Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
123Next
Return to list New
108101
View
57
Reply

Lewat haid - pil apa sesuai?

[Copy link]

Author: liessa05       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2007 02:17 PM | Show all posts |Read mode
Selalunya kitaran haid setiap bulan ok. Tetapi entah macamana bulan ni terlewat beberapa hari. Apakah pil yg sesuai di makan untuk bagi darah haid tu keluar. Kat farmasi ada jual tak pil tu?
Anyone boleh tolong?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2007 02:35 PM | Show all posts

Reply #1 liessa05's post

rasa dayang ade kot....
tapi kl nak tau pasal herba..dayang pun leh tolong...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2007 02:36 PM | Show all posts
kau dah kahwin ke belum?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2007 10:38 AM | Show all posts

Reply #1 liessa05's post

liessa u dah kawen ke belom...
kalau belom... susah gakler nak cakap...
kalau dah kawen.... maybe dah lekat kot....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2007 11:46 AM | Show all posts

Reply #4 chez_adex's post

kl lum kawen maybe ade masalah senggugut kot....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2007 12:56 PM | Show all posts
Dah kahwin....dah pun check pregnancy test...2-3 kali....takda apa2 pun.
Not ready yet to have baby..... dah tanya farmasi....kena guna prenancy oral....tapi stok dihentikan atas sebab disalahgunakan.
Sapa-sapa yang tau ubat apa sesuai nak keluarkan haid?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2007 02:38 PM | Show all posts
Dah berapa hari lewat. Masa my case dulu, I lewat 2 minggu, buat pregnancy test negative and dr. kata tak pregnant. But masa tu I exicited sangat nak pregnant, maklumlah first pregnant. Then, after 3 bulan still tak period, then I gi another dr - gynae, dia buat scan, then nampak lah ada baby. Seronok betul.
Kadang2, if our hormon tak kuat, pregnancy test memang tak show. Kalau nak tahu betul2, kena buat scanning lah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2007 02:49 PM | Show all posts

Reply #6 liessa05's post

rasanyer kalau g farmasi.... tanya ajer kat situ nak ubat suh period....
cuba pegi farmasi lain....
kalau x pon g klinik ker... tanya ubat utk turunkan period....

pelik jugak adex liessa xnak baby lagik...
u baru kawen ker...?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2007 02:50 PM | Show all posts

Reply #6 liessa05's post

kl nak cuba herba, dayang leh tolong....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2007 04:55 PM | Show all posts
tunggu next year baru ready nak ada baby.....masih dalam mood honeymoon....tak puas lagi nak travel jauh2 ngan hubby.
i dont think so i ni pregnant....coz memang takda tanda2 pun i nak muntah ke....penat ke....
tulah...i dah tanya farmasi.....kena makan pil cytotec....mahal sikit lah....tapi susahnya i nak dapatkan pil tu kat farmasi. Banyak klinik and farmasi dah tanya.....tapi takda. Has anyone tau mana nak dapat cytotec?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2007 05:06 PM | Show all posts

Reply #10 liessa05's post

anak tu kan rezeki....cuba ambik pil perancang..tapi kena ingat..jgn samapi memudharatkan diri...setahu dayang pil perancang akan mengganggu hormon..leh buat kita gemuk...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2007 05:28 PM | Show all posts

Reply #10 liessa05's post

cuba try tanya duphaston or marvellon....
ubat tu pon leh kuarkan period...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2007 05:49 PM | Show all posts

Reply #12 chez_adex's post

yer ker?????????
Reply

Use magic Report

Ika_09 This user has been deleted
Post time 31-5-2007 11:46 AM | Show all posts

Lewat haid - pil apa sesuai?

Hai Uda,

Ika nak tumpang tanya sikit berkenaan lewat haid ni...
1. Masa Uda Lewat haid 1-2 minggu tu... Uda ada rasa apa2 alahan tak? Sebab Ika tak rasa apa2.
2. Masa dah masuk 3 bulan tu, Uda masih tak tahu yg Uda mengandung ke? tak ade rasa apa2 ke?
Ika ni dah lewat period 2 minggu lebih. Pergi check Doc. Tapi negative.

