KIA SPECTRA vs PESONA - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
1234Next
Return to list New
View: 10650|Reply: 77

KIA SPECTRA vs PESONA

[Copy link]
Post time 9-11-2007 06:20 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Atas baik budi semua forumer..den mintak tolong, antara dua ni mana lagi better n more better or ada cadangan lain, cadangkan kereta yang hampir sama ngan price dua2 kereta ni..!! dari segi part n minyak ke.. ke aper2 la yang u'all tau about kereta..!! den FENING ni nak pilih yang mana satu...PLZzzz !!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-11-2007 06:22 PM | Show all posts | Share
aik.. den buka 1 thread je.. tgk2 ader dua..mod..sorry!!

tlg delete yang satu tu ehhh..!!

huhuh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 06:38 PM | Show all posts | Share
pilihan aku pesona sbb aku dah naik dua2 keta nih..
perbezaan mmg ketara..

kia spectra dr segi pemanduan dan keselesaan lebih kurang keta wira..
pesona dari segi pemanduaan lagi bagus dr kia spectra..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 06:54 PM | Show all posts | Share
kia spectra so far xde masalah..
pesona masih baru..
kalau nak jual nanti pon kia dapat lebih tinggi dari proton
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 06:57 PM | Show all posts | Share
gendua lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:05 PM | Show all posts | Share
cdgn aku tgk dulu bajet mcm mn...
dari segi kos repair,servis, minyak etc...
klu niat kete ni mmg nk simpan lm elok beli yg elok sikit la...
erkk tak menjawab soklan ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:08 PM | Show all posts | Share
kete ni nk pki cpt ke?
skrg nih heboh kata proton nk keluara kete sedan br...
harga mula bwh 30k...
perodua pu nk kluar kete br taun depan...
lbh baik tunggu dulu kot....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:15 PM | Show all posts | Share
kia spectra lagi mahal dari persona.pemanduan lagi selesa spectra.spectra takde masalah persona baru lagi tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:27 PM | Show all posts | Share
aku nyer cadangan...
pesona lagi ok...
bukan apa kalau kia dia punya maintenance tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 08:59 PM | Show all posts | Share

tp persona buruk arr belakang dia..



Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 09:43 PM | Show all posts | Share
Baik amik Persona...murah berbanding KIA
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 09:45 PM | Show all posts | Share

Reply #9 freekey's post

kalau belankang dah ubah macam ni masi buruk ker

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 10:11 PM | Show all posts | Share
buruk ke tidak belakang Persona bergantung kepada org yg tengok...ada suka ada tidak
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 05:30 AM | Show all posts | Share
persona....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 10:33 AM | Show all posts | Share
elakkan diri dari terjebak dengan kia, hyundai, chevrolet... apa lagi naza...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 11:32 AM | Show all posts | Share
Belilah kereta Spectra ada free 5 service ngan body kit dan sport rim...

persona...value mahal berbanding dengan spec yang diberikan..

kalau nak puas hati lagi... pergi test drive dua-dua kereta...

petua nak jaga kereta kia.... jangan service overdue....

good luck
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 11:37 AM | Show all posts | Share
proton mudah servis. barang local. nak modify-upgrade pun takde la mahal macam NOVUS KIA tuh.

err... bukan aku kata, org sbelah aku ni yg kata...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 12:50 PM | Show all posts | Share
kalau nak senang maintain amik persona la .......... parts proton senang dpt & blh servis kat mane2 kedai pun.
Tp kalau mau kepuasan membeli ......... ikut selera sendiri la
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 12:53 PM | Show all posts | Share
spectra novus memang lawa giler..kereta pun ok takde masalah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 02:23 PM | Show all posts | Share
Originally posted by pochiee at 10-11-2007 11:32 AM
Belilah kereta Spectra ada free 5 service ngan body kit dan sport rim...

persona...value mahal berbanding dengan spec yang diberikan..

kalau nak puas hati lagi... pergi test drive dua-dua k ...


bape ek harge spectra?ape spec dpt?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 02:46 PM | Show all posts | Share
Satu ajer downside KIA yg aku pasti - sparepart dia mahalllll!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 03:13 PM | Show all posts | Share
Persona ni body structure belakang ngan interior trim je yg yang byk ubah.. enjin, chasis, etc sumenye sama, tambahan pulak Persona ni improvement Gen2. Rear header pun dah tinggi skit dari Gen.2
Spectra maintainance cost tinggi.. Kalau bagi pilihan eden pilih Persona..eden bukan orang Proton ye..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 08:41 PM | Show all posts | Share
spectra,spectra novus ke spectra 5...yang mane satu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-11-2007 08:50 PM | Show all posts | Share
Originally posted by takde_name at 10-11-2007 02:23 PM


bape ek harge spectra?ape spec dpt?



emm... dari yang den tgk.. harga rm58k la mcm tu...!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-11-2007 08:51 PM | Show all posts | Share
Originally posted by joe_jang at 10-11-2007 08:41 PM
spectra,spectra novus ke spectra 5...yang mane satu


spectra yg biasa je..!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-7-2015 08:02 AM GMT+8 , Processed in 0.141618 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list