CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 9778|Reply: 46

Nak Pasang CCTV

[Copy link]

Post on 6-4-2007 07:44 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Ceritanya macam nipakcik nak masuk rumah baru dekat dengan Nilai 3, Negeri
Sembilan. Tapi kawasan sekeliling menakutkan lahrumah kosong, semak samun.
Nak pasang CCTV supaya boleh tengok sekitar rumah dari dalam bilik atau kalau
balik kampong, boleh tengok dalam dan luar rumah.

Pakcik minta quotation sana-sini.mak oooiiii! Harganya boleh menggugat
jantung saya!

Jadi nak mintak tolong kalau ada sesiapa yang tahu hal-hal macam ni, boleh advise macamana nak beli sendiri atau pasang sendiri. Pakcik ada PC tapi lebih dari tu tak
tahulah.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-4-2007 04:18 PM |All posts
Originally posted by pakcik at 6-4-2007 07:44 PM
Ceritanya macam nipakcik nak masuk rumah baru dekat dengan Nilai 3, Negeri
Sembilan. Tapi kawasan sekeliling menakutkan lahrumah kosong, semak samun.
Nak pasang CCTV supaya boleh tengok sek ...


pakcik boleh pegi ke low yat plaza.. ada satu webcam tu complete satu set dalam Rm500++ kot.
Yang ni ada GPRS/3G tak silap. Caranya.. beli starter pack hp (sim card)..lepas tu pasang kat dalam webcam ni.
Lepas tu dial in.. terus boleh connect.. . Boleh tengok dari handphone lagi.. kalau ada 3G lah hp.
Kalau takpun dial from pc ke notebook via stramyx.. konsepnya sama mcm alarm sistem yang guna wireless board untuk pasang sim card.
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 9-4-2007 08:58 AM |All posts
kalau cctv + alarm berapa ye..?

Ada package tak..?

brand apa yg elok..?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 9-4-2007 09:54 AM |All posts
cari je kat lelong.com.. ramai member beli dr sana...murah2.
Diam bukan lg tanda setuju...
Reply

Props Report

Post on 13-4-2007 10:46 AM |All posts
Originally posted by koko2 at 9-4-2007 08:58 AM
kalau cctv + alarm berapa ye..?

Ada package tak..?

brand apa yg elok..?


Cuba Layari........  http://www.panatrax.com/

COLOUR CAMERA



BLACK & WHITE CAMERA




Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 6-10-2008 09:20 AM |All posts
menarik thread ni....sapa ada pengalaman pakai CCTV...leh stori mori skit
Grazie amore per sapermi amare
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 6-10-2008 09:29 AM |All posts
Originally posted by CivicSI at 7-4-2007 04:18 PM

Kalau takpun dial from pc ke notebook via stramyx.. konsepnya sama mcm alarm sistem yang guna wireless board untuk pasang sim card.



tak paham la yg ni...boleh explain tak...

btw, kedai mana kat lowyat...& mcmana rupa starter pack tu? ada skali ngan kamera ke?


sori banyak tanya lak
Grazie amore per sapermi amare
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 6-10-2008 12:15 PM |All posts
Originally posted by misy at 6-10-2008 09:29 AM



tak paham la yg ni...boleh explain tak...

btw, kedai mana kat lowyat...& mcmana rupa starter pack tu? ada skali ngan kamera ke?


sori banyak tanya lak


sorry bahasa tunggang langgang.
maksudnya..you boleh dial CCTV sama ada from PC or notebook.Sebab kamera ni ada IP address..
Saya tak ingat nama kedai.. tapi kalau you explain kat mana mana kedai.. skrang ni dah banyak kot product mcm ni
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 6-10-2008 12:38 PM |All posts

Reply #8 CivicSI's post

oo ok thank, kiranye leh monitor online la ek...

agaknya harga skarang ni boleh dpt less rm500 kot

mcm menarik la, nak carik satu utk indoor nye, nak monitor bakal maid
Grazie amore per sapermi amare
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 6-10-2008 01:19 PM |All posts
Originally posted by misy at 6-10-2008 12:38 PM
oo ok thank, kiranye leh monitor online la ek...

agaknya harga skarang ni boleh dpt less rm500 kot

mcm menarik la, nak carik satu utk indoor nye, nak monitor bakal maid


beli jangan tak beli.. dah install share your experienced
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 6-10-2008 02:16 PM |All posts
umah my fren pakai CCTV yg dami set....untuk action jerk..

