Qamarun posted on 21-11-2003 10:10 AM

Kumpulan Rock tahun 80an dan 90an...

Aku sajer je buka thread ni sebab nak tau ada tak antara korang yg ingat lagi kat kumpulan rock era 80an dan 90an...
banyak kumpulan yg telah lama pupus...cewahhh macam spesis ler plak
ader sesaper tak yg ingat lagi ker...

emJay posted on 21-11-2003 01:24 PM

bagi akulah kalau nak compare ngan group skang nih ok lagi group 80an & 90an tuh... group skang banyak lagu leleh.. bosan ah plak...

emJay posted on 21-11-2003 01:30 PM

sori2... sambung balik..... group dolu2 yg aku minat banyak... Samudera, Kris,Fotograf,Melissa,Visa,.... errr banyak dah lupa lah... tapi lagu2 diorang kalau dengar balik skang nih memang best...

CoKeLat-RaWkZ posted on 21-11-2003 01:44 PM

lagu rock melayu era 80 - 90an memang sesedap... masa tu aku masih skolah menengah lagi... aku suka:

May = Sendiri, CIntamu Mekar Di Hati
Visa = Gerimis MEngundang
Black Rose = Penantian, Cinta Abadi
Olan = Cinta Bandar TAsik Selatan
Medicine = tika dan saat ini
Mega = Takdir dan Waktu

tak termasuk lagi Fotograf, Ekamatra dll

Qamarun posted on 21-11-2003 02:57 PM

Originally posted by CoKeLat-RaWkZ at 2003-11-21 01:44 PM:
lagu rock melayu era 80 - 90an memang sesedap... masa tu aku masih skolah menengah lagi... aku suka:

May = Sendiri, CIntamu Mekar Di Hati
Visa = Gerimis MEngundang
Black Rose = Penantian, C ...

memang pun....
lagu diaorang ni kalu dengar semula memang best....
kan banyak lagi cam kumpulan kris,melissa,gamma,crk dan byk lagi laa....

:2lol::2lol:

sayangidaku posted on 21-11-2003 02:58 PM

minat kumpulan damasutra...... suara bagio sedap........ (ingat tak iklan koko jelly? hehehe)

adbrutals posted on 21-11-2003 03:29 PM

kalau 80 & 90 an...aku minat wings, lefthanded dgn search je...

syuhada_ain posted on 21-11-2003 09:52 PM

blackrose (paling minat dolu).. satu album lagu dia aku minat.. tapi sayang.. main muzik live kantoiii.. ingat mase diorang perdorm juara lagu dolu-dolu.. trus hilang respek aku.. tapi paling aku minat SHAHRIN.. kihut hooo... :D

damasutra - umpama mimpi dalam mimpi, dalam kembara asmara

mega - sekuntum bunga sakura, pasti,

BPR - dari sinar mata, dendam cinta seusia dunia, seriba tahun takkan mungkin,

ekamatra (dolu aku nyampah sebab macam leweh, skang aku suke plaks), pusara di lebuhraya, sentuhan kecundang,  

febians (penyanyi AMUKKK...:D) - untukmu sayang (minat giller), penantian

gersang (minat giler kat ACIS), bersama suara hati, suratan takdir, masih aku terasa, sunyi (sunyinya malam ini, tiada bulan tiada bintang..hehe..)..

