Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
27937
View
295
Reply

kelemahan proton saga baru

[Copy link]

Author: adeq_qlate90       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-2-2008 11:35 PM | Show all posts |Read mode
assalamualaikum...

setiap kereta ade la kelemahan sendiri...pe kate sape2 yg dah beli kete ni,yang taw kelemahannya luahkan kat sini supaya yang berminat bleh taw...aku pon minat jugak kete ni tapi risau terlampau bnyak plak sakit2 dia nanti..

same same kite kongsikan bersame...

sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:37 PM | Show all posts
masi awal lagi ni..rasa2 belum ada lagi yg dah own kereta ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:48 PM | Show all posts
10hb arituh dah nmpk ader sorg nih pki on da road.... cantik jer duk kat sebelah sbb ms tuh tgh jammed.... sempat gakla usha skit2 n bercita2 nak beli jgk......
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:50 PM | Show all posts
Persona pun orang belum dapat cari kelemahan dia lagi..nikan pulak Saga baru..hurm.tunggu la setahun dua dulu...baru kita tahu problem dia apa..?..ahaksz..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:53 PM | Show all posts
tgguuuuu....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 11:58 PM | Show all posts

Reply #1 adeq_qlate90's post

belilah dulu baru tau ape kelemahanya...klu berani tgg risiko lah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:16 AM | Show all posts
sumer kete ade kelemahannye,harga mahal ke murah ke..

yg penting kete nie kne servis ikut jadual jek..

yg lain cm biase jek, jgn la beli kete stendet..pastu lenjan mcm kete rally

pastu kecoh2 bg tau rosak itu ini
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:28 AM | Show all posts

Reply #1 adeq_qlate90's post

kelemahan aku nampak, tingkap belakang power tangann!

agak2 kalau proton buat power window up baper ribu lagi harga keter ni erk??.. huhuhuhuuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:38 AM | Show all posts

Reply #1 adeq_qlate90's post

kelemahan kete proton saga baru ni mmg banyak, kalo nak tau lebih lanjut sila tanya jeremy clarkson
http://www.youtube.com/watch?v=rSIh4k5ZZDo
http://www.youtube.com/watch?v=BDwkxFm5_pM

kena kutuk gila2 kete kite ngan korea...:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:46 AM | Show all posts
ooooo..aku pun tungggu 2 3 tahun gak nk tau mmc ner prestasi keta ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 08:40 AM | Show all posts

Reply #8 takumi86's post

haaaaaaaa.....tingkap belakang power tangan..?

koman arr...tarap kancel la plak...

haku ingatkan seme elektrikal power window..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 08:41 AM | Show all posts

Reply #8 takumi86's post

........................
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 08:41 AM | Show all posts

Reply #8 takumi86's post

haaaaaaaa.....tingkap belakang power tangan..?

koman arr...tarap kancel la plak...

haku ingatkan seme elektrikal power window..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 09:06 AM | Show all posts
Kelemahan Saga terletak pada huruf 'A'. Sebab kalau tukar 'A' kepada 'O'...akan jadi Sogo.....pernah dengar Proton Sogo?

Satu lagi kelemahan Saga ialah bila masuk Perak, dia rosak belah belakang. Bila ke Terengganu, rosak belah depan....(with apologies to semua orang Perak dan Ganu)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 09:36 AM | Show all posts
Tak paham ler lawan perak terengganu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 09:56 AM | Show all posts
keta pun tak kuar lagi. camne nak bagi review. hehe .. ker dah ada yang dah dpt?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 10:05 AM | Show all posts

Reply #16 mix_chinese's post

me dah tengok atas jalan dah keter ni... last week... kat ipoh... plastik pun x bukak lg...he..he..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 10:25 AM | Show all posts
Originally posted by sedondon at 14-2-2008 09:36 AM
Tak paham ler lawan perak terengganu tu.


aku pun x fhm nih.....hat perak ngan ganu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 10:57 AM | Show all posts
pembuka thread nih sure nak beli saga nih, tapi masih was2 tentang prestasi saga...........

ko beli jer, enjin pun power, bawah sikit dari enjin Soyuz jer.........
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 10:57 AM | Show all posts

Balas #16 mix_chinese\ catat

dah ada dah kat jalan...
cuma belum banyak lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 11:17 AM | Show all posts

Reply #15 sedondon's post

Ni lawak lama sebenarnya...sejak Proton Saga original keluar tahun 85 dulu...

Gini...masuk Ganu rosak depan sebab jadi PROTONG Saga. Masuk Perak rosak belakang sebab jadi Proton SAGE

Lagi sekali...apologies to all Ganuians and Perakians...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 11:59 AM | Show all posts
Tifoo jer tu, aku orang perak tak pernah dengar pun org perak cakap proton sage......
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 12:01 PM | Show all posts
kalau perdane atau juare tu betul lah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 01:02 PM | Show all posts
Originally posted by jofizo at 14-2-2008 10:57 AM
pembuka thread nih sure nak beli saga nih, tapi masih was2 tentang prestasi saga...........

ko beli jer, enjin pun power, bawah sikit dari enjin Soyuz jer......... :lo ...



he..he...

boleh beli durian 56 bijik masuk bonet.......


terima kaseeehhhh...............
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2008 01:02 PM | Show all posts
potong zaka.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070483s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list