CikSiti07 posted on 2-5-2012 09:15 AM

~ Aku nak tanya sangat kat orang lelaki ~

Assalamualaikum w.b.t

Aku nak tanya sangat kat orang laki...kalo korang busy..korang tak ingat langsung ke awek korang?betul ke tak ingat langsung?sikit pun tak ingat?..tak boleh ke masa korang busy tu korang just sent msg yang tak sampai satu minit tu?tak boleh ek? sebab aku pelik orang pompuan walaupun diorang busy cam na pun dorang tak pernah lupa dekat yang tersayang..dorang akan call sekejap..paling x pun sent msg ke...betul ke weh??

{:decideo

nique_bmw posted on 2-5-2012 09:29 AM

Kalu bz yg sampai tahap nak kencing pun x sempat.. mmg harus...
Tengok tahap ler... peh tu plak kalau awek dia mmg ramai peminat.. mmg kena follow up beb .. hehehe
Tapi mmg kalu bz.. org lelaki malas nak bermssg ... leceh sbb nanti tertunggu2 ...tunggu malam sket... lagipun, kena tanya bebayk pun x best jugak... baik xyah mssg!

CikSiti07 posted on 2-5-2012 09:36 AM

Reply 2# nique_bmw


    owh..tak kan tiap2 hari bz sampai nak kencing pun xboleh..leh kene batu karang..bz dr pagi sampai malam..pastu tido..yang kite ni tertunggu-tunggu..kalo bz ari keje je tu leh terime lagi..kalo hari cuti pun bz..ade sumthing wrong ke?huhu (nape la org pompuan suke pk  negatif cam ni{:sigho)

SetanKecik posted on 2-5-2012 09:56 AM

Kalau betul sibuk, memang aku pun tak mesej..Tapi time rehat kan ada? Takkan la kerja sampai tak rehat langsung..... Dia kerja apa yang sampai sibuk 24/7?


Kalau nak tau betul ke tak, pa susah2 ko pi la wat suprise hantar bekal makanan kat dia ke.... Sekurang2nya ko dapat tau betul ke dia sibuk atau buat2 sibuk?....

insulin posted on 2-5-2012 09:57 AM

X betul........and, mungkin lelaki tuh kehabisan kredit untuk call/msg orang tersayang dia kut. :lol:

otai_g posted on 2-5-2012 10:14 AM

dalam kepala lelaki bnyk lg bnd lain yg nak dipikir.... kalo awek tu dah sah2 la akan ada dan x kemana selagi si dia setia.

tp kalo bab2 lain cth career, silap hb melayang disebabkan hilang fokus.

walaupun diorang busy cam na pun dorang tak pernah lupa dekat yang tersayang..dorang akan call sekejap..paling x pun sent msg ke...betul ke weh??

ni x betul. perempuan kalo bz pun sama jgk.. x de maknanya nak msg bf dia..

hest posted on 2-5-2012 10:32 AM

Reply 2# nique_bmw


   nique:laugh3:  awat hest tak paham apa hang kata ni?...:laugh3:

CikSiti07 posted on 2-5-2012 10:41 AM

Reply 4# SetanKecik


    time rehat pun dia bz...aku pun xpaham..susah nak msg ngan dia time keja..kalo ade mase pun dia akan kol mase otw balik rumah dr opis..tu pun kul 12 mlm ke atas and kengkadang je..hari cuti tido sampai petang..pastu petang bangun gi umah bos kengkonon wat keje lagi...keje..keje..keje...dia keja PA boss...lain sgt mase dia mula-mula nak tackle aku dulu..hari2 leh kata ajak dating je sampai aku naik penat tiap-tiap hari keluar..msg setiap masa..kalo aku lambat reply msg dia akan call...tiap2 mlm akan kol and ade je msg2 yg bikin cair dari dia...pastu bila dah kapel..seminggu 2 3 kali keluar..pastu seminggu sekali..pastu dua minggu sekali..sekarang dah xde lagi msg2 bikin cair dia tu..alasan dia bz dengan keja...kadang2 aku pk, dia ada pompuan lain ke?nak kata dia tak sayang aku dia selalu je pantau FB aku..kalo ade laki komen kat wall aku dia kan tanye...kalo status aku semacam dia akan tanya...aku pun tak paham..memang orang laki cam tu ke?{:questiono

