CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 3896|Reply: 48

soalan maut interview!

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-7-2008 11:45 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

aku rase sepanjang aku pergi interview kerja mesti ade soalan maut .soalan tu berbunyi cam ni"KENAPA PERLU SAYA AMBIL AWAK BERKERJA DI SINI,APA KELEBIHAN AWAK??"aku x taw nak jawap cam ne.nak jujur ke nak menipu.kalo menipu sure aku dapat keje.so jawapan yang aku kasik"saya seorang yang disiplin dan mampu buat kerja walaupun x da bos". tu la jawapan yang aku rase ade dalam skema jawapan interview aku, aku bleh nak cakap yang merapu2 cam saya ni seorang yang bertakwa,beriman,berdedikasi,berkaliber,bersopan santun,tapi aku rase jawapan tu akan wat panel interview ..


agak2 ape jawapan gurlz kalo diajukan soalan cam nie??
Reply

Props Report

Post on 13-7-2008 11:56 PM |All posts
soalan paling common....hafal jer skrip yg lama
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-7-2008 12:33 AM |All posts
Saya pon pernah berberapa kali di tanya soalan yg sama bila interview ... jawapan saya adalah .... dengan pengetahuan beserta dgn pengalaman yg ada, saya boleh menaikkan produtiviti syarikat. Di samping saya boleh berkongsi dgn mereka yg ingin dan berminat mempelajari sesuatu kemahiran dan meningkatkan kemahiran yg sedia ada di tempat kerja. Secara tidak langsung, saya akan melatih pekerja yg sedia ada ke tahap yg lebih baik.   Sebenarnya, apabila dah dapat kerja  tade laaaaa saya buat utk melatih pekerja, kecuali bagi mereka yg berminat nak mempelajarinya sahaja. Sebab setengah2nya hanya berminat nak tunjuk pandai jeeerrr
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 14-7-2008 12:42 AM |All posts
Originally posted by shazuyi at 13-7-2008 11:45 PM
KENAPA PERLU SAYA AMBIL AWAK BERKERJA DI SINI,APA KELEBIHAN AWAK??


tiap2 kali interview mesti dapat soalan ni
dan tiap kali tu jugak aku bagi skrip sama
비스트 비투비
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-7-2008 12:42 AM |All posts
Kadang2 jawapan x perlu terlalu formal.
www.facebook.com/produkdoubles
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 14-7-2008 01:12 AM |All posts
sbb saye yakin dengan kebolehan diri yg saye ade...~
Reply

Props Report

Warrior

-=( urait nopo asi )=-

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 14-7-2008 01:42 AM |All posts

Reply #4 greyrose's post

which is
Stacy FC Member #001
JSHRFC Member #001

♥♥♥ Tamparuli is where all the pretty sumandaks grew up ♥♥♥
Reply

Props Report

Post on 14-7-2008 01:53 AM |All posts
Originally posted by shazuyi at 13-7-2008 11:45 PM
aku rase sepanjang aku pergi interview kerja mesti ade soalan maut .soalan tu berbunyi cam ni"KENAPA PERLU SAYA AMBIL AWAK BERKERJA DI SINI,APA KELEBIHAN AWAK??"aku x taw nak jawap cam ne.nak juj ...

jawap laa yg bernas dan lain dari yg lain skit

contohnya :  KELEBIHAN SAYA IALAH, JIKA SAYA BEKERJA DI SINI SAYA AKAN TURUTI PERINTAH BOS HINGGA KE RANJANG SEKALIPON..

amacam? panas tak jawapan tuh..sure trus letak ko kat setiausaha sulit bos ko tuh nnti

MORAL: KALO ANDA BUDAK BAIK TOKSAH IKUT IDEA NIH..KALO ANDA BAIK LAA..

[ Last edited by  southern_wheel at 14-7-2008 01:54 AM ]
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-7-2008 07:30 AM |All posts
aku kalo time tu dtg angin bercakap aku mmg abih berbuih2 aku cakap menggoreng. teringt dulu soklan intebiu dia kasik, ape awak nk jd dlm 5 thun lg. expectation. ntah mcm mane aku tergagap plak time tu. hahaha
boikot Israel & Amerika!!
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 14-7-2008 09:35 AM |All posts
Originally posted by shazuyi at 13-7-2008 11:45 PM
aku rase sepanjang aku pergi interview kerja mesti ade soalan maut .soalan tu berbunyi cam ni"KENAPA PERLU SAYA AMBIL AWAK BERKERJA DI SINI,APA KELEBIHAN AWAK??"aku x taw nak jawap cam ne.nak juj ...

cakap je camni...

kalau encik tak ambik saya kerja kat sini...saya repot polis...saya tahu rahsia encik...sebelum saya bongkarkan rahsia encik kepada tatapan umum...baik encik ambik saya bekerja...kalau tak sapa yang malu...??

encik dan kroni2 encik jugak..
CEO@CAR!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-7-2008 10:52 AM |All posts

Reply #1 shazuyi's post

Bagilah jawapan yang meyakinkan para interviewer...
Tapi, nasihat saya,jangan overboard pulak,,,
berpada2 lah sikit..
Nak share sikit pengalaman jadi interviewer 5 bln lepas..
i tanya soalan yang sama pd mamat ni..."apakah kelebihan anda yang melayakkan kami amik anda kat cni?"
die jawab denga jujurnye " Saya takde kelebihan, saya macam orang lain jugak, biasa je.."
Bengang tak??:@
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 14-7-2008 11:49 AM |All posts
interviewer: hang kenal siput gondang mas tak?

