CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 4406|Reply: 25

Cucurma plus emulsion (mcm scott emulsion gak)

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-4-2008 11:52 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott Emultion. Fungsi dia sama gak..Membantu pertumbuhan dan perkembangan,membantu meningkatkan daya tahan tubuh & membantu memperbaiki nafsu makan. So far, anak mamy makan ni..jarang sgt kena selsema & batuk..and plg obvious dia kuat makan..tp tkde bdan jadi gemuk..cuma klu dukung dia tu terasa gak la berat dia bertambah..

Apa2 pun yg penting dia selalu sihat and jarang sakit..Kalau is bg good benefit utk anak2 kite why not kite try kan..ada forumer lain penah cuba? Tapi mamy rasa majority mesti ramai bg scott emulsion kan? Tapi scott emulsion ok gak cuma cucurma ni lebih byk kandungan vitamin nya.
In time of test, family is best..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-4-2008 12:07 PM |All posts
ingatkan cucur kurma tadi.... nyam2 lapar plak ujan2 nie....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 24-4-2008 12:10 PM |All posts
yeke bagus?
baby mummy mkn sejak umur bila?
baby qumang baru je seminggu try scott emulsion. nampak ada kemajuan sikit. klu tak sebelum ni selsema memanjang je. maklumlah anta kt taska. cuma masalah skrg baby qumang xnk mkn. body kecik je. so, qumang bg multivitamin with lysin. takpe ke klu bg 2 suplement sekali gus.   any advice from other forumers?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-4-2008 12:34 PM |All posts
Originally posted by mummychiaz at 24-4-2008 11:52 AM
Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott ...


boleh try ni...kat farmasi ada jual ke? brp harga? rasanya camne ekk??....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-4-2008 01:38 PM |All posts

Reply #3 qumang's post

hmm..so far mamy tgk shiraz apa yg disuap..dia nganga kan je mulut dia tu..dulu dia susah gak nk makan..and b4 ni tk penah ada mik apa2 supplement pun..mamy start bg umur 11 bulan..cucurma nileh start seawal 6 bulan..leh tgkkt label dia..

susu pun kuat skang..1kg seminggu confirm habis..tp badan dia tkde la gemuk..cuma bila dukung tu mmg terasa la kesemangatan dia tu..

yg penting dia jarang sakit..alhamdulillah la..itu yg penting sebenarnya..cuba la dulu tgk mcm mana results dia..harga murah je..hr tu kt watson ada sale..mamy beli RM 4.95 je.  Alhamdulillah ada perubahan...
In time of test, family is best..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-4-2008 01:39 PM |All posts

Reply #4 iklilshaza's post

kt farmasi ada jual ni iklisshaza..biasanya la..sbb mamy beli ni pun kt watson..

dia ada satu perisa je..rasa oren...tp klu kt indonesia ada perisa oren & strawberry.
In time of test, family is best..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 24-4-2008 03:21 PM |All posts
Originally posted by mummychiaz at 24-4-2008 11:52 AM
Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott ...



Cucurma Plus Emulsion??
emm....lom pnah jumpe lg mummy..
b4 ni bg anak sha Scoot Emulsion...so far ok lah,jarang selsema...
tp nti nk try cari Cucurma Plus Emulsion ni...
...
^_^
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 24-4-2008 05:00 PM |All posts
kalau bg scott emultion memang akn jrg selsema ke?
sori la.. qumang ni new parent. so, bnyk lgi kena belajar. bg all the parents yg pernah bg ank2 mkn scott ni kongsi2 ler pengalaman.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-4-2008 09:21 AM |All posts

Reply #7 sha_n's post

dia baru di malaysia..tp klu kt indonesia dah lama keluaran ni..ada dlm iklan kt tv tu..

cucurma plus emulsion ni product dari indon..
In time of test, family is best..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 25-4-2008 11:31 AM |All posts
mmm ni nak cuba ni, anak mek pun kerap kena selsema n batuk
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-4-2008 11:23 AM |All posts
Originally posted by qumang at 24-4-2008 05:00 PM
kalau bg scott emultion memang akn jrg selsema ke?
sori la.. qumang ni new parent. so, bnyk lgi kena belajar. bg all the parents yg pernah bg ank2 mkn scott ni kongsi2 ler pengalaman.


