CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
"Friday 22 Aug-National Mourning Day : Mourning For MH17 Victims......."
1234Next
Return Post new threads
Show: 8267|Reply: 77

KIA SPECTRA vs PESONA

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-11-2007 06:20 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Atas baik budi semua forumer..den mintak tolong, antara dua ni mana lagi better n more better or ada cadangan lain, cadangkan kereta yang hampir sama ngan price dua2 kereta ni..!! dari segi part n minyak ke.. ke aper2 la yang u'all tau about kereta..!! den FENING ni nak pilih yang mana satu...PLZzzz !!

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-11-2007 06:22 PM |All posts
aik.. den buka 1 thread je.. tgk2 ader dua..mod..sorry!!

tlg delete yang satu tu ehhh..!!

huhuh...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 9-11-2007 06:38 PM |All posts
pilihan aku pesona sbb aku dah naik dua2 keta nih..
perbezaan mmg ketara..

kia spectra dr segi pemanduan dan keselesaan lebih kurang keta wira..
pesona dari segi pemanduaan lagi bagus dr kia spectra..
Reply

Props Report

Post on 9-11-2007 06:54 PM |All posts
kia spectra so far xde masalah..
pesona masih baru..
kalau nak jual nanti pon kia dapat lebih tinggi dari proton
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-11-2007 06:57 PM |All posts
gendua lagi best
Reply

Props Report

Post on 9-11-2007 07:05 PM |All posts
cdgn aku tgk dulu bajet mcm mn...
dari segi kos repair,servis, minyak etc...
klu niat kete ni mmg nk simpan lm elok beli yg elok sikit la...
erkk tak menjawab soklan ke ni?
Reply

Props Report

Post on 9-11-2007 07:08 PM |All posts
kete ni nk pki cpt ke?
skrg nih heboh kata proton nk keluara kete sedan br...
harga mula bwh 30k...
perodua pu nk kluar kete br taun depan...
lbh baik tunggu dulu kot....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 9-11-2007 07:15 PM |All posts
kia spectra lagi mahal dari persona.pemanduan lagi selesa spectra.spectra takde masalah persona baru lagi tak tahu
Reply

Props Report

Post on 9-11-2007 07:27 PM |All posts
aku nyer cadangan...
pesona lagi ok...
bukan apa kalau kia dia punya maintenance tinggi...
........................
EveryDAY is my WONDERFUL Day.. I really Enjoy it.. :)
Reply

Props Report

Emperor

Terganggu di fikiranku...

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 9-11-2007 08:59 PM |All posts

tp persona buruk arr belakang dia..



Reply

Props Report

Post on 9-11-2007 09:43 PM |All posts
Baik amik Persona...murah berbanding KIA
people killin', people dyin'
"where is the love"
Reply

Props Report

Warrior

-=( urait nopo asi )=-

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 9-11-2007 09:45 PM |All posts

Reply #9 freekey's post

kalau belankang dah ubah macam ni masi buruk ker

Stacy FC Member #001
JSHRFC Member #001

♥♥♥ Tamparuli is where all the pretty sumandaks grew up ♥♥♥
Reply

Props Report

Post on 9-11-2007 10:11 PM |All posts
buruk ke tidak belakang Persona bergantung kepada org yg tengok...ada suka ada tidak
people killin', people dyin'
"where is the love"
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 10-11-2007 05:30 AM |All posts
persona....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-11-2007 10:33 AM |All posts
elakkan diri dari terjebak dengan kia, hyundai, chevrolet... apa lagi naza...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-11-2007 11:32 AM |All posts
Belilah kereta Spectra ada free 5 service ngan body kit dan sport rim...

persona...value mahal berbanding dengan spec yang diberikan..

kalau nak puas hati lagi... pergi test drive dua-dua kereta...

petua nak jaga kereta kia.... jangan service overdue....

good luck
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 10-11-2007 11:37 AM |All posts
proton mudah servis. barang local. nak modify-upgrade pun takde la mahal macam NOVUS KIA tuh.

err... bukan aku kata, org sbelah aku ni yg kata...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 10-11-2007 12:50 PM |All posts
kalau nak senang maintain amik persona la .......... parts proton senang dpt & blh servis kat mane2 kedai pun.
Tp kalau mau kepuasan membeli ......... ikut selera sendiri la
.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-11-2007 12:53 PM |All posts
spectra novus memang lawa giler..kereta pun ok takde masalah
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 10-11-2007 02:23 PM |All posts
Originally posted by pochiee at 10-11-2007 11:32 AM
Belilah kereta Spectra ada free 5 service ngan body kit dan sport rim...

persona...value mahal berbanding dengan spec yang diberikan..

kalau nak puas hati lagi... pergi test drive dua-dua k ...


bape ek harge spectra?ape spec dpt?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-11-2007 02:46 PM |All posts
Satu ajer downside KIA yg aku pasti - sparepart dia mahalllll!!!!!
bellsani80@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-11-2007 03:13 PM |All posts
Persona ni body structure belakang ngan interior trim je yg yang byk ubah.. enjin, chasis, etc sumenye sama, tambahan pulak Persona ni improvement Gen2. Rear header pun dah tinggi skit dari Gen.2
Spectra maintainance cost tinggi.. Kalau bagi pilihan eden pilih Persona..eden bukan orang Proton ye..
Reply

Props Report

Post on 10-11-2007 08:41 PM |All posts
spectra,spectra novus ke spectra 5...yang mane satu
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-11-2007 08:50 PM |All posts
Originally posted by takde_name at 10-11-2007 02:23 PM


bape ek harge spectra?ape spec dpt?



emm... dari yang den tgk.. harga rm58k la mcm tu...!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-11-2007 08:51 PM |All posts
Originally posted by joe_jang at 10-11-2007 08:41 PM
spectra,spectra novus ke spectra 5...yang mane satu


spectra yg biasa je..!!
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-8-2014 02:01 AM , Processed in 0.155171 second(s), 36 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top