CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 40Next
Return Post new threads
Show: 47491|Reply: 991

SO JI SUB

[Copy link]

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 14-4-2005 05:17 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku rasa belum ada thread untuk So Ji Sub......jadi aku buka satu khas untuk simata kuyu:love:


Name : So Ji Sub
Date of birth : 1977. Nov. 4
The place of birth : Seoul
School : Kwangsung middle school - Kwangsung high school - Korea National Sport University
- ChungWoon University majored Acting.
Horoscope : Scorpio
Height : 182cm
Blood type : O
Inteerest : All kinds of sports
Specialty : swimming (Medalist on National athletic meet)

DRAMA
2000. Nov~ SBS drama 'Cheers for women'

2001. Jan SBS New year's day special 'Long Way'
2001. Feb.~ MBC 'Delicious proposal'
2001. Jun ~ SBS 'Law Firm'

2002. Jan~ SBS 'We are dating now'
2002. Mar~ SBS 'Glass shoes'
2002. Sep Movie 'Can't live without robery'

2003. Mar~ SBS 'Love for thousand years'

2004. Jan~ SBS 'What happened in Bali'
2004. Nov~ KBS 'I'm sorry I love you'

Gambar masa dia masuk army baru2 ni:










MV Beautiful Days with Jang Hye Jin
mms://218.153.5.185/20040504bugs ... /09/mkor0939122.asf

MV Mr Flower with Kim Jung Eun
mms://218.38.55.249/MUZ_WMV_LOW_040723/0017/001729.wmv


MV Snowflake:
http://jsforever02.x-y.net/2004/MV_sorrylove_snowflower.asf


Ini kenyataan dia berkenaan dgn kiss dlm MISA

About 3 kinds of Moohyuk's kiss,
SJS said, "So Ji Sub likes tough kiss, Moohyuk likes sad kiss".
SJS was selected as No1 celebrity of both 'who want to hug most' and 'who want to be hugged most'.
SJS was asked his opinion about it, SJS answered,
"Just come to me, I'll hug you all."
ISJ said, "I was hugged, I could tell why he is selected as no.1"

OK cashback CF
http://sanny6.x-y.net/saturn0/OK_cashback_CF.asf

Litmus CF
http://myhome.naver.com/sanny0310/sjs/Litmus_CF.asf

Ni masa award ceremony....., rambuat berserabai dlm MISA





Ni gambar Kim Hyun Joo yg pernah digossipkan bercinta dgn SJS, tapi dah broke up kerana family tak suka.


Ni gambar mata kuyu dia:lol


yg ni nampak handsome sikit


minah2 kat tepi2 tu menyibuk sama nak ambik gambar


sukanya budak baju pink tu ambik gambar dia

http://joonsmile.netian.com/sjs/sjs_sbs_20050302_special.wmv
ni One hour documentary for SJS

http://sanny5.x-y.net/sjs/starspecial_gym.asf
Dokumentari SJS pergi Gym

http://jsforever02.x-y.net/old/Koreanstraits_sjs1.asf
Collection of Jisub scenes in Crossing the Korean Straits #1

http://jsforever02.x-y.net/old/Koreanstraits_sjs2.asf
Collection of Jisub scenes in Crossing the Korean Straits #2


credit to:
saturn & soompi members

[ Last edited by Kimmy on 14-4-2005 at 06:24 PM ]
Reply

Props Report

Defender

my heart will go on

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-4-2005 05:30 PM |All posts
Originally posted by Kimmy at 14-4-2005 05:17 PM:
Aku rasa belum ada thread untuk So Ji Sub......jadi aku buka satu khas untuk simata kuyu:love:


Name : So Ji Sub
Date of birth  ...



amboi kimmy siap buat rumah tuk mamat nie...hehe aku pun minat gak ngan mamat nie..

tak de sapa boleh lawan mata kuyu dia tu...lain sangat dari mata yg lain...

aku ada vcd dia tajuk nya dating...dia lakon ngan pompuan yg berlakon dlm all about eve tu..sapa nama pompuan tu..aku pun lupa...

kimmy..ada satu citer mamat nie berlakon citer berkaitan job peguam..kau tahu ke tajuknya apa?
aku lupalah...

hehe aku pelakon korea nie..muka2 dorang aku ingat tapi bila tang nama...hehe blur je...
avvie kim bum bof
Reply

Props Report

Defender

blank seblank blanknye

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-4-2005 05:58 PM |All posts
wah cayala kak!! more more info!! my fav actor gak!! ji-sub oppa! tapi sayang dier pun dah gi join army gak.. sunyilaa 2 thn nih
「没有期望,就不会失望。」
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 14-4-2005 06:09 PM |All posts
Drama We're Dating now dia berlakon dgn Chae Rim , pelakon All About Eve.
dgn KSW sekali.