CikSiti07 posted on 2-5-2012 10:43 AM

Reply 5# insulin


    dia pakai line la...skrg ni bila aku tanya naoe xkol or msg..dia cakap "line celcom bangang"..haha..xleh kol la..msg failed la..aku kadang-kadang curiga...tapi entahla..kang kaloaku tanya kang boleh bikin gadoh...hurm..so aku diam je..kalo xtahan sgt aku nangis sengsorang dalam bilik..{:down2o

hest posted on 2-5-2012 10:44 AM

bagi aku plak...

lelaki tak sama macam perempuan..

lelaki kalau diorang sayang ke rindu ke.. dia memang tak tunjuk sangat secara hakikatnya... ( kalau dia dah dapat la gadis idaman dia tu...kalau baru  nak tackle bz macam mana pun akan usahakan juga msg gurl tu..)

memang akan jarang msg atau kol semata2 nak kata RINDU.. bagi diorang rindu dan sayang..biar di tunjuk dengan perbuatan dan sikap mengambil berat...

dan lelaki tak silap hest.. memang tak di takdir kan untuk multithingking.. (eh betul ke? blasah jerk la eak) perempuan lain.. memang pikiran bercabang... tengah drive pun ley pikir lagik masalah.. tu yang ramai terbabas kalau bawak keta tu... sebab nak tekan break.. tapi lagik tertekan paddle minyak ;P

CikSiti07 posted on 2-5-2012 10:47 AM

Reply 6# otai_g


    hurm..aku pun bz jugak..keje aku memanjang banyak sampai stress tapi sikit pun aku xpernah lupa kat dia..kdg2 bila teringat ke aku akan msg la..ckp aku rindu dia ke..aku syg dia ke..aku tak harap pun dia reply..tapi cukup la dia tau apa yg aku rasa...kdg2 aku tunggu dia tepon smpai pagi..tengok dia xtepon pun..alasan dia..penat sampai tertido...walaupun sakit hati, tapi aku belagak tenang..ikutkan aku banyak kawan laki, tapi aku setia...dia aku xtau la..nampak macam bukan kaki pompuan tapi ntahla..aku pun runsing...{:noseo

krukx posted on 2-5-2012 10:49 AM

Pada pendapat aku..lelaki kalau sayang sorang pompuan tu paling paling pun dia akan hantar sms ke walau pun tak col. Busy bukan alasan yang kukuh

CikSiti07 posted on 2-5-2012 10:56 AM

Reply 10# hest


   
    hurm mungkin la betul kot ape yg ko ckp tu..tapi ye la..bulan pertama rasa indah2 je..tapi bila masuk setengah taun dah rasa lain..dia ambik berat jugak pasal aku tapi ambik berat biase2 je la..cam kalo aku ngadu ape2..dia akan bagi nasihat and dengar cam tu la..bab kewangan pun xde masalah..bukan jenis kedekut..baru ni enpon aku rosak..dia terus bank in duit soh beli..tapi aku xgune pun duit dia..sbb ye la..bukan jadi hubby lagi kan..tak nak la gune sembarangan..tapi bukan wang ringgit yang aku nak..aku just nak perhatian..aku xkisah kalo die msg aku sehari sekali pun jadi la..at least aku tau dia ingat kat aku..tapi aku bukan nak ungkit la..kalo aku sebusy mane pun..aku mmg betul2 care kat dia..mcm kalo dia sakit ke..aku balik keje terus masak anta makanan kat umah dia..kalo dia ada problem, aku selalu teman dia..dengar cerita dia...tapi entahla..mungkin laki ngan pompuan ni berbeze kot..{:sigho..aku pun tengah paham dia..

CikSiti07 posted on 2-5-2012 11:02 AM

Reply 12# krukx


    ni bermakna..dia dah tak sayang aku ke?lately ni aku selalu pk yg dia ada pompuan lain..tapi aku takut nak tanye..hurm kalo betul dia ada pompuan lain..sebab dalam seminggu ni aku rasa dia makin jauh..aku kol pun kdg2 dia xangkat..cam ari ahad lepas..kan dia cuti..malam tu aku kol dia dlm kol 8 lebih..dia cakap die mengaji..so, kol 11 aku kol dia..dia cakap dia xabis mengaji lagi...pastu aku tertido..bangun pagi aku tengok msg dia..kul 12.30pagi dia cakap dia dah abis mengaji..nak makan jap..kol 1pagi dia ada miskol..aku rase cam ragu2..tul ke dia mengaji..tapi aku cuba gak  bersangka baik..{:orzo

hest posted on 2-5-2012 11:34 AM

Reply 13# CikSiti07


   siti sabarlah ya... kalau lelaki yang jns workerholic ni memang macam tu sikit.. tak endah sgt dunia luar ni... aku paham perasaan kau... kita bukan kisah sangat kalau nak dulukan sms.. tapi kalau hari2 kita je start dulu... tu yang rasa sedih kan? sebab hati mesti cakap...
" dia tak igt aku ke? dia tak sayang aku? "

kadang-kadang lagik jahat kalau hati berbisik..

