CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

QQ登录

只需一步,快速开始

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 18752|Reply: 64

MENU UTK PERKELAHAN & PERKHEMAHAN

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-12-2006 09:06 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Selamat Pagi

Tak tau topik ni dah ada ke tak..cari x jumpa..kalu dah ada mod tolong delete la ye :tq:

Actually this wekend nak bawak anak2 g piknik, tengah pk nak masak ape, cadang nak goreng mihun je tapi anak2 dah jemu..balik2 mihun je kalu g piknik..so kalu kawan2 ada idea/cadangan kat kite nak masak ape untuk bawak bekal nanti..jasamu kukenang...:hatdown: :tq:

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 24-7-2008 03:47 PM ]
sesapa nak tempah jahit manik..boleh pm saya...sila ke http://mira-creations.fotopages.com
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 20-12-2006 09:13 AM |All posts
mungkin boleh bawa sandwich, cucur, nuget, sosej, kuih goreng2 mcm popiah@karipap, mee pun boleh jugak sebagai tambahan.. maklumlah org kita biasanya nak  makan makanan berat juga..:nerd:
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 20-12-2006 09:45 AM |All posts
sardin roll atau sosej roll pun ok gak.. simple n sedap hehe...:love:
sHooT fOr ThE MooN, eVeN iF u miISs It uLL lANd AmOnG tHe sTArS...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-12-2006 10:05 AM |All posts
We all kat Perth ni kalau berkelah selalu cari tempat yang ada public BBQ area. Boleh bbq dan masak2 kat situ. Menu yang selalu kitaorang buat sausages, beef bacon, telor, saute onion, tomato dan capsicum, seafood dan bbq chicken wing. Selalunye we all bawak semua ni dlm esky (kotak ice). Kalau tak de public BBQ, we all memang ada our own portable bbq . Boleh masak kat situ. Kalau nak menu asian, pagi2 masak meehoon goreng or nasi lemak. Yummmy.......


Our portable BBQ and stove

Meja makan di Dwellingup


Masa baru sampai, dengan esky merah


Ni pulak masa Raya dan Deepavali picnic ngan kekawan kat Shelley Foreshore, Perth
Menu dia, fried wanton, mee goreng mamak, nasi impit, rendang dan kuah kacang, kari ayam, trifle, chocolate cake dan rojak.


1

View rating log

Yummy Mummy,
Aussieland....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-12-2006 10:16 AM |All posts
keluarga eryn kalau takde nasi tak sah. mesti ada. pegi tempat yg boleh bakar2.
malam sblm pergi perap la ayam/daging/sosej.. atau apa2 makanan laut utk di bakar.
makanan sampingan sandwich, nugget, cucur.
kalau tak salah majalah saji keluaran Dis @ Jan (tak ingat) cover pengacara2 TV3, khas utk menu2 utk dibawa berkelah..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 20-12-2006 10:16 AM |All posts
Menu saya..

Sandwiches
nugget
chicken ball
ayam goreng
nasi goreng
keropok keping
air mineral
orange juice
A relationship is like sand in your hand. If held loosely in the palm of your hand it stays there, but as soon as you close your hand tightly it slips through your fingers.

A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words.

JUS DIET MATE 5.... CEPAT22 019-3766340
KL, BB, PDN DAN SEWAKTU DGNNYA
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 20-12-2006 10:26 AM |All posts
Wahh..mallanhead..bestnyaa!!! Sedap mata memandang tempat picnic kat sana. Kalau kat sini, susah la nak carik tempat picnic yang sedap mata memandang.Anyway to leaika, for menu berkelah I recommend :

Pagi

Nasi Goreng
Sosej Kukus/Rebus (sedappp..cuba try)
Drummet Ayamas
Scramble/OmelleteEgg (Yang ni campur susu, carrot dihiris halus or red/green capsicum or cheese!!)
Kuih2

Petang

Spaghetti Bolognaise or Macaroni Bakar
Roasted Chicken Wings (Kalau nak mainain ayam tu panas, wrap in aluminum foil, insya-allah tahan panas)
Nugget/ Sotong Ball
Triffle (Sedap makan in hot weather)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-12-2006 10:45 AM |All posts
ok gak menu kat atas tu...mallanhead..banyaknyer makanan pegi piknik..kalu kite x muat kete tu..hehehhe..sapa2 nak tambah menu lagi silakan :tq:
sesapa nak tempah jahit manik..boleh pm saya...sila ke http://mira-creations.fotopages.com
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-12-2006 10:57 AM |All posts
Originally posted by leaika at 20-12-2006 11:45 AM
ok gak menu kat atas tu...mallanhead..banyaknyer makanan pegi piknik..kalu kite x muat kete tu..hehehhe..sapa2 nak tambah menu lagi silakan :tq:


Leaika
Yang banyak tu sebab kitaorang 4 family. Jadi satu sorang bawak 2-3 makanan. Tu sebab penuh meja. Masa tu kiranya 1st time jumpa forumer dari forum GMN. Kiranye majlis suai kenal, gathering raya deepavali.
Yummy Mummy,
Aussieland....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-12-2006 11:00 AM |All posts

Reply #7 lilo1979's post

Bukan je tempat dia senang mata memandang, tapi public toilet dia bersih yang amat. Kalau tengok mcm boleh duduk kat lantai. Tak de bau  langsung.

