Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
1234Next
Return to list New
13032
View
77
Reply

KIA SPECTRA vs PESONA

[Copy link]

Author: kelawargirl85       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-11-2007 06:20 PM | Show all posts |Read mode
Atas baik budi semua forumer..den mintak tolong, antara dua ni mana lagi better n more better or ada cadangan lain, cadangkan kereta yang hampir sama ngan price dua2 kereta ni..!! dari segi part n minyak ke.. ke aper2 la yang u'all tau about kereta..!! den FENING ni nak pilih yang mana satu...PLZzzz !!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2007 06:22 PM | Show all posts
aik.. den buka 1 thread je.. tgk2 ader dua..mod..sorry!!

tlg delete yang satu tu ehhh..!!

huhuh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 06:38 PM | Show all posts
pilihan aku pesona sbb aku dah naik dua2 keta nih..
perbezaan mmg ketara..

kia spectra dr segi pemanduan dan keselesaan lebih kurang keta wira..
pesona dari segi pemanduaan lagi bagus dr kia spectra..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 06:54 PM | Show all posts
kia spectra so far xde masalah..
pesona masih baru..
kalau nak jual nanti pon kia dapat lebih tinggi dari proton
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 06:57 PM | Show all posts
gendua lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:05 PM | Show all posts
cdgn aku tgk dulu bajet mcm mn...
dari segi kos repair,servis, minyak etc...
klu niat kete ni mmg nk simpan lm elok beli yg elok sikit la...
erkk tak menjawab soklan ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:08 PM | Show all posts
kete ni nk pki cpt ke?
skrg nih heboh kata proton nk keluara kete sedan br...
harga mula bwh 30k...
perodua pu nk kluar kete br taun depan...
lbh baik tunggu dulu kot....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:15 PM | Show all posts
kia spectra lagi mahal dari persona.pemanduan lagi selesa spectra.spectra takde masalah persona baru lagi tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:27 PM | Show all posts
aku nyer cadangan...
pesona lagi ok...
bukan apa kalau kia dia punya maintenance tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 08:59 PM | Show all posts

tp persona buruk arr belakang dia..



Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 09:43 PM | Show all posts
Baik amik Persona...murah berbanding KIA
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 09:45 PM | Show all posts

Reply #9 freekey's post

kalau belankang dah ubah macam ni masi buruk ker

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 10:11 PM | Show all posts
buruk ke tidak belakang Persona bergantung kepada org yg tengok...ada suka ada tidak
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 05:30 AM | Show all posts
persona....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 10:33 AM | Show all posts
elakkan diri dari terjebak dengan kia, hyundai, chevrolet... apa lagi naza...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 11:32 AM | Show all posts
Belilah kereta Spectra ada free 5 service ngan body kit dan sport rim...

persona...value mahal berbanding dengan spec yang diberikan..

kalau nak puas hati lagi... pergi test drive dua-dua kereta...

petua nak jaga kereta kia.... jangan service overdue....

good luck
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 11:37 AM | Show all posts
proton mudah servis. barang local. nak modify-upgrade pun takde la mahal macam NOVUS KIA tuh.

err... bukan aku kata, org sbelah aku ni yg kata...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 12:50 PM | Show all posts
kalau nak senang maintain amik persona la .......... parts proton senang dpt & blh servis kat mane2 kedai pun.
Tp kalau mau kepuasan membeli ......... ikut selera sendiri la
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 12:53 PM | Show all posts
spectra novus memang lawa giler..kereta pun ok takde masalah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 02:23 PM | Show all posts
Originally posted by pochiee at 10-11-2007 11:32 AM
Belilah kereta Spectra ada free 5 service ngan body kit dan sport rim...

persona...value mahal berbanding dengan spec yang diberikan..

kalau nak puas hati lagi... pergi test drive dua-dua k ...


bape ek harge spectra?ape spec dpt?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 02:46 PM | Show all posts
Satu ajer downside KIA yg aku pasti - sparepart dia mahalllll!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 03:13 PM | Show all posts
Persona ni body structure belakang ngan interior trim je yg yang byk ubah.. enjin, chasis, etc sumenye sama, tambahan pulak Persona ni improvement Gen2. Rear header pun dah tinggi skit dari Gen.2
Spectra maintainance cost tinggi.. Kalau bagi pilihan eden pilih Persona..eden bukan orang Proton ye..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 08:41 PM | Show all posts
spectra,spectra novus ke spectra 5...yang mane satu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-11-2007 08:50 PM | Show all posts
Originally posted by takde_name at 10-11-2007 02:23 PM


bape ek harge spectra?ape spec dpt?



emm... dari yang den tgk.. harga rm58k la mcm tu...!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-11-2007 08:51 PM | Show all posts
Originally posted by joe_jang at 10-11-2007 08:41 PM
spectra,spectra novus ke spectra 5...yang mane satu


spectra yg biasa je..!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072809s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list