EUROPE.....here I come.. - Penerbangan & Pelancongan - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: shahgti

EUROPE.....here I come..

   Close [Copy link]
Post time 20-2-2013 11:53 AM | Show all posts | Share
syafiq78 posted on 20-2-2013 11:49 AM
thanx for the reply kopokleko...ok jugak naik bas malam and sampai london besok pagi. Tiket bas tu ...

search aje Euroline......hehhehe......murah je berbanding flight atau train
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 09:05 PM | Show all posts | Share
syafiq78 posted on 19-2-2013 09:40 PM
Nak tanya otai sekelian...kalau nak travel dr amsterdam ke london..apa option transportation yg effi ...

saya bukan otai, tapi saje nak bg option..., saya baru beli tiket kapal stena line ke london, so jimat duit hotel, selesa sikit sebab ada cabin utk tido dan bilik air dalam bilik dan yg paling penting ada pengalaman yg berbeza sikit ...., bertolak drp Hoek Van Holland malam dan sampai Harwich pg esoknya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 09:33 PM | Show all posts | Share
bayumentari posted on 20-2-2013 09:05 PM
saya bukan otai, tapi saje nak bg option..., saya baru beli tiket kapal stena line ke london, so j ...

May i know how much ;)
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 09:44 PM | Show all posts | Share
wanieazlan posted on 20-2-2013 09:33 PM
May i know how much ;)

252 euro utk 4 org termasuk cabin 4 org sebilik...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 01:02 PM | Show all posts | Share
sHiGeM posted on 20-1-2013 10:37 AM
saya nak ke london ngn amsterdam april nie...ingt nk kaver byk2 country..tapi rase mcm x sempat and  ...

saya pun ingat nk ke amsterdam & london april nih. tapi saya berempat ngan family.

Budget nak tengok tulips. Tapi tiket x berapa murah. Agaknya time matta fair nanti murah tak?

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 01:43 PM | Show all posts | Share
yoei posted on 25-2-2013 01:02 PM
saya pun ingat nk ke amsterdam & london april nih. tapi saya berempat ngan family.

Budget nak  ...

yoei...leni pun tunggu matta fair juga march ni utk finalise tiket.

smlm jumpa member..dia beli KL - Hamburg (agaknya la) emirates last year return rm2800....kira murah tu....hopefully murah la.....kena tunggu la yoei
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 02:33 PM | Show all posts | Share
sama la....tnggu matta fair nk rembat kl-london. plan nk join KC
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 02:44 PM | Show all posts | Share
leni posted on 25-2-2013 01:43 PM
yoei...leni pun tunggu matta fair juga march ni utk finalise tiket.

smlm jumpa member..dia beli ...

wahhh..berkobar2 aku menanti matta fair nih. Plan nak turun amsterdam and blik tru london

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 07:31 PM | Show all posts | Share
yoei posted on 25-2-2013 02:44 PM
wahhh..berkobar2 aku menanti matta fair nih. Plan nak turun amsterdam and blik tru london

g brp org? delima ni. nk jln solo or follow KC.

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 08:24 PM | Show all posts | Share
keyboardmouse posted on 25-2-2013 07:31 PM
g brp org? delima ni. nk jln solo or follow KC.

Mouse cadang nak join kc yang tarikh mana satu?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 08:47 PM | Show all posts | Share
SPACENUT posted on 25-2-2013 08:24 PM
Mouse cadang nak join kc yang tarikh mana satu?

31 ogos - 15 sept

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 09:19 PM | Show all posts | Share
Oh ok, nanti update la harga flight beli kat matta fair....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 10:04 PM | Show all posts | Share
SPACENUT posted on 25-2-2013 09:19 PM
Oh ok, nanti update la harga flight beli kat matta fair....

tgh menabung nih. semata2 nk tgk negara org....huhu

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 10:14 PM | Show all posts | Share
keyboardmouse posted on 25-2-2013 10:04 PM
tgh menabung nih. semata2 nk tgk negara org....huhu

ganbatte...say join KC bulan 5 ni....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 10:34 PM | Show all posts | Share
SPACENUT posted on 25-2-2013 10:14 PM
ganbatte...say join KC bulan 5 ni....

tiket to london brp? join kc trip yg mna?

