cuping posted on 30-1-2004 12:27 PM

Penyanyi Era 70an n 80an

utk baper ari ni, aku asik dengar lagu2 nyanyian artis2 lamer... klu engkorang tau mana artis2 lama nih...aper depa buat skang... update la

aku tengah carik info pasal Najib Hanif, Hasnol, Chris Vadham, Aman Shah, Adam Ahmad, Roy, Razis Ismail, Ibnor Reza, Shidee, Rosemaria, Suliza Salam, Ben Nathan ( betul ke dier ni mental? ), Hail Amir, Gaya Zakry, Muhaini Suratman, Nas Atea, Ally & Mastura, Norsheila Amin, Raffi, Herman Tino, Zaleha Hamid, Ayati Tasrip, Yusnizar Hussien, Dahlan Zainuddin, DayangKu Intan, Dr.Sam...and artis2 yg sewaktu ngan depa
klu da ader thread cenggini, maap je la yerrr... :( :( :(

sayangidaku posted on 30-1-2004 01:57 PM

dah lama aku cari info pasal razis ismail...sampai sekarang tak dpt...
aku nak tau apa dia buat dan kat mana dia sekarang. penah gak hantar email kat wartawan2 hiburan kat mesia ni, nak mintak info sket pasal razis, tapi sumer takder respon... ntah hidup lagi ke tak si razis ismail tu... satu bende aku suka razis ismail ialah vokal dia... vokal dia  romantis la...thn 80an mmg org suka sore2 romantis(zaman2 jiwang karat)... tapi bile korus vokal dia lantang jugak, power... mmg lemak merdu sore dia...

lagu2 hits dia dulu-

Hadir Mu Membawa Sinaran(lagu ni paling best...)

Katakan Aku Pun Begitu

Kepulangan(sedih lagu ni)

Mawar Bukan Milikku

Perjuangan

[ Last edited by sayangidaku on 30-1-2004 at 02:01 PM ]

sayangidaku posted on 30-1-2004 02:39 PM

aku dulu byk simpan majalah hiburan thn 70an dan 80an...koleksi abg & akak2 aku... tapi skang sumer dah kene buang... sbb buat semak... tapi skang rasa mcm sedih lak...sbb byk info n gossip zaman dulu bley dpt dari majalah2 tu... takpela...

CoKeLat-RaWkZ posted on 30-1-2004 03:35 PM

Originally posted by cuping at 30-1-2004 12:27 PM:
utk baper ari ni, aku asik dengar lagu2 nyanyian artis2 lamer... klu engkorang tau mana artis2 lama nih...aper depa buat skang... update la

aku tengah carik info pasal Najib Hanif, ...


Hasnol tu fofuler tahun 92.... appparaaaa....

cuping posted on 30-1-2004 03:48 PM

Originally posted by CoKeLat-RaWkZ at 30-1-2004 03:35 PM:
Hasnol tu fofuler tahun 92.... appparaaaa....


tak jauh gak dr angka 89... langkau 3 tahun jerrrr... :D :D :D

KoSe posted on 30-1-2004 05:08 PM

Originally posted by CoKeLat-RaWkZ at 30-1-2004 15:35:
Hasnol tu fofuler tahun 92.... appparaaaa....

tu HASNOL lainla..bukan hasnol laguku untukmu,teguh tu..apalaaaa:lol:

cuping posted on 30-1-2004 05:16 PM

Originally posted by KoSe at 30-1-2004 05:08 PM:
tu HASNOL lainla..bukan hasnol laguku untukmu,teguh tu..apalaaaa:lol:


hasnol laguku untukmu la tuhhhhh... wohohohohoooooo :lol: :lol: :lol:

KoSe posted on 30-1-2004 05:18 PM

yeker? maluzz akus...:lol::lol:

cuping posted on 30-1-2004 05:23 PM

Originally posted by KoSe at 30-1-2004 05:18 PM:
yeker? maluzz akus...:lol::lol:


takpa takpa... belajaq dr kesilapan... :D :D :D

KoSe posted on 31-1-2004 08:21 AM

yup..betul tu...blaja dr kesilapan..:2lol:

aku masih ingat lagi si hasnol ni mula nyanyi tahun 93. masa tu aku baru form 2.lagu sudi katakan sudi menang lagi POP ROCK tu kalahkan calon fav. kelmarin-zur eda.

