CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 7272|Reply: 18

NIXODERM..

[Copy link]
Post time 11-1-2008 09:27 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sper yg penah pakai cream nixoderm ni??nk tau gak kesannyer...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2008 10:05 AM | Show all posts | Share
aku antara pemakai krim nixoderm ni. aku pakai sejak aku kecik2 lagi, abah aku kalau anak2 dia kena gigit nyamuk atau semut mesti dia selalu sapu ubat ni. ok lah, utk jerawat, bisul kira2 kalau untuk skin disorder ok sgt lah. itu aku punya opinion and experience la. org lain tatau la plak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2008 10:40 AM | Show all posts | Share

Reply #2 pokjali's post

yer kerh...i pun bru start pkai 2 pun mmbr yg suggest..b4 dis mmg xtau kwjudan cream ni..i pkai utk jrwat kt muka yg mkin melampau...dh brhbis byk tp degil tol jrwat..last2 pkai cream ni jer..bru 4 ari pakai alhamdulillah jrwat mkin surut..tnggal parut jer..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2008 12:12 PM | Show all posts | Share
sesaper yg der xperiance ttg nixoderm ni leh la share kt thread ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2008 08:20 PM | Show all posts | Share
aku biasa pakai mase arwah atuk aku ada...berkesanlah...jugak tapi dah lame x guna
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2008 01:34 PM | Show all posts | Share

Reply #5 mizsela's post

yer ker??take time x menda nier??
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 11:18 PM | Show all posts | Share
pakai gak klau time jerawat muncul.....
okla, berkesan....cepat gak la......
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2008 10:22 PM | Show all posts | Share
alammakkk..i baru balik dr guardian..tgh cari ubat jerawat..xtau nak pilih mana satu..tp ad ala nmpk this nixoderm nih..tp rissau mcm xbest je..pastu beli oxy5 je...ermmm..ok x krim nih??? features kotak dia mcm xbest je
hehe...mcm old skoool..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2008 01:47 PM | Show all posts | Share
Originally posted by debunga_zazz at 11-1-2008 10:40 AM
yer kerh...i pun bru start pkai 2 pun mmbr yg suggest..b4 dis mmg xtau kwjudan cream ni..i pkai utk jrwat kt muka yg mkin melampau...dh brhbis byk tp degil tol jrwat..last2 pkai cream ni jer..bru ...


DEBUNGA_ZAZZ.... amacam pakai cream ni... b'tambah baik tak...  kalau baik, akak pun nak cubalah.... mahal tak...?  kalau panau leh hilang tak..? anak akak (bawah 8 tahun) ada panau kat muka... sian dia.. leh hilang tak ya agaknya....:cry:
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2008 03:19 PM | Show all posts | Share

Reply #8 airyfairy's post

mmg old skool pun...
tp, bagus.....

klau sapu kat jerawat yg baru nak tumbuh, trus x jadi tumbuh.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2008 04:17 PM | Show all posts | Share

Reply #10 estnee's post

ye ke??ishhh..dh terbeli oxy...silap x buka forum dulu b4 g beli..isk iskk
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2008 04:23 PM | Show all posts | Share

Reply #11 airyfairy's post

xper...guna jela....

klau x bkesan..beli la nixoderm nie...ala, murah je..dlm $5 kan...xingat la...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 10:28 AM | Show all posts | Share
Saya memang guna Nixoderm dari zaman belajar tapi cuma if ada jerawat sesat..just apply sikit atas jerawat tiap hari till parutnya pun tak nampak.
Cuma kulit saya sensitif, pernah pakai atas jerawat masa tidur, sekali terpalit atas kulit yang takde jerawat, terus melecur..tapi nothing serious.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-1-2008 04:04 PM | Show all posts | Share
Originally posted by mya_sara2 at 16-1-2008 01:47 PM


DEBUNGA_ZAZZ.... amacam pakai cream ni... b'tambah baik tak...  kalau baik, akak pun nak cubalah.... mahal tak...?  kalau panau leh hilang tak..? anak akak (bawah 8 tahun) ada panau kat muk ...


allow akak!!....so far bunga pakai nixoderm ni alhamdulillah ok la akak....b4 dis bunga dh guna mcm2 produk yg mahal2 tp x berkesan nk pulihkan jerawat ni.....mula2 nk beli x confident gak sbb murah kn..pas 2 ader mmbr suggest sgt so bunga kuatkn hati beli gak..dh 2 minggi pakai mmg ok..jerawat kering..1st bunga sapu rose hip oil produk from cosway mmg bagus utk hilang kan paru then biar dlm 1jam bunga apply cream ni b4 tidor...skrang dh ader perubahan dr dlu.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 08:07 PM | Show all posts | Share
jumpa pun pasal nixoderm nie..
kasi up sikit..
harap-harap dapat response..

nixoderm ni ok tak untuk muka yang naik ruam???
muka aku banyak ruam 2-3 ari nie..ni mesti produk baru aku pakai tu..menci...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 10:10 AM | Show all posts | Share
Nixoderm ni byk kegunaannya
kalau kena gigit nyamuk, gatal2 kulit , jerawat etc
tapi kalau nak pakai utk jerawat, jgn sapu tebal2. takat sapu nipis je. karang melepuh pulak kulit kat pipi tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 01:36 AM | Show all posts | Share
my skin sensitif, guna cream nixoderm ni nanti jadi mcm terbakar ..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 03:58 PM | Show all posts | Share
my skin sensitif, guna cream nixoderm ni nanti jadi mcm terbakar ..
airisa Post at 29-2-2012 01:36


try campo ngan vaseline so tht jadi makin cair


dedulu kalau jerawat nak naik + jerawat pasir ada, tempek ni mmg menjadik ajer...


tapi agak kering for my skin so mmg kena pakai nipis2 on certain area.


lama dah tak pakai sbb dah tak berkeperluan kot. adik akak pakai sampai skrg lepas akak kasik utk jerawat pasir dia, good for her lah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2012 11:40 AM | Show all posts | Share
try campo ngan vaseline so tht jadi makin cair


dedulu kalau jerawat nak naik + jerawat pasi ...
Pe4RL Post at 29-2-2012 15:58



   kalau jerawat sebijik dua tu, just guna cream Retin-A .. cepat je kecut & takde parut.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

28-8-2015 10:13 AM GMT+8 , Processed in 0.070025 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list