CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Show: 38181|Reply: 115

Vitamin untuk kulit cantik

[Copy link]

Rank: 4

Post on 1-8-2008 12:12 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Ada x sesiapa kat sini makan vitamin untuk kulit jadi cantik? Kalau pergi farmasi,macam2 yang diorang suggest. So,saje nak survey kat sini...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 2-8-2008 09:53 AM |All posts

haitt

makan Poly C..
ym: taroman_82
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-8-2008 12:14 AM |All posts

Reply #2 pinko's post

poly c tu apa?
Fresh Milk Goat : 100% tanpa bahan pengawet & perisa
PM for details
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-8-2008 05:10 AM |All posts
Kulit manusia terdiri dari kolagen, apabila melebihi 25thn, kolagen dalam badan berkurangan tiap2 tahun(mulalah kulit kendur, wrinkle dll).. kolagen dalam bentuk tablet dari makanan laut www.etsu.cc dijual di semua farmasi.. RM149 utk 120biji... cubalah..
Reply

Props Report

drm  

Rank: 5Rank: 5

Post on 3-8-2008 10:33 AM |All posts

Menjaga Kecantikan Kulit

Kecantikan Kulit perlu dijaga dari luaran dan dalaman.
Kerosakan pada kulit selalunya disebabkan oleh kesan sinar Ultraviolet cahaya matahari. Sinar UV menyebabkan tanda tanda seperti tompok-tompok hitam, warna kulit tidak seragam, kedut dan kadang-kadang boleh menyebabkan kanser kulit. Kesan-kesan UV pada kulit dapat dielakkan dengan menggunakan produk yang mempunyai SPF (sun protection factor). Selain ini perlindungan dari dalam juga penting. Pengambilan Vitamin C 1000mg, Vitamin E 400 IU, Beta-Carotene 10000iu, dan anti-oksidan  seperti Quercetin, lycopene, glutathione, Alpha-lipoic acid, dan co-enzyme Q10 dalam jumlah optimum sangat penting untuk kecantikan kulit. Saya mengesyorkan Vitamin Essential USANA kepada pesakit saya yang inginkan vitamin yang paling berkesan untuk kulit pada harga berpatutan. Disamping menjaga kecantikan kulit kesihatan tubuh pun bertambah baik.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-8-2008 07:16 PM |All posts

Reply #1 cikmonlala's post

Gamat Healin Gamogen jawabnya
http://adapenawar.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 5-8-2008 02:39 AM |All posts
amik je vitamin E n vitamin C
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 5-8-2008 05:53 PM |All posts
VITAMIN E dan C je cukup...nak power lagi amalkan minum GREEN TEA dan ambik EPO atau FLAXSEED OIL.
sekarang ni banyak nyamuk la...
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 6-8-2008 02:18 PM |All posts
ambik evening primrose oil .. baik untuk hormon pompuan dan menlicinkan kulit....cubala ..
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 6-8-2008 11:34 PM |All posts
makan sayur, buah-buahan, ikan banyak2..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-8-2008 04:03 PM |All posts
Originally posted by mesmerize at 6-8-2008 11:34 PM
makan sayur, buah-buahan, ikan banyak2..



yup...setuju!!!
www.pati-perfume.blogspot.com




Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 7-8-2008 08:37 PM |All posts
pastu minum air secukupnye untuk flush out toxin dlm badan
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-8-2008 07:38 AM |All posts
Gamat Healin Gamogen mengandungi adunan Gamodulin
http://adapenawar.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 11-8-2008 12:47 PM |All posts
Originally posted by cikmonlala at 1-8-2008 12:12 AM
Ada x sesiapa kat sini makan vitamin untuk kulit jadi cantik? Kalau pergi farmasi,macam2 yang diorang suggest. So,saje nak survey kat sini...


Nasihat aku ialah makan banyak buah-buahan, minum air suam dan elak makan makanan berminyak. Aku bagi kat ngko buah-buahan yang affordable lah, kalu buah apprikot, peach, cranberry dan blackberry tu mahal sangat.

