CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: shahgti

EUROPE.....here I come..

   Close [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-2-2013 11:53 AM |All posts
syafiq78 posted on 20-2-2013 11:49 AM
thanx for the reply kopokleko...ok jugak naik bas malam and sampai london besok pagi. Tiket bas tu ...

search aje Euroline......hehhehe......murah je berbanding flight atau train
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 20-2-2013 09:05 PM |All posts
syafiq78 posted on 19-2-2013 09:40 PM
Nak tanya otai sekelian...kalau nak travel dr amsterdam ke london..apa option transportation yg effi ...

saya bukan otai, tapi saje nak bg option..., saya baru beli tiket kapal stena line ke london, so jimat duit hotel, selesa sikit sebab ada cabin utk tido dan bilik air dalam bilik dan yg paling penting ada pengalaman yg berbeza sikit ...., bertolak drp Hoek Van Holland malam dan sampai Harwich pg esoknya.
http://mamaayahaman.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 20-2-2013 09:33 PM |All posts
bayumentari posted on 20-2-2013 09:05 PM
saya bukan otai, tapi saje nak bg option..., saya baru beli tiket kapal stena line ke london, so j ...

May i know how much ;)
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 20-2-2013 09:44 PM |All posts
wanieazlan posted on 20-2-2013 09:33 PM
May i know how much ;)

252 euro utk 4 org termasuk cabin 4 org sebilik...
http://mamaayahaman.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 01:02 PM |All posts
sHiGeM posted on 20-1-2013 10:37 AM
saya nak ke london ngn amsterdam april nie...ingt nk kaver byk2 country..tapi rase mcm x sempat and  ...

saya pun ingat nk ke amsterdam & london april nih. tapi saya berempat ngan family.

Budget nak tengok tulips. Tapi tiket x berapa murah. Agaknya time matta fair nanti murah tak?

Roomate | WGM | RunningMan
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 25-2-2013 01:43 PM |All posts
yoei posted on 25-2-2013 01:02 PM
saya pun ingat nk ke amsterdam & london april nih. tapi saya berempat ngan family.

Budget nak  ...

yoei...leni pun tunggu matta fair juga march ni utk finalise tiket.

smlm jumpa member..dia beli KL - Hamburg (agaknya la) emirates last year return rm2800....kira murah tu....hopefully murah la.....kena tunggu la yoei
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 02:33 PM |All posts
sama la....tnggu matta fair nk rembat kl-london. plan nk join KC
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 02:44 PM |All posts
leni posted on 25-2-2013 01:43 PM
yoei...leni pun tunggu matta fair juga march ni utk finalise tiket.

smlm jumpa member..dia beli ...

wahhh..berkobar2 aku menanti matta fair nih. Plan nak turun amsterdam and blik tru london

Roomate | WGM | RunningMan
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 07:31 PM |All posts
yoei posted on 25-2-2013 02:44 PM
wahhh..berkobar2 aku menanti matta fair nih. Plan nak turun amsterdam and blik tru london

g brp org? delima ni. nk jln solo or follow KC.

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 08:24 PM |All posts
keyboardmouse posted on 25-2-2013 07:31 PM
g brp org? delima ni. nk jln solo or follow KC.

Mouse cadang nak join kc yang tarikh mana satu?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 08:47 PM |All posts
SPACENUT posted on 25-2-2013 08:24 PM
Mouse cadang nak join kc yang tarikh mana satu?

31 ogos - 15 sept

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 09:19 PM |All posts
Oh ok, nanti update la harga flight beli kat matta fair....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 10:04 PM |All posts
SPACENUT posted on 25-2-2013 09:19 PM
Oh ok, nanti update la harga flight beli kat matta fair....

tgh menabung nih. semata2 nk tgk negara org....huhu

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 10:14 PM |All posts
keyboardmouse posted on 25-2-2013 10:04 PM
tgh menabung nih. semata2 nk tgk negara org....huhu

ganbatte...say join KC bulan 5 ni....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 10:34 PM |All posts
SPACENUT posted on 25-2-2013 10:14 PM
ganbatte...say join KC bulan 5 ni....

tiket to london brp? join kc trip yg mna?

Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 25-2-2013 10:41 PM |All posts
keyboardmouse posted on 25-2-2013 02:34 PM
tiket to london brp? join kc trip yg mna?

keyboardmouse..cer tgk web KLM dgn AirFrance..dorang ada promo skarang utk flights ke europe....

