CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: Iman_Baby

INFO KELAS JAHITAN / KRAFT

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-5-2009 06:12 PM |All posts
Originally posted by kiera55 at 14-5-2009 14:34


slalunya utk yg xde basic ni..brape yurannya ek???
kelas on weekend slalunya bape org?

kalau kiera xde mesin portable...cemana plak ye?


kalau datang kedai semua keperluan/ peralatan utk jahitan dah ada..mesin sama ada nak guna industri atau portable..sorang pun kak nora ajar..lebih personal la..harga sama je.

Harga sama kiera..kalau terlebih masa tu kak nora tak berkira sangat..janji dapat siapkan sepasang pakaian..takde mesin takpe, kak nora memang ada bawa mesin sndiri.

* Kalau kiera takde basic menjahit n leh datang kedai akak..lagi senang..akak ajar sampai siap sepasang..terlebih masa pun takpe janji dapat menjahit lepas dah belajar.
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 15-5-2009 11:06 AM |All posts
kelas jahitan BLOUSE tangan balloon ~ tangan kembung cam baju siti..
details boleh klik pada signature..
tq!
Nota Baju Melayu
http://azmaildani.fotopages.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-5-2009 04:21 PM |All posts

Bengkel Tudung DIY di Masjid Negeri Ipoh, Perok



Salam semua...

Teman nak war2kan pada warga perok smua yang berminat nak mengikutibengkel ni..buatnya kat Masjid Negeri..bilik seminar tingkat bawah nun..

[size=130%]Berikut adalah maklumat lanjut mengenai kursus.
[size=130%]
Kursus : Bengkel Tudung DIY

[size=130%]Lokasi : Masjid Negeri Ipoh
(Dekat Stesyen Keretapi n Balai Polis Ipoh tu)

[size=130%]Parking takde masalah ye...
[size=130%]tarikh : 30 Mei 2009
[size=130%]Hari : Sabtu
[size=130%]Masa : 9.00 - 12 Tengahari
[size=130%]Yuran : RM25.00
[size=130%]Pihak butik hanya menyediakan awning utk tudung sahaja termasuk peralatan jahitan untuk dikongsi bersama..


Apa yang akan dipelajari:
1.membuat ukuran awning yang sesuai dengan bentuk muka
2.mengenakan awning ke tudung
3.Pola Tudung
4.Menambah awning pada selendang atau tudung sedia ada


* Untuk mereka yang tiada mesin jahit di rumah, tidak perlu risaukerana teknik jahitan yang diajar hanyalah sulaman tangan sahaja.

* Para peserta perlu bawa kain jessey utk tudung atau selendang atautudung ekin yang tidak sesuai dgn bentuk muka untuk diubahsuai semasabengkel.

so kepada semua warga Perak, Ipoh khasnya.. Sekiranya berminat untukbersama-sama menyertai bengkel ini sila hubungi atau sms Puan Nora013-3302039 untuk tempahan tempat.


Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 18-6-2009 02:42 PM |All posts
Originally posted by CitraMaroon at 6-4-2009 14:05
Salam Mod,

mohon laluan utk mewar2 kan kelas jahitan saya yer...

1) Jahitan Tudung DIY ala Ariani & Munawarah

     Lokasi : Bangi/Kajang (umah)
     Masa   : Sabtu @ Ahad ~~ 1day (10am  ...

salam....
di manakah cik citramaroon ni sekarang...
saya dah lama pm tapi tak berbalas...huhuhuhu...
ada tak sesapa yg ada contact no dia?????
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-6-2009 05:10 PM |All posts

Reply #179 mimiekiut's post

waaaaaa....ampun miimie...kesibukan hingga ter lupa nk menjenguk CARI...apa2 pun kiter dh sembang td kan...too confirm class, email akak yer...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-6-2009 09:40 AM |All posts

Balas #180 CitraMaroon\ catat

ok kak...nanti saya email kan ya...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-6-2009 12:25 PM |All posts

Bengkel Tudung DIY -Kajang

Post Last Edit by jutawanNora at 30-6-2009 12:28



Bengkel Jahitan Tudung DIY
anjuran: Yayasan Pembangunan Nur Hikmah
4 Julai 2009 (SABTU) 9.00 pagi C 1.00 tengahari
Pejabat Yayasan Nur Hikmah, Taman Mesra, Kajang

Yuran Peserta: RM70.00
(Kit Lengkap tudung DIY + Awning, Makan Tengahari dan Sijil Penyertaan)

Sila bawa alat jahitan asas (Jarum, benang, gunting, jarum peniti, kapur tulis dll). Pihak penganjur turut menyediakan peralatan untuk kegunaan bersama

* Untuk mereka yang tiada mesin jahit di rumah, tidak perlu risau kerana teknik jahitan yang diajar hanyalah sulaman tangan sahaja.

Apa yang akan dipelajari:
1.Membuat ukuran awning yang sesuai dengan bentuk muka 2.Mengenakan awning ke tudung 3.Pola Tudung 4.Menambah awning pada selendang atau tudung sedia ada
5. Tips bentuk awning mengikut kesesuaian muka

* Bawa bersama tudung lama anda untuk kita renew semula

layari http://manikbeads.blogspot.com
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 30-6-2009 01:27 PM |All posts
[center]Bengkel Asas Jahitan Manik & Labuci
Tarikh: 02hb Aug 2009 (Ahad)
Tempat: Jejawi, Arau, Perlis
Yuran: RM150
Masa: 10.00am-5.00pm
Bahan-bahan jahitan (manik jepun, jarum, benang, gunting, bekas manik), nota, makanan & sijil penyertaan disediakan

[url="http://syafazalizacollection.blogspot.com/"]Syafazaliza Collection[/url]
[/center]
Bengkel & Tempahan Jahitan Manik
http://syafazalizacollection.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 9-7-2009 11:41 AM |All posts
Nak cantikkan baju raya sendiri tahun ini?