1)  Buah apel hijau, oren (navel), tomato dan plum (raw prunes). Setiap satu ko bedal dua biji setiap hari.

2)  Sebelum tidor, ko minum perahan buah lemon sebiji. Kalu badan tu kena demam/selsema/batuk, belasah 2 biji...insyaAllah, cepat sembuh...takyah gi farmasi atau jumpa doktor. Kalau lidah ko boleh tahan benda2 yg extreme masam, ambik limau nipis.

3)  Makan sayur bayam, brokoli & timun.

Kalau boleh, jangan ambik sebarang pil, vitamin, ubat, krim atau aper2 jer lah yang jual kat farmasi. Produk2 yang dijual bertujuan untuk kesihatan pun jangan ambik....tu semua dah kena "proses", banyak sgt "abstrak" dan bahan kimia. Kalau ada yg mengaku produk tu non-chemical ker....100% pure sana...pure sini..., ko lempang jer muka dia.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 12-8-2008 07:49 AM |All posts

Reply #14 wgd4082's post

wgd4082 ...........................
nasihat ker amaran ni????
suka suka jer nak lempang orang!!!!!
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-8-2008 08:15 AM |All posts
Originally posted by pongkes at 12-8-2008 07:49 AM
wgd4082 ...........................
nasihat ker amaran ni????
suka suka jer nak lempang orang!!!!!


Memang patut kena pun.......takyah ko nak defen org2 cam ni.

Boleh katakan semua direct seller yang aku jumpa atau surf kat internet, beriya2 buat marketing.....goreng sana...goreng sini...pusing atas...pusing bawah...nak suruh org beli produk, tapi bila tanya benda basic, contoh kandungan atau benefit antioksida, yg mana penting untuk menghalang kanser, penjagaan kulit, stroke dll....terutama sekali kpd smokers; haram sekor pun tak leh jawab....tercengang macam bengong dan biji mata pun mula taler ke kiri (nak menipu).....padahal nak promote & menjual produk tu. Pharmacist pun ada yg boleh pakai dan ada yg tak....bila tanya semua soklan, semua bagi jawapan "ya".

Start drpd tu aku go for natural....cuba elak ambik semua produk2 yang dah "diproses" ni....banyak temberang dan tak bagus untuk jangkamasa panjang.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-8-2008 11:44 PM |All posts
aku ambik vit c n e & anti oxidant utk cegah kanser (betul ke).
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 14-8-2008 10:20 PM |All posts
makan buah2an beri...strawberi ke, blueberry ke, blackberry ke...
itu mmg antara anti-oxidant yg bagus. pastu ada doktor claim that putih mata akan jadi clear... tapi aku mmg hantu berries! blueberry, raspberry sume bedal, penyakit beri2 je tak de kena mengena.
Carpe Diem - Seize The Day
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 22-6-2009 12:28 PM |All posts
makan buah2an beri...strawberi ke, blueberry ke, blackberry ke...
itu mmg antara anti-oxidant yg bagus. pastu ada doktor claim that putih mata akan jadi clear... tapi aku mmg hantu berries! blueberry ...
redsinner Post at 14-8-2008 22:20


penah tgk rancangan ape ntah dorg btau kalau nak tau buah yg ade kandungan anti oxidant tinggi tgk pade kaler buah tuh..makin pekat buah tuh makin tinggi la kandungan..cam buah naga tuh..memang tinggi anti oxidant dlm buah tuh...
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 22-6-2009 12:45 PM |All posts
TH alergik ngan gamat ni...try makan Vit C+ Zink , Vit E 400, Grapeseed Extract..ada efek positif kt TH tapi bajet mahal
siapa mau kena kangkung??kzz ..kzzz
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 22-6-2009 01:13 PM |All posts
Nasihat aku ialah makan banyak buah-buahan, minum air suam dan elak makan makanan berminyak. Aku bagi kat ngko buah-buahan yang affordable lah, kalu buah apprikot, peach, cranberry dan blackberry  ...
wgd4082 Post at 11-8-2008 12:47