kat garaj umah letak....pintu depan/belakang dia letak...dlm umah pun ada 2,3 bijik...

saje nk takut2 kan maid dia, yg luar umah pulak nk takut2 kan perompak yg berniat tu.

kalau tak silap, yg dami set ni sebijik dlm rm50
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 6-10-2008 02:34 PM |All posts

Reply #10 CivicSI's post

heheh bunyik mcm mudah yek....kalau harga dia >500 kena pk dulu beb
Grazie amore per sapermi amare
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-10-2008 10:30 AM |All posts
Originally posted by misy at 6-10-2008 02:34 PM
heheh bunyik mcm mudah yek....kalau harga dia >500 kena pk dulu beb


Mahal sket takpe, Biar selamat dan berbaloi dari kena curi brang2 ribu. Raya baru2 ni ade my frends rumah die kena masuk. Emm, byk gak le ilang terutama duit ribu2 gak. So, pikir2kan le....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 7-10-2008 10:38 AM |All posts

Reply #13 cheman's post

betul gak tu...good investement sebenarnya...tapi kalau mencecah ribuan kena start simpan duit dulu la...
kat rumah ni takde simpan duit ribu riban, fungsi utama pasang ni utk close monitoring bakal maid ni....
Grazie amore per sapermi amare
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 23-12-2009 09:09 AM |All posts
sapa2 nak pasang CCTV kat dalam or luar rumah, boleh PM me,,
bukan saya berniaga, pasl ada kawan dari KT nak pasangkan kat  my house dengan harga murah..
Dah alang2 beliau kat KL, kalau sapa2 nak pasang area KL dan selangor, boleh buat terus..

For sure, harga di offer much much more cheaper dr current market..
harga dia offer, harga kampung...
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-12-2009 11:36 AM |All posts
Aku tengah cari dummy CCTV . Berapa hinggit ya?
Reply

Props Report

Highlander

Chikenit

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-12-2009 01:18 PM |All posts
kirawang berapa regenya?
DARSITA...SEHINGGA KINI AKU BENCI KAU...BLAH LA!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-12-2009 04:46 PM |All posts
sapa2 nak pasang CCTV kat dalam or luar rumah, boleh PM me,,
bukan saya berniaga, pasl ada kawan dari KT nak pasangkan kat  my house dengan harga murah..
Dah alang2 beliau kat KL, kalau sapa2 nak pa ...
kirawang Post at 23-12-2009 09:09


kirawang, bape total kamu spend utk satu umah??
:)
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 23-12-2009 09:58 PM |All posts
myra dan aslahudin, saya tak sure lagi berapa banyak..
Tapi yg pasti saya dah buat comparison, harga dia offer murah atleast 25% dr 2 company buat promosi masa Homedec baru2 ni..

Kalau u all ada extra money, better pasang le..mana tahu, maid dok buli our baby, kid(s) ke..
pernah tengok kat youtube baby kena sepak terajang, tak sampai hati nak tengok sampai habis..
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-12-2009 02:32 AM |All posts
hajat di hati mmg mau pasang cctv..tapi mau tau kosnya bapa??
:)
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 24-12-2009 08:36 AM |All posts
nak berapa biji kamera , aslahudin..? 4 ke?

Kalau nak buat auto gated pon dia buat sekali...nanti saya check price..
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-12-2009 11:39 AM |All posts
nak berapa biji kamera , aslahudin..? 4 ke?

Kalau nak buat auto gated pon dia buat sekali...nanti saya check price..
kirawang Post at 24-12-2009 08:36


kirawang, a'ah plan mau bubuh 4, depan - atas & bwh ngan blkng - atas & bwh..
:)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 5-1-2010 11:02 AM |All posts
adei..ada sapa2 lagi yg pernah ada pengalaman psg cctv kt umah..just nak tau bape kosnya smua..lh arr budget2..
:)
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 5-1-2010 04:37 PM |All posts
nak berapa biji kamera , aslahudin..? 4 ke?

Kalau nak buat auto gated pon dia buat sekali...nanti saya check price..
kirawang Post at 24-12-2009 08:36


ha ah..bagi lah anggaran harga...pastuh auto gated skali...act, bln march br boleh masuk rumah  baru...mmg plan nk pasang dedua tuh...tp agak2, kwn u ader ke sampai time tuh?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 5-1-2010 05:57 PM |All posts
CCTV lak... ermm belum pk pun pasal CCTV ni lagi
bspotgurl.blogspot.com
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-10-2014 11:45 AM , Processed in 0.151273 second(s), 32 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top