Scoot ni tuk boost imune....n utk pertumbuhan gigi dan tulang yg kuat..
^_^
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-4-2008 11:23 AM |All posts
Originally posted by mummychiaz at 25-4-2008 09:21 AM
dia baru di malaysia..tp klu kt indonesia dah lama keluaran ni..ada dlm iklan kt tv tu..

cucurma plus emulsion ni product dari indon..


oic...patut la lom pnah jumpe..
^_^
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 29-4-2008 03:00 PM |All posts
kat farmasi ada ker aaa...x pernah nampak lak..buat masa skang ni memang bagi anak scot emulsion...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 29-4-2008 04:06 PM |All posts
x pernh nmpak lagi..
♥ anugerah terindah...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 30-4-2008 09:09 PM |All posts

Reply #1 mummychiaz's post

mummy..kt watson ade ke?ptg smlm sggah watson,xde pun?ke sha yg x pasan?
^_^
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-5-2008 02:31 PM |All posts
kat giant ader jual
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 7-5-2008 02:45 PM |All posts
kat farmasi sebelahan dgn pasaraya ong tai kin, gombak pun ader jual.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-5-2008 05:33 PM |All posts

Reply #1 mummychiaz's post

Hr tu Mul temankan jiran gi Giant, ade nampak mende ni.. Jiran nk beli scott emusion (warna & kotaknya pon nk hampir sama dgn scott kan?) Dah nk terambil Curcuma ni, tp psl tak pernah dgr lagik, so dia letak balik. Amik Scott jugak. Mase tu tgh offer kat Giant, botol besar RM9.90 tak silap..
Facebook: Usrati Delights
Reply

Props Report

Super Moderator

KeTurunan SUPER SAIYA

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Sr Super Moderator

Post on 20-5-2008 01:40 PM |All posts

Reply #1 mummychiaz's post

bole beri anak sampai umur brapa ?
* I never enter a business  relationship without my exit plan in my back pocket * - Super Saiya Sasha

"Dont argue with an idiot, he will drag you down to his level and beat you with experience" - Dilbert
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-5-2008 10:05 AM |All posts

Reply #19 Sasha's post

cucurma plus ni leh start seawal umur 6 bulan dan ke atas sampai la org dewasa..
In time of test, family is best..
Reply

Props Report

Super Moderator

KeTurunan SUPER SAIYA

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Sr Super Moderator

Post on 22-5-2008 12:07 PM |All posts

Reply #20 mummychiaz's post

ooh sama mcm scot emulsion ek.. semalam saya pegi giant..ada nampak cucurma plus ni sebelah  dgn scot emulsion..tp takut  nak beli takut anak dia rasa lain sket dia tak nak semua apa yg i kasi nanti..
* I never enter a business  relationship without my exit plan in my back pocket * - Super Saiya Sasha

"Dont argue with an idiot, he will drag you down to his level and beat you with experience" - Dilbert
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-5-2008 01:50 PM |All posts
Saya dah beli cucurma plus nie kat farmasi kat umah harga RM6.50 sebab nak bagi kat baby yang kecik umur 9 bulan tapi badannya kecik sgt tapi lasak...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 9-6-2008 11:10 AM |All posts
jap g nak try cari utk my son sbb dia asyik selsema jer....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 9-6-2008 04:16 PM |All posts
Alhamdulillah anak saya yang 9 bulan tu sebelum nie asyik selsema (sebab tak leh sejuk) dan batuk tapi sejak bagi Curcuma emulsion nie dah okay le. Takut pulak sebab cepat sgt pulak effectnya lagi satu berselera pulak dia makan. Tapi saya cuba bagi kepada abgnya yang ada asma tapi tak sesuai bertambah batuk pulak mungkin allergic pada oranges...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-6-2008 11:24 AM |All posts
Originally posted by asz1974 at 9-6-2008 04:16 PM
Alhamdulillah anak saya yang 9 bulan tu sebelum nie asyik selsema (sebab tak leh sejuk) dan batuk tapi sejak bagi Curcuma emulsion nie dah okay le. Takut pulak sebab cepat sgt pulak effectnya lag ...


mor bg kat baby 9 bulan... dia batuk
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 12:48 PM , Processed in 0.187476 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top