Episode 1
blackberry90 Post at 6/2/2012 10:01 AM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

go Stacy go! go baby go!

Rhyno posted on 11-2-2012 02:39 PM

Lagu2 best yg wajib dicalonkan :$

1. Mengharap Bintang - Ezad
2. Terukir di Bintang - Yuna
3. Biar Sampai ke Bintang - Asmidar

Along_XX posted on 12-3-2012 04:35 PM

Carta Muzik-Muzik 27 - Minggu 1 (3 Mac - 10 Mac)

1. Hafiz - Watak (Aidit Alfian/Ad Samad)

2. Stacy - Kasanova (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)

3. Ramlah Ram ft. Sleeq - Sesaat Kau Datang (Id Mifzal/Zie Syafruddin)

4. Najwa Latif - Carta Hati (Najwa Latif/Ika Latif)

5. Amir Jahari - Tanpamu (Amir Jahari/Amir Jahari)

6. Joe Flizzow & Ila Damia - Untukmu (Joe Flizzow/Joe Flizzow)

7. Farawahida - Jangan Tanya Aku Lagi (Manusia Putih/Nawfas)

8. Mafa - Tiba (Audi Mok/Omar K)

9. Forteen - Berdua Bersatu (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)

10. Lena - Sisa Kisah Kita (Kuncidemak/Kuncidemak)

11. Pesawat - Bandaraya Ibu Kota (Kudux, Mann, Jipie & Nizam Camel/Jipie)

12. Awanband - Kartita (Boboi&Faris/Boboi&Dugong)

13. Nashrin - Percaya Pada Luka (Acap/Roy)

14. Najwa - Got To Go (Najwa/Najwa)

15. MIN YASMIN - Jauh Di Mata (Julfekar/Julfekar)

16. NERA - Hatimu Milikku (Kuncidemak/Siti Nurulain&Kuncidemak)

17. Rahayudean - Lafazkanlah (Julfekar/Datu Badd)

18. Royce SaˇŻayan - Cinta Ke Langit (mad Noor Mad Zain/Royce Sa'ayan)

19. Keena - Cinta Luluh (Y. Hamid/Y.Hamid)

20. Finger Print ft. Arm Raja Llawak - Kali Kedua (Saza/Saza)

PENCALONAN BARU

1. Sofazr - Terasa Di Syurga (Mohd Atlas/Mohd Atlas)

2. Roman feat Killafairy - Roman (Amylea Azizan/Amylea Azizan)

3. Aizat Amdan - Mana oh Mana (Aizat Amdan/Aizat Amdan)

beta_carotene posted on 12-3-2012 06:34 PM

Adira - Sakura
Suki - Terlalu Mencintaimu

lagu Sakura tu antara lagu paling kuat setakat ni..

Along_XX posted on 12-3-2012 07:43 PM

Adira - Sakura
Suki - Terlalu Mencintaimu

lagu Sakura tu antara lagu paling kuat setakat ni..
beta_carotene Post at 12-3-2012 18:34 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Lagu Sakura ni dah main kat radio ke? X pernah dgr pun kat ERA atau Hotfm pun....dlm carta2 dorg pun x de....:$

beta_carotene posted on 12-3-2012 08:47 PM

Lagu Sakura ni dah main kat radio ke? X pernah dgr pun kat ERA atau Hotfm pun....dlm carta2 dorg ...
Along_XX Post at 12-3-2012 18:43 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    kat Cats fm dah ada.. selalu je diorang main kan :)

Along_XX posted on 12-3-2012 09:30 PM

kat Cats fm dah ada.. selalu je diorang main kan
beta_carotene Post at 12-3-2012 20:47 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

ok....good luck voting lagu Sakura....:D

encik_k_90 posted on 4-4-2012 02:31 PM

Aku rindu Faizal Ismail dn Cheryl Samad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mungkin jgk Chad dn Faiz pengganti untuk MM27 dn juge AJL 27..........
Menepati citarasa golongan muda!!!!!!

