CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
"Friday 22 Aug-National Mourning Day : Mourning For MH17 Victims......."
Show: 5234|Reply: 18

NIXODERM..

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-1-2008 09:27 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sper yg penah pakai cream nixoderm ni??nk tau gak kesannyer...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 11-1-2008 10:05 AM |All posts
aku antara pemakai krim nixoderm ni. aku pakai sejak aku kecik2 lagi, abah aku kalau anak2 dia kena gigit nyamuk atau semut mesti dia selalu sapu ubat ni. ok lah, utk jerawat, bisul kira2 kalau untuk skin disorder ok sgt lah. itu aku punya opinion and experience la. org lain tatau la plak.
mr crowley....
won't you ride my white horse
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-1-2008 10:40 AM |All posts

Reply #2 pokjali's post

yer kerh...i pun bru start pkai 2 pun mmbr yg suggest..b4 dis mmg xtau kwjudan cream ni..i pkai utk jrwat kt muka yg mkin melampau...dh brhbis byk tp degil tol jrwat..last2 pkai cream ni jer..bru 4 ari pakai alhamdulillah jrwat mkin surut..tnggal parut jer..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-1-2008 12:12 PM |All posts
sesaper yg der xperiance ttg nixoderm ni leh la share kt thread ni..
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 11-1-2008 08:20 PM |All posts
aku biasa pakai mase arwah atuk aku ada...berkesanlah...jugak tapi dah lame x guna
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-1-2008 01:34 PM |All posts

Reply #5 mizsela's post

yer ker??take time x menda nier??
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 14-1-2008 11:18 PM |All posts
pakai gak klau time jerawat muncul.....
okla, berkesan....cepat gak la......
3 Syawal 1430H
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 15-1-2008 10:22 PM |All posts
alammakkk..i baru balik dr guardian..tgh cari ubat jerawat..xtau nak pilih mana satu..tp ad ala nmpk this nixoderm nih..tp rissau mcm xbest je..pastu beli oxy5 je...ermmm..ok x krim nih??? features kotak dia mcm xbest je
hehe...mcm old skoool..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 16-1-2008 01:47 PM |All posts
Originally posted by debunga_zazz at 11-1-2008 10:40 AM
yer kerh...i pun bru start pkai 2 pun mmbr yg suggest..b4 dis mmg xtau kwjudan cream ni..i pkai utk jrwat kt muka yg mkin melampau...dh brhbis byk tp degil tol jrwat..last2 pkai cream ni jer..bru ...


DEBUNGA_ZAZZ.... amacam pakai cream ni... b'tambah baik tak...  kalau baik, akak pun nak cubalah.... mahal tak...?  kalau panau leh hilang tak..? anak akak (bawah 8 tahun) ada panau kat muka... sian dia.. leh hilang tak ya agaknya....:cry:
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 16-1-2008 03:19 PM |All posts

Reply #8 airyfairy's post

mmg old skool pun...
tp, bagus.....

klau sapu kat jerawat yg baru nak tumbuh, trus x jadi tumbuh.....
3 Syawal 1430H
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 16-1-2008 04:17 PM |All posts

Reply #10 estnee's post

ye ke??ishhh..dh terbeli oxy...silap x buka forum dulu b4 g beli..isk iskk
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 16-1-2008 04:23 PM |All posts

Reply #11 airyfairy's post

xper...guna jela....

klau x bkesan..beli la nixoderm nie...ala, murah je..dlm $5 kan...xingat la...
3 Syawal 1430H
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-1-2008 10:28 AM |All posts
Saya memang guna Nixoderm dari zaman belajar tapi cuma if ada jerawat sesat..just apply sikit atas jerawat tiap hari till parutnya pun tak nampak.
Cuma kulit saya sensitif, pernah pakai atas jerawat masa tidur, sekali terpalit atas kulit yang takde jerawat, terus melecur..tapi nothing serious.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-1-2008 04:04 PM |All posts
Originally posted by mya_sara2 at 16-1-2008 01:47 PM


DEBUNGA_ZAZZ.... amacam pakai cream ni... b'tambah baik tak...  kalau baik, akak pun nak cubalah.... mahal tak...?  kalau panau leh hilang tak..? anak akak (bawah 8 tahun) ada panau kat muk ...


allow akak!!....so far bunga pakai nixoderm ni alhamdulillah ok la akak....b4 dis bunga dh guna mcm2 produk yg mahal2 tp x berkesan nk pulihkan jerawat ni.....mula2 nk beli x confident gak sbb murah kn..pas 2 ader mmbr suggest sgt so bunga kuatkn hati beli gak..dh 2 minggi pakai mmg ok..jerawat kering..1st bunga sapu rose hip oil produk from cosway mmg bagus utk hilang kan paru then biar dlm 1jam bunga apply cream ni b4 tidor...skrang dh ader perubahan dr dlu.....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-2-2012 08:07 PM |All posts
jumpa pun pasal nixoderm nie..
kasi up sikit..
harap-harap dapat response..

nixoderm ni ok tak untuk muka yang naik ruam???
muka aku banyak ruam 2-3 ari nie..ni mesti produk baru aku pakai tu..menci...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-2-2012 10:10 AM |All posts
Nixoderm ni byk kegunaannya
kalau kena gigit nyamuk, gatal2 kulit , jerawat etc
tapi kalau nak pakai utk jerawat, jgn sapu tebal2. takat sapu nipis je. karang melepuh pulak kulit kat pipi tu
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 29-2-2012 01:36 AM |All posts
my skin sensitif, guna cream nixoderm ni nanti jadi mcm terbakar ..
Demam VC tak kebah! Go IzarAiman
Reply

Props Report

Fighter

C'EST LA VIE

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 29-2-2012 03:58 PM |All posts
my skin sensitif, guna cream nixoderm ni nanti jadi mcm terbakar ..
airisa Post at 29-2-2012 01:36


try campo ngan vaseline so tht jadi makin cair


dedulu kalau jerawat nak naik + jerawat pasir ada, tempek ni mmg menjadik ajer...


tapi agak kering for my skin so mmg kena pakai nipis2 on certain area.


lama dah tak pakai sbb dah tak berkeperluan kot. adik akak pakai sampai skrg lepas akak kasik utk jerawat pasir dia, good for her lah kan?
"oh well, shit happens!!! that's life"
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-3-2012 11:40 AM |All posts
try campo ngan vaseline so tht jadi makin cair


dedulu kalau jerawat nak naik + jerawat pasi ...
Pe4RL Post at 29-2-2012 15:58



   kalau jerawat sebijik dua tu, just guna cream Retin-A .. cepat je kecut & takde parut.
Demam VC tak kebah! Go IzarAiman
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-8-2014 03:38 AM , Processed in 0.130494 second(s), 27 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top