MAY - cintamu mekar di hati (paling minat gilerr), gadis bertudung putih, sendiri,

medicine - tika dan saat ini (paling minat), rimba cintaku

XPDC - C.I.N.T.A, CT cinta kenangan silam

yang diorang nih satu-dua lagu je aku minat..sampai sekarang aku minat..

melissa - cinta untuk nabila
putra - kain cinta putih
tiara - kris
crk - cinta dan air mata
laksamana - gugurnya bunga cinta
meditasi - biar pedih kasih memajang
UG14 - bunga larangan

aku rase banyak lagi tapi aku tak berapa ingat..:bg:

musafir_lalu posted on 22-11-2003 08:47 AM

aku suka
may-sketsa sebuah cinta
terra rossa-bunga angkasa (ali vokalis)
crossfire-realiti dan fantasi

Qamarun posted on 22-11-2003 09:00 AM

Originally posted by syuhada_ain at 2003-11-21 09:52 PM:
blackrose (paling minat dolu).. satu album lagu dia aku minat.. tapi sayang.. main muzik live kantoiii.. ingat mase diorang perdorm juara lagu dolu-dolu.. trus hilang respek aku ...


tapi skang ni susah ler nak cari balik lagu2 diaorang...cause ader syarikat rakaman yg dah gulung tikar getah...

syuhada_ain posted on 22-11-2003 12:46 PM

Originally posted by Qamarun at 22-11-2003 09:00 AM:
tapi skang ni susah ler nak cari balik lagu2 diaorang...cause ader syarikat rakaman yg dah gulung tikar getah...

tuh la pasal.. kaset aku beli dulu sumer dah hilang... hantu mane dah telan tah.. sekarang nih kat pasaran aku tengok banyak kompilasi slow rock tapi ada certain lagu tuh dah selalu sangat dikeluarkan.. naik boring plaks asyik-asyik lagu yang same dalam semua kompilasi.. syarikat NSR tak silap aku banyak keluarkan album2 rock lama-lama nih..

BENTARA posted on 23-11-2003 09:14 AM

Originally posted by syuhada_ain at 2003-11-21 21:52:
blackrose (paling minat dolu).. satu album lagu dia aku minat.. tapi sayang.. main muzik live kantoiii.. ingat mase diorang perdorm juara lagu dolu-dolu.. trus hilang respek aku ...



dorang ni arap je muka encem
tapi perform hancus....
masa rekording bukan depa yg main
sesionist yg mainkan....
boley dikatakan muzician tu dari kumpulan headwind
tu pasal arrangement cantek tapi sosah nak mereka tiru sebab dorang ni kategori biginners!!!

seek1u posted on 23-11-2003 09:53 AM

Terlampau banyak yg aku minta dan terlampau banyak yg aku nak citer kan.kekke

So bio kowang mulakan dulu la..ehhe..kalau ramai join dan post ni leh tahan lama..nanti aku join..hehe..

Pasal sebenonya dah ada 3 atau 3 therad camni..tp tak leh lama..pasal tak banyak yg join..:cry:

Tu yg kengkadang aku malas nak join..hehe

adam75 posted on 23-11-2003 11:02 AM

Originally posted by zz

seek1u posted on 23-11-2003 11:08 AM

Originally posted by adam75 at 23-11-2003 11:02 AM:
.....betulllllllllllllllll tu Dude..mula mula tu hangat ..lama sikit dah kurang dan mula lah nak lompat kat topik lain yang hangat.........:lol::lol::lol:

*errr... Ace Frehley..... mana dia seka ...

Hehehe..kan betul aku cakap..adam pun tau..hehe..kejap je..pastu..dah takde owang join..letih ooo..

Last2..naik citer terlampau:lol::lol:

Pasal ace tu adam..die idop lagi..cuma susah nak contact die..sms pun die tak jawap..call pun tak angkat..nak buat camane:stp:

ps: ko ada no tipon ace ke adam..kalau takde..aku kasi hang..

adam75 posted on 23-11-2003 11:15 AM

Originally posted by zz

Makcik_WOK posted on 23-11-2003 11:38 AM

makcik dulu minat habis kat gersang. masih aku terasa.....

senahsirap posted on 23-11-2003 01:02 PM

band 80-an 90-an dulu2 memang best2...lagu jiwang2 pon tetap best...aku minat iklim suci dalam debu ngan antara gadis dinamik...band skarang ni kalau buat lagu terover plak jiwangnya sampai aku jadi menyampah....