Drama lawyer tu, tajuknya Law Firm....dlm drama  ni aku nampak dia nampak kemas dn handsome.
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 14-4-2005 06:37 PM |All posts


Kimmy gambar nie memang nampak handsomelah die:love::love:
Jujur & Ikhlas, Jangan Ada Sifat Hasad Dengki, Iri Hati, Khianat dan Cemburu.
Reply

Props Report

Adventurer

my mr.flower:bi,SJS,KSW

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2005 06:48 PM |All posts
kimmy...sayang kimmy!!!!!!:love::love:


Reply

Props Report

Adventurer

my mr.flower:bi,SJS,KSW

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2005 06:54 PM |All posts
my all time fav. korean actor....ever, so ji sub oppa...sarang haeyo...!!!!!!


Reply

Props Report

Defender

blank seblank blanknye

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-4-2005 07:49 PM |All posts
hikhi tupai, jomla kita tandatangan ramai2 pastu pi anta kat sjs oppa.. kot sonang sket hati kawan tu yg tgh menjalankan t/jawab utk negara tuh.. ;)
「没有期望,就不会失望。」
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 14-4-2005 08:19 PM |All posts
SJS ada seorang kakak yg dah kahwin dan tinggal kat Australia.....masa shooting MISA, kakaknya datang menjenguk SJS dihotel.....kemudian dia orang pergi dinner......SJS cuma pakai short saje......waitress kat restoran tu orang Asia, kenal muka dia..........kakak dia kata bukan....bila dah ramai orang perasan, terpaksalah dia mengaku.....lepas tu kena sain autograph kat owner restoran termasuklah kat waitress sekali:bgrin:


SJS ada mengeluarkan photo albumnya sendiri yg dilancarkan diJepun.
GIFTS

1. 《Gifts》- So Ji Sub Photo Album (USD46.99)
Contents include:
(1) Photo Album (A4 size total 112 pages)
(2) Poster (A2 size)
(3) exclusive bonus photo 1 pc

DVD: Jisub's Showcase


(2) Jisub's Showcase - DVD Photo Album with Making Book (USD46.99)
Contents include:
(1) DVD photo Album (inside story & making film) - 60 mins
(2) Making Book - "behind the sence" photos (A5 size total 64 pages


Ni banner SJS (Credit to: soompi)









[img][/img]





Ni pendapat sebahagian orang yg bukan dari bidang perfileman mengenai SJS.

Voice: Next, owner of deep gaze, actor So Ji Sub.

Jood (Vivasoul): I feel his eyes are very unique.

Ha Ha: Without double lid, but still large though slightly cut eyes. I think that’s really, really, REALLY charming!

Park Joon Sub (Surgical MD): Without having double lid, he still has large eyes. and his curved end of noise gives him an Asian feeling. And as a whole, he looks tough. His penetrating gaze makes him look taller too.

Voice: With his gaze alone, he gives a deep feeling. Actor So Ji Sub. He has an Asian and mysterious charm, through which he was able to portray unforgettable characters. With his unique look, he boasts of a diversity of fans. This is So Ji Sub.
---------------------------------------
Oh Yoon Ah: I was surprised. He was so good looking. I could only see his eyebrows. Everything’s nice in him.






Ni dgn Chae Rim dlm drama We're Dating Now


Dgn KSW dalam We're Dating Now



[ Last edited by Kimmy on 14-4-2005 at 09:10 PM ]
Reply

Props Report

Adventurer

my mr.flower:bi,SJS,KSW

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2005 09:33 PM |All posts
Originally posted by Kimmy at 14-4-2005 08:19 PM:
SJS ada seorang kakak yg dah kahwin dan tinggal kat Australia.....masa shooting MISA, kakaknya datang menjenguk SJS dihotel.....kemudian dia orang pergi dinner......SJS cuma pakai short saje......w ...



kimmy..bukan kakakla...ji sub oppa anak sulung...itu adik dier yg tinggal kat australia...


