CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 56444|Reply: 148

Kat mana Cari Tiles/ Granite Murah2

[Copy link]
Post time 21-8-2006 01:37 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Kalau sesapa ade pengalaman beli tiles / granite ..bole la listkan kat sini..
particularly tiles / granite for kitchen top..kalau nak tambah untuk lain2 pun ok gak la
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2006 02:25 PM | Show all posts | Share
Saya pun tengah nak cari tiles jugak ni.  boleh sesiapa beri tau kat mana yg banyak selections?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2006 03:02 PM | Show all posts | Share

Reply #1 mYa's post

susah skett nak bagitau exactly kedai mana yg murah

for tiles - i suggest u go for 2' x 2' - berat dan tebal - tahan lasak dan mudah utk dipasang
kalo granite kena sedia kos lebih sikit aaaa .. bese upah pasang saja akan overshoot rege granite tu..

kalo tiles carik yg homogeneus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2006 03:24 PM | Show all posts | Share
ecam,
bolehla u share kat sini range harge untuk panduan..
kat mana beli, x kisahla..at least kalau u dah gi tu..dah tau tmpt..kalau mcm saya ni..hujung pangkal x tau lagi...
homogenous ni camana la plak ye..berapa lak rege 2x2 untuk homogeneous ni..

aritu pergi survey kat jln ipoh kl..2x2 yg cantik sket ..dah dpt dlm 19.90 ..cantik2 la...cuma kalau ade tmpt yg lain2 bole la share..just nak buat comparison harge ..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2006 05:06 PM | Show all posts | Share

Reply #4 mYa's post

homogeneus tiles nih refer to tiles yg kaler dia dari atas sampai bawah sama (lebey kurang laa)
ade tiles yg atas kaler lain tapi dalam dia kaler lain... tiles macam nih bese murah sket tapi kalo retak ker sumbing ker (eq masa pakuk ayam terpakuk tiles) akan terserlahlah kelainan kaler surface ngan isik diaaa...

kalo 2x2 bese dalam lingkungan 20-30 hengget.. kalo buleh carik aaa yg gred A dan heavy duty.. biar tahan lama skett....

nak compare rega mmg almost impossible sbb byk factors yg affect rege tiles nih - design, material, kaler, durability, finishing bla22222

pegi 2 tiga kedai, kalo buleh 2 kedai cam showroom, 1 kedai jenis cam warehouse (x teratur sgt dan nampak cam stor bese jer) lagi satu sukatila nak pi yg mana pun...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2006 01:35 PM | Show all posts | Share
Ada banyak kedai tiles kat kawasan PJ contohnya Guocera, MML, Kimgres. Satu lagi whitehorse. Go to thier showroom.

Tiles ada beberapa size dan texture. Perlu specify you nak letak kat mana. Kalau nak tiles utk tabletop baik ambil 2 * 2'.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 01:42 PM | Show all posts | Share
Ambe beli direct dari kilang...Johan Tiles (dulu Johnson Tiles). Harga memang murah sesangat. Choice pun banyak, maklumlah kilang. cuma kalu beli banyak, kita kena sewa lorilah nak angkut tiles. kalu beli satu dua kotak boleh lah masuk kete.

Lokasi kat Kawasan Perindustrian Senawang.

harap membantu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2006 02:51 PM | Show all posts | Share
ape alamatnye insankecil
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2006 11:38 AM | Show all posts | Share
mya dok area mana?
kalo dekat2 semban selain johan tiles (tak tau lak dia dah tuka nama :lol) kat area temiang ada byk.. tapi tu area ramai cina dan x byk signbod.. kena rajin tanya org.. tapi mmg murahh
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 11:10 AM | Show all posts | Share
Sy cadang mYa gi survey dkat Jalan Ipoh. Byk juga choice dkat sana
Murah2 juga laa

Tapi sy nak share experience sikit niie
Kalau boleh jangan beli tiles yang murah sangat.
Kadang2 tiles yang murah ni takdak kualiti langsung

Sy ada pengalaman buruk. Ritu sy ambik tiles yang murah2 ni laa
Lps pasang. Ok la. Tapii bila start pijak. Zap!!! pecah!
Pijak lagi yang lain.. Papp!! pecah lagi. Sakit hati betul :geram:

Sebab dah pasang terpaksa lah sy pakai jugak... :siok:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

anakperantau This user has been deleted
Post time 2-9-2006 10:08 PM | Show all posts | Share
Setuju dgn fantasia... kawan saya dah terkena.. nak tiles murah punya pasal... pasang kat porch.. kereta masuk pun pecah lah tiles tu... huh.. tak sampai setahun dah pecah2 dah tiles tu, tak ke haru tu?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 11:12 PM | Show all posts | Share
Min beli kitchen top for my new kitchen kat Jln Ipoh, b4 min dah tawaf satu jln ipoh punye showroom n whitehorse punye show room.

OMG besa nye showroom tu cam x nak kuar sbb cantik2 tiles die!

min beli tiles yg selebar kitchen top min. so pakai dlm 10 keping jek. harge RM20 lebeh x silap.

heavy duty la. kedai yg min beli tu yg third kedai (yg jual tiles) as u enter jln ipoh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2006 03:33 PM | Show all posts | Share
aku pernah teman mmb aku gi nilai
masa tu dia renovate rumah
dia beli sendiri tiles nih
murah gak.. kat kilang whitehorse tak silap aku
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2006 09:40 AM | Show all posts | Share
oh mmg dah gi dah jalan ipoh..smpi rasa nak tercabut tapak kaki..nak kata murah sgt tu takla...pernah tanya pasal granite..14' dgn undermount + buat lubang sink n hob..rm 1.4k..mak oii..itu baru top..nanti gi jalan2 agi la...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 09:48 AM | Show all posts | Share
saya beli kat white house selayang aje. kat kajang pun ader juga kedai jual tiles cuma tak pasti murah atau mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 03:07 PM | Show all posts | Share
kat bandar baru nilai berhampiran stesen minyak esso ke apa..x berapa ingat..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 04:23 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2006 12:48 PM | Show all posts | Share
boleh try kat satu kedai kat jalan klang lama...nama kedai dah luper
tapi betul2 kat depan simpang 3 ..sebelah pejabat pos, pasar jln klang lama

depan plaza prima
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2006 02:53 PM | Show all posts | Share

Reply #14 mYa's post

granite skang ade jual yg nipis skettt... rega murah dekat separuh dr ketebalan bese.. tapi yg buat mahal installing costs tuu... nak buat sendiri seksa
Reply

Use magic Report

Zack_Handyman This user has been deleted
Post time 2-2-2007 01:50 AM | Show all posts | Share
aku bleh pasang tile.. kalau ader yang nak upah laa...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2007 03:48 AM | Show all posts | Share
semalam masuk satu kedai kat area balakong.. granite rege from 90-180 per foot run...menarik gak rege..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 12:52 AM | Show all posts | Share

Reply #20 Zack_Handyman's post

Zack, brapa u charge utk worktop kitchen? tiles cari sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 01:01 PM | Show all posts | Share
tanya kat satu kilang kat Balakong --> tak silap nama Gold rich,
granite installation charge:-
rm 35 per foot run for kitchen cabinet
rm 40 per foot run for concrete

rege granite starting from RM 90..per foot run ( yg hitam mcm selalu tgk kat toilet hotel, rm 150)

ok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 02:29 PM | Show all posts | Share

Reply #23 crysT@||'s post

amacam cryst, dah decide kitchen cabinet camner?  murah lah tu granite tu kan? tapi i nak tanya ni..sori ye kalau soalan mcm bodoh sket..mmg tak tau langsung pun..kalau kita buat worktop granite, base dia mcm mana ye? guna concrete tiles ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 03:00 PM | Show all posts | Share
almosofea,

haa.. qood question.. actually i pun baru tau.. kita leh pilih nak install granite worktop base either on cabinet or concrete.. maksudnya kalau kita tempah kc je, then kita leh pasang granite top atas dia ...kalau nak lagi kukuh.. concrete ah. kena siap2kan conrete cam nak pasang tiles, lps tu pasang granite top..marble pun sama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

23-5-2015 07:39 AM GMT+8 , Processed in 0.152946 second(s), 19 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list