syuhada_ain posted on 23-11-2003 08:24 PM

Originally posted by BENTARA at 23-11-2003 09:14 AM:
dorang ni arap je muka encem
tapi perform hancus....
masa rekording bukan depa yg main
sesionist yg mainkan....
boley dikatakan muzician tu dari kumpulan headwind
tu pasal arrangement cantek t ...

hehe.. itu lah pasal.. memang tang muke cute dan bergaya kat majalah, kumpulan rock lain memang takleh nak lawan blackrose. tapi tang main muzik live memang tak berape boleh nak pakai sangatlah pendek kata..:lol:

tapi anggota blackrose (mario) yang cipta lagu2 dalam album diorang bleh tahan gaks.. btol ker lagu2 tuh pun diorang cipta atau cilok punye.. hehe.. jahat aku.. :D

lagik satu kumpulan rock yang bersandarkan kepada wajah CUTE ialah kumpulan GERSANG.. tapi GERSANG nyanyi+main muzik live aku tak berapa ingat sangat ok ke tak ok pasal masa tuh aku kecik lagik.. kecik-kecik aku pun pandai dah minat kat ACIS.. :rf:

Rhyno posted on 23-11-2003 10:05 PM

Kump rock sekarang pun ada yg. nyanyi lagu best gak. Contohnya, kump. baru, Akar. Aku suka lagu Biar Betul nyanyian diorang tuh. Korang tak suka ke? :re:

QueenLove posted on 23-11-2003 10:16 PM

Originally posted by musafir_lalu at 22-11-2003 08:47 AM:
aku suka
may-sketsa sebuah cinta
terra rossa-bunga angkasa (ali vokalis)
crossfire-realiti dan fantasi

terra rossa - gering..
Qiara, mega etc...
penah dgr lagu mutiara dr grup nama mutiara gak?
eh ali xpdc dr terra rossa kan?
ke silap inpo?

[ Last edited by QueenLove on 23-11-2003 at 10:19 PM ]

seek1u posted on 24-11-2003 02:53 AM

Originally posted by adam75 at 23-11-2003 11:15 AM:
dulu ada dia kasi aku no tu..tapi mana aku letak tah,tau ler kalau member jantan punya no phone..selalu hilang tapi kalau awek punya jamin selamat....:lol::lol:
Pulak....:lol::lol:

Kalau nak no fon die..sound la e..hehe..

banda paling aku minat..mustilah SEARCH

seek1u posted on 24-11-2003 02:55 AM

Originally posted by senahsirap at 23-11-2003 01:02 PM:
band 80-an 90-an dulu2 memang best2...lagu jiwang2 pon tetap best...aku minat iklim suci dalam debu ngan antara gadis dinamik...band skarang ni kalau buat lagu terover plak jiwangnya sampai aku jad ...
Senah dulu punya banda main slow rock..tu yg pling tu..

yg banda sekarang..main lagu ROCK MELELEH-LELEH :lol::lol:

seek1u posted on 24-11-2003 02:57 AM

Originally posted by QueenLove at 23-11-2003 10:16 PM:
terra rossa - gering..
Qiara, mega etc...
penah dgr lagu mutiara dr grup nama mutiara gak?
eh ali xpdc dr terra rossa kan?
ke silap inpo?
yup..ali mmg ex terra rossa yg popular ngan lagu hit dowang..bunga angkasa..

masa memula nak naik dulu, ali tiru sore amy search..hehe

syuhada_ain posted on 24-11-2003 10:57 AM

Originally posted by QueenLove at 23-11-2003 10:16 PM:

penah dgr lagu mutiara dr grup nama mutiara gak?

ha'ah.. tajuk lagu+nama kumpulan=MUTIARA..

tapi aku ingat-ingat lupe lagu dia..
vokalis dia yang sore serak-serak basah tuh ker aar? :stp:
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Kumpulan Rock tahun 80an dan 90an...