CARI Malay Forums

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
12Next
Return to list New
View: 10456|Reply: 43

Kencing Kotor

[Copy link]
Post time 20-4-2007 12:45 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

nak tanyala....kencing kotor....apa puncanya ekk....anyone plzz....

thank you.

[ Last edited by  amazed at 22-12-2008 03:33 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2007 03:14 PM | Show all posts | Share
Kencing kotor tanda sakit buah pinggang
Oleh Hanisah Selamat


JIKA anda berada dalam kelompok ini - lelaki dan mengalami kencing berdarah - lakukan temujanji segera dengan doktor. Berbanding wanita, fenomena kencing kotor di kalangan kaum Adam adalah antara petanda serangan sakit buah pinggang.

Secara normal, jangkitan kuman pada pundi kencing hanya melanda golongan Hawa kerana ia mudah menyusup
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2007 04:05 PM | Show all posts | Share
thanks banyak2 bagi artikel tu..........nak kena cek la nie.....adoiiii.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2007 05:35 PM | Show all posts | Share
Originally posted by klopis at 20-4-2007 12:45
nak tanyala....kencing kotor....apa puncanya ekk....anyone plzz....

thank you.


...aku rasa topic pasal kencing kotor...kerap kencing...urine infection nie dah berkali kali kali kali korang bukak...dan dah berkali2 kali kali kali jugak aku kata...pi selak kat thread digest tu....kat situ dah banyak dah yang dok discuss pasal benda nie....

...so...lagik satu kali lagi aku nasihatkan kat korang...sebelom bukak topic...cubalah selak kat digest thread tu dulu...dan...sambunglah dari thread yang telah sedia ada tu...
...kalau masih tak tau kat mana nak carik digest threads tu semua...nie aku tepekkan buat korang...

...on the very top of your screen...ko pasti nampak heading nie kan???...just below the no. of pages yang tertera kat the main page tu...



Pharmacist & Medical Doctor online                         All       Digest      Poll      Activity

...clik jer lah kat digest tu...nanti akan kluar topic2 yang dah didigestkan....

...ok??...clear tak??...

...kalau tak clear...bley pm aku atau si sofea tu...











[ Last edited by  blackmore at 20-4-2007 05:48 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2008 03:25 PM | Show all posts | Share

Reply #2 merissa's post

apa beza symptom kencing kotor dgn batu karang? saya tgh sakit ni . belah kanan dari depan pinggang sampaila ke belakang. dr ada bagi antibiotik tapi masih belum baik lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 10:28 AM | Show all posts | Share

kencing kotor?...

hai...

kalu dah ader topic ni, mod tolong merged kan ek?... ader sesaper belh tolong kiter mengenai kencing kotor nie?..
a) betul ker kencing kotor nie mnyukarkan mengandung?..
b) ader x ubat-ubatan @ makanan yang boleh membantu mengubati kencing kotor nie?
c) penyakit ni berbahaya x?

tolong kiter... plzzz
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 11:14 AM | Show all posts | Share
kene tukar filter cam Diamon ..............
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 11:19 AM | Show all posts | Share
dulu penah dpt kencing kotor nie..
doctor bagi satu jenis ubat tu..lupa lah nama ubat tu...
tapi cara nk mkn campur ngn air suam...
rasa die
cara paling senang nk elak banyakkan minum plain water
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 11:57 AM | Show all posts | Share
mmm biasa mek dgr psl kencing kotor ni wanita mengandung...bila checkup bulanan pastikan minum air kosong bnyk2 dan buang air dulu sebleum gi klinik..mesti kencing tak kotor..heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 03:40 PM | Show all posts | Share

nak try produk dnavechee( aiedil)

Keistimewaan Aiedil




Melawas pembuangan air besar

Mengawal bentuk badan

Merangsang kecantikan kulit

Melancarkan peredaran darah

Merawat jerawat

Membantu meningkatkan kesihatan wanita

Menenangkan fikiran

Membina tenaga

Baik untuk buah pinggang

Memulihkan tenaga seksual

Sesuai diamalkan oleh pengidap batu karang

Sangat baik untuk ibu-ibu selepas bersalin



TESTIMONI

Saya mengalami masalah sakit sendi terutama dibahagian lutut menyebabkan saya terpaksa duduk bila solat dan saya juga mengalami masalah muka yang berjeragat. Selepas saya mengamalkan produk minuman kesihatan aiedil selama 1 bulan alhamdulillah saya tidak lagi sakit lutut dan mampu berdiri ketika solat. Cadangan pengasas agar saya mencampur aiedil bersama limau nipis dan meratakan pada wajah saya.

