CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: Syd

Kisah-kisah pembunuhan & tragedi yang menggemparkan Malaysia

  [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-11-2008 10:21 PM |All posts
kisah pasal tragedi simpang pulai xde ke??
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 3-11-2008 02:37 PM |All posts

Reply #195 yusri191090's post

ni kes yang mana satu?

studen mati lemas ke apa
002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Highlander

++ classicism! ++

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-11-2008 04:18 PM |All posts
tahniah buat Syd sebab buat thread yg amatlah informative & seronok baca.
serius ni first time aku baca psl kes kapal terbang hijacked ni..ngeri je dengar

sampai sekarang kita takkan tau apa sebenarnya yg berlaku dlm flight tu, apa motif hijacker tu..misteri masih belum terjawab..:funk

banyak info yg aku tak tau selama ni..cam arkeb negara la
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 3-11-2008 05:04 PM |All posts

Reply #197 JerryJemima's post

meh lah sesama tambah isik arkib cari

002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-11-2008 10:23 PM |All posts
salam tuan rumah & forumers

ada tak berita pasal ..... sorang laki ni yg sembelih family dia?
jadi kat johor kot ...... dalam 2 atau 3 tahun lepas?

aku just ada gambar2 je, tapi takde keratan beritanya
tadi terfikir nak post gambar2 tu, tapi tak jadi sbb disturbing sangat

tolong ek, sesapa yg ada info
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 4-11-2008 11:16 AM |All posts

Reply #199 didi's post

nak gambo dia boleh tak?

ni yang benggali ke apa tu eh

yang anak gambo leher anak dia
yang hampir putus disembelih semua tu kan?

002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 4-11-2008 11:30 AM |All posts
Tertuduh termanggu, peguam tidak hadir

SHAH ALAM 3 Nov. - Hasrat bekas penuntut Fakulti Ekonomi Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Irawadi Mohammad untuk membela dirinya di Mahkamah Tinggi di sini hari ini atas tuduhan membunuh pegawai penyelidik Institut Penyelidikan Perubatan Malaysia, Norzi Ayu Md. Noor tidak kesampaian.

Ini kerana peguamnya, S. Coomar tidak hadir ke mahkamah pada saat Irawadi dijadualkan memberikan keterangan.

Pesuruhjaya Kehakiman, P. Nallini yang sepatutnya mendengar keterangan tertuduh, begitu terkejut dan menyifatkan tindakan peguam berkenaan sebagai suatu yang sangat tidak memuaskan hati mahkamah.

Terdahulunya, Timbalan Pendakwa Raya, Nik Suhaimi Nik Sulaiman memaklumkan bahawa beliau gagal menghubungi Coomar sama ada melalui telefon bimbitnya atau talian pejabatnya yang tiada lagi dalam perkhidmatan.

Nallini kemudian bertanya Irawadi adakah dia tahu yang Coomar memaklumkan kepada mahkamah pagi ini bahawa beliau tidak dapat mengendalikan kes kerana tiada sijil amalan guaman.

Irawadi yang tidak mengetahuinya bagaimanapun memberitahu yang dia masih memerlukan khidmat peguam itu.

Mahkamah kemudian menetapkan sebutan semula kes pada 10 Disember depan selepas melalui proses rayuan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 18 November ini untuk menentukan status amalan guamannya.

Irawadi, 27, sepatutnya menerima Ijazah Sarjana Muda Ekonomi (Kepujian) pada Majlis Konvokesyen Ke-32 pada 7 Ogos 2004 sementara Norzi Ayu, 27, pula dijadualkan menerima Ijazah Sarjana dalam jurusan Bioteknologi Genetik di UKM pada tahun yang sama.