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 10:41 PM | Show all posts | Share
keyboardmouse posted on 25-2-2013 02:34 PM
tiket to london brp? join kc trip yg mna?

keyboardmouse..cer tgk web KLM dgn AirFrance..dorang ada promo skarang utk flights ke europe....

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 10:52 PM | Show all posts | Share
LelaRentaka7 posted on 25-2-2013 10:41 PM
keyboardmouse..cer tgk web KLM dgn AirFrance..dorang ada promo skarang utk flights ke europe....
...

air fran 39++, KLM 38++...nmpk gayanya kna tnggu matta fair jgk la...sapa pernh beli tiket to london during matta fair?dpt murah tk?

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 10:57 PM | Show all posts | Share
keyboardmouse posted on 25-2-2013 02:52 PM
air fran 39++, KLM 38++...nmpk gayanya kna tnggu matta fair jgk la...sapa pernh beli tiket to lond ...

keyboard..you guna tak system 120 days window tu..cer try tgk tix kalau kita book 120 days b4 kita travel berapa harga dia...
tapi tak tahu lah skarang ni cemaner...but MYR2885 KUL-AMS-CDG-KUL Lela dpt grab...


Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 11:04 PM | Show all posts | Share
LelaRentaka7 posted on 25-2-2013 10:57 PM
keyboard..you guna tak system 120 days window tu..cer try tgk tix kalau kita book 120 days b4 kita ...

apa airline you grab? i mau naik mas coz my dream to step in A380.......huhu

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 11:09 PM | Show all posts | Share
keyboardmouse posted on 25-2-2013 03:04 PM
apa airline you grab? i mau naik mas coz my dream to step in A380.......huhu

I book through KLM....

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2013 08:09 AM | Show all posts | Share
syafiq78 posted on 19-2-2013 09:40 PM
Nak tanya otai sekelian...kalau nak travel dr amsterdam ke london..apa option transportation yg effi ...

Aku pun bukan Otai, tapi adalah 2 3 kali London-Amsterdam-London-Amsterdam ni... disebabkan nko nak jimat, dan boleh tidur free... aku cadang nko amik bas dari Amsterdam malam.. nko akan sampai kat London pagi... haha.. cara tak? Bas malam kalau tak silap aku ada dua trip.. 7.30 dan 9.30 kalau tak silap.. kalau 7.30 tu sampai awal sangat dalam kul 6 pagi.. tapi takpe lah.. nko boleh rehat2 dulu.. Aku dulu backpack ke Europe ni guna Eurolines aje... nak jimat.. duit cukup2 aje.. banyak kali gak tido dalam bas.

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2013 08:24 AM | Show all posts | Share
Ada tk travel agent di paris yg boleh arrangekn ground arrangement  ke switzeland holland etc....including accomodation...
Planning pegi in april with parents...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2013 10:54 AM | Show all posts | Share
abbey posted on 26-2-2013 08:24 AM
Ada tk travel agent di paris yg boleh arrangekn ground arrangement  ke switzeland holland etc....inc ...

Hi, kalau nak murah dan menjimatkan. I suggest you sewa kereta dan sewa apartment di satu kawasan Annecy di  france.Tempat tu sempadan Switzerland dan France dan kalau tak salah I tempat tu mmg dulu buat sukan musim sejuk Dekat Alps tu dan sewanya I dapat dulu less than 150 pound untuk seminggu. Tempat tu mmg you boleh balik hari nak ke Italy, Switzerland, Belgium ,Jerman dan Amsterdam.  Jadikan apartment tu your port tapi you kena sewa kereta. I sewa dulu murah tapi dah lupa (tahun 2011) . If  you want, I can give you the contact no. Owner orang UK (very very nice people)

Last edited by scorpionkiki on 26-2-2013 10:55 AM

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2013 11:49 AM | Show all posts | Share
scorpionkiki posted on 26-2-2013 10:54 AM
Hi, kalau nak murah dan menjimatkan. I suggest you sewa kereta dan sewa apartment di satu kawasan  ...

Mmg kena sewa kreta ke?
public transport tk ada?
by the way apa nama aprtment tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2013 12:24 PM | Show all posts | Share
Champmontagny 1

Ia terletak abt 30mins from Zurich
Last edited by scorpionkiki on 26-2-2013 12:27 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-8-2015 10:39 AM GMT+8 , Processed in 0.062155 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list