[ Last edited by  mallanhead at 20-12-2006 12:05 PM ]
Yummy Mummy,
Aussieland....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-12-2006 12:12 PM |All posts
Originally posted by mallanhead at 20-12-2006 11:00 AM
Bukan je tempat dia senang mata memandang, tapi public toilet dia bersih yang amat. Kalau tengok mcm boleh duduk kat lantai. Tak de bau  langsung.


best kan kalu tempat picnic kat sini pun mcm sana..kat sini nak cari toilet bersih..susah yg amat...tadi anak2 request suh buat sate je tapi bakar siap kat rumah la...adoii..pukul bapela nak kena bangun bakar sate
sesapa nak tempah jahit manik..boleh pm saya...sila ke http://mira-creations.fotopages.com
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-12-2006 12:14 PM |All posts
Originally posted by leaika at 20-12-2006 01:12 PM


best kan kalu tempat picnic kat sini pun mcm sana..kat sini nak cari toilet bersih..susah yg amat...tadi anak2 request suh buat sate je tapi bakar siap kat rumah la...adoii..pukul bapela nak ke ...


Bakar je dlm oven. I pun pernah buat satay utk picnic. I bakar setengah masak, lepas tu panaskan kat tempat picnic.
Yummy Mummy,
Aussieland....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-12-2006 12:22 PM |All posts
rasanya gitu la....harap2 cuaca mengizinkan la jumaat ni..sian budak2 tu nak gi air terjun..
menu yg ada dlm pale skrang ni

sate
nasi impit
mihun or nasi goreng
sandwich
sosej bakar
ayam segera goreng
nugget goreng

banyak dah tu rasanya..hehehe
sesapa nak tempah jahit manik..boleh pm saya...sila ke http://mira-creations.fotopages.com
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-12-2006 04:14 PM |All posts
Wokeh lah tu. Kat sini weather forecast untuk coming weekend 38deg. C. Biasalah tu bila nak xmas. Kekdang sampai 40 deg. C. lebih. So biasalah masa Boxing day, day after xmas we all BBQ kat rumah in law. Yang lelaki tengok criket dan yang pompuan gossip.

Lagi satu nak tambah, why dont you buat fruit salad. Letak dlm bekas kecik siang2. Sedap tu.
Yummy Mummy,
Aussieland....
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 20-12-2006 05:08 PM |All posts
asben saya melayu jati ....jadi walau ada segala makanan pun dia tetap cari nasi.. saya selalu bawa nasi lemak atau nasi tomato serta lauknya..
sampingan yang lain ialah kuih jenis berkukus/bakar  yang boleh dibuat malam sebelum bertolak spt kuih lapis,bingka ,agar-agar atau kek coklat..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 20-12-2006 05:17 PM |All posts
i kalo berkelah tak sah kalo takde mihun goreng..
Klaroline
Reply

Props Report

Adventurer

a wife, a mother and a boss...

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 20-12-2006 05:25 PM |All posts
salah plak

[ Last edited by  xette at 20-12-2006 05:26 PM ]
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 20-12-2006 06:07 PM |All posts
minggu lepas saya ke Pangsoon anak beranak ....

menu nya

ayam perap : bakar kat situ gak
tuna sandwich : roti ngan isi asing nak makan baru buat
goreng pisang: goreng sesiap
karipap goreng
air kopi panas isi dalam termos...
nasi kosong
buah epal + limau sunkist
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-12-2006 07:15 PM |All posts
Dulu2 selalu pergi ke Pangsoon. Nanti kalau balik mesia nak try pergi lagi. Tapi tak tau lah bila pulak nak balik ni.
Yummy Mummy,
Aussieland....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 20-12-2006 07:47 PM |All posts
last weekend gi berkelah wif sedara2 my mom's side, so masing2 bawak makan masing2 antaranya:

1) Sandwich Tuna

2) Marinated ayam from Tesco for BBQ

3) Sosej for BBQ

4) Nasi goreng

5) Hawaiian Salad

6) Fried wantan

7) Air sirap /kotak

Fuhh..kenyang..kenyang...asyik makannnn jerk...hehehhehe..tp yg plg best ialah ayam BBQ Tesco, soooo delicious!!
~::::~You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.
---Abraham Lincoln (1809 - 1865---~::::~
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 20-12-2006 08:00 PM |All posts
KALAU USTAZ BIASE USTAZ BWK YG SIMPLE JE CM SANDWICH ...

PERNAH GAK BWK NASIK GORENG AND MEE GORENG ...

LAME DH X GI PICNIC ..
Twitter - Keek - Instagram = @adammohamad
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 20-12-2006 10:00 PM |All posts
Originally posted by mallanhead at 20-12-2006 07:15 PM
Dulu2 selalu pergi ke Pangsoon. Nanti kalau balik mesia nak try pergi lagi. Tapi tak tau lah bila pulak nak balik ni.



oh ya? mmg masih begitu tempatnya.....tak sekomersil sg tekala.....tapi masih best....air jenih dan besih....serta laju....tapi prasarana nya masih menghampakan.....nak pi toilet pun tak jadi sbb terkejut
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 20-12-2006 10:03 PM |All posts
Toilet awam memang bermasaalah..kerajaan kempen  pun tak jalan..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-12-2006 09:35 AM |All posts
Kat Perth ni kita boleh berkelah kat mana2 pun. Dlm Park, tepi sungai  atau tepi laut. Kekadang tak plan pun. So bila tak plan dan terasa nak berpicnic, kitaorang beli je fish and chips atau kebab dan makan2 kat tepi sungai atau laut. Syok gak. Anak2 pulak boleh main air atau main kat playground.
Yummy Mummy,
Aussieland....
Reply

Props Report

Post on 21-12-2006 12:18 PM |All posts
dulu sekali kami pegi berkelah me siap bawka nasi dnegan kari lagi..
dah masa bukak tupperware, sekali angin lalu, bau terbang dah omputih duk teleng..
hhaha so kami selalu bawak finger foods aje... sandwish, carrot yang kecik tu, olives, timun kecik jeruk...
ni selalu kami bawak kalau trekking... kelah..
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-12-2014 10:25 PM , Processed in 0.156468 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top