Reply

Props Report

Challenger

Echo ~♥~ Tin

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 14-4-2005 09:42 PM |All posts
Kimmy.. aku baru m'rancang nak buat thread ni.. ko dah buat dulu.. :hug:

So Ji Sup oppa.. sarang han da.. err.. betul pe aku ckp nih??? :stp: I love u!!! bwaahaha...
Reply

Props Report

Post on 14-4-2005 10:36 PM |All posts
aku 1st time tgk muka sjs ni dlm mv citer 'glass shoe', waktu tu aku rase muka die cam satu watak komik karya Takehiko Inoue terutama tang mater dier tu! 1st drama dier yg aku tgk delicious proposal yg ditayangkan kat tv2 tu, ok gak dier ni tp masalahnyer aku xder kesempatan tgk citer dier yg lain
"aku cintakan kau tp kau gunakan pandangan kau utk menyiat hati aku berkali-kali"-Eun Sup (Spring Day)
Reply

Props Report

Challenger

Echo ~♥~ Tin

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 14-4-2005 10:46 PM |All posts
Aku menggambarkan SJS ni mcm Takeshi Kaneshiro versi korea... :ah:
Reply

Props Report

Adventurer

my mr.flower:bi,SJS,KSW

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2005 10:49 PM |All posts
Originally posted by Feng_Ayien at 14-4-2005 10:36 PM:
aku 1st time tgk muka sjs ni dlm mv citer 'glass shoe', waktu tu aku rase muka die cam satu watak komik karya Takehiko Inoue terutama tang mater dier tu! 1st drama dier yg aku tgk delicious proposa ...



takpela ayien...ayien concentrate kat KNJ jek..biar tupai ngan shane jek yg syok ngan ji sub oppa..:lol


Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 14-4-2005 10:59 PM |All posts
Aku tengok SJS dlm drama Glass Shoes dulu.  Tapi drama I'm sorry I love you tulah yg aku impressed.  Tak sangka pandai dia berlakon.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-4-2005 11:00 PM |All posts
x minat pun mamat ni...
Reply

Props Report

Adventurer

my mr.flower:bi,SJS,KSW

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2005 11:03 PM |All posts
Originally posted by thatsourmia at 14-4-2005 11:00 PM:
x minat pun mamat ni...



x minat sudah...


Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 14-4-2005 11:04 PM |All posts
Originally posted by thatsourmia at 14-4-2005 11:00 PM:
x minat pun mamat ni...



Klu tak minat, ko jgn lah klik thread ni.  Kesian, Lenguh jari kau:bgrin:
Reply

Props Report

Post on 14-4-2005 11:10 PM |All posts
Originally posted by tupai_tupai at 14-4-2005 10:49 PM:



takpela ayien...ayien concentrate kat KNJ jek..biar tupai ngan shane jek yg syok ngan ji sub oppa..:lol


xleh camtu tupai, :lebai::lebai:kiter hidup di dunia ni kene amalkan sikap kongsi mengongsi antara satu sama lain cth kongsi....kete, kongsi.....minat, kongsi.....pakwelollol
"aku cintakan kau tp kau gunakan pandangan kau utk menyiat hati aku berkali-kali"-Eun Sup (Spring Day)
Reply

Props Report

Adventurer

my mr.flower:bi,SJS,KSW

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2005 11:16 PM |All posts
Originally posted by Feng_Ayien at 14-4-2005 11:10 PM:


xleh camtu tupai, :lebai::lebai:kiter hidup di dunia ni kene amalkan sikap kongsi mengongsi antara satu sama lain cth kongsi....kete, kongsi.....minat, kongsi.....pakwelollol



jgn konsi husband sudah....:lol


Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 14-4-2005 11:26 PM |All posts
Originally posted by tupai_tupai at 2005-4-14 10:49 PM:



takpela ayien...ayien concentrate kat KNJ jek..biar tupai ngan shane jek yg syok ngan ji sub oppa..:lol


ceh.. korang 2 org je ke nak amik SJS??
Sato~~~ Sato~~~ Sato~~~~
Reply

Props Report

Adventurer

my mr.flower:bi,SJS,KSW

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2005 11:35 PM |All posts
Originally posted by eyka at 14-4-2005 11:26 PM:


ceh.. korang 2 org je ke nak amik SJS??



abih tu KNJ korang dah kebas dulu...:lol


Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 14-4-2005 11:36 PM |All posts
Ni screencaps dari drama We're Dating Now









Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 14-4-2005 11:44 PM |All posts
NI screencaps Glass Shoes/Slipper










Reply

Props Report

Post on 14-4-2005 11:53 PM |All posts
Originally posted by tupai_tupai at 14-4-2005 11:35 PM:



abih tu KNJ korang dah kebas dulu...:lol


lollolcak::cak::cak:
"aku cintakan kau tp kau gunakan pandangan kau utk menyiat hati aku berkali-kali"-Eun Sup (Spring Day)
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-4-2014 02:43 AM , Processed in 0.155566 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top