Nak Tau Nama Ustaz Kat Mekah... - Agama Islam & Muslim - Soal Jawab Agama - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 2003|Reply: 15

Nak Tau Nama Ustaz Kat Mekah...

[Copy link]
Post time 27-4-2008 09:08 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku nak tau sapa nama ustaz yang slalu ketuai solat tarawikh kat Mekah time bulan puasa tu. sapa tau?
Aku nak carik bacaan Al-Quran dari ustaz ni. kalo dengar memang soothing habis. boleh nangis dengar dia baca. sedap sangat. kalo time bulan puasa aku memang tak pernah miss dengar suara ustaz ni. best sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 09:29 PM | Show all posts | Share
x tau  .. sorry
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 09:46 PM | Show all posts | Share

Reply #1 Fantasia's post

maafla, sy tau yg maana tapi tak tau nama dia...hehehe...mungkin nanti ada forumner yg lain bleh bagitau....


tp sy ada satu video sedap gak bacaan dia....
yg ni bukan imam yang saudara maksudkan tu tp yg ni nama dia Mishari rashid al afasy...

sila check it out...

http://youtube.com/watch?v=g5hjVy90HAM

[ Last edited by  ussopp at 27-4-2008 10:24 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 10:06 PM | Show all posts | Share
abd rahman sudais kot..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 10:08 PM | Show all posts | Share
imam sudais..itu ja yang aku ingat.aku ada donlod mp3 al quran bacaan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 10:10 PM | Show all posts | Share
sungguh sedap.. yang penting kena ikhlas, baru bacaan tu sampai "atas"..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 10:13 PM | Show all posts | Share
yng mana satu ni ada ramai.  imam bukan ustaz kot.  imam sudais la agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 10:16 PM | Show all posts | Share
Originally posted by Fantasia at 27-4-2008 09:08 PM
Aku nak tau sapa nama ustaz yang slalu ketuai solat tarawikh kat Mekah time bulan puasa tu. sapa tau?
Aku nak carik bacaan Al-Quran dari ustaz ni. kalo dengar memang soothing habis. boleh nangi ...


Masa doa qunut solat witir lepas tarawih tu yang boleh menangis dibuatnya.

Imam-imam Masjidil Haram:-

As Sheikh Dr. Abdul Rahman Al-Sudais   -  Imam besar Masjidil Haram
As Sheikh Dr. Saud Al-Shuraim - Imam dan Hakim Mahkamah Syariah Mekah.
As Sheikh Dr. Salih bin Abdullah Al-Humaid  -  Imam dan Pegerusi Majlis Syura
As Sheikh Dr. Usaama bin Abdullah Al-Hhayyat - Imam
As Sheikh Salih Al-Talib  -  Imam
As Sheikh Abdullah Awad Al-Johany  -  Imam sepenuh masa Masjidil Haram
As Sheikh Khaled Al-Ghamidi  -  Imam (baru dilantik)
As Sheikh Al-Ghazzawi  -  Imam (baru dilantik)
As Sheikh Mahir Al-Muaiqely  -  Imam Masjid Nabi Madinah
As Sheikh Salah Al-Budair  - Imam solat tarawih Masjid Nabi di Madinah.

Aku minat lagu baca quran style al-ghamidi..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 10:23 PM | Show all posts | Share

Reply #9 kupia's post

aku tengaok chanel Saudi 1, imam al ghamdi tu ke yang baru di lantik.  patut macam selalu dengar.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2008 10:28 PM | Show all posts | Share
Hah dapat dah. tengkiyu. memang btul itu bacaan sheikh sudais.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2008 10:32 PM | Show all posts | Share

Reply #9 ibnur's post

Imam Ghamidi punya bacaan aku slalu dengar. bagus jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 10:40 PM | Show all posts | Share
salam.... or sudaiys yer imam nyer....saya ingatkan ada beberapa orang imam kan biasanya??? tapi bacaan paling best pada saya is al ghamdi.... kalo nak dengar bacaan quran secara streaming, boleh layar kat www.quranexplorer.com ..... boleh pilih nak imam baca bacakan....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2008 11:00 PM | Show all posts | Share

Reply #12 sireh_gagang's post

Best laaaah website tu. semua pun ada. thankssss.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 11:05 PM | Show all posts | Share

Reply #13 Fantasia's post

haa tulah.... i likeeeeeeee....... tapi memang bagus...tengah saya menaip kat opis, syok dok dengar....hehehehe....moga2 bermanfaat untuk semua.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 01:21 PM | Show all posts | Share
Originally posted by kupia at 27-4-2008 21:16


Masa doa qunut solat witir lepas tarawih tu yang boleh menangis dibuatnya.

Imam-imam Masjidil Haram:-

As Sheikh Dr. Abdul Rahman Al-Sudais   -  Imam besar Masjidil Haram
As Sheikh Dr. Saud Al-Shuraim - Imam dan Hakim Mahkamah Syariah Mekah.
As Sheikh Dr. Salih bin Abdullah Al-Humaid  -  Imam dan Pegerusi Majlis Syura
As Sheikh Dr. Usaama bin Abdullah Al-Hhayyat - Imam
As Sheikh Salih Al-Talib  -  Imam
As Sheikh Abdullah Awad Al-Johany  -  Imam sepenuh masa Masjidil Haram
As Sheikh Khaled Al-Ghamidi  -  Imam (baru dilantik)
As Sheikh Al-Ghazzawi  -  Imam (baru dilantik)
As Sheikh Mahir Al-Muaiqely  -  Imam Masjid Nabi Madinah
As Sheikh Salah Al-Budair  - Imam solat tarawih Masjid Nabi di Madinah.

Aku minat lagu baca quran style al-ghamidi..


WHAT ?!?!? Al Ghomidi jadi imam Masjidil Haram ?!?!?   Tak sabar ingin mendengarnyer. Masha Allah.
Yang biasa dan famous adalah Syaikh Asy Syuraim (ini yang paling terkenal dan disukai suaranya), dan syaikh As Sudais. Masha Allah As Sudais sangat baik orangnyer. I met him in Jakarta ketika beliau datang ke jakarta walhamdulillah.
Tapi ana tak pernah tahu Syaikh Al Ghomidi juga menjadi imam MAsjidil haram, terakhir beliau seingat ana imam masjid Damam or Jeddah...jika tak salah.
Sheikh Salah Al Bidier imam nabawi.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 01:23 PM | Show all posts | Share
Originally posted by Fantasia at 27-4-2008 20:08
Aku nak tau sapa nama ustaz yang slalu ketuai solat tarawikh kat Mekah time bulan puasa tu. sapa tau?
Aku nak carik bacaan Al-Quran dari ustaz ni. kalo dengar memang soothing habis. boleh nangi ...


Ana yakin yang antum maksud syaikh Asy Syuraim dan As Sudais. Dah banyak MP3 nyer di jual, dan ada juga cassetenyer. Jika tak jumpa di Malay, call me, I will send them insya Allah :victory: Dan ade juga imam lainnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

7-7-2015 02:48 PM GMT+8 , Processed in 0.129190 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list