Don't PM me if u r not batman with a bat phone
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 10:52 PM |All posts
LelaRentaka7 posted on 25-2-2013 10:41 PM
keyboardmouse..cer tgk web KLM dgn AirFrance..dorang ada promo skarang utk flights ke europe....
...

air fran 39++, KLM 38++...nmpk gayanya kna tnggu matta fair jgk la...sapa pernh beli tiket to london during matta fair?dpt murah tk?

Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 25-2-2013 10:57 PM |All posts
keyboardmouse posted on 25-2-2013 02:52 PM
air fran 39++, KLM 38++...nmpk gayanya kna tnggu matta fair jgk la...sapa pernh beli tiket to lond ...

keyboard..you guna tak system 120 days window tu..cer try tgk tix kalau kita book 120 days b4 kita travel berapa harga dia...
tapi tak tahu lah skarang ni cemaner...but MYR2885 KUL-AMS-CDG-KUL Lela dpt grab...


Don't PM me if u r not batman with a bat phone
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-2-2013 11:04 PM |All posts
LelaRentaka7 posted on 25-2-2013 10:57 PM
keyboard..you guna tak system 120 days window tu..cer try tgk tix kalau kita book 120 days b4 kita ...

apa airline you grab? i mau naik mas coz my dream to step in A380.......huhu

Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 25-2-2013 11:09 PM |All posts
keyboardmouse posted on 25-2-2013 03:04 PM
apa airline you grab? i mau naik mas coz my dream to step in A380.......huhu

I book through KLM....

Don't PM me if u r not batman with a bat phone
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-2-2013 08:09 AM |All posts
syafiq78 posted on 19-2-2013 09:40 PM
Nak tanya otai sekelian...kalau nak travel dr amsterdam ke london..apa option transportation yg effi ...

Aku pun bukan Otai, tapi adalah 2 3 kali London-Amsterdam-London-Amsterdam ni... disebabkan nko nak jimat, dan boleh tidur free... aku cadang nko amik bas dari Amsterdam malam.. nko akan sampai kat London pagi... haha.. cara tak? Bas malam kalau tak silap aku ada dua trip.. 7.30 dan 9.30 kalau tak silap.. kalau 7.30 tu sampai awal sangat dalam kul 6 pagi.. tapi takpe lah.. nko boleh rehat2 dulu.. Aku dulu backpack ke Europe ni guna Eurolines aje... nak jimat.. duit cukup2 aje.. banyak kali gak tido dalam bas.

PrefieroMorirDePieQueVivirSiempreArrodillado
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 26-2-2013 08:24 AM |All posts
Ada tk travel agent di paris yg boleh arrangekn ground arrangement  ke switzeland holland etc....including accomodation...
Planning pegi in april with parents...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 26-2-2013 10:54 AM |All posts
abbey posted on 26-2-2013 08:24 AM
Ada tk travel agent di paris yg boleh arrangekn ground arrangement  ke switzeland holland etc....inc ...

Hi, kalau nak murah dan menjimatkan. I suggest you sewa kereta dan sewa apartment di satu kawasan Annecy di  france.Tempat tu sempadan Switzerland dan France dan kalau tak salah I tempat tu mmg dulu buat sukan musim sejuk Dekat Alps tu dan sewanya I dapat dulu less than 150 pound untuk seminggu. Tempat tu mmg you boleh balik hari nak ke Italy, Switzerland, Belgium ,Jerman dan Amsterdam.  Jadikan apartment tu your port tapi you kena sewa kereta. I sewa dulu murah tapi dah lupa (tahun 2011) . If  you want, I can give you the contact no. Owner orang UK (very very nice people)

Last edited by scorpionkiki on 26-2-2013 10:55 AM

Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 26-2-2013 11:49 AM |All posts
scorpionkiki posted on 26-2-2013 10:54 AM
Hi, kalau nak murah dan menjimatkan. I suggest you sewa kereta dan sewa apartment di satu kawasan  ...

Mmg kena sewa kreta ke?
public transport tk ada?
by the way apa nama aprtment tuh?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 26-2-2013 12:24 PM |All posts
Champmontagny 1

Ia terletak abt 30mins from Zurich
Last edited by scorpionkiki on 26-2-2013 12:27 PM

Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-9-2014 06:04 PM , Processed in 0.153686 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top