encik_k_90 posted on 4-4-2012 02:34 PM


Rhyno Post at 30-1-2012 02:08 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
Rhyno!!!!!!!Bagus ko punye cadangan tuuu,tpi ko dh lupe lagi satu lagu..............
Suki Low-Terlalu  Mencintaimu........

encik_k_90 posted on 4-4-2012 02:42 PM

7A4RiGkqbKI
Insyallah,hrp-hrp 6ixth Sense akan dicalonkan skali lagi trmsauk lagu-lagu sperti brikut.........
-Pesananmu(Azimat di Jiwa)-Alyah(BAKAL JUARA AJL 27????)
-Terlalu Mencintaimu-Suki Low
-;agu baru bakal juara Mentor 6-Anas Ridzuan
-Mesti Ada Cinta-Akin dn Fiq(BAKAL JUARA AJL 27?????)
-Sehabis Baik/Cuba Jangan-Ana Raffalli
-Dewi Aleeya-Black
-blablablabla.......................

X94zqpVfq_8
ADA JGK POTENSI UNTUK MENJUARAI AJL 27,PSL LAGU NI PERSIS AWAN NANO.........
TUNGGU......

encik_k_90 posted on 4-4-2012 02:43 PM


Rhyno Post at 30-1-2012 02:08 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
Oh yerrr,satu lagi........Mesti Ada Cinta-Akim dn Fiq...........
Aku rasa lagu ni yng mungkin akan menjdi JUara AJL 27 nanti,atau sebaliknya,lagu ciptaan Azlan Abu Hassan dn lirik oleh Habsah Hassan tuuuu!!!!!

encik_k_90 posted on 4-4-2012 02:49 PM

Post Last Edit by encik_k_90 at 4-4-2012 14:58

Brikutan impak drama yng semakin hangat,iaitu Cinta Untuk (alah yng ada Mia Sara tuuu),dgn lagu Hatimu Milikku oleh Nera slaku lagu temanya,insyallah,lagu ni dhpun semakin hari mendapat perhatian ramai sehingga naik cukup,dn insyallah,lagu ni pasti akan kekal trus dlm carta sehingga layak untuk ke semifinals......Lagu ni sungguh berhantu,dn aku mcm tk jemu-jemu dgr lagu ni.....
WmbtoCm-Hrc

Dn tk lupa jgk,lagu ala retro dri Farawahida ciptaan Adi 6ixth Sense dn penulis lirik oleh Wan 6ixth Sense,Jangan Tanya Aku Lagi,skaligus menyambungkan legasi Manusia Putih lps Kisah Hati yng sungguh dahsyat lagi mengancam!!!!!!!!!
ExCuCsSZuow

Aku jangkakan bahwa lagu Jangan Tanya Aku Lagi oleh Manusia Putih(6ixth Sense) dn juge Hatimu Milikku(Kuncidemak)pasti akan kekall trus dlm carta dn lagi cukup untuk ke semifinals klak........

Akan datang,lagu-lagu yng akan bakal mendapat perhatian ramai.......Pesananmu-Alyah,Terlalu Mencintaimu-Suki Low,Penerang Hati-6ixth Sense dan Saujana dn Mesti Ada Cinta-Akim dn Fiq

Lagu-lagu yng aku boldkan ialah lagu-lagu yng besar mungkin akan menjuarai AJL 27 nanti........

encik_k_90 posted on 4-4-2012 03:31 PM

Pesananmu oleh Alyah ciptaan Azlan Abu Hassan dn penulis lirik oleh Habsah Hassan ini dirakamkan sekitar tahun 2010 dn bru-bru ini diperkenalkan........Pesananmu mungkin adalah menjadi lagu yng paling utama dgn mesej yng begitu positif.......
Alyah tlhpun menceritakan keperitan bliau brikutan rentak slow rock ala-ala lagu-;agu Faizal Tahir ni,skaligus memberikan semangat untuk trus berjaya di dlm erti hidup sepanjang hayat.....Dn tk semena-mena lagu ni tlhpun mengajar seseorang untuk truskan berusaha dlm mencapai apa yng dikecapi.....Insyallah nanti aku dgr lagu ni yekk kalo lagu ni dh dirasmikan di radio klak....Dn jikalau ditakdirkan lagu Pesananmu bakal menjuarai AJL 27 nanti,ini bermakna adalah kejayaan yng terbesar buat Alyah slps berjaya dgn hanya Persembahan Trbaik sjauh ini......Seduttan dripada lirik lagu tsb,"ingin kulihat dimatamu kau terus capai kejayaanmu...namun kau menghilang begitu saja tiada berita...."

