kelemahan proton saga baru - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 24943|Reply: 295

kelemahan proton saga baru

[Copy link]
Post time 13-2-2008 11:35 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

assalamualaikum...

setiap kereta ade la kelemahan sendiri...pe kate sape2 yg dah beli kete ni,yang taw kelemahannya luahkan kat sini supaya yang berminat bleh taw...aku pon minat jugak kete ni tapi risau terlampau bnyak plak sakit2 dia nanti..

same same kite kongsikan bersame...

sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:37 PM | Show all posts | Share
masi awal lagi ni..rasa2 belum ada lagi yg dah own kereta ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:48 PM | Show all posts | Share
10hb arituh dah nmpk ader sorg nih pki on da road.... cantik jer duk kat sebelah sbb ms tuh tgh jammed.... sempat gakla usha skit2 n bercita2 nak beli jgk......
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:50 PM | Show all posts | Share
Persona pun orang belum dapat cari kelemahan dia lagi..nikan pulak Saga baru..hurm.tunggu la setahun dua dulu...baru kita tahu problem dia apa..?..ahaksz..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:53 PM | Show all posts | Share
tgguuuuu....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:58 PM | Show all posts | Share

Reply #1 adeq_qlate90's post

belilah dulu baru tau ape kelemahanya...klu berani tgg risiko lah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:16 AM | Show all posts | Share
sumer kete ade kelemahannye,harga mahal ke murah ke..

yg penting kete nie kne servis ikut jadual jek..

yg lain cm biase jek, jgn la beli kete stendet..pastu lenjan mcm kete rally

pastu kecoh2 bg tau rosak itu ini
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:28 AM | Show all posts | Share

Reply #1 adeq_qlate90's post

kelemahan aku nampak, tingkap belakang power tangann!

agak2 kalau proton buat power window up baper ribu lagi harga keter ni erk??.. huhuhuhuuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:38 AM | Show all posts | Share

Reply #1 adeq_qlate90's post

kelemahan kete proton saga baru ni mmg banyak, kalo nak tau lebih lanjut sila tanya jeremy clarkson
http://www.youtube.com/watch?v=rSIh4k5ZZDo
http://www.youtube.com/watch?v=BDwkxFm5_pM

kena kutuk gila2 kete kite ngan korea...:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:46 AM | Show all posts | Share
ooooo..aku pun tungggu 2 3 tahun gak nk tau mmc ner prestasi keta ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 08:40 AM | Show all posts | Share

Reply #8 takumi86's post

haaaaaaaa.....tingkap belakang power tangan..?

koman arr...tarap kancel la plak...

haku ingatkan seme elektrikal power window..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 08:41 AM | Show all posts | Share

Reply #8 takumi86's post

........................
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 08:41 AM | Show all posts | Share

Reply #8 takumi86's post

haaaaaaaa.....tingkap belakang power tangan..?

koman arr...tarap kancel la plak...

haku ingatkan seme elektrikal power window..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 09:06 AM | Show all posts | Share
Kelemahan Saga terletak pada huruf 'A'. Sebab kalau tukar 'A' kepada 'O'...akan jadi Sogo.....pernah dengar Proton Sogo?

Satu lagi kelemahan Saga ialah bila masuk Perak, dia rosak belah belakang. Bila ke Terengganu, rosak belah depan....(with apologies to semua orang Perak dan Ganu)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 09:36 AM | Show all posts | Share
Tak paham ler lawan perak terengganu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 09:56 AM | Show all posts | Share
keta pun tak kuar lagi. camne nak bagi review. hehe .. ker dah ada yang dah dpt?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 10:05 AM | Show all posts | Share

Reply #16 mix_chinese's post

me dah tengok atas jalan dah keter ni... last week... kat ipoh... plastik pun x bukak lg...he..he..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 10:25 AM | Show all posts | Share
Originally posted by sedondon at 14-2-2008 09:36 AM
Tak paham ler lawan perak terengganu tu.


aku pun x fhm nih.....hat perak ngan ganu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 10:57 AM | Show all posts | Share
pembuka thread nih sure nak beli saga nih, tapi masih was2 tentang prestasi saga...........

ko beli jer, enjin pun power, bawah sikit dari enjin Soyuz jer.........
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 10:57 AM | Show all posts | Share

Balas #16 mix_chinese\ catat

dah ada dah kat jalan...
cuma belum banyak lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 11:17 AM | Show all posts | Share

Reply #15 sedondon's post

Ni lawak lama sebenarnya...sejak Proton Saga original keluar tahun 85 dulu...

Gini...masuk Ganu rosak depan sebab jadi PROTONG Saga. Masuk Perak rosak belakang sebab jadi Proton SAGE

Lagi sekali...apologies to all Ganuians and Perakians...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 11:59 AM | Show all posts | Share
Tifoo jer tu, aku orang perak tak pernah dengar pun org perak cakap proton sage......
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:01 PM | Show all posts | Share
kalau perdane atau juare tu betul lah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 01:02 PM | Show all posts | Share
Originally posted by jofizo at 14-2-2008 10:57 AM
pembuka thread nih sure nak beli saga nih, tapi masih was2 tentang prestasi saga...........

ko beli jer, enjin pun power, bawah sikit dari enjin Soyuz jer......... :lo ...



he..he...

boleh beli durian 56 bijik masuk bonet.......


terima kaseeehhhh...............
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 01:02 PM | Show all posts | Share
potong zaka.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-6-2015 11:30 AM GMT+8 , Processed in 0.157825 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list