CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: Nash^Roy

gossip2 tahun 80an and awal 90an

   Close [Copy link]

Rank: 4

Post on 14-1-2011 05:57 PM |All posts
Seorang model tempatan yang juga bekas pemenang tempat kedua pertandingan Miss Malaysia, J ...
HangPC2 Post at 14-1-2011 17:32



Jacinta Lee ni sekarang ada event company. anatara event besar yg com dia buat, parachute jumping KL tower. Office dia kat Plaza Mont' Kiara. She is a very soft spoken lady, friendly juga lah. now dia islam (kawi melayu) nama tak silap Jasmina ke hapa tah. Masih cantik.   

P/S: ingat tak ada satu lagi Miss Malaysia (Selina Pereirra) yg kena lucut gelaran pasal isu gambar tak senonoh juga.
Reply

Props Report

Conqueror

EVO7 Limited Edition

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 14-1-2011 06:19 PM |All posts
Post Last Edit by HangPC2 at 15-1-2011 12:29
korang ada tgk tak citer jepun yg di alih bahasa, tajuknya Saudara Sedarah aka Akai Kizuna, (intro lagu Jamal Abdillah, keluhan perantau) citer tu best woo..setiap pukul 7-8mlm (selalu ponteng solat maghrib sb nk tgk citer ni). Nama hero aku masih ingat lagi iaitu Nabuo (hensem tul!) nama heroin x ingat lak..
mcm takde org perasan aje tgk citer ni..
sindora1412 Post at 28-4-2010 16:47




Akai Kizuna '' Red Sensation '' @ Saudara Sedarah (1977)  



Momoe Yamaguchi  : Keiko Shibuya

Tomiyuki Kunihiro : Nobuo Shima





http://www.youtube.com/watch?v=XrzydcA5Gi0


TV SERIES :


* Akai Shisen (Part 1&2 Special) (TBS, 1980)
* Hito wa Sore wo Scandal to Iu (TBS, 1978)
* Akai Kizuna @ Saudara Sedarah (TBS, 1977)
* Akai Shogeki (TBS, 1976)
* Akai Unmei (TBS, 1976)
* Akai Giwaku (TBS, 1975)
* Akai Meiro (TBS, 1975)
* Akari no Urumu Koro (NHK, 1974)
* Kao de Waratte (Цä) (TBS, 1973)



Sources : http://www.imdb.com/title/tt1710289/



Akai Unmei '' Red Fate '' (1976)





http://www.youtube.com/watch?v=_vDYjK3ELiQ




Momoe Yamaguchi - Akai Unmei '' Red Fate '' (1976)





http://www.youtube.com/watch?v=qQgg7mN16YM



Rina Rahman - Ku Ingin Bahagia  (1979)





http://www.youtube.com/watch?v=uMTtgelxBg8







Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 14-1-2011 06:35 PM |All posts
Lagi..

Kisah syed sobri ngan artis bernama azie.. time tu azie ni masih isteri orang lagi.. bercinta sakan. last-last azie kena cerai dan dia orang pung kawen. isteri no 1 syed sobri ni baik lah. tak de pung buat apa-apa statement time tu
Risma Post at 18-2-2005 10:37


haat ni aku tau.. ex bini syed sobri time tu nama Natrah, MAS stewardess.. depa ada nak nama Nadia.. ex wife dia tu pompuan keturunan baik2.. mmg baik sgt2.. padan muka syed sobri tu
lurvesweetbakery@gmail.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-1-2011 08:44 PM |All posts
Post Last Edit by ini_aku_la at 17-1-2011 02:37

eventho kisah adam rambo ni disebut dlm ni dh lama (gila seh thread ni dr 2005..)..tp aku nk comment gak la kot ada yg baru baca tahun 2011 nih..

kisah prebet adam ni x de kena mengena ngan kisah nk tuntut bela pasal adik kena naya ngan sultan..maybe kisah kedi kena swing ngan kayu golf tu betul, tp x de kena mengena ngan prebet adam nih..

yg pasal dia kena ragging tu pun fiction je..kalu ragging biasa tu mungkin la kot (sekolah asrama pun ada buli2 nih, apatah lagi berek tentera)..tp not to d extend yg dia claimed tuh..

pasal kes nih, ramai yg x bersalah kena naik turun mahkamah dr 1987 hingga 1990/91..

skarang ni pun dia dh bebas dr mental institution..dgr criter dok bertebaran kt hometown dia kt penang tuh..kenang2la org yg terkorban & org2 yg ko susahkan ye prebet adam..berbaloi ke?

