CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 1909|Reply: 15

Nak Tau Nama Ustaz Kat Mekah...

[Copy link]

Rank: 4

Post on 27-4-2008 09:08 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku nak tau sapa nama ustaz yang slalu ketuai solat tarawikh kat Mekah time bulan puasa tu. sapa tau?
Aku nak carik bacaan Al-Quran dari ustaz ni. kalo dengar memang soothing habis. boleh nangis dengar dia baca. sedap sangat. kalo time bulan puasa aku memang tak pernah miss dengar suara ustaz ni. best sangat.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 27-4-2008 09:29 PM |All posts
x tau  .. sorry
Twitter - Keek - Instagram = @adammohamad
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 27-4-2008 09:46 PM |All posts

Reply #1 Fantasia's post

maafla, sy tau yg maana tapi tak tau nama dia...hehehe...mungkin nanti ada forumner yg lain bleh bagitau....


tp sy ada satu video sedap gak bacaan dia....
yg ni bukan imam yang saudara maksudkan tu tp yg ni nama dia Mishari rashid al afasy...

sila check it out...

http://youtube.com/watch?v=g5hjVy90HAM

[ Last edited by  ussopp at 27-4-2008 10:24 PM ]
LA ILA HA ILLALLAH
MUHAMMADUR ROSULULLAH
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2008 10:06 PM |All posts
abd rahman sudais kot..
grab kasperky KAV@KIS 2012,plz pm
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2008 10:08 PM |All posts
imam sudais..itu ja yang aku ingat.aku ada donlod mp3 al quran bacaan dia..
alhamdulillah
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 27-4-2008 10:10 PM |All posts
sungguh sedap.. yang penting kena ikhlas, baru bacaan tu sampai "atas"..
Selamat Hari-Hari!
2014 = 22 tahun
Silent Reader sejati
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 27-4-2008 10:13 PM |All posts
yng mana satu ni ada ramai.  imam bukan ustaz kot.  imam sudais la agaknya.
Wallahua'lam
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-4-2008 10:16 PM |All posts
Originally posted by Fantasia at 27-4-2008 09:08 PM
Aku nak tau sapa nama ustaz yang slalu ketuai solat tarawikh kat Mekah time bulan puasa tu. sapa tau?
Aku nak carik bacaan Al-Quran dari ustaz ni. kalo dengar memang soothing habis. boleh nangi ...


Masa doa qunut solat witir lepas tarawih tu yang boleh menangis dibuatnya.

Imam-imam Masjidil Haram:-

As Sheikh Dr. Abdul Rahman Al-Sudais   -  Imam besar Masjidil Haram
As Sheikh Dr. Saud Al-Shuraim - Imam dan Hakim Mahkamah Syariah Mekah.
As Sheikh Dr. Salih bin Abdullah Al-Humaid  -  Imam dan Pegerusi Majlis Syura
As Sheikh Dr. Usaama bin Abdullah Al-Hhayyat - Imam
As Sheikh Salih Al-Talib  -  Imam
As Sheikh Abdullah Awad Al-Johany  -  Imam sepenuh masa Masjidil Haram
As Sheikh Khaled Al-Ghamidi  -  Imam (baru dilantik)
As Sheikh Al-Ghazzawi  -  Imam (baru dilantik)
As Sheikh Mahir Al-Muaiqely  -  Imam Masjid Nabi Madinah
As Sheikh Salah Al-Budair  - Imam solat tarawih Masjid Nabi di Madinah.

Aku minat lagu baca quran style al-ghamidi..
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 27-4-2008 10:23 PM |All posts

Reply #9 kupia's post

aku tengaok chanel Saudi 1, imam al ghamdi tu ke yang baru di lantik.  patut macam selalu dengar.
Wallahua'lam
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-4-2008 10:28 PM |All posts
Hah dapat dah. tengkiyu. memang btul itu bacaan sheikh sudais.

Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-4-2008 10:32 PM |All posts

Reply #9 ibnur's post

Imam Ghamidi punya bacaan aku slalu dengar. bagus jugak.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-4-2008 10:40 PM |All posts
salam.... or sudaiys yer imam nyer....saya ingatkan ada beberapa orang imam kan biasanya??? tapi bacaan paling best pada saya is al ghamdi.... kalo nak dengar bacaan quran secara streaming, boleh layar kat www.quranexplorer.com ..... boleh pilih nak imam baca bacakan....
begin each day, as if it were on purpose!!!!
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-4-2008 11:00 PM |All posts

Reply #12 sireh_gagang's post

Best laaaah website tu. semua pun ada. thankssss.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-4-2008 11:05 PM |All posts

Reply #13 Fantasia's post

haa tulah.... i likeeeeeeee....... tapi memang bagus...tengah saya menaip kat opis, syok dok dengar....hehehehe....moga2 bermanfaat untuk semua.....
begin each day, as if it were on purpose!!!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-4-2008 01:21 PM |All posts
Originally posted by kupia at 27-4-2008 21:16


Masa doa qunut solat witir lepas tarawih tu yang boleh menangis dibuatnya.

Imam-imam Masjidil Haram:-

As Sheikh Dr. Abdul Rahman Al-Sudais   -  Imam besar Masjidil Haram
As Sheikh Dr. Saud Al-Shuraim - Imam dan Hakim Mahkamah Syariah Mekah.
As Sheikh Dr. Salih bin Abdullah Al-Humaid  -  Imam dan Pegerusi Majlis Syura
As Sheikh Dr. Usaama bin Abdullah Al-Hhayyat - Imam
As Sheikh Salih Al-Talib  -  Imam
As Sheikh Abdullah Awad Al-Johany  -  Imam sepenuh masa Masjidil Haram
As Sheikh Khaled Al-Ghamidi  -  Imam (baru dilantik)
As Sheikh Al-Ghazzawi  -  Imam (baru dilantik)
As Sheikh Mahir Al-Muaiqely  -  Imam Masjid Nabi Madinah
As Sheikh Salah Al-Budair  - Imam solat tarawih Masjid Nabi di Madinah.

Aku minat lagu baca quran style al-ghamidi..


WHAT ?!?!? Al Ghomidi jadi imam Masjidil Haram ?!?!?   Tak sabar ingin mendengarnyer. Masha Allah.
Yang biasa dan famous adalah Syaikh Asy Syuraim (ini yang paling terkenal dan disukai suaranya), dan syaikh As Sudais. Masha Allah As Sudais sangat baik orangnyer. I met him in Jakarta ketika beliau datang ke jakarta walhamdulillah.
Tapi ana tak pernah tahu Syaikh Al Ghomidi juga menjadi imam MAsjidil haram, terakhir beliau seingat ana imam masjid Damam or Jeddah...jika tak salah.
Sheikh Salah Al Bidier imam nabawi.
Sudah siapkah kite mati???
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-4-2008 01:23 PM |All posts
Originally posted by Fantasia at 27-4-2008 20:08
Aku nak tau sapa nama ustaz yang slalu ketuai solat tarawikh kat Mekah time bulan puasa tu. sapa tau?
Aku nak carik bacaan Al-Quran dari ustaz ni. kalo dengar memang soothing habis. boleh nangi ...


Ana yakin yang antum maksud syaikh Asy Syuraim dan As Sudais. Dah banyak MP3 nyer di jual, dan ada juga cassetenyer. Jika tak jumpa di Malay, call me, I will send them insya Allah :victory: Dan ade juga imam lainnya
Sudah siapkah kite mati???
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 19-12-2014 03:55 PM , Processed in 0.145330 second(s), 27 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top