CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 99Next
Return Post new threads
Show: 400486|Reply: 2453

Produk kecantikan SAFI

  [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-10-2006 08:33 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hai semua..
apple nak tanya sikit kepada pengguna2 produk SAFI tak kira la pencuci ke, pelembab ke atau krim kecantikan ke.. berkesan tak? sebab ader member2 apple yg pakai produk ni sejak diorang sekolah lagi.. ape pendapat korang tentang keberkesanan produk ni (terutama sekali produk SAFI yg penutup dia colour hijau tu..) bukan SAFI Balkis tau..
Reply

Props Report

Post on 12-10-2006 08:52 AM |All posts
memang....safi yg penutup kaler hijo tue memang memberi kesan yg amat baik pada wajah si pemakai...terbukti berkesan.........ramai yg berpuas hati..member2 opis tiap2 bulan x pernah miss membeli nyer.............
pejam celik pejam celik dah nak abis dah tahun 2007. Bertambah kertu lar kita semua ekk :-))
Reply

Props Report

Post on 12-10-2006 08:59 AM |All posts
YG PENUTUP COLOR HIJAU TU YG ISI DALAM DIA WARNA KRIM TU KE??? TAK BERMINYAK KE KALAU PAKAI TANPA BEDAK???
ehemmm ehemmm
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-10-2006 09:05 AM |All posts
my cousin pakai...
muke dier jadik makin cerah + tak de bekas2 jerawat yg itam tu...
tp nak jd camtu..lame gak la...dr dier sekolah menengah sampai skarang...
tp puas ati la..

my x-housemate pon pakai...makin ok kulit dier..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-10-2006 09:16 AM |All posts
sekarang ni ade jual lg ke produk safi yg tutup warna hijau tu?? white biasa nampak kt market safi balkis whitening yg tutup dier warna biru laut jer........dgn krim pencerah safi dlm tiub warna pink....
this is what we called LIFE........
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-10-2006 09:21 AM |All posts
Originally posted by whiteroselady at 12-10-2006 09:16 AM
sekarang ni ade jual lg ke produk safi yg tutup warna hijau tu?? white biasa nampak kt market safi balkis whitening yg tutup dier warna biru laut jer........dgn krim pencerah safi dlm tiub warna pi ...


ade lagi la awak... berlambak-lambak di pasaran
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-10-2006 09:24 AM |All posts
lamanye krim ni..rase dr zaman chiq matrik membe2 dok pkai..
oo...sekang ni chiq pkai yg tube je..kaler pink..
murah n berkesan..
people talking without speaking..
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-10-2006 09:41 AM |All posts
yang baru color purple tu ok x? ade yg dah try ker?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-10-2006 09:49 AM |All posts
saya baru je pakai safi RANIA..best nya..yg kaler purple baru tu
ok gak la..leh moisturize skin saya
ader la fade sket2 marks2 tu :love:
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-10-2006 09:51 AM |All posts
Hye...i'm a newbie kat sini...

Pinky penah pakai Safi Balkis yang tudung hijau tue...urm...masa kat universiti dulu becoz kat Penang, memang panas so muka senang gelap...berminyak la cuma kalau nak control muka agar tak gelap, memang ok...lagi petua kawan Pinky, utk cerahkan kulit...malam2 pakai tapi renjiskan sket air kat muka lepas ratakan krim tue...sket je la...memang muke dia licin n putih je....:tq:
Me, myself and I...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-10-2006 09:59 AM |All posts
nk try la pakai safi lak..dr pakai yg mahal2... bazir duit jerk......
this is what we called LIFE........
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 12-10-2006 10:02 AM |All posts

Reply #1 applegirl's post

aku pakai krim safi nie lagi pun murah..mmg best sbb blh fade bekas jerawat dan reduce bintik2 itam..tapi kena apply sikit jer kat muka pastu pakai bedak sbb kalau pakai byk2 nanti muka nmpk putih melepak sgt dgn berminyak..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-10-2006 10:02 AM |All posts
pinky, sy pun penah pakai yg tuh...ok gak , cerah dia cantik kan, nampak smooth
air tu kena renjis pas pakai krim ek...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-10-2006 10:40 AM |All posts
krim tu krim ape, day krim ker r moisturizer? cleanser die ok x?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-10-2006 10:49 AM |All posts
comel, tu krim kecantikan ....leh jadi make up base, moisturizer
cleanser dia ok je kot..biasa je....
can be used siang n malam.....
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 12-10-2006 11:34 AM |All posts
suke laa thread ni... su pun pakai safi gak yg warna hijau tu.. lepas tu tukar safi balkis.. sekarang still lagi ngan safi balkis gilir2 ngan krim sin chun.. mmg best laa, muka TERasa lembut... tak rugi kalo pakai, cuba laa... nak beli balik laa yg warna hijau, hehehehehe lol
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 12-10-2006 11:34 AM |All posts
safi ni kalo pakai ngan sabun natasya pun ok...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-10-2006 11:47 AM |All posts
erm...yeker..nti nk try la..
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-10-2006 11:48 AM |All posts
su da x pakai set natasya ker?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-10-2006 11:52 AM |All posts
Sapa dah try safi Rania? ok ke? nampak cam best jek..amy mastura jadi duta dia...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 12-10-2006 11:59 AM |All posts
safi rania mmg bagus...kawan saya dah 2 minggu guna n hasilnya memuaskan sekali...muka makin nampak makin cerah n jerawat pun makin kecut...saya muka mmg tak ada masalah tp saja gatal tangan nak cuba tp saya hanya try dia punya serum saja,wah!!!kulit muka jadi semakin anjal n rasa lembut je...try laa tak rugi punya lagipun dia punya produk murah saja..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-10-2006 12:04 PM |All posts
[quote]Originally posted by sanidazz at 12-10-2006 11:59 AM
safi rania mmg bagus...kawan saya dah 2 minggu guna n hasilnya memuaskan sekali...muka makin nampak makin cerah

:setuju::setuju: mmg besh
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 12-10-2006 12:28 PM |All posts
dulu mase blaja mmg pakai la safi yg hijau nih..
mmg best tp pk mase kat umah n mlm2 je..nanti kulit jd minyak...
cam nak cari la coz kulit mkn kusam je sekrg nih..
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 12-10-2006 01:42 PM |All posts
best ke safi rania? nak try laa...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-10-2006 02:02 PM |All posts
satu set berapa rega dia? tengok ada mcm2 barang nak pakai..serum tu pakai time bila?
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 27-11-2014 06:32 PM , Processed in 0.139888 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top