(Sorry..edited)
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 15-1-2011 08:47 PM |All posts
haat ni aku tau.. ex bini syed sobri time tu nama Natrah, MAS stewardess.. depa ada nak nama Nad ...
gutes_madchen Post at 14-1-2011 18:35



    setahu aku syed sobri x bercerai kn dgn wife dia
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 15-1-2011 11:58 PM |All posts
setahu aku syed sobri x bercerai kn dgn wife dia
yujin Post at 15-1-2011 20:47



    aaahhh setahu aku pun
NOBIDENN an ultimate cure for viral fever, ubat demam virus....denggi
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-1-2011 08:17 PM |All posts
Ingat ! Berlaku kat Batu Pahat. Mayat dua beradik (abang dan adk perempuan) disumbat kat dalam l ...
nhuser Post at 23-5-2008 21:49


weh... agak2 ar nak marah (walaupun aku terlambat tp aku mesti betulkan fakta)

mak budak2 tu tak salah ape. fyi, adik kepada arwah budak2 tu member aku. antara arwah budak2 tu dan pasangan berzina tu tak ada apa2 ikatan. korang p la tgk jurnal guaman kalo nk tau kes sebenar.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-1-2011 10:22 PM |All posts
terkejut aiols bila tgk tarikh thread ni dibuat..2005..mase tu aiols masih tingkatan 2 kekdahnyer..jgnkan cari..porum itu apa pon aiols taktau masa tu

dah 6 tahun usia thread nih..kalau manusia dah leh masuk tadika
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-1-2011 10:28 PM |All posts
eventho kisah adam rambo ni disebut dlm ni dh lama (gila seh thread ni dr 2005..)..tp aku nk co ...
ini_aku_la Post at 15-1-2011 20:44

- kalo bkn sbb sultan tu, sbb apa?
-dia ada d penang? kwsn mana? saya prg penang nih
Rindu Mak. Al Fatihah untuk mak. Mak pergi tinggalkan kami pada 5 Ramadhan, 3 July 2014.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-1-2011 10:31 PM |All posts
terkejut aiols bila tgk tarikh thread ni dibuat..2005..mase tu aiols masih tingkatan 2 kekdahnyer..j ...
asteruk Post at 16-1-2011 22:22


thn 2005.. iols tgh yak yak ye kat UPM..
p tgk show KRU n adam.. show ke hulu.. show ke hilir
thn 2006 iols konvo....
uols 14, iols dh 22 ms tu  bezanya kita deknon..
Rindu Mak. Al Fatihah untuk mak. Mak pergi tinggalkan kami pada 5 Ramadhan, 3 July 2014.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-1-2011 10:35 PM |All posts
- kalo bkn sbb sultan tu, sbb apa?
-dia ada d penang? kwsn mana? saya prg penang nih
zila_hakimie Post at 16-1-2011 22:28



minta maaf..x bleh nk elaborate (nanti x pasal masuk ke dlm..)..biarla org ramai lebih nk percaya criter yg sensasi..tp buat yg tau crite sebenar, berbulu jugakla org dok angkat si rambo ni sebagai pejuang menuntut keadilan atas kezaliman..jgn lupa, ada yg mati di tgn dia ni..sama ada sengaja atau x, x kan mengubah hakikat yg dia dh membunuh..

area mana kt penang tu tak tau..sorry..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-1-2011 10:39 PM |All posts
minta maaf..x bleh nk elaborate (nanti x pasal masuk ke dlm..)..biarla org ramai lebih n ...
ini_aku_la Post at 16-1-2011 22:35


owh..ok.. xapa..
hrp2 dia bukan kat area kepalabatas, teluk air twr, butterworth..
iols n family ada d kwsn ini..skeri nya..
Rindu Mak. Al Fatihah untuk mak. Mak pergi tinggalkan kami pada 5 Ramadhan, 3 July 2014.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-1-2011 10:44 PM |All posts
owh..ok.. xapa..
hrp2 dia bukan kat area kepalabatas, teluk air twr, butterworth..
iols n fami ...
zila_hakimie Post at 16-1-2011 22:39


Insya Allah, m sure he's harmless now..