                                                                                        Pn.Norma

[ Last edited by  mydnavechee at 18-4-2008 10:13 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 03:49 PM | Show all posts | Share
minum air barli daa....
kasi cuci buah pinggang.

tak caya, tanya la mana2 doktor pun. nak lagi best, tanya pesakit kencing manis ; kencing manis sebab buah pinggang gagal berfungsi, sbb tu sakit. dah sakit, doktor kata minum la air barli utk cuci buah pinggang.

dan banyakkan minum air masak.  
ni kaedah mudah aje la. kalo ubat saintifik/kimia tu... kena org lain jawabkan la...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 09:50 PM | Show all posts | Share
kalau kat pharmacy, boleh dptkan 'ural' - serbuk campur dgn air n minum. cukup berkesan.

kalau kat rumah, alternatif remedey, gunakan baking soda yg utk masak tu, campur dgn air, and minum. pun berkesan. jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 12:10 AM | Show all posts | Share

Reply #7 LostSoul's post

baking soda?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 01:34 PM | Show all posts | Share

Reply #8 bzzts's post

Yes
baking soda tak pun cari soda water dalam can tu. kalau tak ok gak kena la makan antibiotik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 02:49 PM | Show all posts | Share
kawan mintak tulung tanya nie

dia mengandung, kencing kotor Albumin 1+..
apa maksudnya.... dia nak tau risiko terhadap baby gak...

thanx
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 10:43 PM | Show all posts | Share

Reply #9 tasha76's post

soda ke, aiskrim soda? carbonated ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2008 07:12 AM | Show all posts | Share

Reply #10 harumanisz's post

albumin +1?


hurm... selalu dlama air kencing nomal takkan ade albumin, sebab albumin ni molekul die besar, so die tak leh tembus glomerulus... meaning kt buah pinggang tu...


dah g dokter, dokter kate ape?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2008 04:21 PM | Show all posts | Share
cranberry juice pun ok gak..at least rasa dia lebih sedap dari air masam yg dr slalu bagi tu...aku memang slalu kena..nak nak bulan posa...kureng air....masa kena, tobat azam nak minum air gelen-gelen..tapi memang tak leh telan air banyk la...perut rasa nak pecah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 02:58 PM | Show all posts | Share
Originally posted by azz_azza at 8-3-2008 07:12 AM
albumin +1?


hurm... selalu dlama air kencing nomal takkan ade albumin, sebab albumin ni molekul die besar, so die tak leh tembus glomerulus... meaning kt buah pinggang tu...


dah g dokte ...


lepas gi Dr la dia dapat tau albumin 1+... tadi tanya dia, dia kata dr x bg penjelasan...
susah gak tu...

x der ke dr kat sini yang boleh bg penjelasan...
dia cuma nak tau punca dan risiko ke atas baby dia...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 11:52 PM | Show all posts | Share

Reply #8 bzzts's post

yup.. yg buat masak kek tu.. campur dgn air masak.. minum.. buat 2-3 kali, nanti lega..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 03:02 AM | Show all posts | Share

Reply #15 LostSoul's post

aiskrim soda takleh ek?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 06:32 AM | Show all posts | Share

Balas #14 harumanisz\ catat

die ade hypertension ke


tp rasanya klu hypertension albumin +3...


tapi heran gk klu ade albumin dlm urin...


sy cek japs, nnt sy bgtau balik...


ty doctor2 kat sini ke...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 06:44 AM | Show all posts | Share
dokter tu ade recheck balik x



my mom b4 dis ade albumin +1 in her urine, then recheck balik, n normal, xde dah...


tp  my mom xpregnant la masa tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 05:41 PM | Show all posts | Share
glumerulos problem kut
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 06:28 PM | Show all posts | Share

Reply #16 bzzts's post

aiskrim soda tak pernah try la... ni nak sedap ke naik baik?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

27-2-2015 08:25 AM GMT+8 , Processed in 0.142394 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list