Sesiapa yang berminat nak belajar menjahit manik di Putrajaya
Harga sangat2 berpatutan....

jom ke http://akumanik.fotopages.com
Reena ku syg
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-7-2009 08:57 AM |All posts
salam, ada sesiapa tau kelas jahitan manik dan labuci di seremban tak?....kalau ada akak minat.....tks
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-8-2009 12:13 AM |All posts
salam, ada sesiapa tau kelas jahitan manik dan labuci di seremban tak?....kalau ada akak minat.....tks
amrulfiq Post at 10-7-2009 08:57


dulu amoi ada buat..dia dok kat taman tuanku jaafar kalau tak silap..cuba tanya...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 19-9-2009 08:27 AM |All posts
kat area Ampang/Pandan Indah kat mana ye ada kelas menjahit baju..tringin nak blajar.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 22-9-2009 11:59 AM |All posts
layari http://kelaslangsir.blogspot.com/ new update for kelas.
Langsir, Bj kurung= kelas/tempahan
http://naizclases.blogspot.com/
019-9988331 or naiz_v@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-10-2009 10:23 AM |All posts
Salam Semua..,
Mek porumer baru kat porum ni....
Tak pernah masuk thread ni.... inilah baru pertama kali masuk thread ni...
dan mek sungguh berminat nak join memana kelas jahitan / sulaman / kraftangan / apa jua yg sewaktu dengannya di memana-mana area di johor bahru atau kawasan / daerah sekitarnya...

Sekiranya ada memana kelas yang akan dianjurkan, dapat lah kalian email mek di alamat berikut kerana mek jenjarang masuk porum ni.. normahana_ahmad@yahoo.com.sg

Sekian. Terima Kasey.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 19-10-2009 10:35 AM |All posts
ada sesapa x yg tau kt mana nk belajar menjahit kt area melaka
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-10-2009 08:05 AM |All posts
ramai yg minat nak belajar menjahit ya..bagus2. cari kemahiran jadi pendapatan.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 21-10-2009 10:02 PM |All posts
salam................
Reena ku syg
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 22-10-2009 11:13 AM |All posts
Bab jahitan & kraftangan ni memang saya suka sangat!! Tak rugi tau cari ilmu..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 25-10-2009 02:50 PM |All posts
Post Last Edit by pjan at 25-10-2009 14:53

Kelas Sulaman Benang secara Online.

Info lanjut boleh layari : http://fizanstore.com/blog/?p=185


Untuk kelas secara live Insya-Allah pada tahun depan. Kelas sulam riben pun akan diadakan juga bermula di Kota Bharu dulu....:pompom:

Contoh sulam benang/sulam tangan:










www.sew-addict.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-10-2009 09:18 AM |All posts
ASSALAMUALAIKUM

KELAS JAHIT TUDUNG DI TAMAN SRI GOMBAK

YURAN RM50 TIDAK TERMASUK KAIN

BAHAN2 LAIN DISEDIAKAN

3 JENIS POLA AKAN DIBERIKAN TAPI HANYA SATU AKAN DIAJAR.

MASA BELAJAR 9.30 PG HINGGA 1 TGH

HARI BEKERJA ATAU HUJUNG MINGGU

SILA HUBUNGI KAK ZAI 0194370438

www.sewnsell.blogspot.com

TERIMA KASIH
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-11-2009 09:41 AM |All posts
Kelas menjahit langsir dan sulam riben juga manik untuk november 09.
jadual kelas akan di update dari masa ke semasa.

layari ....kelaslangsir.blogspot.com
kelas berjalan di beberapa lokasi.
1. Taiping
2. Ipoh
3. Penang
4. Putrajaya
5. Bandar tasik selatan
6. Subang jaya.
Langsir, Bj kurung= kelas/tempahan
http://naizclases.blogspot.com/
019-9988331 or naiz_v@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-11-2009 11:51 PM |All posts
Assalamualaikum..

saya berminat nak join kelas jahit2 basic. menetap di kawasan damansara utama. ada sesapa boleh rekomen kelas jahit di kawasan ini? Taman tun dr. ismail pun ok.

salams.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-11-2009 08:20 PM |All posts
Saya pulak duduk kat bandar baru bangi... baru abis study and sekarang mcm teringin nak masuk kelas menjahit pulak.. saya takder basic langsung kalau boleh nak belajar menjahit start drpd zero, agak2 ada tak yg sudi nak mengajar hehehehehe
Smile!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-11-2009 05:41 PM |All posts
ade tak yg bukak kelas menjahit area cheras kajang ? utk yg xder basic cam saya.

klu ader info pm k . tq
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-11-2009 04:08 PM |All posts
Post Last Edit by azima_ at 10-11-2009 16:10

Nak cuba kelas jahitan online?
anda boleh klik sini :http://azimadiyshop.blogspot.com
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 17-9-2014 03:28 AM , Processed in 0.150066 second(s), 35 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top