Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
4550
View
20
Reply

MARTIKA

[Copy link]

Author: isegrim_82       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-2-2007 10:17 PM | Show all posts |Read mode
ada sapa2 penah baca novel MARTIKA?dari Lamia Aimal. da lama da org baca buku ni. lain dari lain sket. pelik sket dari novel cinta biasa.citer pasal alien serang M'sia. tapi stil genre cinta la.. kire Martika ni heroin la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2007 11:00 PM | Show all posts

Reply #1 isegrim_82's post

ko biar betul
alien serang Malaysia
aku tak pernah baca tp mcm
interested jgk nak tahu jln citenya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2007 09:15 AM | Show all posts
citer da lama aku baca, x berapa ingat. time tu Martika g shopping, time tu alien serang m'sia. kire dorang terperangkap dalam shopping komplek tu la. dalam masa tu la Martika jumpa ngan mamat hero yg mula2 macam org x guna. asik gaduh2 jer dorang last2 i like u, u like me.. haha.. yg peliknyer, alien x dapat detect dorang terperangkap dalam bangunan tu. x igt da aku. tp best gak la, sebab lain dari lain. last2 dorang terselamat.. happy ending laa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2007 09:26 AM | Show all posts
err.. nanti aku merge topik lamia aimal dengan tajuk ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 09:32 PM | Show all posts
Wahhh.....tu crite lama tuh. Ingat2 lupa. Baca masa sekolah rendah dulu....Best...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2007 10:00 AM | Show all posts

Reply #5 mimie's post

sapa publisher utk novel martika ni?
manalah tahu kot2 kat pesta buku nanti boleh cari
utk dijadikan koleksi
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 10:57 AM | Show all posts
Samalah buku masa zaman sekolah dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 12:55 PM | Show all posts
tak pernah tau pun buku ni:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 12:56 PM | Show all posts
Hai semua..
saya baru join kat sini..

A'aa..memang best novel Martika nih..Masa skolah rendah dulu baca..memang tak faham sgt..dah besar sikit, baca balik..baru la faham..   

Yang sedihnye...time dia dapat tau yg makcik selalu ngan dia tu ibu kandung dia.. baru je nak merasa kasih-sayang ibu, meniggal lak ibu da  


Originally posted by haizaiza at 21-2-2007 10:00 AM
sapa publisher utk novel martika ni?
manalah tahu kot2 kat pesta buku nanti boleh cari
utk dijadikan koleksi



Kalo tak silap buku nih diterbitkan oleh Utusan Publications...
Warna kulit buku : biru muda (ala
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 04:54 PM | Show all posts
rasanya mcm terbitan dewan bahasa.. nanti check semula..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2007 03:11 PM | Show all posts
kalau rajin meneroka kedai buku.. macam2 cerita pelik boleh jumpa. Malaysia pun tak kurang citer2 best pee
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2007 03:58 PM | Show all posts
kalau rajin meneroka kedai buku.. macam2 cerita pelik boleh jumpa. Malaysia pun tak kurang citer2 best pee
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 03:02 PM | Show all posts
kalau tak silap terbitan DBP...
pernah baca mase zaman sekolah rendah...
memang best...
lain dari yang lain...
mana nak cari buku ni ek...
nak wat collection...
coz dulu saya pinjam dr library...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 09:02 AM | Show all posts
novel MARTIKA ni terbitan dewan bahasa dan pustaka.

waa....korang baca time sek rendah ek? aku baca time form 3. kira korang veteran aku lah yer....ekekekeke. anyway, citer dia mmg best giler-giler-giler. kira novel kesayangan aku sampai hari ni. kalu tak de jual kt PBAKL 08 nanti, korang ushalah jualan kilang dbp yg slalu buat kt ulu kelang tuh. kalu stock dia masaih ada lah.

tp sayanglah. penulis LAMIA AIMAL dh tak aktif. kembalilah kak Lamia....kami merindui karya2 mu...ececece

psssttt...nak kongsi satu rahsia...kalu korang susah sgt nak cari...korang pegi library dbp. kat situ semua koleksi novel ada termasuk novel Lamia yg lama2. korang mmg tak leh pinjam sbb bkn ahli. tapi korang leh fotostat...ekekkeekek. mak....mati kena saman aku lepas nih. hampunnn!!!

[ Last edited by  d7angel at 29-2-2008 09:04 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2008 06:33 PM | Show all posts
pernah baca buku ni dulu. Romantik juga lah kisah martika dengan mamat anak org kaya tu. dulu okaylah baca sbb time
kecik.La ni cam rasa pelik pulak buku tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 01:11 PM | Show all posts
Hii.. Cite nie memang saya pernah baca time sekolah rendah dulu. Pernah cuba cari kat mana-mana tapi macam tak jumpa. Tima kasih pasal mengembalikan nostalgia pasal novel ni. Best giler novel nie pada saya.. Masa itulah........mamat orang kaya anak tuan punya shoping complex tu kan.. Then diorang ada menyamar sbg husband & wife tuk menyelamatkan Martika dpd dibunuh/diculik oleh alien tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:42 PM | Show all posts

Balas #16 langit_biru18\ catat

ahah ada part masa diaorang menyamar tu,diaorang main ambil je baju yang adakat pasaraya tu. Siap boleh pinjam-pinjam lak barang kemas dari kedai-kedai kat situ.tapi serius pelik sebab alien tak pernah sondol tmpt diaorg sembunyi.apa ke rabun punya alien. punyalah besar mall tu takkan tak nak pi check. Sah! Alien Rabun!
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2012 10:57 AM | Show all posts
korang, mau ditanya, ada sesapa ada nk letgo buku ni x? aku tgh cari lama dah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 10:47 PM | Show all posts
wehh
percaya atau tidak
rindu giler dekat cerita ni
alia_kartika tu aku dapt idea dripd crta nihla
martika.....

dulu pnjamkat perpustakaan sekolah umi
huaaaaaa......
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2012 09:11 AM | Show all posts
oooooooooooo martika yeeee....
saya pon pernah baca novel ni. mmg best. novel lamia aimal yang pertama saya baca dan sejak tu saya agak minat dgn novel lamia aimal. kenapa ye dia dah tak menulis? novel dia mmg banyak tentang cikgu cikgi...ingat tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 10:32 PM | Show all posts
Buku ni satu batch ngan Puteri Monalisa dan Terumbu Karang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064457s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list