good advice...tak yah lah..
aku dok sibok2 buang duit aku beli supplement..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 22-6-2009 01:16 PM |All posts
TH alergik ngan gamat ni...try makan Vit C+ Zink , Vit E 400, Grapeseed Extract..ada efek positif kt TH tapi bajet mahal
tebuanharimau Post at 22-6-2009 12:45


dulu2...aku salu beli GSE....lam bentuk oil form..
sebab aku malas nak kuar duit salu..
tiap kali parents aku beli grape..
aku makan grape...then simpan biji dier...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-6-2009 01:40 PM |All posts
makan poisse, makan poly c, minum air kosong 3 liter sehari...mkn sayur dan buah....comel ah tu{:2_70:}
aku mencari..hanya redha Allah
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 22-6-2009 02:09 PM |All posts
Saya guna ISO3 Campuran Kolagen MArin Terhdrolisis dengan Ekstrak Bah-buahan

Dengan peningkatan usia, serat kolagen kehilangan tekstur lembapannya, menjadi tidak kenyal dan seterusnya mengakibatkan pembentukan kedutan dan kehilangan kekenyalan kulit. Campuran Kolagen Marin Terhidrolisis dengan Ekstrak Buah-buahan Iso.3 membantu menstimulasikan penghasilan kolagen baru pada kulit dan memastikan metabolisme kolagen dikekalkan di tahap yang optimum. Kolagen Marin Terhidrolisis di dalam ISO.3 diperolehi daripada kulit ikan berkualiti tinggi - membenarkan penyerapan yang lebih pantas ke dalam tubuh kerana a telah dicernakan terlebih dahulu melalui proses 'hidrolisis'.

Selain dari Kolagen Marin Terhidrolisis formulasi unik ISO.3 juga terdiri daripda bahan botani bio-aktif yang diperkaya degan antioksida dan fitokimia seperti ekstrak ceri acelora, ekstrak biji kiwi, serbuk mutiara, serbuk gel aloe vera, kompleks karotenoid da serbuk buah-buahan campuran yng bertindak sejajar dengan objektif penjanaan kecantikan dari dalam ke luar.

RIngkasan kebaikan CAMPURAN KOLAGEN MARIN TERHIDROLISIS DENGAN EKSTRAK BUAH-BUAHAN ISO.3

- Membantu merangsangkan pembentukan kolagen dan metabolisme
- Membantu menggalakkan pembaharuan  kulit dan mengurangkanpengecutan otot
- Membantu menyelenggarakan kesihatan kulit dan mukus membran
- Membantu memperbaiki keserian dan lembapan kulit
- Membantu mengurangkan penampilan kedutan dan lingkaran hitam di sekeliling mata
- Membantu mengurangkan hiperpigmentasi kulit dan mmemulihkan akne
- Membantu meneutralkan radikal bebas
- Membantu menyahtoksik kulit
- Membantu melindungi kulit daripada radiasi ultraungu
- Membantu mencegah penyakit dan jangkitan kulit
- Membantu menyumbang kepada kesihatan menyeluruh pada tulang, gusi, rambut dan kuku
- Membantu meningkatkan sistem imun tubuh

Saya sarankan kepada sesiapa yang ingin mencantikan kulit, cubalah ISO.3. Kesannya dapat dilihat dalam masa kurang dari seminggu. Kawan saya yang mempunyai masalah kulit wajah, hanya boleh melihat kesannya dalam masa 3 hari.....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-6-2009 10:49 PM |All posts
amik vitamin e baik utk kulit.
grab kasperky KAV@KIS 2012,plz pm
Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-9-2014 08:10 AM , Processed in 0.339043 second(s), 38 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top