Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
6259
View
13
Reply

Sekolah Menengah Tahfiz

[Copy link]

Author: si bulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-9-2007 12:12 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum,

Kakak bulat tgh pening pikir nak antar anak tunggal dia kat sekolah mane tak tau...
tapi nak sekolah tahfiz.. sekarang ni anak sedara bulat tingkatan 1...
tapi sekolah tahfiz dia yg sekarang ni ala2 teruk sikit.. dgn pengurusan asyik bertukar & so on... jadi mcm kurang terkawal + student2 situ dh dok cakap melayu jer, tak cakap arab dah... so, skill bahasa arab pun dh kurang..

so, nak mintak kerjasama baik dr semua forumners kalau2 tau sekolah tahfiz mane yg ok.. kalau boleh bagi sekali address, contact no or website ker... & area pilihan : Selangor, KL or Penang or Kedah...

Terima kasih semuaaa.... ;)
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2007 12:45 PM | Show all posts

Reply #1 si bulat's post

Kat Taman Cheras Indah ada...Macammana ek..you boleh datang sini naik LRT...turunkan kat Stesen Pandan Jaya...then you proceed ke Masjid Mustaqimah Taman Cheras Indah...ada bebudak tahfiz blaja kat situ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2007 02:38 PM | Show all posts
Maahad Tahfiz  A-Fuqaha
Lot 3283, Jalan MPI, Sungai Merab Luar, Bangi Selangor
Tel: 03-89267762/89261478
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2007 03:23 PM | Show all posts
Originally posted by ianho at 27-9-2007 02:38 PM
Maahad TahfizA-Fuqaha
Lot 3283, Jalan MPI, Sungai Merab Luar, Bangi Selangor
Tel: 03-89267762/89261478



Maahad ni die ajar tahfiz je ke atau die ade gak sekolah biasa
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2007 05:14 PM | Show all posts
aku cadangkan ko antar anak sekolah tahfiz kat

DARUL QURAN, KUALA KUBU BARU
sekolah kerajaan under JAKIM

skang tgh pengambilan baru download borang & info sekolah kat sini
http://www.islam.gov.my/dquran/

insya-allah anak aku kan ke sini nanti.. aminnn..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2007 11:11 PM | Show all posts
Kakak do mana, kena more specific sbb kat area cheras, kajang, hulu langat, bangi semua ada sekolah tahfiz......semuga diberi petunjuk dan dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2007 08:10 AM | Show all posts

Reply #5 eiyoei's post

tapi Darul Quran ni utk lepasan SPM kan...

anak sedara bulat nye plan nak further study kat U. Madinah.. la nih, dia baru form 1.. so, nak kena start tahfiz sekarang le kan...?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2007 08:11 AM | Show all posts
Originally posted by sang_garang at 27-9-2007 11:11 PM
Kakak do mana, kena more specific sbb kat area cheras, kajang, hulu langat, bangi semua ada sekolah tahfiz......semuga diberi petunjuk dan dipermudahkan


kalau boleh bulat nak cari yg area PJ ker Sg Buloh ker or yg dekat2 sini....

ader tak yer?

;)
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2007 08:17 AM | Show all posts

Reply #8 si bulat's post

maaf zahir batin a kak, ssaya ta familiar kawasn tu, saya tinggal cheras...nnti saya tanyakan kekwn kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2007 08:45 AM | Show all posts
Originally posted by eiyoei at 27-9-2007 05:14 PM
aku cadangkan ko antar anak sekolah tahfiz kat

DARUL QURAN, KUALA KUBU BARU
sekolah kerajaan under JAKIM

skang tgh pengambilan baru download borang & info sekolah kat sini
http://www.isla ...


darul quran ni bagus......persekitaran dia pun aman dan tenteram.......dikelilingi dgn tasik....tenang sj kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2007 09:07 AM | Show all posts

Reply #10 pinKy180's post

ni bukan untuk lepasan spm jer ke..
budak2 13, 14 tahun leh masuk ke..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2007 09:29 AM | Show all posts

Reply #11 awan's post

try lah call.. aku pun x sure stakat umor bape bole masuk sana.. mungkin orang2 darul quran boleh bagi advise ke
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2007 05:08 PM | Show all posts
Orang Tabligh pun banyak buat sekolah tahfiz. Dengarnya lagi murah perbelanjaan kalau hantar sana. Cuba try tanya member tabligh dalam forum ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2007 09:16 AM | Show all posts
Originally posted by awan at 28-9-2007 09:07 AM
ni bukan untuk lepasan spm jer ke..
budak2 13, 14 tahun leh masuk ke..


sy rasa utk lepasan spm saja......
klau lepasan spm nak masuk kena interview dulu......dia suruh hafal beberapa muka surat ayat al-Quran dlm masa beberapa minit.....syafawi....pastu tulis sama....

bg lepasan spm, semua aliran boleh, tp dgn syarat lulus interview....

[ Last edited by  pinKy180 at 29-9-2007 09:24 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067277s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list