Nak Pasang CCTV - Hobi,Koleksi & Aktiviti Luar - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 10964|Reply: 46

Nak Pasang CCTV

[Copy link]
Post time 6-4-2007 07:44 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Ceritanya macam nipakcik nak masuk rumah baru dekat dengan Nilai 3, Negeri
Sembilan. Tapi kawasan sekeliling menakutkan lahrumah kosong, semak samun.
Nak pasang CCTV supaya boleh tengok sekitar rumah dari dalam bilik atau kalau
balik kampong, boleh tengok dalam dan luar rumah.

Pakcik minta quotation sana-sini.mak oooiiii! Harganya boleh menggugat
jantung saya!

Jadi nak mintak tolong kalau ada sesiapa yang tahu hal-hal macam ni, boleh advise macamana nak beli sendiri atau pasang sendiri. Pakcik ada PC tapi lebih dari tu tak
tahulah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2007 04:18 PM | Show all posts | Share
Originally posted by pakcik at 6-4-2007 07:44 PM
Ceritanya macam nipakcik nak masuk rumah baru dekat dengan Nilai 3, Negeri
Sembilan. Tapi kawasan sekeliling menakutkan lahrumah kosong, semak samun.
Nak pasang CCTV supaya boleh tengok sek ...


pakcik boleh pegi ke low yat plaza.. ada satu webcam tu complete satu set dalam Rm500++ kot.
Yang ni ada GPRS/3G tak silap. Caranya.. beli starter pack hp (sim card)..lepas tu pasang kat dalam webcam ni.
Lepas tu dial in.. terus boleh connect.. . Boleh tengok dari handphone lagi.. kalau ada 3G lah hp.
Kalau takpun dial from pc ke notebook via stramyx.. konsepnya sama mcm alarm sistem yang guna wireless board untuk pasang sim card.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2007 08:58 AM | Show all posts | Share
kalau cctv + alarm berapa ye..?

Ada package tak..?

brand apa yg elok..?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2007 09:54 AM | Show all posts | Share
cari je kat lelong.com.. ramai member beli dr sana...murah2.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2007 10:46 AM | Show all posts | Share
Originally posted by koko2 at 9-4-2007 08:58 AM
kalau cctv + alarm berapa ye..?

Ada package tak..?

brand apa yg elok..?


Cuba Layari........  http://www.panatrax.com/

COLOUR CAMERA



BLACK & WHITE CAMERA




Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 09:20 AM | Show all posts | Share
menarik thread ni....sapa ada pengalaman pakai CCTV...leh stori mori skit
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 09:29 AM | Show all posts | Share
Originally posted by CivicSI at 7-4-2007 04:18 PM

Kalau takpun dial from pc ke notebook via stramyx.. konsepnya sama mcm alarm sistem yang guna wireless board untuk pasang sim card.



tak paham la yg ni...boleh explain tak...

btw, kedai mana kat lowyat...& mcmana rupa starter pack tu? ada skali ngan kamera ke?


sori banyak tanya lak
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 12:15 PM | Show all posts | Share
Originally posted by misy at 6-10-2008 09:29 AM



tak paham la yg ni...boleh explain tak...

btw, kedai mana kat lowyat...& mcmana rupa starter pack tu? ada skali ngan kamera ke?


sori banyak tanya lak


sorry bahasa tunggang langgang.
maksudnya..you boleh dial CCTV sama ada from PC or notebook.Sebab kamera ni ada IP address..
Saya tak ingat nama kedai.. tapi kalau you explain kat mana mana kedai.. skrang ni dah banyak kot product mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 12:38 PM | Show all posts | Share

Reply #8 CivicSI's post

oo ok thank, kiranye leh monitor online la ek...

agaknya harga skarang ni boleh dpt less rm500 kot

mcm menarik la, nak carik satu utk indoor nye, nak monitor bakal maid
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 01:19 PM | Show all posts | Share
Originally posted by misy at 6-10-2008 12:38 PM
oo ok thank, kiranye leh monitor online la ek...

agaknya harga skarang ni boleh dpt less rm500 kot

mcm menarik la, nak carik satu utk indoor nye, nak monitor bakal maid


beli jangan tak beli.. dah install share your experienced
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 02:16 PM | Show all posts | Share
umah my fren pakai CCTV yg dami set....untuk action jerk..