aku: apa relevansinyer cik?

interviewer: bini aku suh carik

aku: ohhhhhh tak tau la plak..... (buat muka hampeh)

aku tak dpt keja tu
-Sudah Bertemu Jodoh-
A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person. ~Mignon McLaughlin
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-7-2008 12:23 PM |All posts
Jawapan IM:

saya yakin saya akan menjadi aset terpenting dalam syarikat ini
saya yakin dgn kebolehan saya dan mampu utk bekerja dengan baik...
Reply

Props Report

cq  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-7-2008 12:45 PM |All posts
Originally posted by southern_wheel at 14-7-2008 01:53 AM

jawap laa yg bernas dan lain dari yg lain skit

contohnya :  KELEBIHAN SAYA IALAH, JIKA SAYA BEKERJA DI SINI SAYA AKAN TURUTI PERINTAH BOS HINGGA KE RANJANG SEKALIPON..

amacam? panas tak  ...


Reply

Props Report

cq  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-7-2008 12:46 PM |All posts
Originally posted by southern_wheel at 14-7-2008 01:53 AM

jawap laa yg bernas dan lain dari yg lain skit

contohnya :  KELEBIHAN SAYA IALAH, JIKA SAYA BEKERJA DI SINI SAYA AKAN TURUTI PERINTAH BOS HINGGA KE RANJANG SEKALIPON..

amacam? panas tak  ...


Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-7-2008 04:46 PM |All posts
Originally posted by cq at 14-7-2008 12:46 PM





hehehehe...sempoi...sempoi......
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-7-2008 05:41 PM |All posts

Balas #1 shazuyi\ catat

Tak pernah plk dpt soalan mcm ni...
Don't write your name on the sand, waves will wash it away.
    Don't write your name in the sky, wind may blow it away.

Write your name in the hearts of people you come in touch with.
                          That's where it will stay.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 14-7-2008 06:01 PM |All posts
soalan yang aku paling bengang nak jawap :

Interviewer : You already have a job. Why do you want to quit your current job and work with us?

Aku nak je jawap : Hello.. dah engkau yang iklankan jawatan kosong kat jobstreet / paper bagai, pastu siap jobhunter calling2 mintak kita datang interview.. lagi mau tanya kaa? Of course laa sebab kita nak cari better opportunity.. better fulus.. better benefit etc2..
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 23-7-2008 03:54 PM |All posts
pisang bgs untuk kesihatan kita
makan lah pisang sekurangnya 1 hari 1 biji
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-7-2008 06:18 PM |All posts


aku pon pnh gak dpt soklan ni...

aku jwb: aku seorg yg brdisiplin...tpt pd mase...sudahnye skrng ni..aku yg slalu dtg lewat aku pnye head yg incharge ckp aku ni ikut prangai pekerje lame (yg aku duk tmpat die skrng ni la) tp xkisah la..sbb aku sorang je pmpuan..asalkan aku msuk sblom manager aku msuk
QAA d hatiku...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-7-2008 11:15 PM |All posts
sy mampu buat keje dgn pemantauan yg amat kurang dr pihak lain...
sy sgt bertanggung jwb dgn ape yg sy buat.. able to take a risk.. bla2...bla2...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-7-2008 11:51 PM |All posts
Originally posted by intan_mahsuri at 14-7-2008 12:23 PM
Jawapan IM:

saya yakin saya akan menjadi aset terpenting dalam syarikat ini
saya yakin dgn kebolehan saya dan mampu utk bekerja dengan baik...


Wah

You are hired
Saya mengurus dana Forex, min 10% return per month.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-7-2008 11:55 PM |All posts
Originally posted by southern_wheel at 14-7-2008 01:53 AM

jawap laa yg bernas dan lain dari yg lain skit

contohnya :  KELEBIHAN SAYA IALAH, JIKA SAYA BEKERJA DI SINI SAYA AKAN TURUTI PERINTAH BOS HINGGA KE RANJANG SEKALIPON..

amacam? panas tak  ...


mod... tolak kredit dia..
❤❤CLEANING & LANDSCAPING CONTRACTOR❤❤


Being alone is like climbing a mountain, you can see everyone but no one can see you
Reply

Props Report

Emperor

kawen ngan kite lah

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 24-7-2008 07:57 AM |All posts
Originally posted by shazuyi at 13-7-2008 11:45 PM
aku rase sepanjang aku pergi interview kerja mesti ade soalan maut .soalan tu berbunyi cam ni"KENAPA PERLU SAYA AMBIL AWAK BERKERJA DI SINI,APA KELEBIHAN AWAK??"aku x taw nak jawap cam ne.nak juj ...



pasal muka saya ensem..kalu encik amik saya maka imej syarikat akan naik mendadak

nak cium (Ŧ)

♥ kuroneko no tango tango tango ♥
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 24-7-2008 09:40 AM |All posts
kalau tanya dia balik :


why should not you taking me in? that's the question....

hahhhaaa

or

why should i  be willing to be your employee ?
able was I ere I saw Elba
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-10-2014 04:31 AM , Processed in 0.162541 second(s), 41 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top