aku doakn dia dh berakal la skarang nih..n ur family wont have anything to worry about, at least not bout him..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-1-2011 01:29 AM |All posts
weh... agak2 ar nak marah (walaupun aku terlambat tp aku mesti betulkan fakta)

mak budak2 tu  ...
lyla_hatake Post at 16-1-2011 20:17



malas nak korek post yang ko quote nih... ni kes samser ngan salmah ke hapa nama pompan tu kan???


tah nya... mana ada makpak budak tu yang bunuh...


ulasan cerita ni ada kat bod lms kot...

tapi ada satu orang ni post kat situ... katanya... bukan samser tu yang bunuh... memang salmah snirik... tapi pasal dia jadik saksi polis, tuduhan atas samser... kira samser ni kambing hitam lah...
kata dia, salmah ngaku kat atuk dia.... betul tidak tu... urusan derang tu lah...




sesungguhnyakodahbacasesuatuyangtakberpaedah
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-1-2011 01:57 AM |All posts
thn 2005.. iols tgh yak yak ye kat UPM..
p tgk show KRU n adam.. show ke hulu.. show ke hilir : ...
zila_hakimie Post at 16-1-2011 22:31

wah! dah 5 tawon la uols ni kerja ek....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 17-1-2011 01:53 PM |All posts
wah! dah 5 tawon la uols ni kerja ek....
asamfish Post at 17-1-2011 01:57

x.. thn 2007 iols amk master.
ogos 2008 iols  konvo.
then iols kja 2thn.
juky2010 iols smbg phd.
doakan iols eh..
Rindu Mak. Al Fatihah untuk mak. Mak pergi tinggalkan kami pada 5 Ramadhan, 3 July 2014.
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 17-1-2011 02:27 PM |All posts
ni cter retis ker cter zaman bile nie???
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 17-1-2011 03:23 PM |All posts
ehh bukan ke ramlah ram penah kena tangkap basah lencun ngan rahim maarof
tu yg paling gempak kan. ...
deknon Post at 15-2-2005 14:01



    rahim mat off tu memang juara kena cekup kan?? sethu mek die kena 3 kali kot ...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 17-1-2011 06:43 PM |All posts
suka thread ni..
thanks!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-1-2011 10:46 PM |All posts
thn 80-an, jaman aku tecit, mmg selalu kuor citer artis kena caught wet. kuor paper muka dpn.

jaman tuh idola aku noreen noor. masa tuh kalo x silap aku, dia kejer as kerani LLN ( skrg TNB). kalo salah, tlg betulkan. maklumla jaman jepun.
313
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-1-2011 10:50 PM |All posts
Reply 2339# pengimbas

tragik kes 2 beradik nie. aku menangis masa bc kat paper masa kes nie berlaku, nak2 lg salah sorg budak yg mati kena bunuh tuh sebaya aku rasanya. smpi skrg aku mmg tersentuh biler tingat kes nie. biler pk sekali, deme berdua mati tragik. pk byk2 kali... dua2 tuh insya-allah ahli jannah sbb mati tecit. Amin.
313
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 18-1-2011 09:15 AM |All posts
Khatam jugak akhirnya....dlm masa 4 hari. Byk pengajaran, yg baik dijadikan teladan yg tidak dijadikan sempadan.
Sabar jelah
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 18-1-2011 04:59 PM |All posts
masa tahun 80s, one of penyanyi kanak2 top masa tu ialah eliza-syafinaz. diorang selalu nyanyi berduet kat rancangan ape tah, senandung kanak2 kot. syafinaz skrg ni banyak jadik juri rancangan nyanyi2 kan. yg eliza aku tatau lak mana pigi. but masa aku bebudak memang minat ler dengan diorg berdua ni.

selain dr diorang, opkos lah anuar jen & elina razak tuh. elina tu kakak kepada eliza AF. dah tak aktif nyanyi lagik kot. rasa now dah gumuk. sapa ada news pasal meka ni sila lah share. kakak aku dulu giler habis dengan anuar & elina ni siap joget2 depan tibi..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 18-1-2011 05:16 PM |All posts
ini la thread yg aku mula2 baca masa jd silent reader merengkap newbi dlu
Reply

Props Report

Conqueror

EVO7 Limited Edition

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 20-1-2011 06:17 PM |All posts
rahim mat off tu memang juara kena cekup kan?? sethu mek die kena 3 kali kot ...
samshik Post at 17-1-2011 15:23



dasat
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-10-2014 08:37 AM , Processed in 0.150807 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top