Tertuduh didakwa membunuh Norzi antara pukul 3.30 dan 5 petang, 26 Julai 2004 di No. 2-1-6, Blok ST2, Apartmen Sri Tanjung, Jalan 7/1D, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi, dekat sini.
002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 4-11-2008 05:14 PM |All posts
sadisnye bace kisah2 nie..tatau lah nape ramai sgt yg kejam2 sampai nk berbunuh nie..
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 4-11-2008 05:57 PM |All posts

Reply #200 Syd's post

alamak! tak perasan thread Kisah-kisah pembunuhan yang tak mungkin akan dilupakan (versi Malaysia) tu

eh benggali ke? sbb rasanya macam chinese .......... email tu just ada gambar jek, takde berita pape ........

nanti post kat thread kisah pembunuhan tu ..... tapi bleh ke? takut ada yg trauma jek
Reply

Props Report

Highlander

++ classicism! ++

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 6-11-2008 09:25 AM |All posts
Originally posted by Syd at 3-11-2008 05:04 PM
meh lah sesama tambah isik arkib cari



nanti le kalau aku teringat mana2 tragedi dulu kala...aku buat request yek
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 6-11-2008 11:39 AM |All posts
seram je baca...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-11-2008 04:34 PM |All posts

Reply #196 Syd's post

kisah zaman komunis dulu... aku dgr cte ni ada 2 pihak yang terlibat dalam tragedi ni.. sama ada TD ataupun PGA.. aku pun konpius..
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 7-11-2008 09:53 AM |All posts

Reply #201 didi's post

betul ke yang tu?

gambo anak bini dia yang mmg ngeri gila kita nak tgk

nampak segala..

002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 7-11-2008 11:17 AM |All posts
Siapa bunuh anak saya?



ROSNINI menunjukkan salah satu buku rujukan SPM milik arwah Nurul Anira di Jeli semalam.

JELI - Dua hari lalu genap tujuh bulan kematian Nurul Anira Che Rosik (gambar kecil) , 17, yang menjadi mangsa rogol dan bunuh sebelum mayatnya ditemui dalam keadaan separuh bogel kira-kira 500 meter dari rumahnya di Kampung Chegar Bedil.

Namun, kes tersebut masih menjadi misteri bagi keluarga mangsa apabila polis gagal mengesan suspek sebenar setelah melakukan siasatan menyeluruh sekali gus menimbulkan tanda-tanya ibunya, Rosnini Abdul Rahman, 44.

Rosnini yang tidak dapat menyembunyikan rasa kecewanya berharap agar polis dapat menjelaskan perkembangan siasatan kes tersebut setelah beberapa kali perkara sama diajukannya sebelum ini tetapi hampa.

"Ada juga cakap-cakap masyarakat keliling yang saya dengar seperti tidak cukup barang kes, air mani suspek yang diambil sedikit dan tidak ada saksi.

"Tapi saya letak keyakinan tinggi pada polis untuk siasat kes ini kerana hati saya tidak tenteram selagi pembunuh Nurul tidak dibawa ke muka pengadilan," ujarnya ketika ditemui di rumahnya di sini semalam.

Sambil menahan sebak, Rosnini memberitahu keluarganya masih diselubungi kesedihan dengan kematian Nurul Anira yang diharap menjadi harapan keluarga kerana kecemerlanganya dalam pelajaran.
002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 7-11-2008 11:22 AM |All posts
Kes Nirmala Bonat


002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 7-11-2008 11:24 AM |All posts
Peguam bela persoal keadaan minda Nirmala

KUALA LUMPUR:Adakah manusia yang berfikiran waras akan membiarkan dirinya dibelasah atau didera dengan teruk?

Soalan ini dikemukakan peguam Akbardin Abdul Kader dalam hujahnya di sini hari ini pada perbicaraan melibatkan suri rumah Yim Pek Ha, 40, yang menghadapi empat pertuduhan mencederakan pembantu rumahnya warga Indonesia Nirmala Bonat pada 2004.

Akbardin yang mewakili Yim memberitahu Hakim Mahkamah Sesyen Akhtar Tahir bahawa adalah sesuatu yang amat luar biasa bagi Nirmala untuk tidak cuba menyelamatkan diri daripada dibelasah seperti yang dituduh itu.

