CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3737|Reply: 13

Sekolah Menengah Tahfiz

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-9-2007 12:12 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Assalamualaikum,

Kakak bulat tgh pening pikir nak antar anak tunggal dia kat sekolah mane tak tau...
tapi nak sekolah tahfiz.. sekarang ni anak sedara bulat tingkatan 1...
tapi sekolah tahfiz dia yg sekarang ni ala2 teruk sikit.. dgn pengurusan asyik bertukar & so on... jadi mcm kurang terkawal + student2 situ dh dok cakap melayu jer, tak cakap arab dah... so, skill bahasa arab pun dh kurang..

so, nak mintak kerjasama baik dr semua forumners kalau2 tau sekolah tahfiz mane yg ok.. kalau boleh bagi sekali address, contact no or website ker... & area pilihan : Selangor, KL or Penang or Kedah...

Terima kasih semuaaa.... ;)
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-9-2007 12:45 PM |All posts

Reply #1 si bulat's post

Kat Taman Cheras Indah ada...Macammana ek..you boleh datang sini naik LRT...turunkan kat Stesen Pandan Jaya...then you proceed ke Masjid Mustaqimah Taman Cheras Indah...ada bebudak tahfiz blaja kat situ...
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-9-2007 02:38 PM |All posts
Maahad Tahfiz  A-Fuqaha
Lot 3283, Jalan MPI, Sungai Merab Luar, Bangi Selangor
Tel: 03-89267762/89261478
kehidupan semakin gawat  . . .  nilai duit makin ciput . . dada makin sesak
jom berkoperasi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
http://forum3.cari.com.my/viewthread.php?tid=299812&extra=&page=1
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-9-2007 03:23 PM |All posts
Originally posted by ianho at 27-9-2007 02:38 PM
Maahad TahfizA-Fuqaha
Lot 3283, Jalan MPI, Sungai Merab Luar, Bangi Selangor
Tel: 03-89267762/89261478



Maahad ni die ajar tahfiz je ke atau die ade gak sekolah biasa
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-9-2007 05:14 PM |All posts
aku cadangkan ko antar anak sekolah tahfiz kat

DARUL QURAN, KUALA KUBU BARU
sekolah kerajaan under JAKIM

skang tgh pengambilan baru download borang & info sekolah kat sini
http://www.islam.gov.my/dquran/

insya-allah anak aku kan ke sini nanti.. aminnn..
1

View rating log

Cintailah yang memberi nikmat dan jangan jatuh cinta pada nikmat yang diberikan
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-9-2007 11:11 PM |All posts
Kakak do mana, kena more specific sbb kat area cheras, kajang, hulu langat, bangi semua ada sekolah tahfiz......semuga diberi petunjuk dan dipermudahkan
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-9-2007 08:10 AM |All posts

Reply #5 eiyoei's post

tapi Darul Quran ni utk lepasan SPM kan...

anak sedara bulat nye plan nak further study kat U. Madinah.. la nih, dia baru form 1.. so, nak kena start tahfiz sekarang le kan...?
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-9-2007 08:11 AM |All posts
Originally posted by sang_garang at 27-9-2007 11:11 PM
Kakak do mana, kena more specific sbb kat area cheras, kajang, hulu langat, bangi semua ada sekolah tahfiz......semuga diberi petunjuk dan dipermudahkan


kalau boleh bulat nak cari yg area PJ ker Sg Buloh ker or yg dekat2 sini....

ader tak yer?

;)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-9-2007 08:17 AM |All posts

Reply #8 si bulat's post

maaf zahir batin a kak, ssaya ta familiar kawasn tu, saya tinggal cheras...nnti saya tanyakan kekwn kat sana.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-9-2007 08:45 AM |All posts
Originally posted by eiyoei at 27-9-2007 05:14 PM
aku cadangkan ko antar anak sekolah tahfiz kat

DARUL QURAN, KUALA KUBU BARU
sekolah kerajaan under JAKIM

skang tgh pengambilan baru download borang & info sekolah kat sini
http://www.isla ...


darul quran ni bagus......persekitaran dia pun aman dan tenteram.......dikelilingi dgn tasik....tenang sj kat situ
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-9-2007 09:07 AM |All posts

Reply #10 pinKy180's post

ni bukan untuk lepasan spm jer ke..
budak2 13, 14 tahun leh masuk ke..
sesungguhnya kita sedang menghampiri rahmat Allah..dengan kesabaran yang ada dalam diri...
dan sesungguhnya rahmat Allah itu sentiasa mendahului kemurkaanNya.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-9-2007 09:29 AM |All posts

Reply #11 awan's post

try lah call.. aku pun x sure stakat umor bape bole masuk sana.. mungkin orang2 darul quran boleh bagi advise ke
Cintailah yang memberi nikmat dan jangan jatuh cinta pada nikmat yang diberikan
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-9-2007 05:08 PM |All posts
Orang Tabligh pun banyak buat sekolah tahfiz. Dengarnya lagi murah perbelanjaan kalau hantar sana. Cuba try tanya member tabligh dalam forum ni.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-9-2007 09:16 AM |All posts
Originally posted by awan at 28-9-2007 09:07 AM
ni bukan untuk lepasan spm jer ke..
budak2 13, 14 tahun leh masuk ke..


sy rasa utk lepasan spm saja......
klau lepasan spm nak masuk kena interview dulu......dia suruh hafal beberapa muka surat ayat al-Quran dlm masa beberapa minit.....syafawi....pastu tulis sama....

bg lepasan spm, semua aliran boleh, tp dgn syarat lulus interview....

[ Last edited by  pinKy180 at 29-9-2007 09:24 AM ]
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 08:30 AM , Processed in 0.129286 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top