kat garaj umah letak....pintu depan/belakang dia letak...dlm umah pun ada 2,3 bijik...

saje nk takut2 kan maid dia, yg luar umah pulak nk takut2 kan perompak yg berniat tu.

kalau tak silap, yg dami set ni sebijik dlm rm50
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 02:34 PM | Show all posts | Share

Reply #10 CivicSI's post

heheh bunyik mcm mudah yek....kalau harga dia >500 kena pk dulu beb
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 10:30 AM | Show all posts | Share
Originally posted by misy at 6-10-2008 02:34 PM
heheh bunyik mcm mudah yek....kalau harga dia >500 kena pk dulu beb


Mahal sket takpe, Biar selamat dan berbaloi dari kena curi brang2 ribu. Raya baru2 ni ade my frends rumah die kena masuk. Emm, byk gak le ilang terutama duit ribu2 gak. So, pikir2kan le....
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 10:38 AM | Show all posts | Share

Reply #13 cheman's post

betul gak tu...good investement sebenarnya...tapi kalau mencecah ribuan kena start simpan duit dulu la...
kat rumah ni takde simpan duit ribu riban, fungsi utama pasang ni utk close monitoring bakal maid ni....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 09:09 AM | Show all posts | Share
sapa2 nak pasang CCTV kat dalam or luar rumah, boleh PM me,,
bukan saya berniaga, pasl ada kawan dari KT nak pasangkan kat  my house dengan harga murah..
Dah alang2 beliau kat KL, kalau sapa2 nak pasang area KL dan selangor, boleh buat terus..

For sure, harga di offer much much more cheaper dr current market..
harga dia offer, harga kampung...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 11:36 AM | Show all posts | Share
Aku tengah cari dummy CCTV . Berapa hinggit ya?
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 01:18 PM | Show all posts | Share
kirawang berapa regenya?
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 04:46 PM | Show all posts | Share
sapa2 nak pasang CCTV kat dalam or luar rumah, boleh PM me,,
bukan saya berniaga, pasl ada kawan dari KT nak pasangkan kat  my house dengan harga murah..
Dah alang2 beliau kat KL, kalau sapa2 nak pa ...
kirawang Post at 23-12-2009 09:09


kirawang, bape total kamu spend utk satu umah??
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 09:58 PM | Show all posts | Share
myra dan aslahudin, saya tak sure lagi berapa banyak..
Tapi yg pasti saya dah buat comparison, harga dia offer murah atleast 25% dr 2 company buat promosi masa Homedec baru2 ni..

Kalau u all ada extra money, better pasang le..mana tahu, maid dok buli our baby, kid(s) ke..
pernah tengok kat youtube baby kena sepak terajang, tak sampai hati nak tengok sampai habis..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2009 02:32 AM | Show all posts | Share
hajat di hati mmg mau pasang cctv..tapi mau tau kosnya bapa??
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2009 08:36 AM | Show all posts | Share
nak berapa biji kamera , aslahudin..? 4 ke?

Kalau nak buat auto gated pon dia buat sekali...nanti saya check price..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2009 11:39 AM | Show all posts | Share
nak berapa biji kamera , aslahudin..? 4 ke?

Kalau nak buat auto gated pon dia buat sekali...nanti saya check price..
kirawang Post at 24-12-2009 08:36


kirawang, a'ah plan mau bubuh 4, depan - atas & bwh ngan blkng - atas & bwh..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 11:02 AM | Show all posts | Share
adei..ada sapa2 lagi yg pernah ada pengalaman psg cctv kt umah..just nak tau bape kosnya smua..lh arr budget2..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 04:37 PM | Show all posts | Share
nak berapa biji kamera , aslahudin..? 4 ke?

Kalau nak buat auto gated pon dia buat sekali...nanti saya check price..
kirawang Post at 24-12-2009 08:36


ha ah..bagi lah anggaran harga...pastuh auto gated skali...act, bln march br boleh masuk rumah  baru...mmg plan nk pasang dedua tuh...tp agak2, kwn u ader ke sampai time tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 05:57 PM | Show all posts | Share
CCTV lak... ermm belum pk pun pasal CCTV ni lagi
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-8-2015 01:53 AM GMT+8 , Processed in 0.066895 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list