" lagi baik aku jadik kawan baik dia.. hari-hari ley jumpa dan bercakap dengan dia..."


walau kita tahu dia ambil berat.. tapi hati pedihkan kalau dia macam tak rindu? tapi hakikat.. dia dia rindu...


macam juga kes ucap i love u...

kalau perempuan... hari-hari nak cakap i love u kat lelaki... kalau boleh nak ingatkan dia.. yang kita tak pernah rasatak sayang kat dia.. hari-hari rasa cinta... tapi lelaki? dia tak suka cakap i love u hari-hari.. asyik cakap menda yang sama.. diorang rimas.. itu yang selalu diorang cakap.. atau kalau kita suh cakap i love u.. mesti dia jawab.. ' kan saya dah cakap kat awak semalam.. i love u... awak pun tahukan.. saya memang sayang awak... tak payah lah kena cakap hari-hari.."


kan? macam tu juga mungkin dengan kes nih :)

CikSiti07 posted on 2-5-2012 11:41 AM

Reply 15# hest


    thanks hest..mungkin ade benarnya kate ko tu..cuma ye la hati pompuan...suke pk bukan-bukan..aku riso attitude cam ni leh membunuh perhubungan kitorang..ikutkan aku dah pernah di kecewakan..aku ambik mase 5taun utk rawat hati..ni kiranya aku baru start la ngan si dia ni..aku riso sgt and takot terluka cam dulu..xpe la..mungkin dia betul2 bz kot..{:downo

hest posted on 2-5-2012 11:49 AM

Reply 16# CikSiti07


   hurm.. ambik pengalaman lepas jadikan pengajaran.. much better untuk ko kurang kan sikap kasih sayang kau tu.. maksud aku.. kurangkan perasaan sayang dan cinta serta fikiran kau pada dia 100% ... jadikan dia 50% sahaja.. bukan aku nak ajar untuk kau tak cinta... tapi adalah lebih baik..

sebab perempuan kalau sayang.. perhatian dan ambil berat dia akan jadi melampau... sangat2 protector  dan sangat2 berusaha untuk memberi yang terbaik... tapi menda ni semua akan memakan diri kita balik bila respon diorang bukan seperti yang kita harap kan.. tu yang akan buat kau menanges dan murung... hati sentiasa kena robek...



kena kena set balik pala otak kau tu.. supaya meletakkan qada' dan qadar di hadapan serta cinta pada Allah adalah yang terbanyak dalam hati kau... kerana dia mungkin akan pergi dari hidup kau.. tapi Allah sentiasa ada dalam apa jua keadaan kita...  benda ni semua adalah supaya kau menjadi seorang yang positif tihingking... kalau dia ada.. kau boleh rasa happy.. kalau dia tak de.. kau tak rasa kecewa sangat.. kau still blh chill...


harap ini semua dapat membantu hati kau yang tengah gelisah sekarang ^_^

CikSiti07 posted on 2-5-2012 11:59 AM

Reply 17# hest


    sebak pulak aku bace komen ko ni..thanks ye hest..hanya pompuan je yg paham hati pompuan..aku bukan tak try ape yg ko cakap tu..aku pernah buat2 bz..kengkonon xnak msg die la..tapi xleh la..aku tak kuat...mesti aku akan msg dia..bnyak kali aku try..tapi tu la tak tahan...gile lembut hati pompuan kan..aku pernah selisih paham ngan dia..kiranya 3 ari dia xkontek aku..aku msg dia xreply langsung...aku sampai menangis setiap masa..puas mengaji nak tenangkan hati..tapi kalo kitorang gadoh, aku xpandai nak merajuk dua tiga hari..paling tak pun tak sampai sejam..tapi dia boleh sampai 3 hari..aku tak paham..ape la yg dia pk time tu..cam mana hati dia keras sampai leh ignore je msg2 aku..org laki ni aneh kan,,kalo aku confirm xsampai hati..

