CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 5194|Reply: 25

Cucurma plus emulsion (mcm scott emulsion gak)

[Copy link]
Post time 24-4-2008 11:52 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott Emultion. Fungsi dia sama gak..Membantu pertumbuhan dan perkembangan,membantu meningkatkan daya tahan tubuh & membantu memperbaiki nafsu makan. So far, anak mamy makan ni..jarang sgt kena selsema & batuk..and plg obvious dia kuat makan..tp tkde bdan jadi gemuk..cuma klu dukung dia tu terasa gak la berat dia bertambah..

Apa2 pun yg penting dia selalu sihat and jarang sakit..Kalau is bg good benefit utk anak2 kite why not kite try kan..ada forumer lain penah cuba? Tapi mamy rasa majority mesti ramai bg scott emulsion kan? Tapi scott emulsion ok gak cuma cucurma ni lebih byk kandungan vitamin nya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2008 12:07 PM | Show all posts | Share
ingatkan cucur kurma tadi.... nyam2 lapar plak ujan2 nie....
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2008 12:10 PM | Show all posts | Share
yeke bagus?
baby mummy mkn sejak umur bila?
baby qumang baru je seminggu try scott emulsion. nampak ada kemajuan sikit. klu tak sebelum ni selsema memanjang je. maklumlah anta kt taska. cuma masalah skrg baby qumang xnk mkn. body kecik je. so, qumang bg multivitamin with lysin. takpe ke klu bg 2 suplement sekali gus.   any advice from other forumers?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2008 12:34 PM | Show all posts | Share
Originally posted by mummychiaz at 24-4-2008 11:52 AM
Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott ...


boleh try ni...kat farmasi ada jual ke? brp harga? rasanya camne ekk??....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-4-2008 01:38 PM | Show all posts | Share

Reply #3 qumang's post

hmm..so far mamy tgk shiraz apa yg disuap..dia nganga kan je mulut dia tu..dulu dia susah gak nk makan..and b4 ni tk penah ada mik apa2 supplement pun..mamy start bg umur 11 bulan..cucurma nileh start seawal 6 bulan..leh tgkkt label dia..

susu pun kuat skang..1kg seminggu confirm habis..tp badan dia tkde la gemuk..cuma bila dukung tu mmg terasa la kesemangatan dia tu..

yg penting dia jarang sakit..alhamdulillah la..itu yg penting sebenarnya..cuba la dulu tgk mcm mana results dia..harga murah je..hr tu kt watson ada sale..mamy beli RM 4.95 je.  Alhamdulillah ada perubahan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-4-2008 01:39 PM | Show all posts | Share

Reply #4 iklilshaza's post

kt farmasi ada jual ni iklisshaza..biasanya la..sbb mamy beli ni pun kt watson..

dia ada satu perisa je..rasa oren...tp klu kt indonesia ada perisa oren & strawberry.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2008 03:21 PM | Show all posts | Share
Originally posted by mummychiaz at 24-4-2008 11:52 AM
Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott ...



Cucurma Plus Emulsion??
emm....lom pnah jumpe lg mummy..
b4 ni bg anak sha Scoot Emulsion...so far ok lah,jarang selsema...
tp nti nk try cari Cucurma Plus Emulsion ni...
...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2008 05:00 PM | Show all posts | Share
kalau bg scott emultion memang akn jrg selsema ke?
sori la.. qumang ni new parent. so, bnyk lgi kena belajar. bg all the parents yg pernah bg ank2 mkn scott ni kongsi2 ler pengalaman.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2008 09:21 AM | Show all posts | Share

Reply #7 sha_n's post

dia baru di malaysia..tp klu kt indonesia dah lama keluaran ni..ada dlm iklan kt tv tu..

cucurma plus emulsion ni product dari indon..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2008 11:31 AM | Show all posts | Share
mmm ni nak cuba ni, anak mek pun kerap kena selsema n batuk
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 11:23 AM | Show all posts | Share
Originally posted by qumang at 24-4-2008 05:00 PM
kalau bg scott emultion memang akn jrg selsema ke?
sori la.. qumang ni new parent. so, bnyk lgi kena belajar. bg all the parents yg pernah bg ank2 mkn scott ni kongsi2 ler pengalaman.


Scoot ni tuk boost imune....n utk pertumbuhan gigi dan tulang yg kuat..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 11:23 AM | Show all posts | Share
Originally posted by mummychiaz at 25-4-2008 09:21 AM
dia baru di malaysia..tp klu kt indonesia dah lama keluaran ni..ada dlm iklan kt tv tu..

cucurma plus emulsion ni product dari indon..


oic...patut la lom pnah jumpe..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 03:00 PM | Show all posts | Share
kat farmasi ada ker aaa...x pernah nampak lak..buat masa skang ni memang bagi anak scot emulsion...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 04:06 PM | Show all posts | Share
x pernh nmpak lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2008 09:09 PM | Show all posts | Share

Reply #1 mummychiaz's post

mummy..kt watson ade ke?ptg smlm sggah watson,xde pun?ke sha yg x pasan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 02:31 PM | Show all posts | Share
kat giant ader jual
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 02:45 PM | Show all posts | Share
kat farmasi sebelahan dgn pasaraya ong tai kin, gombak pun ader jual.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2008 05:33 PM | Show all posts | Share

Reply #1 mummychiaz's post

Hr tu Mul temankan jiran gi Giant, ade nampak mende ni.. Jiran nk beli scott emusion (warna & kotaknya pon nk hampir sama dgn scott kan?) Dah nk terambil Curcuma ni, tp psl tak pernah dgr lagik, so dia letak balik. Amik Scott jugak. Mase tu tgh offer kat Giant, botol besar RM9.90 tak silap..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2008 01:40 PM | Show all posts | Share

Reply #1 mummychiaz's post

bole beri anak sampai umur brapa ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-5-2008 10:05 AM | Show all posts | Share

Reply #19 Sasha's post

cucurma plus ni leh start seawal umur 6 bulan dan ke atas sampai la org dewasa..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 12:07 PM | Show all posts | Share

Reply #20 mummychiaz's post

ooh sama mcm scot emulsion ek.. semalam saya pegi giant..ada nampak cucurma plus ni sebelah  dgn scot emulsion..tp takut  nak beli takut anak dia rasa lain sket dia tak nak semua apa yg i kasi nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2008 01:50 PM | Show all posts | Share
Saya dah beli cucurma plus nie kat farmasi kat umah harga RM6.50 sebab nak bagi kat baby yang kecik umur 9 bulan tapi badannya kecik sgt tapi lasak...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 11:10 AM | Show all posts | Share
jap g nak try cari utk my son sbb dia asyik selsema jer....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 04:16 PM | Show all posts | Share
Alhamdulillah anak saya yang 9 bulan tu sebelum nie asyik selsema (sebab tak leh sejuk) dan batuk tapi sejak bagi Curcuma emulsion nie dah okay le. Takut pulak sebab cepat sgt pulak effectnya lagi satu berselera pulak dia makan. Tapi saya cuba bagi kepada abgnya yang ada asma tapi tak sesuai bertambah batuk pulak mungkin allergic pada oranges...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2008 11:24 AM | Show all posts | Share
Originally posted by asz1974 at 9-6-2008 04:16 PM
Alhamdulillah anak saya yang 9 bulan tu sebelum nie asyik selsema (sebab tak leh sejuk) dan batuk tapi sejak bagi Curcuma emulsion nie dah okay le. Takut pulak sebab cepat sgt pulak effectnya lag ...


mor bg kat baby 9 bulan... dia batuk
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

18-4-2015 09:13 PM GMT+8 , Processed in 0.146411 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list