"Mengapa dia tidak melarikan diri setelah didera pada Januari hingga Mei 2004, jika perkara itu benarbenar berlaku? Dia juga boleh meminta tolong.

"Dia boleh buka pintu dan lari. Dia juga boleh melarikan diri pada hujung minggu apabila keluarga berkenaan tidak berada di rumah," katanya.

Beliau juga bertanya kenapa Nirmala tidak mengadu kepada suami Yim tentang penderaan yang dikatakan berlaku itu.

"Mengapa dia mendiamkan diri dan tidak memberitahu sisuami sedangkan dia tahu beliau sudah tentu akan berbuat sesuatu bagi menghentikan penderaan itu, jika ini benarbenar berlaku," kata Akbardin sambil menegaskan bahawa anak guamnya tidak mempunyai sebab atau motif untuk mencederakan pembantu rumahnya itu.

Beliau juga berkata Nirmala mengalami masalah mental dan telah mencederakan dirinya sendiri.

Kata peguam itu lagi, tidak satu pun barang kes yang dikemukakan oleh pihak pendakwaan telah dihantar untuk dibuat ujian DNA bagi mengesahkan sama ada tertuduh telah menyentuh atau memegang kole dan seterika yang didakwa digunakan bagi mencederakan Nirmala.

"Perlu ditegaskan juga bahawa tidak terdapat saksi dalam kes ini. Apa yang ada hanyalah keterangan sipengadu terhadap tertuduh.

"Sepatutnya, polis mengemukakan bukti bebas lain bagi mengesahkan keterangan sipengadu. Malangnya, ini tidak ada," kata beliau.
002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 8-11-2008 12:43 PM |All posts
macam-macam zaman skrg ni....takut aku membacanyer....
az_maran
[url=http://www.i-am-pregnant.com/1207087200]http://www.i-am-pregnant.com/countdown/_babygirl/1207087200.jpg[/url]
  
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 10-11-2008 09:06 AM |All posts
Nauzubillah..hiwaminzaliq...
Membaca semua kisah di sini...benar2 menakutkan. mengapa manusia boleh berlaku sekejap itu???
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 11-11-2008 05:13 PM |All posts
bnyak gak kes yg aku x tau...yerla..kebnyakkan kes b'laku sblom aku lahir n time aku ekcik lg...bla bca dlm board nie...rsa sedih daa...geram pun da...risou pun da gak...mcm2 hal la skrg nie erk...rmai mnusia dh hilang pdoman...nielah akibatnyer bla nafsu mngawal akal...
Reply

Props Report

Fighter

[AikOLiaN]

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 15-11-2008 03:29 PM |All posts
menggemparkan ke ni...banjir besar KL tahun 1971
seram gak tengok gambar nih


segala yang dihasrat tapi tak didapat adalah nikmat yang paling padat
Reply

Props Report

Fighter

[AikOLiaN]

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 15-11-2008 03:32 PM |All posts



huhu, kes kontroversi gak ni
segala yang dihasrat tapi tak didapat adalah nikmat yang paling padat
Reply

Props Report

Fighter

[AikOLiaN]

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 15-11-2008 03:32 PM |All posts
botak chin


segala yang dihasrat tapi tak didapat adalah nikmat yang paling padat
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 15-11-2008 06:22 PM |All posts

Reply #288 iscol_klang's post

tq tq tq

ni la gambo yang aku nak tgk2 sangat


002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

Fighter

[AikOLiaN]

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-11-2008 02:27 AM |All posts

Reply #290 Syd's post

1st time aku terjumpa gambar ni dalam buku chronicles of malaysia, terus teringat kat ko
segala yang dihasrat tapi tak didapat adalah nikmat yang paling padat
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 17-11-2008 10:42 AM |All posts

Balas #291 iscol_klang\ catat

aku rindu laa

nak tgk gambo kathigesu tu..

ada tak gambo dia?

002 Pencinta Tegar Abam KJ
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 26-7-2014 11:07 AM , Processed in 0.135607 second(s), 26 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top