hest posted on 2-5-2012 12:09 PM

Reply 18# CikSiti07


   aku plak yang sebak baca ceritau kau nih .. sebab aku tahu apa rasanya tu.. aku tahu macam mana rasa pedih dan sedih dia tu... :'( .. sabarlah siti... kalau betul dia ikhlas dengan kau.. dia tak kan buat kau rasa sakit yang terlalu dalam... mungkin tindakan dia adalah nak bg pengajaran pada kau..mungkin.. aku tak tahu... sebab tu aku kata.. perempuan.. kasih sayang dia lain.. sebab tu perempuan di angkat menjadi UMMU (ibu) dan lelaki... tegasnya lain.. sebab tu di angkat menjadi ABBU(ayah) ..



bak kata ustaz kat ikim ritu aku dengar dia cakap.. fikiran lelaki dan perempuan sangat berbeza.. perempuan sentiasa memikirkan proses.. lelaki sentiasa memikirkan menjalankan/melancarkan.. contoh.. nak pegi pasar.. perempuan akan pikir. nak naik apa? kereta ok ke tidak? ada minyak ke tidak? parking nanti kosong ke tidak? ramai orang ke tidak? tapi lelaki... dia hanya pikir.. ok, nak pergi pasar.. start enjin kereta jalan...



jadi aku harap kau pun boleh la pikir jalan lain untuk meredakan hati kau.. jangan pening2 sangat... baru pakwe weyh... bukan suami..

otai_g posted on 2-5-2012 12:44 PM

Reply 11# CikSiti07

kalo mcm tu ko pegi la kapel dgn kasanova. mesti ko akan dilayan mcm tuan puteri...

CikSiti07 posted on 2-5-2012 12:54 PM

Reply 19# hest


    thanks again hest..ye aku sedang tenangkan hati..ari ni aku xde la stress sgt..aku cuba paham dia..kiranya sedapkan hati..mungkin dia bz ngan keje sbb nak carik duit untuk mase depan kami ke kan..hehe (hopefully la)..ape pun doakan yg terbaik untuk aku...harap jugak ape yg negatif2 yang melintas kat pikiran aku ni tak betul..esok, dia cuti dua minggu..aku nak tengok cam ne lak corak perhubungan kami bila dia cuti=)

CikSiti07 posted on 2-5-2012 12:57 PM

Reply 20# otai_g


    ni la die org laki...xpenah nak paham..bukannye maksud aku melayan tu sampai kene belai2 and mengadap muke ari-ari, bagi bunga hadiah bagai  ke ape..juz 1 msg pun dah ok..jgn la berdiam diri kan...bukan ko je yg tak paham..si dia pun tak paham sebenarnye..aku banyak  kali dah bgtau dia pasal mende ni..tapi dia pun tak paham..last-last..aku ikut kan aje rentak dia...

zulka posted on 2-5-2012 01:03 PM

aku sebagai lelaki berpendapat.... ada dua sebab je...
samada`kasih sayang dah berkurang, or dah ada pompuan lain.... tu je
mcmni la apa yg aku buat kat bekas2 awek aku dulu kalau aku dah jemu......
serius..

tuan_wu posted on 2-5-2012 01:06 PM

Assalamualaikum w.b.t

Aku nak tanya sangat kat orang laki...kalo korang busy..korang tak ingat la ...
CikSiti07 Post at 2-5-2012 09:15 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    x semer laki camtu.....ada jer laki yg selalu sms...tp awek dia wat donno....dan juga sebaliknya {:mlyes:}

CikSiti07 posted on 2-5-2012 01:12 PM

Reply 23# zulka


    takotnye bace komen ko nih..betul ke weh..nak kate die ade pompuan lain..aku xsure sbb tengok gaya dia macam bukan kaki pompuan...tapi xtau la sebaliknya kan..nak kata kasih syg berkurang..aku rasa kasih-sayang yg aku bagi selama ni xpernah kurang..still same malah makin bertambah..aku salu buat surprise kat die..sekarang ni pun aku ngah siap kan buku scrap untuk anniversary kitorang bulan 10 nih(dia xtau)..tapi xtau pulak kalo dia dah xsayang aku..kalo dia xsayang aku nape dia pantau Fb aku lagi..kalo ade laki len komen kat wall aku nape dia tanye...kalo ade laki len ngorat aku napa dia marah...pelik kan...maybe dia betul2 bz agaknye...
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: ~ Aku nak tanya sangat kat orang lelaki ~