album ke-2 dia yg ada lagu TEGUH tu dah pun menyelitkan unsur2 urban..tapi wrong timer...masa tu pendengar belum boleh terima lagi lagu2 cam tu...sian jugakzzz...:cool:

myville posted on 31-1-2004 12:00 PM

Originally posted by cuping at 30-1-2004 12:27 PM:
utk baper ari ni, aku asik dengar lagu2 nyanyian artis2 lamer... klu engkorang tau mana artis2 lama nih...aper depa buat skang... update la

aku tengah carik info pasal Najib Hanif, ...


setau aku, most of them nowadays selling KUEH (RAYA) kat bazaar/rumah...terutama si penyanyi

sayangidaku posted on 31-1-2004 12:32 PM

Originally posted by KoSe at 2004-1-31 08:21 AM:
yup..betul tu...blaja dr kesilapan..:2lol:

aku masih ingat lagi si hasnol ni mula nyanyi tahun 93. masa tu aku baru form 2.lagu sudi katakan sudi menang lagi POP ROCK tu kalahkan calon fav. kelm ...
ko baya aku kose?

KoSe posted on 31-1-2004 12:43 PM

Originally posted by sayangidaku at 31-1-2004 12:32:
ko baya aku kose?

sebaya ker?
PMR 94
SPM 96?

qeqeqeqeqe
ntah ntah kawan kot..:2lol:

sayangidaku posted on 31-1-2004 12:46 PM

samala siot...UPSR 91, PMR 94 & SPM 96...

betul ke b'day ko 4/4? aku lak 1/1.......hmmmmmm...interesting...

KoSe posted on 31-1-2004 12:47 PM

akupun perasan kita ni banyak persamaan cuma yg ketara berbeza ko fan ct dan aku tidak...

ko ni bayi tahun barula yek..:2lol:

sayangidaku posted on 31-1-2004 12:49 PM

aku takla die hard fan ct....neutral....kadang aku puji...kadang aku kritik...
kalo ikutkan sumer artis aku puji&kritik...aku takla puji setiap masa...

KoSe posted on 31-1-2004 12:53 PM

okla camtu..
itupun masih ada org salah faham ngan ko...blur betul org tu..:2lol:

fly_in_d_sky posted on 5-6-2004 06:07 PM

hmmmm takde ke ura2 singers from 70's n 80's wat come back ... ??

seek1u posted on 6-6-2004 02:13 AM

artis 70an..susah mau ingat wwwo

aku kenal band je.yg 70an ni..

tu pun byk indon punya macam d'loyd dan mercys

tu pun abang aku yg perkenalkan pasla die mai gitar.lagu2 dowang ni..

setau aku..artis2 70an ni ialah sharifah aini , anita sarawak, hussein haron , j.mizan

artsi2 80an lak ;

1. gaya zakri

2. dj dave

3. uji rashid

4. alleycats

5. ginger bread

6. chris vadham

7. sudirman

8. jamal abdillah

9. ramlah ram

10. najib hanif

11. halil chik

12 kenny remy martin

13. noorkumalasari

14. noreen noor

15. search

banyak lagi la..letih siot aku menaip..





:lol

burung_pungguk posted on 6-6-2004 10:00 AM

kalau artis 70-an & 80 -an aku paling minat Khadijah Ibrahim...sampai la ni...aku ada sbhg besar dr album2 dia...cd susah sket la...almaklum saja zaman2 tu...mana ada CD...cartidge, piring hitam dan kaset jer ler yg ada...

antara fav. song...KUSANGKA SIANG KIRANYA MALAM, TANGIASAN HATI YG DERITA, KUGEMBIRA DISAMPINGMU, MENGAPA AKU DISALAHKAN, KUPENDAM SEBUAH DUKA, AKU DIA DAN MALAM, DOA BUAT KEKASIH...bnyk lagi la...kalau nak list kan tak cukup column nanti...ehehehe

Latiff Ibrahim, Hail Amir, Uji Rashid pun minat gak...hehehehe

itikganas posted on 30-3-2006 06:17 PM

pilihan aku... artis 80-an

Noorkumalasari,  Uji Rashid, Sudirman, AlleyCats, Tok Pah, Anita Sarawak

harisbee posted on 30-3-2006 06:32 PM

aku minat Ramlah Ram

sayangidaku posted on 30-3-2006 06:32 PM

Reply #21 itikganas's post

eh itik ni ttiba jek naikkan balik topik lama... aku pon dh lupa topik nih... :P

itikganas posted on 30-3-2006 06:36 PM

hehehe... best lah ungkap kembali topik topik silam nih...

harisbee posted on 30-3-2006 06:37 PM

siapa ada lagu ramlah ram 'siapa yg bersalah' tu uploadla ....:)
Page: [1] 2
View full: Penyanyi Era 70an n 80an