Penerang Hati oleh 6ixth Sense dn juge Saujana,mencipta sejarah bgi kumpulan rock yng semakin hari diminati ramai untuk berkolaborasi dgn kumpulan nasyid yng sudah kian lama bertapak.....Ciptaan oleh Gjie dn penulis lirik oleh 6ixth Sense,lagu tu difikirkan lagu cinta jerr,tpi brikutan muzik ala religi,dn ada unsur ketuhanan,inilah kelainan.....Tabik buat 6ixth Sense,dn insyallah,lagu ni pasti akan bakal mendapat perhatian di MM27 klak skaligus melayakkan 6ixth Sense untuk ke AJL sulung mereka....Petikan..."ku akan mencintamu,selalu merindu seluruh jiwaku...kau terangi aku...engaku penjaga hatiku...pendamping jiwaku...cerahkan cintaku...cinta yng abadi..."

Terlalu Mencintaimu oleh Suki Low,ciptaan Ajai ini mmg sungguh berhantu lagi syahdu.....Mula-mula dicipta khas buat penyanyi yng mungkin korang dh tahu,tpi disebabkan oleh pertikaian namun begitu Suki tlhpun berjaya menempatkan kemantapan bliiau skaligus mengubahkan imej yng begitu positif.....Irama yng sungguh melankolik lagi berhatu dn mellow juga turut melengkapkan mutu lagu yng sungguh mantap....Tk heranlah kalo inilah yng akan bakal mendapat perhatian ramai klak....Petikan....."apa salahku,sampai kau tegae tinggalkan ku,padahal aku telah berikan segalanya.......belum cukupkah dirimu rasakan cinta tulus ku,selama ini hidupku hanya untuk kamu...benarkah salahku,ku terlalu mencintaimu,hingga kau buat aku terlarut ke dalam....mungkin ku tak bisa hidup,tanpa kamu di sisiku,ku yakin bisa melewati,tapi beratˇ­ sayangˇ­"

Mesti Ada Cinta nyanyian Akim bersama Fiq,iaiitu sebuah duet yng sungguh memverikan kesan yng cukup mendalam,hasil ciptaan sepenuhnya oleh Kuncidemak,iaitu komposer yng hampir nyaris ke AJL pertamanya.......Susunan lagu yng semakin memukau lagi memberikan kelainan dri segi aspek,serta juga kekuatan pada lagu ni yng sungguh ekstrem lagi jitu,disusuli pula dgn  lirik yng sungguh puitis,sehingga ada yng menyatakan bahwa lagu ni pasti akan bertakhta trus untuk menjuarai AJL 27 nanti,kerana lagu ni mmg persis Awan Nano.......Mesti Ada Cinta juga ada kesan positif skaligus memberikan mesej yng begitu positif supaya mengajar kita ttg kepentingan keluarga ke arah kebahagiaan dlm kehidupan........Sedutan dripada bait lirik lagu tsb,"suria tertunduk malu dengan cahayamu oh kasih....awan terkejar melindung mengemis senyummu.....rembulan mengukir bayang kasih sayangmu.....indahnya bila cinta ada,yakinlah........"

beta_carotene posted on 5-4-2012 02:45 AM

Pesananmu oleh Alyah ciptaan Azlan Abu Hassan dn penulis lirik oleh Habsah Hassan ini dirakamkan sek ...
encik_k_90 Post at 4-4-2012 14:31 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    saya cuma nak tahu siapa artis yang sepatutnya menyanyikan lagu terlalu mencintaimu
Page: [1] 2 3 4
View full: Muzik-Muzik 27 (MM27)