Doc ada Bagi ubat turun period Duphaston. tapi belum mkn lagi sbb terbaca catatan Uda ni...
mana tahu ada rezeki mcm Uda.
Boleh Uda cerita kat ika pengalaman Uda Waktu Lewat haid sehingga 3 bulan? Ika teringin nak tahu...

Terima Kasih!
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2007 01:37 AM | Show all posts
Cuba laa amik supplements.Ape2 pun smer tu mesti sbb hormon yg dah jadi tak stable disebabkan stress, pemakanan, unhealthy lifestyles etc..Ubat2 ni pun tak bagus sangat sbb kandungan drugs so mesti ade sife effets walopun tak merbahaya.

Cuba try supplement LD-Venus.My mom yg period x dtg setahun lepas tu ok balik.Then my friends yg amik pun kata cycle tu jadi tetap and pms symptoms gone...Walaupun herbs tapi clinically proven 98% effective and dpt award Gold Medal dlm China Products and Practical Technology Exhibition and also Gold Medal utk Products For Ladies & Children Exhibition.

Juga bagus utk hubungan suami isteri especially utk jaga suami supaya tak cari lain ataupun utk kembalikan balik time sewaktu baru kahwin...hehe
Reply

Use magic Report

Ika_09 This user has been deleted
Post time 6-6-2007 09:27 AM | Show all posts

Reply #15 neomorpheus's post

nak dapatkan LD-Venus kat mane? kat farmasi ada ke @ kat kedai2 jamu? LD-Venus ni sesuai untuk umur berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 11:36 AM | Show all posts
klopis selalu gak lewat piriod..and klopis ni jenis piriod yang teruk...sengugut...tak taula pesal lately piriod kuar tak menentu...tak dapat nak bajet bile die nak kuar...suke2 je die kuar....
tapi riso la jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 11:53 AM | Show all posts

Reply #17 klopis's post

dah lama ke?
tak cuba ambik pe2 rawatan ker>?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 01:52 PM | Show all posts

Reply #18 dayang_baiduri's post

tak wat ape2 rawatan lagi pun....macam last april die tak kuar...then tengah bulan mei die kuar...bulan ni tak taula macam mane lak....then sometime belah kiri kat pinggang tu sakit macam berdenyut...
takotla nak gi jumpe doc...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 02:58 PM | Show all posts

Reply #19 klopis's post

better jumpa doc dulu la....mane tau kan....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 03:01 PM | Show all posts
kalau lmbt dtg period dlm 3-7 ari.....
beli ubat kat farmasi namanya ( PREGNAN)....
tp sblm mkn ubat tu..makesure anda btl2 tidak mengandung~!!
then bru blh mkn ubt tu...
mmg mujarab...sehari lepas tu bru period kuor...
kalo tak percaya..pegi mana2 farmasi dan tya psl ubat berkenaan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 03:14 PM | Show all posts
jumpa doc dulu...takpun gi farmasi..ada ubatnyer..aku tak ingatlah namanyer
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 04:07 PM | Show all posts
utk memulihkan kembali kitaran haid kita cuba amik bidadari dan juga Nuage.....kegunaannya utk pemulihan hormon....ada kawan saya da setahun lebih tak dtg2 period...alhamdulillah amalan dua produk ni dia dah period dah.....
anything PM me.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2007 11:55 AM | Show all posts
Herba akar kayu pun leh membantu pulihkan kitaran haid....nak tau lebih lanjut herba Khasiat Bumi...PM dayang...InsyaAllah, dayang dapat tolong
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2007 02:51 PM | Show all posts
well masalah ries baru2 nie...ries amalkan marcillon....baru setahun kawin....so selalunya period on time....walaupun x banyak....this month..period ries x dtg...ries ingat sebab aritue ries x follow makan pill sgt..bz dgn keje....then...nak dijadikan citer..dah lewat 4-5 hari...x dtg2 lagi....ries cek..x lekat apa2....cuma pinggang sakit...camner ek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list